182151
  • AnuluWork #181590
    Végül is Hamilton is büntit kapott Gasly versenyének elqurásáért ... ;)
  • RatBaG #181588
  • IXEMGabeo
    Ez egy ritka gyér szezon volt... Mclaren fejlődése és az Aston dobogoin kívül sima Red Bullos év volt... Ez még a 88as Mclaren, 2004-es Ferraris és a Mercis domináns éveket is überelte... És alig volt igazán izgis verseny.. Nagyon nem jó az irány ami az F1et illeti
  • lac coo
    Lecrec vezetni tudna úgy mint a sunyiságon agyalni, már lenne valaki az F1 ben ! :D

Pereznek meg még az Verstappen féle kiszorítás se jön össze ,neki büntetés jár érte :D
  • IXEMGabeo
    Tudja valaki Abu dzabi pályán miért kellett atalakítani a 9es kanyart?
  • repvez
    ezekkel az ujitásokkal még csak nincs is semmi gond, de valaki azért elmagyarázhatná , hogy az elso szárnynál miért kell minden tervnél olyan szárnyat ami alkalmas arra, hogy kivágja a gumit a másik auton?
    Miért nem lehet egy sima zárolap ami ha össze is ér a két auto az egyik az elso szárnnyal a másik kerekéhez akkor csak elcsusszon egymáson a két felület? ÉS nem az van, hogy csak azért is legyen ott egy kis fülecske ami beleakadhat a külsö oldalba vagy mindenképp letörik és éles élt hagyva kilyukasztja a gumit?
    A régi terveknél volt az a era, hogy szélesebb volt a szárny mint a kerék nyomtáv, ezt azzal magyarázták, hogy megelözzék a keekek összeérését, de ezek oldalán is ott voltak a kis fülek, aztán a következö era-ban meg megint beljebb lettek a szárnyak, akkor már érdekes modon nem volt fontos ,hogy ne érjen össze a két kerék ?

ÉS a 2025os terveknél is ott van egy elég nagy viszszintes lap ami ha hátulrol ha oldalrol is éri a kereket már ki is vághatja.
  • sure
    Bré king!
    Horner és Toto papa úgy berúgtak Vegasban, hogy össze is házasodtak, kiszivárgott a videó
  • lac coo
    Ez ilyen, fordítva már vétózta volna meg, már ha valóban így van nem valami gp hírportálos szenny ....
  • Sippie
    Mercedes vétózta meg, hogy kivételt tegyenek a Ferrarival. Ez is mutatja, mekkora egy patkány brigád ez, élen a Csocsó Wolfival, aki szerint nem ekkora probléma, egy pályahiba miatti sérülés. Persze megnéztem volna, hogy mit nyilatkozik, ha a kis pincsijének a kocsijával történik ez, meg gondolom a FIA is máshogy döntött volna.
  • bakkerman
    Azert az total elmebeteg hogy a vilagbajnok DUPLA annyi pontot szerez mint a VB 2. …volt egyaltalan ilyen barmilyen auto-motorsport VB-n korabban??!!
  • lac coo
    Pont arra kapcsoltma be, hogy perez elengedi verstappent...Erre jön az üzenet bejátszás Vertől , hogy dolgozzun kegyutt megfoghatjuk ...
    véber: nem értem mire gondoltak... :DDDDDDDDDD Ekkora egy faszcsicskát... :D Lec meg egy hulladék, két éve is azt modndtam nem bajnok alkatt most is azt mondom ....
  • PLaci #181579
    A rajtismétlésen Alonso bal-hátsó kerekénél mintha egy kis füstfelhőt láttam volna... Nem lehet, hogy hozzáért a bal-hátsója a falhoz, és azért pörgött meg?
  • repvez
    ez aztán a magyarázat és a kárpotlás

biztos egyszerübb volt hazaküldeni több 10000 embert csak azért mert pár buszsofornek lejárt a muszakja minthogy keressenek váltosofőrőket ?Meg hogy fel kell tölteni az árut, ezekszerint ha maradnak még a vendégek akkor kifogyott volna a cucc és nem volt elegendő termék? hogy szervezték meg akkor az utánpotlást, hogy a 2 szabadedzés között nem tudják potolni?

Biztos hogy valakinek a érdekében van az F shop és igy a kiadott kuponok értékét már más teszi zsebre vagy is a FIA-tol egy magánszemély cégéhez .

Biztos vagyok hogy többe kerül az ilyen dolgoknak a költsége mint amivel a csapatoknak most a költségsapkával kell gazdálkodni, de erre nincs szankcio. ez kb olyan mintha a szülök minden szarságra elverik a pénzt aztán a gyereknek azt mondják sporoljanak ,mert nem jut mindenre amit szeretne.
  • repvez
    arról nem is beszélve, hogy rájöttem , hogy minden városi pálya számomra ugyan az. Mert mivel nincsenek bukoterek és a magas keritések között mennek a közvetitésben semmi mást nem látni a környezö tájbol csak a keritést. Nappali versenyeknél még csak csak mutatnak valami nagy totált néha és látni a környezö tájat épületeket, de az estzi pályánál egyáltalán nem olyan látványos mint hiszik, föleg nem TV-n keresztül.

Sztem nekunk akik a közvetitésen keresztül néznénk, egy nappali Las vegas is jobban mutatna mint egy fekete hátterül kivilágitást.

Lehet, hogy nagy atrakcio bevini valamit a belvárosba, de a közvetités szempontjábol semmi érdekes nincs igy .
    Azokon a régi helyszineket ahol kello méretü bukotés és épitett a pálya ott lehet látni a környezetet a fákat a vizet az oda épitett látvány elemeket, de ezeknél a városi pályáknál,meg csak az egyen szalagkorlátokat magas keritést .

Egy MAIMI-nál is sokkal jobb lett volna, ha egy tengerpartos pálmafás helyszinre viszik, mint bent a városba
  • repvez
    Félreértetted, én nem MAX -ra háritottam a dolgot, csak hogy számomra nem jelentenek semmit ewzek a statisztikák még akkor sem az az alapján MAXx szerezte a legtöbb pontot és a legtöbb versenyt nyedrte egy szezonban.
    Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó pilota, de nem lehet igy egységes következtetést levonni és összehasonlitani egy Senna vagy Schumaherrel vagy Prosttal.

A Lasvegasi versenyre, meg szánalmas, hogy az a sok pénzt amit a flancolásra költöttek inkább költötték volna arra hogy a pálya szima legyen és ne legyen semmi olyan tárgy amibe fennakadnak.
    Az meg megint a szánalom teteje, hogy nincs ilyenre semmi paragrafus, hogy önhibáján kivul a pilota vagy a csapat ne kapjon buntetést, ha valamit csrélni kell a kocsin.

KB ez olyan ami kint megy az utakon, hogy szarnak megcsinálni a kátyzkat meg a csatornafedelekek, aztán, ha szétmegy a felni vagy amiatt okozol balesetet még te leszel megbuntetve és neked kell a kárt kifizuetni nem az ut karbantartóknak.
  • sure
    Hát ez zseniális, Sainz még büntetést is fog kapni, mert ki kellett cserélni a leamortizálódott alkatrészeket. A stewardok minden paragrafust átnyálaztak, dehát dehát, sajnos sajnos nincs olyan passzus, ami alapján kivételt tehetnének.
  • AnuluWork #181574
    Ez marha jó!
  • AnuluWork #181573
    Most tényleg Max a "gec", hogy anno a szar RBban maradt és sok évre írt alá, és amikor véget ért a Merci ERA, sőt, előtte, Newey tervezett egy jó autót, amit a többi konkrétan elqurt?

Ő csak teszi a dolgát, ahogy pl. Perez is inkább tehetné, és ennyi.

A sprintet ő utálja a legjobban, az előnye neki akkora általában, hogy utolsó körben fut egy legjobb időd, és a pontrendszert SE Max miatt alakították ki így, ahogy az évi 23 futamot is talán ő utálja a legjobban.

Anno 16 verseny volt. 1988 kivételével alig volt év, ahol ennyire dominált volna egy csapat. De akkor a korszak két legjobb versenyzője ült a McLarenben és 16ból nyertek 15öt. Kb. megosztva, sőt, Prost úgy vesztett VBt, hogy több pontja volt papíron, mint Sennának, csak ugye ott volt a hülye legjobb 10 futamos szabály.

Nekem aztán nem hiányzik 23 futam. Szerintem senkinek. A pénzemberek miatt van ennyi. Ill. a hülye 10 versenyes szabály helyett most van sprint és legjobb körért 1 pont. A legjobb 6 helyett 10 kap pontot, és sokkal többet, mint kapott korábban, köszönhetően egy másik ERAnak.

Tehát a helyzetről amibe most éppen Maxot (korábban Hamilton, előtte Schumacher) helyezitek, igazából pont a felsoroltak tehetnek legkevésbé, Max. meg pláne nem.

Én se szeretem a 23 futamot, a hülye sprintet, a LK szabályt, a hülye pontozást, ahogy nem szeretem a szinte automatizált, a boxban minden szart látó dolgokat sem, ahogy azt a hülyeséget sem, hogy szarok a gumik, kímélni kell őket, minden fos alkatrész limitálva van, nincs tartalékautó, stb. stb. Papíron olcsóbb lett a F1, a valóságban a hülye kötelező fejlesztések miatt meg drágább. A töredékéből elvoltak a csapatok amikor még dohányt is lehetett hirdetni, mint amit most jelenleg évente a sportba ölnek.

És igen, a szuperlicensz ára is először fog valakinek nagyon fájni jövőre, köszönhetően a hülye pontrendszernek és hogy Newey egy ilyen autót épített. Most lehet azt mondani, hogy Rosberg is nyert Hamilton mellett a nagy nyomás ellenére, de látva azt, hogy Perez a második helyért küzd ebben az autóban, inkább emeli Verstappen teljesítményét, mint csökkenti.

Azt megértem, hogy a hat évvel ezelőtti Verstappenbe igencsak bele lehetett kötni, mert konrétan egy agresszív bunkó volt (lakókocsiban nőtt fel, ez van), de a lakókocsis múltját azóta bőven maga mögött hagyta, és a mostani Verstappent csak azért fikázni, mert azt csinálja, ami a dolga, az inkább abba köt bele, hogy milyen az, amikor valaki végre egy jó autóban ül, és még a szabadideje is a versenyzésről szól, annyira élvezi ezt a baromságot amit csinál, és ez szerintem nem fikázni való. Valaki a programozást élvezi, valaki meg az autóversenyzést.

Verstappen is F1es csemete. Apja egy bunkó volt, sőt, tuskó. De a Rosberg, Hill és Villenevuve félék közül, valahogy rajta látom, hogy élvezi a versenyzést, nem pedig a múlt és csak a családi hagyományok miatt, meg hogy pénzt keressen van a mezőnyben.

Szerintem, a Verstappen-Norris páros lenne a legnagyobb dolog ami történhetne a RB életében, és tenne jót a versenyzésnek. De ettől sajna még messze vagyunk. Egyelőre egy Alonso-Perez csatáknak tudunk csak örülni a harmadik helyen, a többiek lekoptak az élmezőnyből.

Tényleg kívánom a McLarennek, hogy jövőre ott legyen a topon, ahogy a Ferrarinak és a Mercedesnek is, rosszat nem tenne a sportnak. De nem lesznek, mert ez egy ilyen sport és elqurták a szabályati évekkel ezelőtt (lásd a felsorolt baromságokat!).
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.11.17. 10:28:59
  • Botond #181572
    Na találtam egy videót, ahol bemutatják mire gondolok.

• mcmoha
  • Stockbauer33 #181570
    Nagyon de nagyon sajnálom h ilyen lett a F1.95-96 óta nézem és most jutottam el oda ha a jövő évi Lső 5 futam ilyen lesz mint az idei dobom,SAJNOS.Pedig imádtam eddig minden percét.MINDENKIVEL.DE tényleg a síros Barikelló a nagypofályú Örvájn gizda montolya stb.Ez a mostani a guminő.Jó jó de már nem ua mint a ...

Nekem megmarad még a motogp ami a jövőévi lesz mindenidők legdurvább szezonja és a SB(superbike) ami ugyanolyan jó.
    De az autósport királya a F1 olyan mélyen van ahonnan nemrángatják ki soha sztem.Nagyon sajnáltam a rally-t is de ez most a forma1-be lyukat ütött
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.11.13. 23:38:35
  • nearo
    ha már épp erről van szó, hogy ki a greatest of all time... :D
    v1 - ki kit vert meg egy-egy szezon alatt:
    https://www.youtube.com/watch?v=P2sFVvmm-jA
    v2 - ELO rendszerben, versenyenként:
    https://www.youtube.com/watch?v=U16a8tdrbII
  • Botond #181568
    Meg az se mindegy, hogy Senna (3x-os világbajnok) és Lauda (3x-os világbajnok) a csapattársaid, amíg begyűjtöd az 51 futamgyőzelmet, vagy pedig Perez.
  • repvez
    azért nem szeretem a statisztikák által megitélni a pilotákat, mert a régieknek esélye sem volt arra, hogy ennyi versenyen tudjanak pontot és dobogokat szerezni.
    a mostani 23 versenyes szezon a régi idökben majdnem 2 szezonra valo verseny volt. és ha valaki betalált egy fejlesztéssel akkor csak fele annyi dobogot tudott szerezni mint most MAX.
    ugyan igy a pontrendszer is más volt, nem voltak 25 pontok meg sprint futamért meg gyorskorért járók. igy majd tudják verni a mellüket a MAX rajongók, hogy ö szerezte a legtöbb pontot egy szezon alatt, de másra nem jó.

az a baj, hoyg ennyire változtatják az alapszabályokat a pontozás és a versenyek terén, hogy az egész ranglista és összehasonlitások értelmuket vesztették , legalább is ami az egész F1 korszakra van vetitve.
  • Stockbauer33 #181566
    Alain Prost.Michael Schumacher.2 bomba jó pilota.Meg a többi :)))

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.11.13. 17:41:11
  • Stockbauer33 #181565
    Szépet ment Gasly.Méltatlanul kevés a vaker a címvédőről.Hát ja.Ő nem a Hamilton :D
  • sure
    Az biztos, hogy az év egyik legjobb meccse volt az övék, ha Perez nyeri 52 ezreddel, akkor ő is ugyanúgy megérdemelte volna.
    Alonso régen nem volt a szívem csücske, de a mostani mezőnyből az egyik kedvencem immár.
    Remélem, tartja a formáját év végére és marad még az F1-ben, még az is lehet, hogy tovább fog tartani az F1 karrierje, mint Strollé :P
    De az 5. hely Strolltól is szép teljesítmény volt, én mindkettőjüknek, illetve mindhármuknak (Pereznek is) kívánom, hogy tartsák meg a jó formájukat, Strollra nagyon ráférne legalább egy bronz, hogy ha marad jövőre, legalább egy pici kedve legyen hozzá.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2023.11.06. 17:50:44
  • manson222
    Igen, erről kéne szólnia az egész F1-nek, hogy jól érezzük magunkat...

• AnuluWork #181562
    Perez és Alonso:
    https://twitter.com/F1RulesMedia/status/1721267076612960336

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.11.06. 10:09:30
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #181560
    Jó versenyt nézek?Ma is kb 60-70%-ban a mercikkel vannak elfoglalva a szakértők?
  • RatBaG #181559
  • RatBaG #181558
  • Stockbauer33 #181557
    A vöcsök Hamilton bemákolta megint LOL
  • RatBaG #181556
  • RatBaG #181555
  • RatBaG #181554
  • Stockbauer33 #181553
    Simán utoléri Ham Max-t ;DDDD Vicc ez már.Ric akárhogy érbe gratula
  • JonasSandor
    Állórajt lesz.
  • mcmoha