182115
  • madmanic
  • Master91
    +1
  • HTS s3rg1nh00
    hát az az eső volt...
  • bardocz
    Én is örültem Kiminek nagyon. De ettől függetlenül Hamilton hozta Lonzi szintjét első évében, ami nem kis dolog.
  • repvez
    Schumi bucsuztatásáról van valami infó. amit a Braziliaiak mondtak, hogy nagyon szerveztek neki .
  • szabii98
    Raikkönennek én is örültem, de így visszagondolva Hamilton g*cinagy pilóta volt, és még most is az
  • IXEMGabeo
    tökmind1 itt rohadtul örültem h a nagyképű faterjával együtt Hami bukott, Alonso is a görénykedései miatt és Raikko lett a világbajnok...
  • IXEMGabeo
    plusz Ron Dennis...Ő azért kapásból inkább Hamiltont pártolta...
  • bardocz

Ha nem egy féreg a csapattársa, akkor lehet több esélye lett volna.
  • szabii98
    bocsi 22
  • szabii98
    Hamilton 20 évesen majdnem VB lett, ott kb. lesz*ptam magam
  • IXEMGabeo
    ha a régi forma 1-hez viszonyítunk a 25 év még zöldfülüségnek számított. Nem olyan öreg Hülk és bőven benne van a vb cím. Mamár 20 éves Perezek, 19 éves Algersuarik meg Gutierrezek jönnek:O elég durva

Felgyorsultak a felkészítések, kitenyésztették ezeket a versenyzőket.

Hami, Rosberg, de még Kubica is elég fiatalon került be

Még emlékszem milyen nagy szám volt, amikor Button 20 évesen debütált 2000-ben:D ő volt a friss húsi következő évre a Raikkonen, Alonso páros 22 és 20 évesen:)
  • IXEMGabeo
    Michelin csalások?

Mclarenen is Michelin gumi volt, a Ferrari szívott abban az évben, de nagyon. Tulajdonképpen 2 csapatos vb volt elején még a Toyota is jól állt, de lemaradtak a fejlesztési versenyben
  • Wlanseraf
    Meg azért is mert eléggé cserélgették idén a srácok a szopóálarcot:)
  • IXEMGabeo
    ja és a Hockenheimi futamon azért Hamilton is picit bekavart Vettelnek a visszavett körével...Ott is jól ment Alonso, de a Ferrari eleddig mindhárom évben jól teljesített Német nagydíjakon ill. az Angol nagydíjon is.
  • IXEMGabeo
    Alonsonak egész évben pl műszaki gondja sem volt, Vettelnél volt abból is bőven összeakadt Karthikeyannal, amiben ő is vétkes volt kissé, Senna kilökte most is pl. egyszer legalább jogtalanul büntették meg úgyhogy kijutott neki is a jóból és Alonso 2 kiesése eltörpül ezek mellett. 2010-es vb címért is megszenvedett az sem az ölébe hullott ám, mert ott is csak neki volt műszaki gondja szinte Alonsonak meg csak Malajziában az tény h a Red Bull akkor is a legjobb volt csak ott még neki is voltak buta hibái pl. Török futam amikor Webberrel akadtak össze vagy Belgium amikor Buttonba ment bele oldalról mégis világbajnok lett és az nem Petrovon múlt...Abban az évben 4 potenciális vb esélyes is volt ezért is szerettem azt az évet és Vettel sosem vezette a tabellát mégis bajnok lett (mondjuk ehhez az is kellett, hogy Webbert ne segítsék, mert sokkal előnyösebb helyzetben volt akkoriban. Tavalyi évben Vettel ugyanolyan technikát kapott, mint Schumi 2004-ben kihozta belőle a maxot vagy még talán annyit sem és így is vb lett megdöntve az 1 évnyi pole rekordot is...Tavaly nem volt sajnos ellenfele igen. Idén azért a Red Bull szenvedett az év elejével a befújt difi betiltása miatt, de a szezon végére a fejlesztések bejöttek és nem csoda, ha előkapta a góllövő cipőjét. Ami érdekes, hogy Webber számomra meggyőzőbb volt a Silverstone futamig ott nem tudom mi történt azóta vele, de az autó egyre jobb lett és megint Vettel volt az élen idén viszont abszolút nem látszódott az, ami tavaly v tavaly előtt h Webber el lenne nyomva vagy, hogy szenvedve a Pirelli gumikkal és nem volt annyi rossz rajtja, mint tavaly.

Alonso jó teljesítményt nyújtott nem kérdés, év elején a Maláj futamot azt egyértelműen a szerencsének és a Mclaren boxtaktikai hibáinak és Perez rutintalanságának köszönhette h megnyerte. 2 hazai futamán nagyon jól ment előbbin Maldonadot nem bírta elkapni, Valenciai futamon kimagaslót nyújtott. A kiegyenlítettségben, merthogy 7 futamon keresztül itt vitáztunk mi okozhatja ezt a sok kiszámíthatatlanságot Alonso valahogy kimaradt mindenből pont úgy, mint 2005-ben és elbetlizketett 1-2 futamon itt vitáztunk azon is, hogy vajon tényleg nekik sikerült e megérteni a Pirelli gumikat? Szezon második felére a Ferrari egyértelműen a 2. és 3. erőforrás volt ezt onnan lehet tudni, hogy Massa is bőven feljavult tehát a kocsi semmiképpen sem volt hulladék, mint a szezon elején. Lotus és a Merci visszább estek a Sauber pályafüggő autó volt habár futamon versenyképesek, Williams szintén pályafüggő a Red Bull és a Mclaren pedig állandó élharcosok voltak. Mclarennél rengeteg taktikai, box és egyéb műszaki hibák voltak tulajdonképp Hamilton és Button is rengeteget vesztettek. Helyükben meg sem köszöntem volna idén a csapatmunkáját.

Összegezve én ezek együttesében látom azt, amiért Alonso ennyire elől tudott maradni sokáig.
  • szabii98
    itt mindenki nagy tehetség.(jó talán Narain nem).
    de nem mindenkinek jut lehetőség..
  • Wlanseraf
    Most van egy cikk Hulkról hogy hmm a jövő nagy reménysége meg milyen fasza "az is)
    Olvasom tovább hogy 25 éves:) mondom fasza:D Vettel meg 3x VB és 25 éves:) ezt írtam az előbb..
  • FeikG
    Hát erről van szó.
    Ezt kellene megértenie mindenkinek.Akkor nem futnánk felesleges köröket
  • Wlanseraf
    Kimi a McLarenel 2x morális VB:)

Régen is de mostani F1-ben annyi mindennek kell klappolnia hogy hihetetlen, ez van.
  • FeikG
    Látod ez ilyen egyszerű!
    2006-nak meg Sumi a morális győztese,mégis Alonso 2x vb.
    2005-ben meg a michelin csalások miatt nyert.De ez nem érdekel senkit
  • szabii98
    azt nem találtam, de lő így pont megvan a maradék 3 pont :D
  • Wlanseraf
    Nem mozgat Alonso... egyszerűen nem érdekel egy rinya picsa.. elnyomatja a csapat társait.. nem szeret küzdeni...

Semmi bajom Vettelel csak szerintem jelen pillanatban nem érdemel 3 VB címet de el lehet fogadni hogy ezt dobta a gép.. valakinek össze jön valakinek nem.
  • nearo
    másik Vettel kiesésnél pedig Alo 3. lett
  • Wlanseraf
    Legalább vállalod:)

Egyezünk meg ez Kimi éve is volt:)
  • szabii98
    most nézem, Vettel a magyar nagydíj után 3. volt 42 pont hátránnyal, és japánban már csak 4 pont hátránya volt Alonsohoz képest. Pech hogy 18 pontot vesztett Alo Vettelhez képest(1. Alo kiesésnél Vettel nyert, másodszor 2. lett, Vettel kiesésénél Alo nyert, így 18).

Hiába éltetitek Alo-t, így vagy úgy makkolták össze szinte az egészet, és sokszor a szerencsén múlott hogy nem előzték meg. Ráadásul hogy még majdnem meg is nyerték :D:D durva

• Botond #132684
    Ez egyértelműen Karthikeyan éve volt, aki mást mond az nem normális szerintem.
  • Wlanseraf
  • nearo
    Hamilton hibája, hogy Alonso nem lett bajnok.
  • FeikG
    akár.
  • Wlanseraf
    Mert te megmondod?:) kösz:) szerintem meg Vettel megmutatta hogy a RedBull a legjobb autó:)
  • bardocz
    Akkor már leginkább Hamilton érdemelte volna meg szerintem.
  • Wlanseraf
    Mért neked jobban világít a logod? vagy mért is számítasz te jobban?:D neked igen, neki meg maga:)
  • FeikG
    Ez mind csak feltételezés és nem bizonyított tény..
    Ami tény az pedig az,hogy Vettel már nem egyszer mutatta meg,miért 3x-os vb,mint ahogy tette ezt ezen a futamon is.
    Alonso ismét bénázott,óvatoskodott,nem tudott élni megannyi lehetőséggel,mint 2 éve.
    Ezt csak az nem látja aki nem akarja,a született TROLL...
  • Digitman
    Olvasgatva az elmúlt nap hozzászólásait, újságcikkeit kitaláltam, hogy is lehetne igazságosan VB győztest avatni. Minden futam végén az egész földön sms-ben lehetne szavazni, ki essen ki a versenyből a futam végén. Így minden egyes futam után egyel kevesebb versenyző lesz. A legutolsó futamon már csak 2 versenyző lenne és aki a legtöbb szavazatot kapja az a világbajnok.
    Komolyra fordítva a szót, én megértem hogy csalódott egy-két szurkoló, de tudomásul kell venni, hogy ez elsősorban technikai sportág, ahol rengeteg tényező együttes hatása érvényesül.
  • McCartman
    Azért az év első felében messze volt az RB a dominanciától, az év végére durvultak csak be.
    A Ferrari viszont kb. sose volt elszőszámú erő ebben az évben (se), az tény.
  • contraste
    Nem magamra gondoltam:) ugylatszik nem olvasol külföldi sajtót. És ha már a a sértegetésnél járunk én is tudok: Jah persze, hogy is olvasnál külföldit, a csőcselék nem beszél nyelveket magyarhonban, lefogadom van nagymagyarországos fekete táskád is.
  • FeikG
    Ki az a mindenki aki számít? mint pl. TE!
    Az talán még annyit se mint én
  • bakkerman
    ja,3x VB,de ezek csak számok... lehet bennem van a hiba,de én a kis Sergio Perezt is többe nézem tudásilag mint Vettelt. Az 1x világbajnok Jenson Buttonről nem is beszélve.
  • bakkerman
    ha a lényegnél tartunk,akkor nem árt megemlíteni,hogy Vettel a mezőny legjobb autójában ült zsinórban 3 évet(sőt,valószínüleg jövőre is a legjobb lesz az RB), míg Alonso úgy tudott ott lenni az utolsó futamig a VB címért folytatott harcban,hogy a mezőny 3. legjobb autójában ül. Ebben a történetben aki maximális tiszteletet,és elismerést érdemel az nem Vettel,hanem Alonso,aki szarból épített várat.