FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"az esõ elmosta a technikai különbségeket"!!!???

Jah, oke...
Tehat esoben Alonso HRT-vel is nyerne.
Szerintem neked valami egyszerubb sportot kellene kovetned, az F1 csak osszezavar.

http://gaborszantai.co.uk/

Ebben a mezõnyben kivételes tehetség ez nyilvánvaló. Viszont a forma 1 pénzrõl szól ez is nyilvánvaló. Aki tiszta sportot akar nézni menjen ki a grundra talán ott megkapja.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Botond
Ja, teljesen átlagos volt a 2010-es RB, hiszen csak 15/19 idõmérõ nyerése van, ami még a teljesen átlagos brawnnak se jött össze, utoljára talán a 90es évek williams dominanciájában volt ilyen.

Szerintem pont a legutóbbi két idõmérõ bizonyítja, hogy Alonso > all. Az elmúlt két idõmérõn senki nem tudott tökéletes kört összerakni, mert nem voltak ideális körülmények, de a legkevesebb hibával mindkétszer Alonsonak sikerült. Nyilván jókor volt jó helyen, mázlija volt, vagy simán csalt, de én fenntartom a véleményem, hogy nem, csak simán õ a legjobb, az esõ elmosta a technikai különbségeket (mert még mindig nem a ferrarinak lejt a pálya, bár már nem olyan látványos a leszakadás mint az év elején), gyõzött a skill.
2010-ben pedig több technikai hibája volt a RB-nak, mint a Ferrarinak bõven...Alonso ott is többször volt jókor jó helyen, mint a klasszisa. Ott a szingapúri és a monzai futam volt, amit erõbõl szépen megnyert

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nem Massa szintjén van a Ferrari, hanem Massa az, aki nem minden futamon hozza ki belõle a maxot. Idén maximum a Silverstone futam volt tõle elfogadható eredmény, de a Ferrari nem egy hulladék ez már futamok óta így van. Gyõzelemre esélyes autójuk van ilyen olyan taglalt okok miatt

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Totti5
Itt biztos kaptak mind a ketten egy jó kis agymosást Börni papától... és jogosan. Ez max Barinak volt kínos...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

gabi89
Ehhez azért ezt is tegyük már hozzá:

06:55 -tõl ...

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

<#eljen>

Botond
'A vélemény olyan, mint a seggluk. Mindenkinek van, és senki nem kiváncsi a másikéra.' 😊

Én együtt tudok vele élni, hogy nem értesz velem egyet, ha fordítva is igaz ez, akkor szerintem ez egy szép este volt.
Sajnáltam is érte , nagy szám lett volna pedig. 😊
Dehát elidegeskedte.

Ezt kívülrõl megítélni azért elég bajos , bár tény , hogy lelki töltetet mindenképp meríthettek belõle.
Abszolut nem, pont az a baj, hogy a Ferrari nagyon jo es ez a ket pilota nem tudja kihozni belole a maximumot.

Ezzel az autoval Vettel vagy Hamilton mar VB lenne, pontvesztes nelkul.

Folytassuk a 'Ki mond nagyobb baromsagot?' estet?

Botond
Végig olvastam ez az Alonso ekézést, és hát érdekes volt az érem másik oldalát látni. Ha jól értem jó pár ember pont akkora csaló nímandnak tartja Alonsot, mint én sumit. 😊 (kizárt autós vb cím, kilökõsdi, versenyrõl versenyre változó szabályok, hogy mindig sumi autója legyen a szabályos, a többiek meg hadd fejlesszék szét magukat...)

Szóval szerintem is Massa szintje körül van a ferrari, a többit Alonso teszi hozzá (ha nem számítana a pilóta, akkor rajkusz, vettel, akárki helyett is lehetne egy baumgartner a pilóta, nem? 😊 ), akit lehet nem szeretni, de akkor is õ a csúcs ebben a mezõnyben.

2010-ben meg akkor technikai fölénye volt a RB-nak, mint elõtte a brawnnak, vagy a 90es években a williamsnek, és látjuk azok hogy nyertek, és láttuk ahogy a RB nyert. Hát ég és föld, és ez is Alonso klasszisa.

Remélem idén világbajnok lesz. És remélem rajkusz is, meg sumi is nyer még futamot. Ha idén nem, akkor 10 éven belül vmikor legalább. 😊
Kíváncsi vagyok drs hogy fog holnap mûködni. Mert ha nem megy akkor a 2meki és rai csúnyán be fog ragadni hülkenberg mögé.
A másik kérdés maldonado, most kit fog kilökni. :-D Rajtnál schumi esélyes, vagy ha hamilton a futamon utoléri...

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Akár hiszed, akár nem egy gyõzelem nagyot lendít egy csapat teljesítményén...Pláne egy Ferrarinál ahol mindig nagyok az elvárások

Nem rajta múlott, hogy Perez elszúrja a féktávot a végén...

Ez volt vele Imolában is, hogy a támadóversenyzõ másodpercekkel volt nála gyorsabb csak azt legalább szépen kivédekezte 2005-ben egy nehezen elõzhetõ pályán...Itt viszont esélye nem lett volna a DRS zónában, dehát nincsen ha...Jól jött ki a kerékcserékbõl holott akkor a Ferrariban még a pontszerzés se volt benne. Ilyen elõfordulhat...

Gondolom anélkül a gyõzelem nélkül is végezték volna a mérnökök a munkájukat.
Miért mákolta volna be?
meg annak, hogy számottevõen egyik csapat sem húzott el a fejlesztésekkel, és úgy néz ki a Ferrari valamelyeset megértette a Pirelli mûködését...Ja és, amit mondtam, hogy kellett a Ferrarinak az a bizonyos lökés amikor Alonso bemákolta Malajziát...

Massát amúgy rég kukázni kellett volna , ebben egyetértünk.
De az már a versenyzõn múlik , hogy mit tud kihozni a mostoha körülményekbõl.
A Ferrari a teljesen új koncepció okozta lányos zavarában használhatatlan-kezelhetetlen autót adott alá , az ennek ellenére szerzett morzsáknak köszönheti , hogy mostanra , mikor úgy tûnik kezdik megérteni az autó mûködését , versenyben tudott maradni.
Szerintem is Massa lassú a Ferrarihoz képest...Okok már mellékesek sajnos, de amióta Pirelli van még rosszabb, mint a Bridges évében...Viszont a Ferrari mindenképp javított a teljesítményén, fejlesztések és a gumik megértésének árán akár...

Totti5
Hamilton

"Holnap szoros lesz a verseny, és úgy tervezem, mindenkit levadászok az élrõl."

<#worship>

Na , nekem meg Vettelbõl van már elegem.
Egy Schumi 8. VBvel mondjuk bármikor kiegyeznék. <#nevetes1>
Totti5
Azért az túlzás hogy Massa szintjén van a Ferrari. Alonso akármekkora versenyzõ attól hogy õ vezeti az autót nem lesz több leszorító erõ és tapadás😊 Massa a Ferrari teljesítményéhez képest lassú és teljesen szétesett... amit ma is mûvelt.

Én márcsak abban reménykedem, hogy lehúzza ezt az 5 évet vb cím nélkül lehet akármilyen fenomén😄 ennyi kívánságom csak lehet...

Idén szerintem Vettel lesz a vb ismét. Valahogy összehozza majd a Red Bull meglátod...

Ja , hogy ilyen régre nyúlunk vissza.
Persze , mikor Hamival összekerült akkor a tipikus 2 dudás egy csárdában felállás valósult meg , vicces volt mit mûveltek mint két hisztis gyerek. Az azóta eltelt idõre céloztam , de mondtam is.
Egy Piquet , Trullit , Fisichellat ne hasonlítsunk már Alonsohoz , ég és föld a különbség , nyilván nem véletlen alapoztak rá az elõzõek ellenében.
2010ben egyedül Vettel bénázása miatt lett ilyen szoros a VB , azzal a csomaggal sokkal hamarabb be kellett volna húznia , normál esetben köze sem lett volna a Ferrarinak hozzá.
Az a kármentés viszont amit Alo az idei szezon elején csinált bravúros , lyukas garast nem adott volna senki a vörösök VB címéért de életben tartotta a reményeket. Az autó valós teljesítménye lemérhetõ valahol Massa szintjén , ez a plusz már az Alonso-faktor.
Az egyik (ha nem a ) legjobb pilóta a mezõnyben , érdekes lenne látni , mi sülne ki belõle ha egy hozzá mérhetõ versenyzõ lenne a csapattársa , szerintem nem omlana össze , (elég nagy pofon volt az Hamiltontól anno , jó tanulópénz) megbirkózna a feladattal.
De ezt valószínû sosem fogjuk megtudni , a Ferrarinál legalábbis , márpedig szvsz onnan fog majd visszavonulni.
Az olaszok meg nem hívei a csapaton belüli rivalizálásnak.
és tudod itt jön elõ az, hogy a versenymérnöke is hasonlóképp körbenyaldosta mondván õ a tökéletes és õ sosem zökken ki...a nagy frászt. Idén azért be kell vallani sok minden a kezére játszott...Montrealt fel ne hozd példaként, mert azt a csapattal szúrták el közösen ugyanúgy, ahogy a múltkori futam gyõzelmet is...

Amire még konkrétan gondoltam az az, hogyha úgy alakulna ki lehetne õt zökkenteni...Lehet azt gondolod annyi tapasztalatot gyûjtött, hogy ezt már "kinõtte", a frászt, rögtön beszarna (belül lélektanilag, viszont sajtónak nyilván mást mutatna), ha egy Rosberg, Hamilton vagy akár egy Vettel lenne a csapattársa...

Amikor Hamilton volt a csapattársa, ha kedvezményezett volt, ha nem 2x vb gyõztesként érdekes mód baromira kizökkent...azóta a Renaultnál Flavio befenyítette Pique-t, de mivel az autója nem is volt versenyképes így nem is volt annyira középpontban, mint amikor vb esélyes volt. 2009-ben is ez volt aztán jött a Szingapúri botrány. Ha azt vesszük, hogy ott ártatlan volt szintén egy rutintalan versenyzõt ültettek mellé. 2010-tõl pedig versenyzik egy majdnem halálos balesetet szenvedõ csapattárs ellen, aki azóta is szenved, kínlódik e mellé még a Ferrari is nyilván mivel õ a vb pilóta teljes mértékben mögé áll. Nagyon jól tudja maga köré szervezni a csapatot, de mikor Flavio keze alatt dolgoztak a versenyzõk szinte mindenkit kivétel nélkül eltakarított elõle az öreg. Pedig egy Trulli, Fisichella nem volt kutya ütõk már akkor sem...Hiába nincsenek a mezõnyben. Alonso elõtt végig ott volt a sárga köves út még akkor is, ha a technika 2 évig nem állt igazán a rendelkezésére. Tavalyi Ferrari sem volt gyõztes autó az igaz, de azért 2010-ben és most idén is ott az esélye...

Az elmúlt két évre (meg az idei évad elsõ felére) visszatekintve finoman szólva sem lehet mondani , hogy minden a kezére játszott volna , az ezt megelõzõ Renaults idõkben meg pláne , nem tudom mirõl beszélsz.
Több mint 100 pont van közte meg Massa között , ki takarítja ki elõle az utat?
Nálam se õ az abszolút favorit de azért ne ferdítsünk már ennyire vele kapcsolatban.
tudom, csak emlékszem rá, hogy te neked sem tartozik a kedvenceid közé<#eljen>

Azért van kussban, mert minden a kezére játszik...egyébként közel sem olyan koncentrált, ha nyomás alá helyezik csak elõle mindig kitakarítják az utat (csapattárs szempontból) és szépen, ha úgy alakul ahogy eltervezi akkor minden oké. Viszont Vettel is kezd hasonló lenni fõleg azóta mióta egy ostoba Karthikeyanos esetnél mennyire kibukott h õ is gyerekes...

Alonso-val, mint pilotaval semmi bajom nem lenne, teny, hogy a leggorenyebb a jelenkori F1-ben, de ez nem cukisag verseny.
Ellenben a szurkoloi kozott meg nalam is nagyobb seggfejek vannak, ami genetikai csoda, raadasul az SG-re jarnak...<#szomoru1>

V43 1105
Jujjujj most a Csalfonzó fan Firerocktól kikaptok <#idiota>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

hát nekem sem volt a kedvencem , akkora arca volt , hogy alig fért be a boxba , mint Hamiltonnak anno.
De határozottan jót tettek neki a szopórolleren eltöltött rönós évek (vagy csak felnõtt agyilag is) , visszább vett és leszállt a földre ahogy Lewis is.
Nomeg amit sokszor kihoz(ott) a fostalicska Ferrariból az klasszis teljesítmény.

A Ferrarihoz érkezése se volt túl szimpatikus , de arról sem feltétlen õ tehet.
kiestünk a teljesítményablakból? <#wilting>
aha. <#idiota>

"újságírók" szégyene.
ja az amerikai nagydíjon még abban az évben...

mindkettõ csapatutasítás volt csak az egyiknél Alonso elkezdte a hisztit és a mutogatást, amit általában csinálni szokott, ha valami nem úgy alakul ahogy eltervezi. Schumi ezt sosem csinálta és emberileg itt a különbség a 2 versenyzõ között. Még, ha apróság is, de számít azért valamit...

Master91
+ miután VB lett, õ is át engedte az egyik futamon Barinak az 1. helyet, és úgy ünnepelte õt a dobogón mintha Bari nyerte volna a vb-t.
Schumi nem kezdett el pofázni, hogy engedje el Barrichello nagy különbség ám...

pedobear
Nico a 2. leggyorsabb volt a Q1-ben a kemény keveréken, de az esõben szenvedett az abroncsok megfelelõ felmelegítésével. Ilyen körülmények között, ha egyszer elveszted az abroncsaid hõmérsékletét, akkor azt már nem nyered vissza, így biztosan kiestünk a teljesítményablakból.

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Alonso gyûlölet mindig is volt. Kérdezd G_Archangelt😄 Ne tudd meg régen mi ment itt. Rekordot még mindig a Kimi vita viszi Falcon83-al😄

akkor Schumachert is gyûlölöd , ugye? <#nevetes1>

persze értem én , mindig az ellen drukkolunk aki épp fölényben van , sokaknál így megy.
Firerock
Legalább ezzel logóval nem linkelnél ilyen videókat....

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
Rögtön mentegetõzni kell,bár,más nem jut neki...

Master91
lol mi ez a masszív Alonso gyûlölet ami itt folyik. <#nevetes1>
már nem Vettelt trendi utálni? <#hehe>
Master91
Miért, kötelezõ? 😄
Firerock
El ne ismerd hogy jó pilóta!

Master91
Sajtó tájékoztatón Webber nem kicsit vakarja a tökeit amúgy 😄
Kit--Kat
Alonso sosem volt különösebben gyors a német pályákon, csak sokszor Alonsosan jól jöttek ki neki a körülmények.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Peter1
Perez 5 helyes rajtbüntetés Alonso és Raikkönen feltartása miatt.

Ide mit lehet írni?