182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#134515 Inkább folytatódnak nem? :) -
#134514 de gyönyörű ez a kép! -
IXEMGabeo #134513 kezdődnek a műszaki hibák, jó helyre igazolt:D -
#134512 Állandó razzia lesz a F1ben? :D -
#134511 tavaly hasonlóképp indult a Lotusnak. Padlólemez magától elrepedt... -
#134510 Se a Merci se a Marussia nem tesztel ma már. Jól indul a Mercinek mit ne mondjak:) -
#134509 sztem most gyűjtögetik még a mexikómabéka szponzorokat. Meg ez az év folyamán folyamatosan változni fog ugyebár. Be lesz az tömve, meglepődnék ha nem. Volt már ilyen üres Sauber korábban is. -
G_ArchAngel #134508 a dobozon furcsa az a nagy hely... nincs eleg szponzor vagy egyelore titok? -
G_ArchAngel #134507 -
#134506 GUUUUUUT
MMMM
-
#134505 Hátsó fékeknél elment a nyomás, ezért törte ösze.
-
#134504 Chilton se direkt rakta a falba a gépet, akárcsak Hami.
-
#134503 Elsőre azt olvastam, hogy Fail-ba rakta :) -
#134502 "Lewis Hamilton begins his Mercedes career... in the wall."
-
#134501 Lajos falba rakta a Mercedes-t. -
#134500 Button kiegyensúlyozottabb lesz,tőle megszokott módon,gyűjtögetni a fogja 4.-5. helyeket,egy két dobogó,extrémebb versenyeken győzni is fog,míg Perez nem lesz ennyire megbízható szvsz,de most ki merem jelenteni,hogy többször fogjuk őt dobogón látni mint Buttont,és több futamot fog megnyerni. Elfogja dobni a vasat 1-2 alkalommal,ebben biztos vagyok,de nagyot fog ő dobbantani idén! -
#134499 Razia lett a Marussia másik új pilótája, nem lesz könnyű nekik az ziher. -
#134498 nem fog hiányozni! :) -
Andruino #134497 Pápá Senna
Senna gets Aston Martin GT drive -
IXEMGabeo #134496 nem tudom, mert Witmarsch első pillanattól fogva kedvelte Buttont. 1. évben Jensonnak bele kellett illeszkedni a csapat filozófiájába akkor látszódott, hogy Hamilton picit előnyösebb helyzetben van pláne időmérőn, de 2011-től kezdve kiegyenlítetté vált a küzdelem, habár időmérőn akkor is Hamilton végzett többször előrébb 12-ben több esetben is eltűnt ez a hátránya. 2011 végén Button lett előrébb mivel Hamiltonnak gyenge időszaka volt a sorozatos összeakadások és a média nyomás miatt. Tavalyi év totál csőd volt a Mclaren számára mivel Button is és Hamilton is műszaki hibák, tömkelegét szenvedték el. Végefele 1-2 futamon Hami pont akkor volt gyorsabb amikor kiesett műszaki hiba miatt, év elején pedig Button egészen mondhatni Barcelonáig amikor bekövetkezett a vesszőfutása a fejlesztések okán...Buttonnak azért 2011-től kezdve igen sok futam volt ahol önerőből száraz körülmények közt is képes volt a győzelemre. Egyértelműen fejlődött korábbi önmagához képest. Mclaren filozófiáját tekintve nem gondolom azt, hogy Hamilton sokkal nagyobb támogatást élvezett volna pláne a 2011-es éve után. Szerintem Witmarsch titkon Buttont kedveli jobban, amire lehetséges Lewis is rájött, de, mint versenyzőpáros a feltételek nagyon úgy tűntek, hogy kiegyensúlyozottak. Red Bull és a Ferrari pilótapárosánál biztosan.
Mind1 pontok tekintetében Button nyert, év végi összetettben Hamilton javára 2-1, időmérő és győzelmek tekintetében Hami és dobogók tekintetében, ha jól tudom döntetlen. Viszont voltak nagyon jó küzdelmek kettejük közt, amit még a nézők is megcsodálhattak -
#134495 Hamilton kedvezményezettsége pont annyiban merült ki,hogy a fejlesztéseket kicsit az ő stílusához igazították...ezzel Button a homlokegyenest más vezetésével nem igazán tudott mit kezdeni... -
paj01 #134494 Nem tudom. Hamilton sztem nyers tempóban gyorsabb. Button trükkös körülmények között tud alkotni. De én sosem tekintettem nagyágyúnak. Összevetve más csapatokkal, Ferrinal Alonso a vezérbika egyértelműen, Red bullnál Vettel, Lotusnál mondjuk Kimi bár ő nem éppen a végtelen profizmusa miatt:D Eddig Mclarennél ha nem is volt kimondva Hamilton volt a kedvezményezett. Most az uj csapatban nyilván Button a boss, de ha megint 10. helyeket hoz év közben akkor nem lehet vele mit kezdeni. -
IXEMGabeo #134493 eddig se nyomta el Hami nem tudom miről beszélsz...összpontszám és teljesítmények alapján is nagyjából kiegyenlített lett kettejük párharca -
IXEMGabeo #134492 azért sztem Kovánál kicsit tehetségesebb...nem lesz rossz páros -
#134491 Én azt mondom, Button folyamatosan jobb lesz Pereznél.
Perez ugyan azt fogja csinálni, mint anno Kovalainen. -
paj01 #134490 Hát sztem button annyira nem acélos, hogy egyértelműen első számú pilóta legyen. Ha Perez villant, hamar vízhordóvá válhat. Most még biztos, hogy kedvezőbb pozícióban van JB csapaton belül, most bizonyíthat mert Hami nem nyomja el. Jó lesz ez a meki, tavaly is jo volt, ideje mutatni valamit. Érdekes lesz ez a mekis párharc:) -
Andruino #134489 Csak míg egy Pic-Glock párossal majdnem a Caterhamet is megverték idén erre esélyük sem lesz valószínűleg. Így amennyivel Chilton többet visz oda el is bukják azzal hogy tök utolsók lesznek. -
Chris Lowe #134488 Amúgy idén a mclaren nagyon erős lehet, Perez és button hasonló típusú versenyző, jól rájuk lehet építeni a gépet, míg a ferka 1 pilótás és a red bull is. Megkockáztatom ha grojean hoz egy szintet és raikonnen is motivált lesz akkor a lotus konstruktöri második lehet! -
Chris Lowe #134487 Hülkenberg érdekes eset szerintem idén gutierez lesz támogatva a sauber ha tetszik ha nem mexikói csapat lett svájciból. Aztán ha jövőre lép a telefonos cég (amelyik asszem a harmadik legnagyobb szolgáltató) a mekihez akkor a sauber nehéz helyzetbe kerülhet. (majd megint visszavásárolja sauber úr... :)))
Mindegy meglátjuk mi lesz.
Az se fog sok embernek tetszeni, hogy szerintem raikonnen sem lesz sokáig első számú, ha grojean idén stabil lesz akkor a hátterével a lotus rá fog építeni.
Mint ahogy tavaly a sauber is Perezre épitette a kocsit, koba hátrébb lett taszigálva (ettől függetlenül szinte ugyanannyi pontot szerzett kobayashi - ezt tartom én teljesítménynek). -
#134486 viszont a csapatnak biztosítva van a "megélhetése",pontot így se úgyse szereznek,ülhet az autójukban Hamilton,vagy Alonso...legalább ez a csávóka viszi a pénzt,ennyi. -
IXEMGabeo #134485 Hülkenberg se lehetne második számú Gutierrez mellett... -
Andruino #134484 Hibába a 20 millió amit fizet, pénzért tehetséget nem lehet venni. -
Chris Lowe #134483 Egyébként azért vettem a hsz-ben külön button esetét, mert ő kicsit kakukktojás, de ami késik nem múlik. :)
Sajnos... Nekem se tetszik ez a rendszer, dehát a pénz az úr... -
Chris Lowe #134482 Abban az esetben nem, ha valami frenetikusat alkot vagy szerencséje van, esetleg perez alatt folyton megáll az autó. Amúgy ha megjön jövőre a telcel akkor jövőre már stabil másodpilota. Idén még nem, csak ha pereznek valami úton - módon (mint tavaly raikonnen) folyton jönnek a pontok és esélye lesz a vb-re. -
IXEMGabeo #134481 Chilton gyerek máris zúzott
:D jöhetnek a cikizések én nem szólok semmit -
#134480 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=962870403&no=134455
Nekem ebből az esett le, hogy Button 2. pilóta lesz :D Ha nem erre gondoltál, akkor bocsánat! -
IXEMGabeo #134479 félreértettél...színvilágra gondoltam nem pedig a műszaki újításokra... -
Chris Lowe #134478 Ki mondta, hogy oda teszik? Én annyit mondtam, hogy hosszútávon KELL Perez rá kell építkezni. Button nem tud ilyen támogatót hozni, oké stabil, jó pilóta.
Ha esélye lesz a vb-re akkor betolják védőbástyának Perezt, de itt inkább perez a fontos (mint ahogy gutierez a saubernek) és rá építkeznek. Aztán persze ez gyorsan tud változni ha perez valamilyen oknál fogva visszaesik (mint raikonnen a vb győzelem után, vagy Hamilton 2011-es éve) akkor dobják, de ezt kétlem, neki most jött el az ideje.
Egyébként érdekes csata lesz a gutierez - perez kettős, mert ritka, hogy egy főszponzor 2 csapatot támogasson és itt ketten ülnek egy lovon. -
#134477 Akkor se fogják Buttont 2. pilótának rakni.
VB-ért mennek. -
Chris Lowe #134476 Nem titkolt célja a mclarennek, hogy megszerezze a telcelt ami idén még a sauberen virít, erre két megoldás van, az egyik, hogy olcsón odaadják a felületet az autón, a másik, hogy Perezt futtatják és ezáltal jön a szponzor drágán is.
Mccartman te melyiket választanád ha csapatfőnök lennél?
Nehogy már azt gondoljuk, hogy a pilóták között olyan hatalmas különbségek vannak! Perez tavaly mutatott pár frankó futamot, ezzel nem lesz valaki a mclaren pilótája, viszont egy óriáscéggel a háta mögött más a "leányzó fekvése". Oké van egy - két pilóta amelyik kevésbé stabil (pl. Grojean, Maldonado) de ők hozzák a lét és ez utóbbi fontosabb mint egy stabilabb. Nézd meg grojean esetét raikonnen jóval több pontot gyűjtött tavaly mégis maradhatott, mert hozza a francia olajcéget.