182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#176732 mii??!
:)) hűha, egyfelől ugye Hamilton-nak mint versenyzőnek Gp2-től drukkolok, másrészről a sporton kívüli kezdeményezéseivel egyet tudok érteni, csak nem foglalkoztam vele, nem különösebben érdekelt, mint ahogy másnál sem...legyen az bármilyen sportoló.
Ami viszont taszít, az az ezekkel a kezdeményezésekkel szembeni zsigeri rosszindulat, és ennek ahogy írtam riasztóan alacsony szintje. Amit olvastam a Hamilton dolgaival szuembehelyezkedő oldalon az mind olyan volt tartalmában és stílusában amivel én nem közösködöm. tehát ezzel el is dőlt hogy egy vitában ha arra került sor, márpedig került, akkor én melyik oldalt válasszam és hol próbáljak ismereteket szerzni. Ezáltal ismertem meg ezeket a pályán kívüli dolgait Hamilton-nak, és semmi olyat nem találtam amivel ne tudnék azonosulni, semmit. Fasza dolgok... ráadásul ahogy öltözködik..hát én egy punk gazember voltam, méretes taréjjal ha felszappanoztam, és ha valamit utáltam az az amikor ment a rosszindulatú sutyorgás miatta. ...hát sokszor pont ezt látom Hamilton kapcsán, legyen az az hogy milyen ruhát visel, vagy milyen a haja, a külseje, megy a rosszindulatú sutyorgás akár itt is ebben a topikban. Én nem fogok oda beállni és csinálni amit utáltam másokban.
Na mindegy, ez az én dolgom...az én választásom azt pont. A lényeg hogy Hamilton dolgai építő jellegűek, a vele szembehelyezkedől véleményei mögött pedig általában nincs semmi csak romboló akarat.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.08.04. 16:23:08 -
#176731 b-type üzenet olvasása:
"Tehát nem, nem arról van szó hogy ne látnám, vagy ne ismerném el Hamilton felelőségét a szituban"
Miiiiicsoda, b-type elismeri Hamiltont hibásnak?
pár betűvel később:
"mert ez egy olyan kanyar ahol szükség van arra hogy a másik is figyeljen, Max meg nem ilyen és nem is ezt az arcát mutatta hogy ne lehetett volna tudni hogy 95%-ban mi lesz."
Jaaaaaa, hogy valójában Max a hibás. :D
Tök mindegy, teljesen meddő vitát folytatunk.
-
#176730 Nagy kár, hogy csukott szemmel. -
#176729 +1 -
#176728 Szóval az alapján szimpatizálsz, hogy más kinek szurkol. Gratulálok, eddig is izgalmas volt, hogy mennyire fordítva ülsz a lovon, de ez egyre jobb. -
#176727 nem.
Sztem te most is azt gondolod hogy én Hamilton akarom kimosdatni a szituból. Nem az a lényeg hogy nem maradt helye, az a lényeg hogy nem maradt volna helye, csak 5 hozszólással van lentebb #176721
Tehát nem azért néztem a képeket mert Hamilton mellett nem volt hely, azért néztem mert látom hova fordul Verstappen, és ha el is olvasod mit írtam abban a hozszólásban ahol a képet hoztam, azt fogod olvasni hogy számomra az volt fontos a képeken hogy Max semmit, de semmit nem tett az ütközés elkerüléséért, látta hogy ott van Hamilton első szárnya, rákormányoz a kanyarra, aztán még rákormányoz.
Ennyi. Tehát nem, nem arról van szó hogy ne látnám, vagy ne ismerném el Hamilton felelőségét a szituban, valóban nagyobbrészt ő felelős érte, mert ez egy olyan kanyar ahol szükség van arra hogy a másik is figyeljen, Max meg nem ilyen és nem is ezt az arcát mutatta hogy ne lehetett volna tudni hogy 95%-ban mi lesz.
-
#176726 Azt látom, hogy te a lófaszt nem lehet látni t-cam-ból rekonstruáltad az esetet és validáltad, hogy Hamiltonnak nem maradt helye. Rendben. -
#176725 jaja, általában a saját szememnek hiszek, szóval rámerőltetni egész biztos nem lehet, és meggyőzni sem.
Vagy így látom vagy úgy, esetleg ha látok olyan felvételt amit még nem láttam akkor persze az ember felülvizsgálja a döntését.
De nagyjából sztem láttam mindent amit látni érdemes a témában.
-
#176724 Látod, most is csak a saját véleményedet szajkózod, hogy nem maradt hely Hamiltonnak, miközben azóta van egy raklap animáció is az egészről, ahol bőven látszik, hogy a 1,5 autó helye is megvolt.
De még fixált kamerát is csináltak.
Szerinted ezek után hogy a pokolba tudná bárki is ráderöltetni a véleményét? :D
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.08.04. 14:50:03 -
#176723 absz. nem így látom.
sry nem tudok átlinkelni így egy az egybe itt vannak azok a képek ami alapján azt mondom hogy Max semmi, de semmit nem tett azért hogy ez az ütközés ne történjen meg...és valszeg ezért is fogalmaztak úgy a bírák, hogy kettejük között nagyobbrészt Hamilton felelős, nagyobbrészt.
-
#176722 Több hely volt mint később Leclerc mellett... Csak akkor nem volt bamba Hamilton...sikerült is elfordulni...
Ennyi kellett volna az első probanal is... -
#176721 Nem, nem osztom a véleményed, megnéztem Max hova fordult, ott nem lett volna két autónak hely, oké hogy akkor amikor ráfordult még volt, de látszik hova fordul, ez mindenképpen ütközés lett volna. -
ToxiMaxi #176720 Az ölelgetéssel nekem annyi volt a gondom, hogy a legnagyobb riválisa ütközés miatt esett ki. Az így szerzett győzelemnek a szememben nincs nagy értéke, mert a többi csapat autója még csak egy lapon sem emlegethető a Mercivel. Máskor pollkorrekt meg mindenkinek a bajával foglalkozik, ebben a helyzetben meg átalakul óvodássá. -
#176719 Szerintem Alonso is pont ugyanazt csinálta mint Max szokta... Korokon át a 2-es kanyarban is és a Mansell - Ben is Hamiltonnak ugyanúgy el kellett vennie... Tudta h Alonso nem fogja és a szabályok szerint a végletekig megy...
MAX is ezt csinálta, meghagyta a helyet és Hamilton el is ferhetett volna vagy vissza is vehetett volna teljesen...
De Hamilton is ezt csinálja ha van lehetősége rá... Bő egy évtizede ugyanolyan keményen védekezik, tamad
... -
#176718 Nem gondolnám, legalábbis a magam nevében. Le írtam azt is hogy Hamilton miben hibázott. De sztem nem is emlékszel rá, mert neked az kevés...neked az kellett volna hogy Hamilton kilökte Verstappen-t és ez micsoda aljasság.
De én ezt nem így látom, leírtam hogy Verstappen csatában nagyon nagy szerepet kap az hogy elveszi a helyet mástól, vagy akár ütközést is bevállal de nem enged...mert majd a másik enged. ..és Silverstone-ban nagyrészt ez történt a részéről.
Hamilton pedig ott próbált előzni ahol ehhez partner kell legyen a másik, holott tudja jól hogy Verstappen az nem Alonso, vagy bárki ésszel csatázó versenyző.
Elvette de már későn, és ezért ő nagyobb részt a hibás. De megnéztem Verstappen belsőjét is, és a srác tudta hogy ott van Hamilton mert látta az első szárnyát, és semmit nem számított, egy pillanatig sem tett az ütközés ellen, holott az mindkét versenyző kötelessége, ráfordult és utána még szűkítette az ívet.
Ezért az hogy elszállt az nem egyedül Hamilton felelőssége és ezért az hogy egy motor kuka, az sem. Legközelebb tessék ésszel menni, és akkor motor is marad meg pont is.
Bottas esetében sok mindent nem lehet mondani, ott Hamilton örülhet hogy őt nem csapta ki a vonat.
-
ja és köszi, igen engem inspirál és ja, hajrá :)
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.08.04. 13:25:45 -
#176717 Mondjuk, amikor úgy ölelgeti a kupát, mintha most szabadult volna a Gyűrűk Urából, mint Gollam kistestvére, arra ma sem tudnék mást mondani, miközben a pilóta társa kórházban van 51G-s becsapódás után, amiről vaskosan ő tehet. Viszont ez továbbra is inkább odaszúrásnak látom, mintsem annak, hogy nem fogadom el a véleményed.
Hidd el, ha valami a itt a fórumon lehetetlen az az, hogy te és lac coo bármiben is vétkesnek találjátok Hamiltont, mert annyira foggal, körömmel véditek azt az embert és ha téged még inspirál is, akkor hajrá. -
#176716 Talán az lehet megoldás, ha a büntetés részeként a költségek egy részét vagy akár a teljes összegét a másik csapatra lehet terhelni. Vagy legalább annyit mondani hogy ha a másik fél hibájából keletkezett károd akkor az ne legyen a része az éves költségvetésednek.
(vagy majd fizetnek KGFB az FIA-nak és akkor akkor majd ők fedezik a kárt :D )
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.08.04. 12:47:08 -
#176715 Talán igen, talán nem...ha tippelnem kellene neked inkább a más nézőpont elfogadása, a másvélemény kezelése a fő gond, legalábbis ezt mondatja velem amit olvasok tőled:
"Számomra az az elképesztő, .... ezek után valakinek még szimpatikus ez az elképesztőn gusztustalan, nárcisztikus, pszichopata személy."
&
"Tessék a kedvencetek: Lewis még véletlenül sem pszichopata Hamilton.
Csókolom!"
------------------
Én meg bírom a palit, régebben csak a versenyzését, de jelenleg már nagyrészt mindent, a pálya mellett dolgait is...mondjuk ebben nagy segítségemre van az unevezett ellentábor riasztóan alacsony színvonalú megnyilvánulása...elsősorban ez gondolkodtatott el, mert azzal az oldallal egészen biztos semmilyen közösséget nem vállalok fel, és ez vitákat váltott ki bennem, ami további tájékozódást generált...holott nem érdekelt annyira a téma, manapság pedig már inspirálódtam is! :)) hah bezony, fura de igaz. :))
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.08.04. 12:02:35 -
#176714 Persze, nekem annyira fontos, hogy te és lac coo véleménye megváltozzon. :D -
#176713 Igen, ezzel a résszel kell majd valamit kezdenie a szabályalkotóknak. -
ToxiMaxi #176712 Nem tudom innen mit tud majd kezdeni a RB. 2 futam alatt kukáztak 2 motort és már csak 1 új van a hátralévő (12?) futamra, a merci mindkét tabellán átvette a vezetést, szerintem innentől nem sok esélyük lesz, mert ha kifogynak a használható motorokból onnantól csak büntivel tehetnek be újat, nem is tudom, hogy az új költségplafonba ez, hogy fér majd be. A legszebb ebben az egészben az, hogy mindezt megúszta a merci 10 másodperccel és pár rajthelyes büntivel. Lényegtelen, hogy szándékos volt-e vagy sem, de ezzel olyan előnyhöz jutottak, amit a RB aligha tud behozni. -
#176711 ..és ahogy én írtam ez nem 'belefér' kategória hanem totál oké...vagy akár még inspiráló is.
A hozzáállásod jelenti a szóhasználat különbségét, pl. nekem eszem ágában sem lenne azt mondani hogy 'belefér' mivel én a legtöbb dolgával abszolut egyetértek, és számomra az ellentábor tünik umond 'vaskalaposnak', ez az én hozzáállásom ahogy látod.
Annyi a különbség hogy nekem nem fontos az hogy az ellentábor véleménye megváltozzon, nem hordószónokolok mellette.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.08.04. 10:40:44 -
#176710 Mint írtam: "persze értem, hogy vannak emberek, akiknek ez belefér." -
#176709 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#176708 "Ha megfigyeled, tök mindegy most mit kérdeznek töle, a mondat elején még talán van valami változtatás, de aztán a kifejtés már átvált a sablon szövegbe."
Megfigyeltem, és meglátásom szerint mindegyik pilóta nagyjából sablon szöveget nyom. -
#176707 Nos, ha szerinted annak, hogy milliók előtt mit és hogyan kommunikál valaki valamit, nincs köze a profizmushoz, akkor nincs több kérdésem (mondjuk eddig se volt ).
Nekem sem tetszik, mikor sír, hogy döglöttek a gumik, aztán meg megfutja a leggyorsabb kört.
Az meg pont nem a legprofibb húzásai között volt, mikor ország-világ előtt vonta kérdőre a csapatot, meg nyilatkozta le azt, hogy neki nincs mit tanulnia. Ez az az eset, amire azt írtam, hogy rosszabbul járnak, ha nem a PR-os által jóváhagyott szöveget mondják. A zinternet népének viszont ilyenkor legalább van min csámcsognia, az is valami. -
#176706 Egyszerűen nincs jelentősége, a rádióban alapvetően a versenyző kommunikál a csapattal, amennyiben az együtműködésük sikeres, úgy frankó, ha nem akkor úgy is változtatni fognak. A versenyzők brutál magas koncentrációban vezetnek, ezért hangzik el annyi káromkodás a többiekre, vagy a körülményekre olyan versenyzőktől is akik egyébként tök normális, kedves emberként kommunikálnak.
Ráadásul a csapatok használják is azt hogy a rádiót mindenki hallja, pl. Hamilton esetében pont ugyan olyan panaszkodva mondja hogy vége van a gumiknak akkor amikor még 16 kört fut rajta, és akkor is amikor a következő körben kijön kerkcserére...végső soron az a lényeg hogy sikeresen tudjanak kommunikálni.
Egy 60-70körös verseny után, szétrázva, kiürülő adrenalinnal, némileg dehidratálva nem fog szóvirágokat, izgalmas fordulatokat kreálni, ha a kérdező jól kérdez, akkor lehet valami egyébként meg bla-bla-blabla.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.08.03. 18:01:13 -
#176705 A félreértések elkerülése végett - nem vagyok Hamilton rajongó, sőt, vannak dolgai, amik nem tetszenek vagy nem értek velük teljesen egyet (úgy a pályán, mind a pályán kívül). Tudom, ezt nehéz megérteni, hogy valaki anélkül is szeretheti és követheti a Forma-1-et, hogy nincsen egy kimondott kedvence vagy nem "rajongója" egyik pilótának vagy csapatnak sem, és emellett nem hülyéz meg libsiz/fideszesez le mindenki mást. Majd igyekszem fejlődni. -
#176704 Nem 'belefér', ..el kell fogadni hogy nem a te értékrended az egy értékrend mind felett.
Ezért aztán másnak nem 'befér' hanem totálisan másként látja mint te. -
#176703 nekem a profizmus pont azt jelentené, hogy 100x is tud mást mondani,nem ugyan azt a betanult szoveget állandoan.
Ha megfigyeled, tök mindegy most mit kérdeznek töle, a mondat elején még talán van valami változtatás, de aztán a kifejtés már átvált a sablon szövegbe.
Ez nem profizmus nálam, mert ha én is betanulnék egy kinai szöveget és mindig azt mondanám, azt hihetnék, hogy perfectül beszélek kinaiul. -
#176702 "ha VER ugyanolyan profi lenne, mint HAM, akkor nem fakadt volna ki nyilvánosan káromkodva"
Szerintem ennek semmi köze nincs a profizmushoz. Ők profi autó versenyzők nem pedig profi szóvivők. Hamiltonnak meg talán pár másik pilótának jobbak ezen képességei és vigyorgó vagy éppen póker arccal tudják mondani a betanult szöveget 100x, mások meg nem.
Nekem pl az nem profi, hogy Hamilton végig nyafogja a futamot, meg kérdőre vonja a csapatot, ha nem jól mennek a dolgok a futam alatt. De persze ő utána is szépen ki tud állni, hogy elmondja milyen nagyszerű munkát végzett csapat meg a gyár. -
#176701 Mondjuk Max-ot megtudom érteni, gondolom már lenyilatkozta, hogy mi a véleménye az ütközésről, tovább lépne, de nem hagyják. Nem tudom, nekem az is lényeg, hogy akinek szurkolok, azzal valamilyen szinten azonosulni tudjak személyileg. Tehát, ha a pályán tehetséges, de azon kívül egy orbitális farok, akkor az tőlem nagyon távol áll, persze értem, hogy vannak emberek, akiknek ez belefér. -
#176700 Lec, Norris, Max, Ricsi, Russell is profik (sőt, Mazepin meg Schumacher junior is), a koruk és az F1 tapasztalatuk (egyelőre) hiánya miatt a nyilatkozásban, a fellépésben, a versenyzésben MÉG nem annyira azok, mint HAM a tizen-X éves F1 rutinjával.
Pl. ha VER ugyanolyan profi lenne, mint HAM, akkor nem fakadt volna ki nyilvánosan káromkodva az ötszázhatvannegyedszer is a "mi lesz, ha Lewis és te megint fej fej mellett lesztek a pályán" kérdésre, hogy aztán mégis megválaszolja ötszázhatvanödödszörre is.
A "Kevés más versenyző van, aki ennyire az" eleve nem zárta ki Alonsót, hogy legalább akkora vérprofi, mint HAM. Ettől függetlenül elhiszem neked, mint a topik házigazdájának, hogy Alonsót nagyobb versenyzőnek tartod, mint Hamiltont
Én is nagyobb versenyzőnek tartom Sennát vagy Laudát, hiába volt kevesebb VB címük.
Én a narcisztikusságra reflektáltam - lehet, hogy a személyiságe az, de ki nem szarja le? Nem a haverom, a főnököm, az élettársam, hogy ez számítson bármit is.
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.08.03. 14:13:16 -
#176699 Nahát :) Ez kifejezetten érdekes epizód, sztem köztetek félreértés van de nem akarok nagyon belezavarni :)) -
#176698 Rögtön van pár vérprofi, mint ő, pl Lec, Norris, Max, Ricsi, Russell, csak alattuk nincs seggrakéta. Plusz Alonso és elhiszed, hogy Alonso nagyobb versenyző, mint Hamilton? Én igen, vb számok ide, vagy oda.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.08.03. 12:22:51 -
#176697 Hogy nem érdekel a hülyeséged ... Istenem b+ ...
Igazságtalanság? Silverstoneban kapott 10 secet, miközben kilökte a legfőbb riválisát, majd megnyerte a versenyt. Akkora mákot kapott a sorstól 2007 kavicságy a boxutcában óta, hogy az tényleg igazságtalanság! :D
Egy éve még lequrta az unokaöccsét, hogy minek öltözik lánynak fiú létére ...
Na, hagyom is a sok igazságtalanságot ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.08.03. 12:08:35 -
#176696 :))
Az hogy te mit gondolsz Hamilton-ról az még nem alapigazság ugye, te ezt gondolod, más meg mást gondol.
Azt mondod hogy persze lehet hogy valóban rosszul volt, de valójában az egész hozzászólásod már amögé áll fel hogy csak megjátsza hogy tereljen.. valamiről.
Az hogy a futamok után nyilatkozik...hát bakk 99. alkalommal győz, és összesen 173. alkalommal áll a dobogón és kérdezik. Nyilván vannak már sablonosnak tűnő nyilatkozatai..
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.08.03. 07:37:19 -
#176695 Nagyon nem kell mesélni, ő azt mondja hogy spanolja, és általában jól is megy ilyenkor. Most is jól ment.
pl.:
"Az olasz autóversenyzés élő legendája, Alex Zanardi elhatárolódott honfitársaitól, miután hangosan fújoltak Lewis Hamilton győzelme után. A brit pilóta megérti a viselkedést, de ő nem tenne ilyet.
Hangosan tüntettek Lewis Hamilton ellen az olasz szurkolók, miután a brit pilóta a 3. helyezett lett a monzai időmérőn, majd vasárnap megnyerte a futamot. A Mercedes versenyzője az 1. körben összeakadt a helyiek egyik kedvencével, Sebastian Vettellel, majd megelőzte a német versenyző csapattársát, Kimi Räikkönent.
Räikkönen a verseny után nem szimpatizált a fújoló rajongókkal.
„Szerintem mindenkinek joga van, hogy azt csináljon, amit jónak lát, de nem hiszem, hogy ez nagyon szép lenne. Nem gondolom, hogy ennek meg kellene történnie, de ez nyilván nem az én döntésem. Előfordul, ilyen az élet, de nem szép dolog”
Hamilton reakció:
"Nem botránkoztat meg, ebben nincs semmi sértő. Nem is gondolok erre túl sokat, csak mosolygok tovább. Tudom, hogy vannak olyan emberek is, akik beutazzák a világot, hogy szurkoljanak nekem.”
-
#176694 A Ferrarinál meg megint a versenyzőjük csinálta a stratégiát is, az meg beférne a "Híres utolsó mondatok" gyűjteménybe, mikor Sainz mondja a csapatnak, hogy hé srácok, Hamilton ki fog állni másodszor is, jött a válasz, nyugi Carlos, nem fog minket utolérni. -
#176693 Egy, a mezőnynél 3 másodperccel gyorsabb autóval? Hagyjuk már.