182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#136470 Forma 1 formula autók csúcskategóriája. WRC a rally, DTM a túrakocsi, MotoGP a motor csúcskategóriája. Aztán ott vannak még az LMP1es szörnyetegek is stb... ezek mindegyikében jelen vannnak ugyan azok a dolgok mint az F1ben. Amíg nem ugyan azokkal az autókkal ugyan annyi pénzből mennek a pilóták addig mindig lesznek eltérések és sokat számít a technika, ilyen magasságokban nagyon sokat számít a pénz, érdekek, üzlet a csapat szakértelme és persze a pilóta is. Pénz, befektetők, szponozorok, érdekek nélkül ezek a sorozatok nem léteznének... valamit valamiért. -
#136469 " Valóban a legjobb, a leggyorsabb pilóta nyeri a futamokat, ha a versenyzőknek folyamatosan spórolniuk kell az abroncsokkal, az üzemanyaggal, a motorral? Van-e értelme egyáltalán így Formula-1-ről és az autósportok csúcskategóriájáról beszélni? "
"felmerülhet az a kérdés is, hogy a 2013-as év világbajnoka valóban a leggyorsabb pilóta lesz-e? Esetleg az, aki a legjobban bánik az abroncsokkal, a motorral, üzemanyagot is tud spórolni, és végül a csapata is az ő bajnoki sikerére szavaz? "
:/ -
#136468 Szerintem azt kéne csinálni, hogy a versenytáv 1/3-át elektromos üzemmódban kellene megtenni, és csak a verseny 2/3-ára elegendő üzemanyaggal rajtoljanak. Mindenféle régi betiltott dolgot engedélyezni.
1000ccm-es turbomotor. Boxutcában lehetne tölteni az akksikat. lehetne néhány autó 4 kerékmeghajtással, de az plusz súlyokkal, stb. -
#136467 Vélemény: Az F1 ma már csak üzlet? -
#136466 jogos,nem kell engedelmeskedni a főnöknek akitől a pénzt kapod. -
#136465 Öszintén szolva, Rosberget jobban sajnálom, mint Webbert :)
De annyira erösködött Rosberg, hogy szerintem ha mögötte is lenne már 3vb cim, lehet ö is elment volna Hamilton mellett. -
#136464 Bármi is volt ez az akció amit Vettel felépített tanítani való. Azt nehezen hiszem el hogy Webber nem kapcsolt fel és nem nyomta neki... ha igen, akkor csúnyán el lett kenve, ha nem akkor tényleg ideje visszavonulni. De ne tegye, nyomja neki és ne duzzogjon... bár nehéz Vettel ellen az biztos. -
#136463 Horner meg mellette egy nő a ceremónia közben, elég erőltetetten vigyorogtak :) -
#136462 Ennél nagyobb média visszhangot nem is kaphatna az F1 most.
Mindenki erről beszél,nagyon jó reklám értéke volt a vasárnapi futamon történt eseményeknek. -
#136461 Inkább ő rohant fel, mert Hornertől nem úszta volna meg ilyen könnyen. Mármint, akkor komolyabb hiszti lett volna, a kamerák előtt -
#136460 Alapvetően, hogy a nézők, vagy mi felháborodunk a kutyát nem érdekli ...
De mikor egy főtervező felrohan ott már van baj rendesen :DDDDDD -
IXEMGabeo #136459 Saját bevallása szerint 4-5 alkalommal fordult ez elő és még mosolygott is rajta. -
#136458 Bezzeg amikor Webber szegte meg a csapatutasitást, akkor nem volt ekkora felháborodás :D -
IXEMGabeo #136457 igen igen, másra gondoltunk. Csapat pedig 1 ilyen eset miatt nem fogja eltiltani, pláne Horner nem olyan. Még szerintem a szigorú Brawn se tiltotta volna el Rosberget. -
#136456 Lehetséges, nem tudom... mindenesetre az első részét azért írtam, mert nekem az jött le a kommentedből, hogy szerinted a sportbíróktól kérik, hogy tiltsák el. Az valóban hülyeség lenne, ebben az esetben nekik semmi körük a dologhoz. Ha a csapat tiltaná el nevelő célzattal, akkor meg úgy nem lenne sok köze Grosjean eltiltásához, így nem is nagyon lehetne összehasonlítani a kettőt. -
IXEMGabeo #136455 Szerintem meg nem, pláne, hogy Rosberg is eleddig minden utasítást betartott. Egy ellenszegülés esetén általában adnak egy második esélyt az embernek. Ez a tendencia. Rosberg betartotta, mert úgy volt vele, hogy hátha visszakapja még ezt a csapattól később... -
IXEMGabeo #136454 ???
Ha rám célzol nem is szándékozom:D Utálom a kölyköket... -
#136453 Jó de Grozsit az FIA tiltotta el (vagy miaszösz, a hivatalos szerv), Vettel eltiltását meg (gondolom) a RedBull-tól kérik. Ez teljes mértékig a csapat döntése, el tudom képzelni, hogy Brawn meglépte volna Rosberggel ezt. -
#136452 ne nevelj gyereket,mert az senkinek nem lesz jó... -
IXEMGabeo #136451 Ilyenért még sosem osztottak eltiltást. Az egyenértékű lenne azzal, hogy Grosjeant is eltiltották, mert futamokon keresztül kiütött valakit. Éppen ezért lenne 1 ilyen buta esetből kiindulni, amit rohadtul felfújnak. Nem Vettel az egyetlen, aki felrúgta a csapat akaratát... -
IXEMGabeo #136450
Forma ez a Webber:D:D
Bírom a sportszeretetét. -
madmanic #136449 teljesen igaza van, én is írtam tegnap, hogy ott a tesztpilóta, kiscsávót meg a pályára sem beengedni..
-
#136448 Ez kicsit erős
Én csak annyit csinálnék vele, hogy zéró infót adnék neki edzésen, időmérőn, versenyen egy futamon át, hogy érezze, milyen amikor valaki a csapattal szembe megy. El nem tiltanám, semmi csere tesztpilótával, csak annyi, hogy ha ekkora máker, akkor csinálja meg csapat nélkül, csak az autó a következő futamot. :) -
IXEMGabeo #136447
szakadok:DDD -
IXEMGabeo #136446 :D 1:30 előtt Vettel nagyon gyorsan váltott le és azzal szerzett előnyt külső íven. -
McCartman #136445 Gyönyörű. :D
-
#136444 Miért furcsa?
Ron is megmondta tavaly, hogy "Lewis egy napon még visszatérhet a csapathoz". -
#136443 legalább látszik Vettelen a fejlődés, most nem lökték ki egymást:) -
#136442 -
#136441 Amit te, meg magyarázták LASSABB jármű. -
#136440 Most már egyébként tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit mondtak ausztráliában... valaki nem tudna utánanézni? :) -
#136439 Ezt talán Abu Dabi után szabályozták be, amikor szarrá büntették a mezőnyt 2011-ben. Előtte szerintem nem csak a lekörözendőknek mutatták be. Korábban ez gyorsabb autót jelentett, nem felt. lekörözést. De rég olvastam a szabálykönyvet. -
#136438 en sem tudom miert jott elo, es arra sem emlekszem hogy lengettek e, csak gondoltam utananezek.
en orulok hogy Szujo es Weber a 2 kommentator, magyar kozvetites ennyire elvezheto es ilyen informaciogazdag meg sosem volt.
regen mindig osztrak vagy a nemet csatornan neztem, mert Palik bohockodasat nem neveznem kozvetitesnek. nemeteknel meg a reklamokkal huztak fel az agyam. hogy lehet 1 elo sportkozvetitesbe reklamot tenni?! -
#136437 Nem védem, de erre reagáltam:
"Mezei csak nézett volna szerintem,hogy most mi lesz..."
Én baromira nem emlékeztem a "lapped" szóra. Ez szerintem elég friss dolog. Értelem szerűen főleg náluk használták, de előtte és most is folyamatosan lengetik annak is, aki mögött gyorsabb autó jön. -
#136436 truedat
viszont nem tudhatjuk, hogy ausztráliában lengették e, vagy csak belógatták :)
(és még mindig nem értem, hogy miért jött ez elő... valaki jót mert mondani a jó kommentátorokra, és mindenképp cáfolni kell, vagy mi?) -
#136435 szovegertelmezes. lengetes. -
#136434 Szövegértelmezés. Az első pont éppen arról szól, hogy bármikor, tehát versenyen is. -
#136433 kék zászló hivatalosan:
"
At any time, a stationary light blue flag (or, as is now more common, a blue light) may be shown to a driver at the pit lane exit to warn them that cars are approaching on the track.
During practice, a light blue flag waved on the track notifies a driver that a faster car is about to pass them and they must move aside.
During a race, a light blue flag waved on the track warns the driver that they are about to be lapped by a faster car and must let it pass. A driver may incur penalties if they ignore three successive blue flags.
"
tehat verseny alatt csak a lekorozes elott alloknak lengetik. -
#136432 akkor biztos más közvetítést néztünk, mert én nem erre emlékszek... -
#136431 [URL=http://www.hirado.hu/Formula1/Hirek/2013/03/25/09/Horner_Vettel_tudta_mit_kockaztat.aspx]Áh, már "mindent" megbeszéltek a verseny után. :D[/URL]