FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Régen az volt hogy az autók közt nagyok voltak a különbségek. Az RB most is jobb mint a többiek, de azért messze nincs egy olyan elõnyük mint anno amikor a Ferrari lekörözte a mezõny 60%át... ilyet már rég láttunk hogy a 8. helyen levõ kört kapott.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

TomSolberg
olyan nincs hogy nincs szélárnyék.

Dietrich
ez így van..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Norbi1990
Akkor kb semmit nem jelent ez a statisztika mivel korábban 80as 90es évek elejébe nem voltak sokat a boxutcába tankolni meg kereket cserélni.
Dietrich
konkrétan mikor bevezették a barázdált gumit, akkor szüntették meg a szélárnyékot is a diffuzorral meg egy elennel a hátsó szárnynál.
Utóbbi és a barázdált gumi már nincs de szélárnyék továbbra is hiányzik a F1-bõl.
Minden más szériában van anélkül elõzés sincs.
Azt nem tartom elõzésnek mikor egy Red Bull elõzi a HRT-t..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Nightt
A boxuccai elozeseket is beleszamoltak sztem.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Count Adyn
Szerintem a Pirelli nagyon jót tett a versenynek, a KERS is elmegy, amin változtatnék hogy a DRS-t bárhol lehessen használni, de aztán 3 percig sehol:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Norbi1990
Hát a TV-be nem úgy látszott hogy annyi elõzés lett volna.
Ez csak a versenypályán történt elõzések vagy a boxba történt(amikor pitelnek és közbe a pályán megelõzik) elõzésekkel együtt van?
"És annyi volt az elõzés, mint még soha; legalábbis az elmúlt harminc évben, amióta statisztikákat vezetnek errõl. A száraz versenyekre tavaly átlagosan 21.3 elõzés jutott, idén azonban az elsõ háromra kis híján ennek a háromszorosa: 56.7. Ez jócskán felülmúlja még az 1984-ben beállított, 43.2-es rekordot is."

Csak nem az elõzési zónákban végrehajtott rendkívül izgalmas kikerülések dobták meg az átlagot?

A cikkíró le is vonja a konzekvenciát: "

Tehát a szabályalkotók új trükkjei - a gyorsan elkopó gumik, a dönthetõ hátsó szárny, a feltámasztott KERS, a dupla diffúzor számûzése - megannyi elvetélt ötlet után végre fényes sikert arattak."

Mert mint tudjuk, javult a statisztika... HALLELUJA!

Örülünk, Vincent..?

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Nightt
Sajnos nincs igazad, mert a vonatozas legfobb oka a szelarnyek. Ez ma mar teljesen mas szelarnyek, mint anno. Ezeknek az aotoknak sokkal fejlettebb az aerojuk es olyan legaramlatokat csinalnak ami a hatul halado elso szarnyanak a leszoritoerejet jelentosen csokkenti ha 1 mp-en belul autozik. ezert hiaba gyorsabb sokkal, nem tud eleg kozel kerulni a kanyarban, h a kovetkezo fektavon kifekezhesse es elozzon. Ahoz, h DRS nelkul is sok elozes legyen nagyobb mechanikai tapadas kene, szelesebb gumik es sokkal kissebb hatsoszarny es diffuzor (talan ez a legnagyobb vetkes).

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

repvez
Azonkéne elgondolkodni, hogy régen mi volt amikor még voltak elözések.Csak a szintiszta motorerõ és a jó kasztni, semmi csoda szerkezet vagy hogy korlátorták volna az elötte haladod a védekezésben vagy csak egy kijelölt szakaszon lehetet volna használni a dolgokat.

Régen ha ugy itélte meg a pilota hogy el tud menni akkor beprobálkozott eröböl.
Mert ha látványosabban gyorsabb autó és mégis vonatozik ott nem a szabályokkal és a szélárnyékkal van a baj, hanem azzal, hogy a csapat nem engedi, hogy egy rizikosabb helyzet miatt kiessenek és pénzt veszitsenek, ez a fõ probléma .
Ez ugyan az mint nálunk a fociba,(nb1 és válogatott) ha mindenki megkapja a pénzét bármi is törtéik a pályán akkor nem hajtanak ugy mint mikor azért játszik valaki mert motivált a jó eredményre.
Nagyon jól van ez, ki szeret vonatozást nézni. Mi van akkor, ha a kanyargós részen nincs elõzési pozíció, az egyenesben pedig lassabb vagy az elõtted haladónál (lásd. tavaly utolsó futam, a Renault nem lehetett megverni végsebességben, szélárnyék nélkül gyakorlatilag semmi esély "kikerülni"....)
Végre láthatunk elõzéseket és ezek igenis valósak, Msc is képes volt egy ideig tartani Alonsot... Egyébként akit megelõznek, nyugodtan visszapróbálkozhat, nem tudom, hol itt a gond..

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Errol ki tehet?

http://gaborszantai.co.uk/

halkan megkérdezném, hogy Hamilton mennyit is csatázott Massával..?

Körök számában kifejezve meddig is tartott az a látványos csörte..?

mondom: NEM ÉRTEK VELE EGYET.

engedjétek már meg, hogy legyen saját véleményem.. kösz.

"Noha kétségtelen, hogy akadtak olyan helycserék, amelyek a nagy tempókülönbség miatt szinte automatikusnak tûntek, a többségük nem ilyen volt. Fernando Alonso, hiába voltak 6 körrel újabbak a gumijai, hiába nyomkodta buzgón a DRS gombját, 8 keserves körön át küszködött, mire sikerült elmennie Michael Schumacher Mercedese mellett. Hamilton az utolsó 15 körben hármat is elõzött - köztük Nico Rosberget, akinél pedig nem voltak frissebbek a gumijai -, de egyiket sem a DRS-zónában. Igaz, a dönthetõ hátsó szárnynak nem kizárólag ott volt szerepe, mert lehetõséget adott rá, hogy ha valaki nem is kerül vetélytársa elé a hátsó egyenes végén, közel maradjon hozzá a hajtûkanyarban, és a célegyenesre ráfordulva újabb támadást indítson ellene. Hamilton így elõzte meg például Felipe Massát, látványos csörtébe bonyolódva vele. Mindegyik manõveréért keményen kellett küzdenie; egyiket sem sorolhattuk a "túl könnyû" kategóriába."

elolvastad a cikket? mert szerintem elég érthetõen elmagyarázza... aki ebbõl nem érti .....Én meg követelem hogy tiltsák be a szélárnyékot mint fizikai hatást a Nascarban kurva izgalmas lenne:D

Norbi1990
De védekezhet. Bemegy belülre, míg a másiknak kívülrõl kell elõznie.
Ez nem versenyzés?
nem értitek, hogy nekem mi nem tetszik.

Az elõzési zónában az elöl haladó NEM VERSENYEZHET.

mert: nem használhatja a DRS t, és helyezkedéssel SEM védheti a pozícióját, mert megbüntetik. Szerintem ezzel elveszik az autóversenyzés lényege azzal, hogy a hátul haladó ekkora elõnyt kap.

( hasonló szintû autókról beszélek, nyilván nem Redbull vs HRT )

Totti5
Sok esetben nem tudta megelõzni, amit láthattunk rengeteg példát... nem azért mert õ nem akarta, hanem mert egyszerûen nem volt kellõ szívóhatás, úgy pedig igen nehéz bármit csinálni, hisz minden elõzés a sebesség különbségbõl származik ( vagy hiba ).

a látványosan gyorsabb versenyzõnek ki tiltja meg, hogy megelõzze a gyengébbet? Mi az, hogy elmegy a futama? Azért van a csapat, hogy úgy tervezzék a boxkiállásokat, hogy ne ragadjon be.. Vagy elõzzön.. Ezt hívjuk autóversenynek.

b-type
De ez mindig is így volt, én azt nem vágom ti miért nem vágjátok.. :)
Mindig volt melegszél, csak az F1 újkori érájában nincs, mert olyan szinten van az autóról lelépõ légáram, hogy nem hogy bár szippant, de nem úgy mint régen, és a hátsó autó leszorítását meg teljesen megbontja.

Régen is kiszolgáltatott volt az akire felértek egy egyenes szakaszon és bebújtak a szélárnyékába, uaz történt mint a DRS-l, ráesett a másikra a melegszélben, és kikerülte...kikerülte.
Ez a jelenkori F1-ben a DRS. egyenlõre nem több.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

ne oktass plíz... nem értek vele továbbra sem egyet. ennyi.

ha lehet használni mindenhol, vagy mint a KERS t bizonyos ideig egy körben, akkor oké.

Totti5
A következõ körben simán visszaelõzheti, senki sem tiltja, viszont az vicces volt az utóbbi években hogy egy látványosan gyy borsabb versenyzõ úgy beragad egy gyengébb kocsi mögé hogy esélye nem volt semmire és elment az egész futama, így pedig hogy meg tudja elõzni az késõbb még több elõzést szûlhet vagy akár dobogóért küzdést is...

Farkas Peter cikke megvolt? Ha azt nem erted meg, akkor en sem tudom jobban elmagyarazni.

mert ez így NEM VERSENY nem érted?

így szinte esély sincs védekezni, DRS nélkül, egyszeri irányváltással..

másképpen: nem elõzés van hanem kikerülés.

Nightt
Ha mindig lehetne hasznalni a DRS-t, akkor ertelmet vesztene. Nem azert talaltak, ki, h gyorsabb legyen az auto, hanem, h lehessen elozni! Na az elozendo is hasznalhatna, akkor mi ertelme lenne? Mindeket kocsi gyorsabb lenne es nem lenne elozes. Igy legalabb kevesebb a vonatozas, mint eddig.

repvez
DE a használatát a vezetõ döntse el és és nem kell most sem sokat nyomkodni, mivel a fékpedál megnyomásával visszazár a DRS.DE a használata ugy is csak az egyenesekbe jönne jól, de nem ugy mint most hogy 1 egyenes szakasz egy bizonyos távján és csak akkor ha 1mp-re vagy a másiktól.Akkor is lehessen használni amikor a kutya nincs a közeledbe de gyorsabb akarsz lenni, ugyan ez a kers-nél ha minden féktávon feltölt akkor a köztes szakaszon ha kedve tartja a pilotának hadd használja ezért van benne.
A másik dolog hogy a DRS-t nem használhatja az akit elöznek, ez is milyen szabály?Ez olyan mintha egy bokszolonak hátrakötnék a kezét mikor meg akarják ütni hogy ne tudjon védekezni.Ez elönytelen helyzetbe hozza eleve az egyik felet.
A gumi is jobb volt a tavalyi szezonba, mert most tényleg nem lehet tudni hogy mennyit bir ki és nincs lényegi különbség a kemény és a lágy között körök szempontjából.
b-type
Pedig elég jól kielemzi a szabályok lényegét, legfõképpen az tetszett ami összecseng az én véleményemmel is, hogy a DRS egyszerûen visszaadja a melegszelet, ami pedig mindig is létezett az autósportban.
Az hogy egyenes szakaszokra korlátozzák az is ezt az örökséget példázza...egyfelõl. Mert másfelõl meg term. nem kis problémát jelentene kanyarkombinációkban gombokat (vagy pedált) nyomkodni váltással és KERS-l összhangban, valamint lereagálni a megváltozott leszorítást..
Szal szerintem is rendben van, legalábbis annyira mint egy bevezetés és alakulás alatt álló új eszköz.
A gumi....háát legyen igaza, bár én spec jobb szeretem a kiszámíthatóságot a technika sportokban, ezért van az hogy nálam csak elcsúszik az esõs futam, nem vágyok utána.
Szal a guminál is a kiszámíthatóságot szeretem, lévén az autó teljesítésének egy harmadáról van szó...és ahogy írja is 3-4 mp múlik az idõzítésen, ami nálam már veri a lécet.

A KERS viszont lehetne több, ez már nagyon nyilvánvaló kezd lenni szvsz.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Igen, egyszeruen szinte semmit nem irt a versenyrol, pedig eleg sok minden tortent...

ez most egy nagyon gyenge írás...

De örülünk, hogy a statisztika javult, mert lehet elõzni DRS t használva egy lassabb autót aki nem használhatja a szárnyat de legalább csak egyszer válthat irányt..

Totti5
Nekem sosem okozott izgalmat az hogy Button vagy Kimi diadalfüstöt húzott maga után minden 3. futamon...

repvez
Nekem az a bajom a szabályokkal hogy vannak.
Ha beszerelték a kerst és a drs-t akkor mindenki ott és akkor használhassa ahol akarja.Végtére is ez a autoverseny krémje pont az lenne a lényege neki hogy a lehetö legtöbb ujjitást és eröt kihozni az autóbol és a leggyorsabban menni, ehhez pedig nem szabadna korlátozni a használatukat.És gyözzön aki jobb alternativát talál.
Ugyan ez vonatkozik a motorokra is, mindent a csucsra járatni azt hadd szoljon.
Régebben sokkal több volt a motor elfüstölés és emiat is izgalmasabb volt a verseny mert senki nem tudta hogy mikor megy szét.Most meg csak akkor megy el a motor ha valami ujitás nem jön össze a csapatnál, ami elég ritka.

kifli
Egy másik oldal fórumán olvastam, és megtetszett :D

"Webber egy montenbájk világbajnok... az is marad..."
gabi89
Felipe was faster... <#nyes>

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Rosberg is elõzött ott 2008-ban, sõt, ha jól emlékszem Massa és Alonso is...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Norbi1990
Ott nem lehet. Tavaly láttuk, hogy amikor próbált volna valaki valakit elõzni mindig összementek mert nem hagytak helyet a másiknak hogy bevegyék ketten a kanyart. Kivéve Kubica aki mindenkinél gyorsabb volt a verseny végén.
nincs olyan hosszú egyenes Szingapúrban plusz ott vannak a korlátok. Talán egy pályaszakasz van, ahol tavaly is tudtak elõzni (Webber-Hamilton esetnél) az egyenes utáni féktáv.

Valenciában csupa csupa rövidke egyenes kivéve a cél egyenes utáni 1. kanyar...

Melbourne-ben se vált be, ezeken a pályákon se várok csodát, ennek ellenére lehet egy jó futam..

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Norbi1990
Szingapúron lehet a célegyenesbe, Valenciába van 2 hosszú egyenes is ahol lehetne használni. Egyedül Monacoba lenne veszélyes, ugyanis nincs kimondottan egyenes és a pálya is egyenetlen.
arra szerettem volna utalni, hogy egész jól bevált a rendszer. Persze lesznek olyan pályák, ahol sztem veszélyes lesz (Szingapúr, Monaco, Valencia) ha Melbourne-ben idén nem vált be az utcai pályákon nem is lesz érdemes használni...

Kit--Kat
Mondjuk inkább a KERS a 21. századi. DSR rendszerek voltak a 60-as években is már, csak betiltották. A szárny állításban nincs semmi ami olyan hû de csúcs technológia lenne.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

megoszló eszköz. Vannak ak onzervatív gondolkodásúak, õ nekik ez túl mesterséges.

Nekem tetszik a DRS KERS kombó. Így van értelme és a XXI. században élünk miért ne használja a pilóta a DRS-t...

Totti5

Mauro

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

Mauro
Nem de akkor is.

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82