182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
IXEMGabeo #135359 Meghazudtoljuk, mert mostanában trendi lett félni az esős futamoktól...És úgy tűnik ez úgy terjed, mint a kor. Nemcsak az ausztrál futamról van szó meg a mai napról. Mindig ez van 2009 óta, ha esős versenyre avagy időmérőre kerül a sor. Mennek a kifogások, hogy kevés a "biztonsági szervezet", drágák az alkatrészek, nyálkás, csúszós a pálya, a gumik valóban szarok arra rá lehet fogni, de, ha meghallom, hogy balesetveszélyes vagy csúszós, túl sok a vízátfolyás ez mind színtiszta kifogás... -
#135358 Hát én nem vagyok kalendárium, utána meg nem nézek az tutibiztos, de igazán nagy eső nekem továbbra is lutri szerű dolognak rémlik .....
De mindegy, akinek nem tetszik nem nézi, aki felfogja, hogy nem biztonságos az elfogadja, ilyen egyszerű dolog ez :)
Nagyjából le se szarja senki a véleményünket, főleg ha még azt is meghazudtoljuk, megkérdőjelezzük amit azok mondanak akik ott voltak ! LOL :)) -
IXEMGabeo #135357 2007-ben a Fuji nagydíjon is csak Alonso esett ki, Nürburgingen is csúsztak ki sorban, de mégis versenybe maradtak a nagyok ott is. -
IXEMGabeo #135356 1995 Spa: Nagy esőzés volt a futamon egyik "ász" sem esett ki sőt Schumi a 15. helyről nyerte meg a futamot megelőzve Hillt.
1996 Barcelona: Egyik nagyágyú sem esett ki pedig Spanyol éghajlatra nem jellemző módon óriási monszun esőzések voltak a pályán, Schumi azt is behúzta. Az autók lényegesen nehezebben voltak vezethetők, mint a mai érában.
1997 Monaco, 1998 Argentína, 1998 Brit nagydíj ahol kb majdnem minden versenyző kicsúszott mégsem fújták le a futamot, igaz, hogy beküldték a SC-t kissé jogosan, de a nagyágyúk Schumi, Hakkinen versenybe maradtak. Na az volt igazán "esős" futamnak nevezhető ahol aztán tényleg nagy vízátfolyások voltak mégsem álltak le. 1998 Montreal, 1998 Spa: Nem kell kommentálnom, azt látni kell:D
2000 Kanada
2001-es Maláj futamon sem estek ki a nagyok
2003 Brazília: Nem kell kommentálni mekkora balesetek voltak itt valóban mindenki szinte kiesett, de a legvégsőbb esetben fújták le az egészet amikor már annyi gumitörmelék és alkatrész törmelék volt a pályán, hogy tényleg tömegbaleset veszély volt.
2003 USA
2007 Kína
Vagy a 2008-as szezonban is rengeteg esős verseny volt mégis versenyben maradtak az élversenyzők.
Nem ezen múlik. Van benne mázli faktor is, hogy olyan íveken haladj ahol nem úszik fel az autó vagy éppen elkerülöd az aquaplaning hatást igen, ennek ellenére plusz kihívás esőben vezetni. És, ha már milliókat keresnek ezek a versenyzők akkor igen is vezessenek ilyen körülmények közt. Ha tehetném anyagilag jégen próbálnám ki a gokartozást, de sajnos az anyagi és a földrajzi körülményeim ezt nem teszik lehetővé -
#135355 No de mégis milyen érvet vársz, vagy mire ???
Aki ott volt mind azt mondja, qrva sok víz volt, nem volt értelme folytatni.... Mi idehaza néhány ezer kilóméterről a varázsdobozon azt láttuk, hogy de ez nem igaz, de még mi várunk magyarázatot, hogy ugyan miért látta azt amit látott és döntött amit döntött !!!??? !
Hogy jön ide a kérés, hogy ugyan indokold már meg mitől láttad ott úgy a helyszínen, hogy sok volt a víz ?! LOL ..... -
#135354 Én nem esek át a ló másik oldalára. Wéber Gábor is egy ember, aki tévedhet bizonyos dolgokban, bár olyanokat mond hogy kb. tátva marad a szám és folyik a nyálam és néha úgy gondolom hogy ő nem ember hanem egy robot a tökéletes mesterséges intelligenciával, mert embertelen információ mennyiséget mond az autókra közvetítés alatt! Szememben az egyik legtiszteletreméltóbb személyek közé tartozik Magyarországon! Viccen kívül én pl. szívesen tenném a Hungaroring élére, bár ő is tudja hogy a politikát kiszeretné hagyni az autósportból, így tuti nem vállalná, bár ezt nem tudhatom csak feltételezem.
Néha chaten írtunk egymásnak F1en kívüli dolgokról, amikben mondhatom magam szakértőnek. Szívesen találkoznék már vele személyesen egy fórumon és vitába szállnék vele. Megkérdezném személyesen ugyanezeket, amikről mi vitázunk, és ha olyan érveket mond amiket alá is támaszt (mindig ezt teszi szóval efelől nem aggódnék), akkor elfogadnám és szépen csendben maradnék, és azt mondanám itt mindenkinek, amit ő mondott. Addig viszont megvan a saját véleményem, és ki fogok mellette tartani. -
#135353 Bárhogy pörög az agyam, nagyon nagy esőben nekem úgy rémlik sok ász kiesett, mert tolta neki, mert tolnia kellett hisz volt vesztenivalója, és mert loholt valaki előtte vagy utána, míg a kényelmesebbje gyökkettő tempóban furikázott és bejött neki, mert aki kockáztatott, sokszor el is bukta :)
Zsótika is behúzott egy pontot, de nem rémlik, hogy a nagy esőmenő mivoltja miatt ... :) -
IXEMGabeo #135352 Maradjunk annyiban, hogyha megfelelően vezethető technika van alattad akkor könnyebben maradsz versenyben. Ez nagyon igaz volt a Schumacher-Hakkinen érára méginkább igaz volt a Senna korszakban... -
#135350 no ez totál nem igaz, 20+ éve nézek F1-et, nagyon nagy esőben szinte soha nem a legügyesebb legerősebb marad talpon, hanem a legszerencsésebb, legfélősebb :)))
De mondom, értelmetlen még csak beszélni is róla, lassan ott tartunk, hogy minden létező ember, pilóta, riporter tv-s anyámkínja azt mondja, hogy jó döntés volt, csak mi rinyálunk, hogy nem igaz ?! :)))) -
#135347 Habár szíve szerint Rosberg folytatta volna a kvalifikációt, azt elismerte, hogy a stewardok jól döntöttek, mert igencsak kockázatos lett volna ilyen körülmények között pályára küldeni az autókat.
„Ez nehéz, mert sok a vízátfolyás, mi pedig sok kanyart teszünk meg teljes gázzal. Egy városi pályáról van szó, ami miatt sok fehér vonal van a pályán, ezek pedig esőben meglehetősen csúszósak. És ha még vízátfolyások is vannak, akkor igazán rizikós a helyzet.” -
#135346 Akkor valaki csináljon egy szép bannert!
Nincs benne a munkaköri leírásomba hogy profi banner készítőnek kell lennem a házigazdaság mellett:D -
#135345 ++++++1 -
#135344 Nézd ha neked nevetséges azok álláspontja akik az F1ben dolgoznak, ott vannak akkor inkább én érzem úgy hogy ez megnevettető, persze ha én vagyok az és a helyszíni szakemberek, pilóták azok, akkor teljes mellszélességgel vállalom. Tudom hogy mindig széllal szembe menni a legjobb dolog és otthon a legnagyobb szakértő az ember, de azért ne essünk át a ló túlsó felére.
Nekem nem kötelező beállni a sorba fikázni őket. Elfogadtam a döntést, értem az érveket. -
IXEMGabeo #135343 Azért az a mindenki túlzás. És már Ulvar is leírta előttem, hogy az marad talpon, aki a legerősebb, legügyesebb. Abszolút nem volt probléma ezzel régen, ha 6-8 autó maradt a végén. (Lásd 1996 Monaco amikor 4 autó ért célba az esőben). 90-es években a kisebb csapatoknak még tartalék autójuk se volt és nem sírtak, ha nem tudtak elindulni a versenyen. Úgy jártak. Ugyanúgy drágák voltak az alkatrészek mégsem volt érdekük, hogy ez miatt kihagyják az esős futamot. Csak most elfelejtettem azt a tényt, hogy mindenen spórolni kell. Spúr világot élünk még mindig válság van. Teszttilalom van, tankolás betiltva a gumik olcsó hulladékok, az alkatrészek természetesen drágák és kevés van belőlük nem kellene összetörni(Archangel kollega írta) ez is rendben lenne, de még nem indok arra, hogy esőben féljenek kimenni. -
#135342 Egy aktuális kép is jó lesz a bannerba... -
#135341 Tőlem törölheted én nem idegeskedem én vitázom egészségesen, ezért hívják ezt fórumnak. Anyázni nem anyáztam senkit, max a szériát :). -
#135340 Vagy azt is megtehetném hogy törlöm a sok rinyálást. Bannert meg csinál az aki akar és ki lesz rakva. Nem tudom mi lett a régivel. -
#135339 -
#135338 De miért kéne megvárni, míg mindenki csónakázva halomra töri az autóját? :)))
Hidd el ,tudnak felelős döntést hozni ott szakemberek, senkinek nem érdeke, hogy a néző hoppon maradjon ...
Picit én is csalódott vagyok, mert ezért keltem fel szombaton hajnalban, de ez van, mit lehet tenni ...... -
#135337 Igen, elég nagy érv azt hiszem. És elmondtam már ezen kívül 10 másikat, amiket el se olvastál.
BTW nem akarsz valami hasznosat is csinálni a topiccal ha már te vagy a házigazda? Okosokat nem szokásod írni, jókat röhögünk páran ezeken, de igazán tehetnél ha már anno annyira akartad hogy megválasszunk. Pl a Bannert rendbe tehetnéd. -
IXEMGabeo #135336 Szerintem teljesen mind1 milyen pályáról van szó. Igaz, hogy nagyobb esőzés volt Japánban az időmérőn 2010-ben amikor nevetve csónakáztak, és akkor még el is fogadtam, hogy azt lefújták, mert rendben van az a fajta mennyiség tényleg túl sok volt, de azért ez a mennyiség, ami ma leesett ez komolyan röhej. :D Tökmind1 ki mit mond, az atyaúristen is mondhatja, hogy csúszós a pálya akkor is más véleményen leszek és, hogy ez így nem verseny csak betlizés... -
#135335 Nah pihenejetek most már és nézzétek az 5 perc múlva kezdődő Sebring 12 órás versenyt
-
#135334 Én nyugton vagyok, mint mondtam, nekem nincs bajom hogy lefújták, nagyon nem is írok ide, sport fórum mindig csupa flém értelme nincs, csak most valahogy így sikerült :) -
#135333 Pilóták szerint, versenyigazgatóság szerint, kint levő riporter szerint a körülmények rosszak voltak, okés volt a döntés.
Mivel támasszam alá még?
Linkeljek videókat, hogy de 5 éve mentek Amerikába esőbe az ótók! Máris olyan ultimate érv hogy félelmetes üti a kint levő szakemberekét, mert én nagyobb szakértő vagyok itthon a TV előtt. A nagy francokat. -
#135332 Nekem nincs bajom azzal, hogy mindennél fontosabb a biztonság, azért jó régóta nincs már horror F1-ben. Indycaron azért évente akad egy kettő :))))
Lefutják holnap, nagy eséllyel megint csak esőben, ha úgy ítélik meg sok a víz, akkor az úgy van, nem vitatkozom velük a karosszékemből . -
IXEMGabeo #135331 Nem is ezzel van a gond, hogy más véleménnyel vagytok. Hanem az, hogy mostmár minden alkalommal ez megy, hogy ezen hadakozunk és Totti mindig ugyanezzel a szöveggel jött, ha esős futamról volt szó. Évek óta ezt csinálja és most már mások is köré gyűltek, akiknek ez megfelel, hogy lefújjuk az egészet, vagy éppen a SC mögött rostokolnak, amíg fel nem szárad az egész. 2010 óta megy ez durván és mindig ugyanez a bajuk. Most éppen a fehér vonal és Wéber Gáborék véleménye számít. Egyébként már többen is írták lehetne megoldást találni a Pirelli esőgumik érdekében, hogy kicsit hatékonyabbak legyenek. Talán tényleg ott kellene megoldást találni és nyugton lenne mindenki. -
#135330 -
#135329 Mindig az adott pálya és az adott körülmény a lényeges. Azt hogy Brazíliában mi volt 3 éve, annak semmi köze a jelenlegi helyzethez mert teljesen más pályáról van szó. -
#135328 Lutri, de ott is meg kell állnia a helyét egy versenyzőnek. Senna a büdös életbe nem lett volna ennyire híres, ha anno Monacoban nincs eső.
Panis a büdös életben nem lett volna akkora hős szintén Monacoban, ha nincs eső.
És ezt a listát folytathatnánk a végtelenségig!
-
#135327 Nem is hallottál olyant, hogy azért fújják le mert X-Y kocolta a falat :)))
ezer éve nézek F1-et, régebben meg azért ment a sírás, mert a köcsög eső miatt kimi odavágta magát a falhoz :)))) -
#135326 Akkor bizonyára vissza tudsz emlékezni régebbi komoly esős futamokra, hogy bárki összetörheti magát, még az ügyesebbje is !!! :)))
Mindegy, nekem, nincs bajom ezzel, néha jó látni milyen végtelenül ügyesek vízen, de ha túl sok, azt nem szeretem mert lutri az egész...köze nincs semmihez. -
IXEMGabeo #135325 Akkor összegzem:
Hamilton megkoccolta a falat picikét, Massa letörte az első szárnyát maradandó sérülés nulla, Van der Garda, Pic és Gutierrez is szintúgy. Ők rutintalan versenyzők aránylag pech, hogy pont ilyen körülmények közt debütálnak (Pic nem), de végülis ezért profik, ezért igazolták le őket, hogy megbírkozzanak a feladattal. Webber lement a fűre nem lett belőle áldozat...Úgy kb ennyit láttam. Ez még nem indok arra, hogy beszarjanak. Balesetek történhetnek száraz körülmények közt is... -
#135324 Nézek én több sorozatot is, és hadd döntsem már el mit nézek. ÉN VAGYOK A NÉZŐ, én támogatom ezt a szart azzal hogy nézem. 20 éve nézem, persze hogy leülök és megnézem mert már megszokás az egész, ha szar ha nem. És jogom van emiatt panaszkodni! Ettől függetlenül nem ezt tartom a világ legjobb autósportjának. Technikailag alul marad az Endurance szériákhoz képest, sokkal kevesebb technikai cucc kerül utcai autókba (amiért van a versenyzés) mint az enduranceokból.
Legjobb OpenWheel számomra az IndyCar. Sokkal élvezhetőbb, nagyobb versenyek vannak, izgalmasabb, több féle pályán, és csak valódi extrém körülmények között nem lépnek pályára.
És mindezek fölött van mást amit még jobban szeretek. Aki autósport rajongó az tudja miről beszélek, aki meg csak F1 rajongó...hát az így járt, de nekem az ne próbáljon meg okoskodni, aki kb. tized annyi dolgot néz egy évben.
Mindenkinek van véleménye, de akkor azt támassza alá és ne csak flameljen. -
#135323 szerintem is, ha úgy látták, hogy értelmetlen, veszélyes akkor az gondolom úgy is volt .... -
IXEMGabeo #135322 pfff...erre nem írok semmit. Tiszteletben tartom a véleményed, nekem az a véleményem, hogy ez így nagyon nem halad jó irányban az SG team kivételével majdnem minden ismerősöm, akik régóta nézik a cirkuszt hasonló véleményen van, mint én, hogy az esős futamok hangulatát megölték! És itt nem arról van szó, hogy ÉN vagy akár más RONCSDERBIT akar nézni, mert ez nem igaz. Akik ügyesek azok nem törik össze az autót ilyen körülmények közt, ahol még vízátfolyás sincsen...Fehér vonal túl nedves, hát röhög a vakbelem... -
#135321 Kicsit túl lett már beszélve ez az esős téma... -
#135320 Meg is lehet nézni mi volt nagy esőben !!! :DDDDD sok mindent lehet rámondani, csak hogy autóverseny nem volt, az tuti, ne szórakozzunk már ... -
#135319 mi a néző érdeke ?
Nekem speciel ez jobb így, mint egy lutri kaotikus esős időmérő ahol akár a leghitványabb autó-pilóta is nyerhet .... -
IXEMGabeo #135318 Azért, mert ez nálam hagyomány, de persze, hogy sírok, mert úgy érzem nem a nézők érdekeit szolgálják, de ez sajnos nemcsak az F1-re igaz... -
IXEMGabeo #135317 Elég meglesni a 2008-as szezont. Tele volt nagyobbnál, nagyobb vízátfolyásos versenyhétvégével az egész (Monaco, Silverstone, Spa, Brazília) és akkor még egyiket se fújták le ilyen olyan fehér vonalas indok miatt...