182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#177379 Ne szívd már ennyire fel magad ezen, természetesen lehet, hogy a te megérzésed fog bejönni, és nem válik be Russell. Én is azt várom, hogy jövőre keveredés legyen az erőviszonyokban, bár nem úgy, hogy szarabbat várok azoktól a pilótáktól vagy csapatoktól, akik most kiemelkedően teljesítenek, hanem a többiek zárkózhassanak fel kicsit, elsősorban a kiegyenlítettebb, illetve mindenki számára teljesen új autók miatt.
Elég nagy arcra esés lenne neki, ha jövőre a Williams tudna valamit előhúzni a kalapból, míg a Merci visszaesne a középmezőnybe. Egy Latifi-Albon világbjnoki csata jövőre fincsi lenne! -
#177378 Persze, persze. -
#177377 Demagóg aki írja. Csak más. Ezt meg nem bírod elviselni.
Ahogy mondani szokták, valakinek a moslék is jó, valakinek meg nem. -
#177376 hagyd rá,az elmúlt 3 évben nem látott egy időmérőt sem :) -
#177375 Jaj nem érdekel a véleményed ám, nem is neked írtam. Csak rólad. Hagyjál ezzel a demagóg idiótasággal, amit te véleménynek hívsz. -
Stockbauer33 #177374 HamLegend mellett feljön top szintre.Csak ha teszteken hozza HamLegend idejét már top 3.A MERCINÉL NEM HÜLYÉK DOLGOZNAK (Ferrari?) -
Kövi magyar nagydíjon ki mer odamenni, hogy "Szia, Lajos! A kutyáidat sétátáltatod? Ilyen szerelésben?!" :D
Kontextus, ha valaki nem ismerné eme hazai mémet. -
Stockbauer33 #177372 -
#177371 Persze, birka ...
Russell egy egykörös Grosjean, csak sokkal jobb technikával. Ennyi. Persze liheghetsz. hogy mekkora ász, de mitől is? Idén bejött neki pár verseny, na oké, de a Latifinak is! A Haas meg az Alfa roppant gyengék évek óta, ő viszont évek óta egy Mercedes motoros autóban ült kb. nulla teljesítménnyel. Idén még szarabb a Haas, mint tavaly, kezdőkkel, az Alfa pedig szenved a Ferrari motorja miatt. Russell a magyar nagydíjig, ahol leamortizálták a fél mezőnyt, a boxban büntették a maradékot és ott pontokat szerzett, majd Belgiumban egy jó időmérővel esőben nulla versenyen célba ért pontszerző helyen másodiknak. Olaszországban pedig Hamilton és Verstappen koccant, Gasly is kiesett, és ismét pontszerző helyen ért célba, majd jött egy újabb esős nagydíj, a végén drámával. És előtte?
Lehet itt birkázni, de nem látom az eredményeket, csak a hypeot. Azt, hogy az éppen aktuális autóval esélye van a futamgyőzelemre (nem jött össze), az hol érdekel? Az lett volna a szép, ha azzal az autóval amivel Hamilton előtte zsinórban négyet (?) nyert meg nem küzd a győzelemért.
Egyébként meg nem írtam, hogy szar, csak nem tartom sokra. Semmivel nem több eddig, mint egy Grosjean. Csak elképesztő a hype amit nyomnak. Konkrétan építik fel az új Hamiltont. Elég nehezen is szülték meg őt oda. Verstappent akarták, de az maradt, Leclerc nem volt szabad, Bottas meg nagyon gyenge volt az utóbbi években. De ők tudják. Lehet, hogy első helyről nem fogja elqurni, de én kiemelkedő teljesítményt nem láttam tőle azért, hogy a Mercedesbe ültessék. Most persze lehet azt mondani, hogy szar autóban ült, azért nincs eredmény, de más klasszisnak azért ez össze szokott jönni. Mondom ezt úgy, hogy már 10 kap pontot, nem csak hat, mint holmi Alonsok esetében történt.
És lsz ne személyeskedj, én se tettem soha!
Amúgy, a nyolcvanas évek óta nézem a F1et. Láttam pár dolgot, és ált. eltaláltam kiből lesz valaki.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.01. 22:34:24 -
Stockbauer33 #177370 -
#177369 -
#177368 -
#177367 Az ilyen birkák ebből csak azt látják, hogy még egy mercedes-szel is csak 9. lett a futamon. Nincs ok-okozati gondolkodásuk. -
#177366 Kivéve mikor beült egy rendes autóba (Mercedes) és végig vezette a mezőnyt amíg egy összecserélt kerék miatt ki kellett állnia a boxba a 64. körben és visszaesett az 5. helyre egészen Bottas mögé, akit pályán megint megelőzött és 10 körrel a vége előtt már 2. helyen volt 2 másodpercre Pereztől majd defektet kapott.
Az már csak adalék, hogy alig fért bele a kocsiba ezért méreténél 1 számmal kisebb cipőben kellett vezetnie, kiszedték a bélést az ülésből hogy elférjen a válla, valamint Hamilton 1 kuplungos kormányát kellett használnia miközben ő 2 vel vezet, meg volt ugye még DAS stb apróságok amit meg kellett gyorsan tanulni, szokni
Nem az a gond, hogy azt gondolod Russel szar pilóta mert mindenkinek más a véleménye, hanem az indoklás amivel ezt alá akarod támasztani :(
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.09.30. 09:33:00 -
#177365 Leszarom. Versenyen sose volt a legjobb 10ben. -
#177364 Nézesd meg magad te! -
#177363 Bejutottam. -
ToxiMaxi #177362 Ez sem volt rossz, egykori csapattársak. Vettel nem akart engedni, pedig már többször is úgy látszott, hogy meglesz Leclercnek, de Vettel csak visszajött, szép csata volt.
-
ToxiMaxi #177361 Ezt csak így itthagyom...
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.09.29. 16:10:58 -
#177360 Fú anyám, nézesd meg magadat. -
#177359 Most csak trollkodsz ugye? -
Stockbauer33 #177358 -
ToxiMaxi #177357 Hagyd, ideges szegény, mert nem tudott bejutni a New World szerverre. -
#177356 Uhh, valóban, igazad van, Kubica inasba rakta Russellt a Williamses éve alatt, 100%-osan elverte minden kvalin, és valóban, pontot is csak ő szerzett, csak azért tartották meg mégis Russellt, mert tolta a média, továbbá a FIA, a FOM, az UEFA, az ENSZ, meg még Soros is (hiszen druszája). Meg hát tavaly Hamilton kovidja alatt a Mercibe beugráskor is egy béna fasz volt, hiszen még Bottast sem tudta megverni. Jogos, hiába, a tények (az eredmények) magukért beszélnek! -
#177355 Russellt. Aki egy Mercedes motoros autóban nem tud pontot szerezni éveken át úgy, hogy még a félkezű is tud, az szerintem ugyanolyan kevés lesz a Mercibe, mint Bottas. Hacsak a Merci megint nem űrautót épít, mint idént leszámítva minden évben a hybrid ERAban.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.09.29. 07:27:48 -
#177354 Én se mondtam, hogy lófütyi. Lógifütyit írtam, az nem ugyanaz :)
Mármint melyiküket nem tartod sokra, lehet, félreértettelek, Russellt (akire azt mondod, a "média által tolt egyén"), vagy Latifit?
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.09.28. 22:33:28 -
#177353 Nem mondtam, hogy lófütyi! De nem tartom sokra. -
#177352 Szerinted Russellt csak a média tolja, és egy kategória Lógifütyivel? Nemár...Vagy ki volna szerinted a mezőnyben, aki jobban megérdemelné Bottas ülését?
A média azt "tolja" (=arról ír sokat), akit van miért. Latifit nem "tolják", mert nem igazán villant semmit. Persze, egy évvel hátrányban van az F1-ben Russellhez képest, ha jövőre Albon mellett tud egy jó évet produkálni, lehet, hogy kap egy jobb verdát. -
ToxiMaxi #177351 Sokat számított az, hogy Hamiltonnak mondták, hogy már Max is és Bottas is cserélt. Mclaren nem volt elég rutinos, de ha az összképet nézzük, akkor jól van ez így, legalább szoros a vb.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.09.28. 20:37:49 -
#177350 Akárhogy is nézem, itt a rádiózáson és a radar olvasásán ment el a győzelem. Egyszer nem mondták Norrisnak, hogy erősödni fog az eső, így persze, hogy kint maradt.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2021.09.28. 19:24:06 -
#177349 Ebben a Norris rádiózás is benne van.
-
ToxiMaxi #177348
Egy biztos Hamilton versenymérnöke sokkal jobb a rábeszélésben, mint Lando versenymérnöke. -
ToxiMaxi #177347 Nah, ez nem egy ügyes okos előzés volt, hanem csak egy picit kellett volna belsőívre menni. Nem azt hiányolom, hogy úgy védekezzem, mint Alonso a Hungaroringen, hanem egy kicsit kintébb húzódik féktávon és ennyi. Nem akart ő ott semmit.
De várjuk ki a végét, nem lennék meglepődve, ha az a motor, amit annyira vizsgálnak, egyszer csak visszakerülne a motorpoolba. -
#177346 A többi versenyző aki nem a Merciben ül bármikor bemondhatja (és mondják is), hogy azzal a technikával ő is VB címeket nyerne. Na ez az ami mögé nem burkolódzhat Bottas. Ez nagyon demotiváló lehet
Fel is merül a kérdés ezek után miért maradt az F1-ben. Megkapta a legjobb esélyt, de nem volt elég jó. Ha igazán benne lenne a vérében a győzni akarás, akkor szerintem ezt nem tudta volna elviselni évekig és inkább ment volna más kategóriába. De azzal, hogy maradt meg is mutatta miért is 2. számú pilóta ő.
-
#177345 Nem hinném. vagy inkább kb. annyi mint Barichello-nak.
Amennyiben Hamilton-nak valami baja történik, akkor ő ült volna a legalkalmasabb helyen. -
#177344 Igazából mindig ketteske volt. Nem tudom volt-e valaha is esélye a vb címre a Mercivel?! -
#177343 Bottas olyan statisztikát kapott ami messze nem megérdemelt, én úgy gondolom(!) hogy leginkább ez törte meg... pláne hogy amilyen lökött még olvassa is a közösségi kommenteket, pláne még reagál is rájuk a verseny végi rádióban. Sztem felőrőlte hogy sokkal jobb autóban ül mint amit az eredményei okán megérdemelne.
Lehet hogy nála is kivált ez egyfajta védekezési mechanizmust mint Barichello-nál, de kár lenne. Ő csak köszönhet a Mercedes-nek. -
#177342 Mindig abból induljatok ki, hogy a Latifivel is elég erőset produkáló Williamsből érkező média által tolt "egyén" jön Bottas helyére, ami tuti még rosszabbat fog tenni a csapatnak, mint ahogy Bottasszal volt, de legyen. Viszont Bottast emiatt (is) küldték el. Ezt ő is tudja. Betették a mezőny második leggyengébb autójába. Papíron örül, hurrá, három év, de azért te örülnél neki, hogy soha többé nem lesz esélyed a győzelemre? Te mit tennél a helyében, ha még azzal is szórakoznának, hogy motort cserélnek neked, csak hogy még jobban szétcsesszék a versenyed, úgy hogy jövőre már nem vezetsz náluk, csak azért, hogy minél távolabb tartsák Hamiltontól Verstappent? Örülnél neki? Lelkes lennél? Na, ezt láttuk Szocsiban. Ennyi. -
#177341 Én úgy emlékszem elsőre is megválaszoltam, azért amiért nincs tele a net Bottas remek defenzív jeleneteivel.
Talán egyetlen egy sincs... többek között ezért is valószínűtlen egy erre alapozó taktika. Már amikor kimondod hogy Bottas majd feltartja Verstappen-t már az kőolajfinomító. -
ToxiMaxi #177340 Alonso, most teljesen más arcát mutatja, mint amit korábban láttunk tőle. Dörzsölt, rutinos, csendesebb és egyre gyorsabb, már csak egy jó Renault kellene neki jövő évre és jönne a tűzijáték. Most sem sokon múlott, hogy dobogóra álljon.