FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most megint bele kell ugatnom,mert több helyen is vérzik a sok légbõl kapott állítás..
Kezdjük azzal,hogy visszakanyarodunk a 90'-es évek elejére,amirõl itt mindenki ír mindent ami az eszébe jut..
Számomra már innentõl nevetséges,mert az "itt lakók" 90 % vagy még nem is élt akkor,vagy pólyában ugrándozott a járókában és a legtöbb kapcsolat az F1-el, az a nagy zaj,ami a tv-bõl áradt..
Miért is fontos ez?
Mert egészen más utólag visszanézni egy-egy kiragadott pillanatot,vagy elolvasni néhány cikket,(itt jegyzem meg,ettõl sokan már azt hiszik mindent tudnak az akkori idõkrõl)mint élõben végig izgulni az adott évet,mint ahogy ezt tesszük most is..
Azért sem lehet ítélkezni,mert ugye nem mindegy milyen szempont alapján keresünk rá a régi dolgokra..
Ha pl.utáljuk Sumit,akkor azt olvassuk el amit ellene írnak és ilyen videókat részesítünk elõnyben.. és így tovább és így tovább..
De mit is akarok ebbõl kihozni?
Pl.azt milyen szempont alapján ítélhetünk meg és emelhetünk ki egy kimagasló teljesítményû pilótát a többiek közül,pedig hát ugye õk sem akárkik..
Kezdjük azzal Sumi egy Benetton Ford-al vb tudott lenni,ami kb akkora tett volt,mintha pl.Kimi 2001.ben a Sauberrel tette volna ezt..
Miért mondom ezt?
Az elsõ évében (92')már futamot tudott nyerni és nem úgy,hogy a mezõny 90%-a kiesett,tette mindezt olyan "amatõrök mellett,mint Prost,Senna,Mansel és a többiek..
Erre most sokan megborzolják magukat,igen lehet,94-ben Hillel való ütközés is kellett ehez,de ez is csak azoknak megbotránykoztató,akik azt akarják hogy az legyen,mert hát ugye akkoriban,de még manapság is van dögivel ilyen "versenybaleset"
Az akkori hisztéria fõ oka csak az volt,hogy egy kis német ficsur,avval a szar autóval csinálta..
És akkor miért Sumi,Vettel,Alonso? hogy csak a mostaniakról tegyek említést.
Egyszerû a válasz..Õk vívták meg sikeresen a szélmalom harcot.
Mert én továbbra is azt állítom!hogy egy autó nem a mérnõk zseniktõl lesz olyan ami,bár egyre több szerepük van ez kétségtelen..
De egy Benetton és Ferrari egy Sumi nélkül sosem lett volna az ami és ez igaz a Renaultra,Torro-ra RBR..
Olyasmi amit a tavalyi "Honda" csinált,hogy a semmibõl így beletalált,az ritkább mint a fehér holló..
Igen és lehet nyugodtan támadni!,hogy ilyen meg olyan nagy szakértõ úr,nem vagyok okosabb csak tapasztaltabb és nem azért,mert valószínû az itteniek közül én követem a legrégebb óta élõben az F1-et,vagy mert 15 évet versenyeztem,különbözõ szériákban,de még csak azért sem,mert itt egyetlen vagyok,aki már valódi Formula autót is vezetett.....
Ez persze nem jelenti azt,hogy csak nekem van igazam,vagy egyet kell érteni velem..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

ja és még a drogbárók is majdnem elvitték😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Palinko
ezt nagyon élvezném 😄
Jacek
Igy van!! nem tudom mert kell fikkantani Buttont, mennyire is irtak le a szezon elejen? hogy majd Hami megalazza😊)) Hamilton tobbszor esett ki sajat hibajabol, mig button kicsit szerencsetlen is volt...

pl agyhalott napkozis baratunk Vettel aki u-boot-ot jatszott Spaban es megtorpedozta Buttont ott egy masodik hely ment el. Lehetne ragozni...

Mclarennél szépen hozta Button is a pontokat, õt is qvra alul értékeled, pedig jó pilóta...Massa nem nyert egy futamot se, Button azért nyert idén kettõt, és ha mázlija van ez a szám 3 is lehetett volna neki ez tény...Massanál abban bízok, jövõre a Pirellinél megújul ez az év elment...bár már a hírek szerint, lehet váltja Kubica, majd úgyis meglátjuk.

ami tény a Mclaren 2. lett a konstruktpri bajnokságban, a Ferrarit megelõzve, ha nem lesz galiba az utsó versenyen akkor a 2.sztem az nagy dicsõség annak fényében, hogy Alonso esetlegesen a Ferrarival vb lesz...Ferrarinak ugyan mind1 a pénz, tele vannak, de azért elég sok létõl estek el ezáltal, hogy csak 3. ok lesznek valószínûleg, tehát ez mégsem olyan mind1 egy picit. Ahogy korábban említetted a 2 Mclarenes idén a legtöbbször jókor, jó helyen volt kihasználták a lehetõségeket...persze voltak esetek mikor egy bizonyos pilótát többször is megbüntethettek volna, nem tették, végeredményben olymind1.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Elõkerült, most egy érdekes latolgatás ami az utolsó körben történõ red bull csere veszélyeit elemzi😄 Ha vettel 1 webber 2 és alonso 3 akkor az utolso korben cserelnie kell a red bull nak ha vb t akarnak..no de mivan ha sárga zászló vagy safety car van az utolsó körben?😄 akkor nem lehet elõzni😊 a ferrari meg simán eljátsza azt hogy massat leparkoltatja vhol a palya kozepen az utolsó körben😄 nagy szívás lenne a red bull nak nézni ahogy bevonatoznak az sc mogott a ferrari meg keszeti a pezsgot😄

Totti5
Hamilton Alonsot is verte amikor debütált ráadásul ugyan azzal az autóval, Kova meg NEM VOLT NEKI ELLENFÉL, annyival jobb Hamilton minden tekintetben a finnél, soha az életbe nem lesz olyan jó Kova, egyszerûen nem olyan tehetségeses és gyors. Webber viszont van olyan gyors mint Vettel, aki nyilván harapósabb és ez ki is jön abban az 1-2 zizedben amin kvalin jobb, versenyen viszont ha sokkal jobb lenne akkor nem loholna mögötte Webber. Ez a kiegyensúlyozottság hiányzik a Ferrari és a McLarennél hiszen ott egy pilóta hozza a sikereket egész évben, az RBnél pedig mind a kettõ.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

idén nálam Webber a jobb, mivel abszolút kiderült, és tény, hogy Vettelt tolják. Bírom még a Németet, csak túlértékelték tavaly óta...sok mûszaki hibája volt az is tény, de ugyanennyiszer, ha higgadtabb maradt volna már simán vb lehetne. Tavaly is ott lett volna az esélye, bár Button nagyon okos volt, az inkább az õ vb címe volt, idén a szezon elõtt bevallom õszintén Vettelre tettem volna. És azon is csodálkoztam a szezon elõre haladtával mennyire buta megoldásai voltak, azt hittem benõtt a feje lágya, de nem, sõt a csapat még nyalja tõbõl a seggét, ami nem szimpatikus. Pont ezt nem bírtam Hamiltonnál se Ron Dennis esetében, bár az is igaz, h Kovalainen elmaradt még így is tõle...Ennek ellenére Vettel még mindig esélyes, ha nem most akkor sztem jövõre, vagy a késõbbi években VB lesz!

Falcon83
Hagyjuk már ezt a Vettel olyan überszupi király szöveget. Semmivel sem jobb mint a többiek. Csak a Red Bull rendesen alá dolgozik. Ennyi.

Kohh... Kohh... Iden egyertelmuen az RB a legjobb, ezen kar torpolni...

Nem azt irtam, hogy gyors, hanem jobb auto.
Raikkonen bizonyara szivesen cserelt volna 2005-ben Alonsoval, pedig nagyon gyors autoja volt...

http://gaborszantai.co.uk/

persze, mert megbízhatatlanok voltak, viszont mindig a leggyorsabbak..

Williams, Mclaren és most Red Bull...mindegyikkel felért a csúcsra és mindegyik a leggyorsabb autó volt.

Egyelore Newey autoi kozel sem halmoztak annyit VB cimet, mint a Ferrarik 2000-tol...
A masik az, hogy edzesen taroltak, de szinten semmi hasonlitasi alap. Lehet Vettel a Ferrarival is tarolt volna...

Ez kicsit olyan, hogy Te az mondod, hogy az alma finomabb, nekem a korte.
Ha en megkostolom mindkettot, akkor mar hitelesebb a velemeny, mert azonos volt az alany.

bakkerman
Alonsonak nem kis esélye van azért,ha nem baromkodja el,akkor egy 4. hellyel is bajnok,ha Webber nem tud gyõzni,amire nagy esély van

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

az kizárt dolog, hogy a Ferrari jobb...árulkodó, hogy a Red Bull edzésen tarolt mindig is és a legtöbb versenyen a leggyorsabbak voltak...Newey is megmondta, hogy az új szabályok nagyon kedveztek nekik, + ráadásul még az ürge is egy zseni

Magic Boy

A GYÕZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Amig azonos pilota nem vezette a kulonbozo autokat, honnan tudjatok, hogy melyik a jobb?
Lehet a Ferrari sokkal jobb, csak Vettel es Webber tobbet tud kihozni az autojabol...

és te 91-es születésû kis pöcs még bemersz ugatni az idõsebbnek...óvodából se jöttél ki mikor én már az F1-et néztem...

rendben térjünk vissza Abu Dzabira, már elõszeretettel szeretnétek, ha bajnok lenne az "Istencsászár" nem tudom mire fel, végig sírta megint a szezont...

nem rég kitárgyaltuk Alonso miképp szerezte meg a vb címeit, és miket csinált 2007-ben, miképp menekítette ki magát a Pique esetbõl, ne kelljen már megint leírni mennyire gerincteken egy mocsodék a spanyol, ott van Archangel leírta a tényeket, vissza kell olvasni...ja és megint csak Schumacherrel jössz amikor feleennyi szemétséget nem csinált, mint a spanyol. Ráadásul Schumi nem is a hazudozásban tette mindezt, hanem a pályán csinált egy-két manõvert, de akik nagyon utálják már kb 10-et is terjesztenek róla. Pont ilyenek vagytok ti is, Schumacher ellenesek Tottival és Spiczivel az élen. Ha én Alonsot és Hamiltont szidom és mindenben ellenük vagyok, akkor Totti abszolút Schumacher ellenes😄 <#vigyor2>

Ostobaaaaaaaa...

Ennyi erõvel Schumacher is egy lópikula kis valami, mert késõbb nyerte a VB címeit, mint Prost Senna Ascari Fangio... és nehogy azzal gyere, hogy Senna kiváló sportemberi magatartásról tett bizonyságot, mert kikacaglak. Vezetni tudott, ez tény. Alonso is tud.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Totti5
Valós összehasonlítási alap<#eljen>

én meg sírva röhögök, hogyha egy Alonso beéri vb címek tekintetében Ayrton Sennát...lábujjáig sem ér fel és ezt úgy mondom, hogy nem láttam versenyezni...ja, mondjuk videokon éppen elég volt látni a tudását...

bakkerman
inkább legyen õ,mint az RB,amint vége az arab nagydíjnak,és vagy Alonso,vagy Hamilton lett a VB,sírni fogok a kacagástól,hogy az RB két szék közül a földre pottyan 😊) hiába a sok pole,hiába a legjobb autó,ha a vezérkaruk meg balfasz 😊)

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Ulvar
Még több...mint mindig...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Crokin
Már nagyon elcsépelt és unalmas folyton ez a mázlistázást olvasni Alonsoval kapcsolatban... Minden F1 pilóta mázlista, tele vannak pénzzel, jó nõk, gyors kocsik, mi kell még? 😊

Repatarurgyán

Totti5
A McLaren egész évben küzdött az autóval. Abból is amit ki lehetett hozni Hamilton megtette, de így év végére nagyon elfogytak és nem hiába menne HAmilton, de az autónak korláati vannak és emiatt is bosszankodik a versenyeken. Button pedig Massához hasonlóan eltünt a susnyásba, még ha versenyen valahogy elõre is szokott jönni, de masszívan Hamilton mögött és messze nem azon a szinten autózik. Alonso és Hamilton is annak köszönhették, köszönheti az esélyüket a VB címre, mert amikor a technika jól ment azt azon nyomban kihasználták. RBnek ezt az évet simén kellett volna hozni annyira jó az autójuk, de õk még erre nem voltak felkészülve és sokat hibáztak taktikai szempontból is és a pilóták is, ennek köszönhette Alonso és Hamilton az esélyt, amivel Alonso szépen is él, de hát nem véletlen 2xes VB.

Hockenheim óta Massát abszolút befogták, Alonsonak totál szabadtere nyílt...év elején nem volt annyival gyorsabb a spanyol, pedig nem volt rossz a Ferrari. év végére megint elkezdte ezt az alibizést, utazók a jó helyekre és a többiek meg szépen kiesnek ilyen olyan okok miatt...qva nagy mázlija van, nem mondom, hogy nincs tudás, de ezt a 2010-es címet nem érdemli meg.

igen, nem valami ügyesen csinálta a Ferrari...ezen csodálkoztam, bár Domenicalinál semmi sem az😄, most is amatõr hibát csináltak Massa kerékcseréjénél...akkor foghatták volna a fejüket, ha Alonsoval játszák ezt el, nagyjából búcsuszhatott volna a vb címtõl 1 fatális hiba miatt.

Ne aggódj a RB meg fogja oldani, sokkal ügyesebben, úgyis tudni fogják Alonso hányadik helyen lesz, Webber baromi jó helyzetben van, Vettel viszont a szerencsében bízhat, egyrészt a Ferrari még mindig a 2. legjobb autó a mezõnyben, másrészt a többiek év végére belazultak, Mclaren mégha be is furakszik akkor is elvileg az 5. hely jó neki Vettelék ellen, ha Webber nem nyer...Vettel döntése lesz, de én azt kétlem, hogy inkább Alonsonak adná oda a címet, ha érzi, hogy nem nyerheti meg. Az arra utalna, hogy Vettelben nincs is csapatszellem, holott azért nem lenne oka utálni Webbert, aki még számtalanszor dobta fel a hangulatot a paddockban vagy Monacoban a medencénél...különben is a RB titokban is tuti ráparancsolna, hogy azért Sebi gondolkozzál már mekkora PR érték lenne, ha sikerülne bármelyikõtöknek a vb cím, a kontruktõri trófea mellé...

Totti5
Jajj már. Szinte mindenkivel el lett ez játszva. MS akkor mi? 😄DD a Ferrari nagyon jól tette azt amit, valszeg õk is érezték hogy Massa nincs jelen most 2010ben, és kár lenne eldobni a pontokat azért mert az egész évben volt egy jó futama a 18 rossz melelt... a gond az volt ahogy csinálták, vagyis a rádió. Ha nem mondanak olynaokat akkor nem lett volna gond, viszont most 100%osan kifizetõdik a dolog és azok a pontok a Ferrarinak VB címet jelenthetnek amit még a hülye is tud hogy mekkora szó, fõleg hogy a semmibõl jöttek vissza és ez teljes mértékben Alonso kvalitásánák köszönhetõ aki 100%osan kihasználja az autó minden erejét, eközben Massa meg matat a középmezõnyben😞

az hazudik, aki sportszerûnek nevezi annyi tény...

maximálisan igaza van a cikkírónak..

többek közt ezért sem tartom csalonzót nemhogy világbajnoknak, még sportembernek sem..

függetléenül attól, hogy jó vagy rossz pilóta..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

én csak annyit mondtam nekem a 2010-es szezon bejött utána jön a 2008-as mert ott végig kiélezett csata volt remek futamokkal, aztán azután jön a sorba az 1998-as szezon.az volt a gyerekkori fénypontom, de izgalmas volt a 2003-as is, 99-es, 2000-es évek fõleg....tulajdonképpen abban egyetértünk, hogy a 2002-es a 2004-es és a 2009-es évek voltak az utóbbi idõk leggyengébb szezonjai...a többi nézõpont kélrdése ilyen alapon a 2007-es évad is szar volt, mert Hamilton és Alonso szemétkedéseibõl elegem volt már....csupa szubjektív vélemény

Jacek
lol en ezt elsore maskent olvastam😊

"A bajnoki csatában a vörös bikák üldözõbe veszik a vörös posztót, Fernando Alonsót."

"A bajnoki csatában a vörös bikák üldözõbe veszik a vörös prosztót, Fernando Alonsót."😄😄😄😄😄😄

bardocz
"100 ezer dollárt fizetett egy, a sportot megbecstelenítõ manõverért"

Ez se nézett soha F1-et.

Norbi1990
Lehet hogy Maldonado van a háttérbe.
De egyébként az Abu Dhabis év végi teszten nem csak olyan pilóta vehet részt aki még nem tesztelt hivatalosan F1 autót?
Ulvar
Honnan van erre a HRTnek pénze???

Ulvar
fúúú vazze megbolygatta 1 futam az évet, addig meg végig aludtam...az is azért mert esett és mindenki más taktikán volt + ott az FIA nem kicsit bojkottálta az évet, nem gyengén beleszólt az idióta szabály mizériával hogy minél izgibb legyen a vége. 1 futam alapján nem lehet ítélni egy egész évet. Ilyen alapon az összes tetves év jó....meg kiragadok egy két pillanatot az évbõl...hát akkor biztos felejthetetlen év lesz...Más tavaly itt akarta bemagyarázni hogy miért jó az év mennyire változatos hogy ez jó hogy taktika és semmi elõzés a pályán...nem ellened irányul ez, csak azért gondoljunk már bele a 94es évbe hány esett miatt volt izgalmas fájdalmas drámai botránnyal teli sorolhatnám, de még az azelõtti jó pár évet, de hogy ne menjünk ennyire vissza ott van 2003 vagy 98 sorolhatnám. Aki azt mondja hogy ezek az évek rosszabbak vagy gyengébbek mint 2008-2009-2007 vagy az idei, annak állva fogok tapsolni azon filózva hogy a legendák most hogy foroghatnak a sírjaikban.

2008-as év nálam a második legjobb, amit valaha láttam...elég csak az évadzáróra gondolni...nem tudom az neked miért nem jött be

ugyanígy járhatott volna Hamilton is 2007-ben...

nem láttam azokat az idõket meg sem születtem szinte...abban biztos igazad van...én próbálom a 90-es évek végéhez hasonlítani a mai F1-et...ez alapján mondom

Totti5
"minek ide költségcsökkentés, ez nem arról szól"

ugye ugye? így is sok csapat küzd a fennmaradásért és hogy minimálisan versenyképes legyen...

Botond
Szerintem az például hiba volt, hogy nincs tankolás, mert a különbözõ súlyú autók legalább leelõzték egymást, és azzal is taktikáztak, de most mindenki dugig van, és kész.

A motorok leszabályozása egy érdekesebb kérdés, ennek csak akkor lenne értelme, ha visszatérnénk a 90es évekbe, amikor a 10-12 csapatnak volt 8-10 motorszállítója, és versenytényezõ volt a motor, mostmeg már annak is örülni kell, hogy lett egy negyedik szállító a ford visszatérésével. Már olyan sincs, mint anno hogy vki megpöckölte a gyári motort és hiába volt két honda motoros csapat teljesen másfajta volt a két motor, mert az egyik gyári volt, a másik a mugen által megpöckölt. Szóval ehhez az kellene, hogy visszajöjjön a BMW, Peugeot, Honda, Toyota, stb, mint motorszállító legalább. Mondjuk nem is értem hogy maradhatnak ki a komoly gyárak a versenybõl, mert ez így sima ferrari meg merci reklám nem forma1.
Ulvar
A csecsenek 😊.

Ulvar
2005 - hülye gumi szabály miatt voltak átlagon aluliak a futamok, igaz ott volt egy két olyan verseny ahol szarrá izgultad magad (2005 San Marino, Európai nagydíj, stb...).

2006 az egy teljesen jó év volt. 2007 ott se voltak azért annyira rosszak. 2008 szar 2009 szarabb 2010 jobb de a hülye szabályok döntések és egyéb balhék miatt a nem egyértelmû szabályokkal szar, de legalább elõzés van néha szárazon nagy nehezen de esõs körülmények között többször próbálkoznak. Azért az durva volt idén hogy GLOCKot a VIRGINNEL Szingapúrban nem tudta megelõzni Sutil....tök mind1 milyen a körülmény 2-3 mp-vel gyorsabb volt az autója ha nem több és nem tudta megelõzni...tehát még mindig van valami gebasz az autókkal és nem a pilótákkal általában, bár a pilóták mentalitása ehhez igazodott az elmúlt években. De a jövõ évben bízok amikor idén év elején azt mondta Todt hogy csökkentik a difi méretét! az már egy elõre lépés. Csak azt akarom látni hogy húzza a szélárnyék a verdát ha mögötte van és ne csak így csalogassa. Az lenne még a jó ha motorokat nem korlátoznák se a gumit. Mit értek el vele? Semmit unalmas monoton pitelés ha száraz esõben meg mindegy és milyen jó hogy mindegy. Ha motorokat nem korlátoznák többet használhatnák és akkor talán láthatnánk még valamit. Hogy nem kell tankolni futam közben még azt mondom oké, de legyen kerék csere szabadon ne az legyen már hogy annyi a pit száraz körülmények között hogy bejövök valamikor keményért és akkor viszlát. Ahogy láttam most futamon tök mindegy volt mikor jössz mer mindegyik autón máshogy viselkedtek a gumik...na mind1...majd lesz valami

Botond
Azért a 88-89-90-es futamokhoz képest ezek a mai futamok tényleg sima vonatozások, amin max aludni lehet a monoton zaj miatt. Persze azok az idõk elmúltak, és ez van. AZ elmúlt pár évhez (3-5) képest viszont az idei kifejezetten jó volt.
siman VB lehetne, ki az a hulye, aki nem engedne el?😊

desigo
Putyin

97 óta nézem az F1-et...voltak jó és rossz futamok is azóta...nem értem miért nem lehet értékelni egy akciódús futamot és itt most nem a mairól van szó...