FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
Az hogy nálad szabálytalan még nem jelenti azt hogy ezt az FIA-nak és a csapatoknak is el kell fogadni....nem beszélve a másként vélekedõkrõl.
Hamilton-nak joga van/volt vissza venni a körét, értelme nem sok volt.
Viszont nem hátráltatta Vettel-t, mert akkor nem eredt volna Alonso után...és még mindig tartom hogy az elõzés az Vettel-nek max 2-3 tizedbe került, a többit saját maga tette hozzá azzal hogy hõbörgött ahelyett hogy vezetne.
Valóban Montoya-nak drukkoltam 😊 ...sajnáltam hogy elment.
..és most valóban Hamilton-nak drukkolok, és Grosjean-nak...és a legjobb páros sztem Ferrari Alonso-Hamilton, illetve McLaren Hamilton-Grosjean.

De mindezektõl függetlenül, Vettel a pályán kívül elõzött, ami szabálytalan, és Hamilton-nak joga volt visszavenni a körét.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

FeikG
Megérdemel Alononso még1 vb címet,de az egyelõre nem idén lesz<#wave>

Ulvar
Remélem én is, hogy kirakja, így -2 ellenfél Alonsonak <#eplus2>

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

FeikG
sztem rengeteg vitatott szituáció van amit így is úgy is meg lehet ítélni.
Mint ahogy már korábban is írtam,ebben a topicban elsõsorban az dönti el,ki kinek szurkol.
Mint ahogy nálad,teljesen tiszta volt,Hami vissza vett köre,nálam nem,mert egyértelmûen,azzal a szándékkal tette,hogy Vettelt megzavarja és segítsen a csapattársának abban,hogy könnyebben felzárkózhasson.
Ez pedig nálam,teljesen szabálytalan...
De ezt el tudom fogadni,mert tudom neked meg õ az egyik kedvenced és ez így volt akkor is amikor még Montoyanak szurkoltál.
Azt viszont már kevésbé tolerálom,hogy az idejáró "kis pöcsök" 70 %,csak azért jön,hogy rúghasson egyet Vettelen..
Mind1,remélhetõleg tanult belõle és legközelebb,már nem lesz ilyen nagyvonalú és idõben kirakja a kis majmot parkoló vágányra<#mf1>

Ulvar
Sehogy. Túl egyértelmû szituáció. Akkor nem lett volna ha Button tényleg kitereli a francba, de errõl szó sincs.

b-type
Sztem sem volt kiszorítva Vettel, azért kerestem rá erre az esetre, mert itt aztán végül is tényleg ki lett rakva Alonso, és (szvsz) még is jó döntést hoztak a bírák, hogy vissza kell adni a pozícióját....az más kérdés hogy ezt nem rögtön közölték.

Vettel-t ha nem büntetik meg, azt nem is tudom hogy magyarázták volna ki.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ulvar
Csak kicsit hasonló, mert Kubica itt kiszorította Alonso-t, aki a baleset elkerülése miatt levágta a pályát, ezzel jogtalan elõnyt szerzett, de még mindig nem ugyanaz mint ami tegnap volt, mert itt kivezetésrõl szó sem lehet. Az meg a versenybírák szíve joga, hogyan döntenek. Ez sokkal vitatottabb szitu...bár lehet jobb lett volna ha Alonso vissza adja a pozíciót. Bár ez az az év amikor szinte lehetetlen volt elõzni normálisan.

b-type
Kicsit hasonló eset, Alonso vs. Kubica Silverstone-ban:
youtube
Itt is áthajtásost kapott Alonso pályaelhagyásból származó elõnyszerzésért,...bár vitatták, mert a kommunikáció nem volt egyértelmû és elég gyors a versenyigazgatóság és a Ferrari között.
A Ferrari azt kapta az eset után, hogy a versenyigazgatóság szerint vissza kellene adnia a pozíciót, de még nincs döntés...és amíg tököltek, addig Alonso szerzett még pozíciót, és már nem volt egyértelmû hogy mi a jó döntés, végül is áthajtásost kapott.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bosco05
Nyertél 😊
Ulvar
Ez ilyen tipikus pózer kép 😄. Alonso már hajaz a kacsaszájra! 😄

kifli
faszakép 😊
mcmoha

<#zavart1>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

HTS s3rg1nh00
kaki<#hehe>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

szabii98

na ki van ott bal hátul?? naki??😄DD

I met God. She's black

desigo
Kimi
Master91
Master91
Button?
Massa<#ravasz1>

http://gaborszantai.co.uk/

bosco05
Találós kérdés:

Kinek a szavai ezek?

"I’m already looking forward to Hungary – it’s a special place for me, and I feel really encouraged that we can have another great race next weekend."
bosco05
Jogos 😄 Hajrá! 😊
kifli
De a délutáni vitából kimaradtam, valamikor énis akarok véleménytírni 😄

Arról meg hogy csak ilyenkor vagyok itthon nem tehetek 😛
bosco05
Neki ez is csak azt bizonyítja, hogy Button kiszorította Vettelt 😄 Felesleges erõlködnöd szvsz... Akik valamennyire is konyítanak hozzá szerintem már felfogták 😊
kifli

Azthiszem, ezen a képen látszik az, hogy Button merre megy, és az is, hogy Vettel merre megy...
Button még itt is jobbra kormányoz egyértelmûen, és bõven van mellette még hely. Vettel már itt sincs arra esélye, hogy bevegye a kanyar pályán belül.
Button ezután indult el a pálya széle felé.

Témát részemrõl lezártam, nem akarom a többi topiklátogatót sem ezzel boldogítani...
bosco05
Szerintem hagyd nyugodtan, ez már trollkodás. Aki nem érti nem érti, ennyi. Magyarázhatnánk neki évekig is, akkor is az ellenkezõjét írja... Annyit még hozzáfûznék, hogy Vettel rángathatja akármerre a kormányt, attól, hogy õ rosszul méri fel a helyzetet és nem a megfelelõen reagálja le, attól Button nem lesz hibás. Egyébként nem ránt Vettel semmit sehova, egyszerûen ellenkormányoz aztán kiengedi pályán kívülre... Szerintem zárjuk le, ne etessük a trollokat 😊
kifli
Belsõ kamerából nem látszik? Ne meséld már be nekem, ha ott nem rántotta vettel a kormányt, akkor az nem történt meg.

Egyébiránt mikor Button 5 fokba balra kormányoz, akkor ellenkormányoz, mert megindult az autó hátulja. Ez is azért történt mert látható, hogy visszavett, hogy Vettel elférjen. Valószínûleg meglátta, hogy már elõzi pályán kívül, és akkor teligázzal elindult volna, de megcsúszott a kocsi hátulja. A balrakormányzás már azután van, hogy vettel letért a pályáról. Így nem mondható, hogy amiatt ment le. Button akkor engedte ki a pálya szélére az autót, amikor már látta, hogy Vettel nem ott fog jönni.
FeikG
Pont ott lehet látni,hogy Button feneke csúszik kifelé.legalább 5 fokba balra áll a kormánya,még a fekete csík is ott az aszfalton.
Én is kieresztettem volna,különben neki megy Button.

allock
0:20nál állítsd meg a videót és nézd meg a 2 kocsi helyzetét. Lett volna hely Vettelnek, ha Button mellett fordult volna szorosabban és akkor kevésbé látványosan max a rázõkõ közepén hasít végig.

Jöhet a magyar nagydíj! <#hawaii>

#hhwnd

FeikG
Ezen a vidin nem látszik,de hidd el nem mondanám,ha nem néztem volna meg vagy 50szer,hogy határozott kormánymozdulat van Vettel részérõl..

FeikG
Hogy ki írogat baromságokat,azt inkább ne firtassuk!
A simlis Sennás évek után,a Sumi vs Vilnöv eset után hozták azt a szabályt(97')Ha a mögötted lévõ elsõ tengelye eléri az elõtte lévõ hátsó tengelyét,akkor el kell engedni.
Ezt az évek során tolták egyre elõrébb.
Ma ott tart,hogy ha melléd ér akkor kell elengedned,de biztosítani kell egy autónyi helyet a másiknak és még ha az elõzés valóban nem volt szabályos,de Button az említett két idevonatkozó elõírásnak,nem tett eleget.
Aki már ült valamilyen versenygépben,az tudja,hogy vonaltól vonalig,használjuk a pályát,azaz ebben az esetben (egy U visszafordítóban)a külsõ vonaltól befelé a kanyar csúcspontjáig fékezve érintve a belsõ rázót,onnan gyorsítva a pálya külsõ széléig.
Nos Button,már verve volt több szempontból is,így az az esélye maradt,hogy szûken belülrõl kifelé terelve talán megtarthatja a helyét,de ha még sem akkor sírhat mint a fürdõs kurvák,hátha igazat adnak neki.
Nos ez meg az én véleményem és hidd el maximálisan leszarom,elfogadod e vagy sem..
Abban is biztos vagyok,hogy ezt az esetet,több szempontból lehet nézni is meg bírálni is,de leginkább az befolyásolja a szabály alkalmazását,hogy éppen ki,hol milyen autóban ül....

kifli
alattad nézd meg a videót, vettel nem ránt semmit sehova, ott az onboard, úgy vezeti ki a pályáról az autót, mintha direkt arra kellene menni....
bosco05
Egyébként pont az utolsó képen látszik, hogy szó nincs vesztett helyzetrõl... Button belül fordul, Vettel végül Isten se tudja miért pályán kívül... Elkúrta a Német, aztán ennyi. Nem értem, hogy mit nem lehet ezen felfogni...
bosco05
Azért Wéber hálégnek tisztában van a szabályokkal és mondja is azonnal, hogy ez biza így, ebben a formában SZABÁLYTALAN a szabályok értelmében. Nem a bibliában van ez leírva, hanem ennek a sportnak van egy szabályzata, ahol erre pontosan kitérnek. Szó sincs leszorításról, végig ott a hely. Ha kivezette volna Button akkor nyílván nem is büntetik Vettelt... Pontosan ezért imádom Jensont, mert még ebben a szituációban is fair módon hagyott helyet, igazi sportemberi magatartást tanúsítva... Vettel meg átvágott mindenen, szerintem utólag már õ is rájött, hogy ez hülyeség volt, de a verseny hevében megesik az ilyesmi...
bosco05
még jó hogy csak nálad 😄 Vettel csak meglátta a lehetõséget a kiszélesítésben, végig megvan közöttük a kellõ távolság, baromság amiket írsz, csak magadat járatod le. Egyik képen sincsenek közel egymáshoz, kivezetésrõl szó sem lehet, ugyanis Vettel elõbb szélesített, mint ahogy Button fordult, de ha elõbbi a pályán veszi a kanyart bizony bizony Button mögött maradt volna. Ennyi, ne ragozzuk, az FIA is így látja, a legfairebb versenyzõ az F1-ben is így látta, ezért is szólt rádión azonnal, hogy mi a fene volt ez...
FeikG
nem!
kikockáztam és azt látom,vettel ránt egyet a kormányon,hogy ne menjen Buttonnak és ott nem hagyott neki egy autónyi helyet...

Ulvar

kifli

Kérlek kockázd már ki még egy kicsit tovább 😊

ez után jött volna még az a kép, hogy vettel itt tovább halad egyenesen a bukótérbe, button pedig fordul tovább. Sõt annyira nem akarta kiszorítani Vettelt, hogy még meg is csúszott emiatt...
FeikG
Hátha kinyitod a szemed,akkor igen

Ulvar
Már mint hogy Button kiterelte Vettelt?

FeikG
Nem akarom tovább firtatni ezt az esetet,de ezt még azért hozzáfûzném.
Szóval ez nálam,szándékos kiterelés,már vesztett helyzetbõl.

Fenrir
Ez már megnyugtatóbb elõny mint ha Vettel második lett volna most 😊

A halál csupán a kezdet...

desigo
desigo
A mérnökök,szerelõk is elég jól dolgoznak.
Boxban gyorsak,nem hibáznak.
Massát érzem szerencsétlennek ott...
Master91
Kicsit? 😄
Christian88
Azért ez a jóval lassabb autóval, kicsit túlzás.

http://www.twitch.tv/hegii

Ulvar
Nem baj, hogy a Ferrari jelenleg a mezõny legjobb autója.

Na megnéztem a futamot felvételrõl. Vettelnek már az sem elég a gyõzelemhez, hogy illegális autóval megy, már a pályát is ki kell szélesítenie (egy 2. helyért).

Alonsora meg nincsenek szavak, úgy játszik az ellenfeleivel ahogy akar egy jóval lassabb autóval. Vettel hasonló helyzetben szinte mindig szétesik fejben....

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

FeikG
Sajnos az F1-be is az van,mint akár a WTTC-ban.Pofára megy a bünti,csak itt már múltja is van...
Vannak néhányak a "kosárba" akik mindent megtehetnek,ez van,de ettõl még idén is vb lesz Vettel<#mf2>

desigo
Dietrich
errõl van szó...egy eléggé egyértelmû esetnél nem tudták kimondani szabálytalan volt vagy sem 2 percen belül....majd megvitatjuk a verseny után 3 órával és kitaláljuk, hogy mit mondjunk... nevetséges az FIA...

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

FeikG
Ez koránt sem volt egyértelmû!csak az ellendrukkereknél.
Mert ha az lett volna,rászól a csapat,hogy engedje vissza,aztán a következõ körben,úgy is megette volna kézifékkel is!