182115
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#130688 -
#130687 Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
Vagy hogy meg értsd:
Hülye kommenthez hülye válasz.
-
Wlanseraf #130686 Juj de megmondtad!!! csak így tovább! iqlight -
#130685 Akkor ennyi erővel Ferkának -5 Suminak köszönhetően, Brawn GP-nek is elvehetjük, milyen piszok dolog hogy ott is ki taktikázták az autót és egy Button alá építették, micsoda szemtelenség.
De vegyük el a Renault Vb-jét is, hisz Alonso hozta nekik.
Vettelke ha más csapatba lesz és ütőképes autója van valszeg ott is Vb lesz.
És akkor röhög az ilyen görcs kommentelők arcába.
-
Wlanseraf #130684 Newey nélkül nulla címe lenne a RB-nek meg Vettelkének is... -
#130683 ... ami Renault. :) -
#130682 a Mercedes kevesebb pénzből gazdálkodik,mint a Lotus -
#130681 Ráadásul Mateschitz horvát származású. -
#130680 Nem mindegy milyen pénzből? A BMW sokkal többet költött, valszeg a Merci és és mégsincsenek sehol a Red Bullhoz. Én is Alonsonak drukkolok (nem Ferrari) azon kívűl a Saubert szeretem, pilótáktól függetlenül. Nagyon nem szimpatikus ember nekem Vettel, sőt.. De a Red Bull érdemeit nem lehet tagadni, szapulni meg nem érdemes, hanem meg kell verni a pályákon! A gond, hogy én nem érzem most egyik csapatban sem, hogy pénzügyileg és technikai tudásban egyidejüleg meg lehessen fogni a Red Bull-t. A Ferrarinal csak vasutasok maradtak miután elmentek a nagyok. A McLarenből mindig hiányzott az a plusz. A Mercinél viszont nem értem mi lehet a gond, mert ott van Ross a zseni ott a pénz is, és mégis köhögnek. Biztos van oka, csak nem tudom mi. -
IXEMGabeo #130679 mondogatjuk már egy ideje, de úgyis lesznek azok, akik szerint a Red Bull így csaló, úgy csaló -
#130678 Osztrákoknak nevezzük azt a " csapat izraelit".
Inkább ne is írj ha nem tudsz értelmesen fikázni kicsi Alonso. -
#130677 Igen,és utána jött egy csapat izraeli pénzből és megvette őket kilóra... -
#130676 Helyesebb úgy, hogy jött egy szponzor a semmiből:) -
Laceee #130675 Ezt azért nem értem: jön egy csapat a semmiből... , Ezek a mérnökök eddig is az F1-ben voltak nem ? ...nem a szántóföldön húzták az igát... -
#130674 Gábor Wéber
Az F1 egyik legélesebb szemű tech-bloggere, Scarb (David Scarborough) elemzése a Red Bull dupla-DRS-éről.
Ha így működik, ha nem, a Red Bull ezzel pont azt az előnyt szerezte meg, amivel újra dominálhatnak az időmérőn, és ezért a legkevésbé sem szidalmat, mintsem tapsot érdemelnek. Alonso is ilyenekért dühöng - amit persze csakis gonosz olasz újságírók találhattak ki Domenicali befeketítésére.
És persze, hogy utálják őket a többiek, amikor jön egy csapat a semmiből, és tíz éven belül technológiai aranycsapatot rak össze, ami a saját játszóterén csinál bolondot a Ferrariból, McLarenből, Mercedesből, miközben ennél is több pénzt költve már fülét farkát behúzva távozott a BMW, a Honda és a Toyota.
Pont az mutatja ennek a csapatnak az erejét és hatékonyságát, ahonnan az idén felálltak, szinte vert helyzetből. Nekem ez az F1 igazi sava-borsa, amikor a tervezői zsenialitás túltesz a status quo-n - ahogy annak idején a Williiams, a McLaren és még sok más új csapat megalapozta a hírnevét.
Egyszóval nem sírni kell, hanem utánuk csinálni. -
#130673 FP 1 -
#130672 -
#130671 Kicsit hasonlít a mindig tévés futóbolondra. :D -
#130670 massa 15 év múlva
-
#130669 helyes, főleg Ricciardo miatt :). -
#130668 -
#130667 -
#130666 "Hivatalos: Marad a Toro Rosso pilótapárosa 2013-ra" -
#130665 Értem én mire gondolsz de szerintem a szabályok ennyire szigorúak. Pl: Az első szárny azért ilyen mindenkinek mert ez a szabály, azért van ez a gumikihasítós rész rajta már egy ideje. Régen nem volt ilyen szigorú a szabályozás ezért volt a rozmár orrész és társai. -
#130664 Év elején a mclarennek is más volt az orra, és a force indiának is ilyen pörölycápás megoldása volt, ha visszaemlékszel. A ferrarinak is ez a lecsapott orrkúp eléggé jellegzetes, ahogy a redbullon a nyílások a törésnél.
Igazából csoda, hogy ennyi eltérések vannak, mivel pont a szarvakat és hasonlókat tiltották be 2009-től. -
#130663 Mindegy látom nem egészen tiszta hogy mit akarok kihozni a dologból.
Esetleg van valahol leirás hogy milyen követelmények vannak az autó tervezésénél .
Amugy nem ma kezdtem F1-et nézni, tisztában vagyok hogy mennek a dolgok,de régebben azért sokkal több volt az egyedi Drasztikus változás csapatoknál és versenyek között is.
Elég ha csak a BMW orr részét nézzük vagy a Mclaren Szarvakat . -
IXEMGabeo #130662 Alonsotól korrekt -
#130661 Ja hogy pl, Bernie meleg vagy mi? -
IXEMGabeo #130660 -
IXEMGabeo #130659 jól van baromság...utálom az összeesküvés elméleteket csak aztán később nehogy kiderüljön valami turpisság;))) -
#130658 Gábor Wéber
Most már hivatalosan is: Hülkenberg a Saubernél 2013-ban.
-
#130657 Elgurult a gyógyszer?
Amit mondtál egyébként szerintem is baromság miért pont az év vége lenne unalmasra "megcsinálva" ha már megrendezett dolog az egész? Vettel itt a végén mindent visz kicsit sántít az elméleted de ha neked így könnyebb akkor hidd ezt csak másra ne akard már ráerőszakolni... -
#130656 A szabályok miatt néznek így ki a légterelők illetve a kocsik kinézete is ezért hasonló de ha közelebbről megnézed őket akkor látni fogod, hogy sok egyedi elem megoldás van minden "gépen".
Fejlesztés folyamatosan jön minden csapatnál nem ha megnézel egy képet mondjuk az év eleji RB-ról és összehasonlítod a mostanival akkor szinte egy teljesen új versenyautót látsz majd, nyilván ne hatalmas változásokat keress de ez a sport ilyen, hogy itt a kicsi is baromi sokat számít és egy légterelő pár fokos változása is mondjuk hatással lehet a gumikopásra például. -
#130655 A boxból közvetítő riporterek az időmérőn, futamok idején még mindig. -
#130654 Közelröl nèzve az első szàrnyak pàlyàròl pályára màsak.... -
#130653 Ránézek egy DTM, WTCC, WRC, IRC, NASCAR, TRUCK autóra és meglepő módon hasonlítanak:) de mindegyik márka teljesen eltérő megoldásokat és stílusjegyeket képvisel. 10 éve is így volt, most is így van.
Egy RB vs McLaren vs Ferrari alapjaiban más konstrukciók, csak a vak nem látja és ehhez nem kell nagyító. -
#130652 Mert ott van légterelő elem, és akkora, amekkorát a szabályok engednek. Így nem csoda, hogy hasonlítanak. -
#130651 Persze hogy különböznek,de ha 12 elszigetelt csapatnak azt mondod, hogy tervezzen egy versenyautót aminek a föbb méreteit határozzák meg akkor hogyan sikerül minden légterelőnek azon a helyre kerülni az összes auton és hogy nincsenek radikális eltérések amik már messziről is szemetszúrnak?
És az is nagyon tetszik hogy minden pályán elmondják, hogy uj fejlesztéseket hoztak ,de a Mclaren a hűtőboritásra hajtott terelőn és a lótus kettős beomlőjén kivúl más csapatnál nem veszek észre változást ami nagyon szembetünö lett volna a szezon alatt. -
#130650 Nekem meg a fasz.... kivan hogy mindenki mindenbe valami konspirációt lát. Egy Red Bull soha a büdös életbe nem fog segíteni semmilyen utasításra a Ferrarinak vagy bárki másnak. Ilyen nincs. Már a felvetés is röhejes. -
IXEMGabeo #130649 majd én eldöntöm kinek mikor válaszolok köszönöm...
fasz ki van az egész fórummal meg úgy mindenkivel