FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
<#eljen>

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Peter1
A Telmex marad a Sauberrel. Be is jelentették azt hiszem csütörtökön. Valószínû, hogy Gutierrezt ültetik be a Sauberhez.

Ide mit lehet írni?

Kit--Kat
Jó, de az egész Univer szponzorcsomag Kimire épül, Kimi leigazolása után kötöttek szerzõdést és Kimirõl szól az egész marketingjük(pószterek és reklámok).

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
Jim Clark nem lökdöste ki, Senna fél karrierje mások kilökésébõl állt.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Most esett le, hogy Grosjean a 2 Sauber mögül rajtol

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Dietrich
off

Kiss Norbi
Meg van az idei második gyõzelem!

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Totti5
Fejlõdnek, csak nem ugrottak elõre.

Suzuka

2011 Caterham: 1:35.454 vs 1:33.064

2012 Caterham: 1:34.657 vs 1:33.405

( az 1.33 a 3 kiscsapat utáni legjobb idõ, s mind 2szer Caterham volt legközelebb hozzájuk )

Az az 1 mp ott van év eleje óta. Nem tudnak elõre lépni, és feltehetõen már a jövõ évi autóra álltak rá, mert semmi értelme fejleszteni a mostanit, amivel így is a másik kettõ elõtt vannak. HRT fejlõdése látványos egyik s másik pályán, de õk messzirõl jöttek... 3-5 mps hátrányt könnyebb ledolgozni mint 1 mpset.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

szabii98
Tavaly simán fejlõdtek egy kicsit. Szvsz a Caterham név fogja õket vissza, így lehet kevesebb lóvé jön be mint ha Lotus lenne a nevük

I met God. She's black

mintha õ is csodatevõ lenne...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

V43 1105
Amíg ott van az a kopasz szakállas fasz csávó nem is lesz több belõlük :D

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

szabii98
a Caterham és a Marussia semmit nem fejlõdik év eleje óta. Úgy volt hogy az idei cél a Torro Rosso utolérése(a Caterhamnak), és a középmezõnybe kerülés. Erre a HRT beéri õket....

I met God. She's black

Ulvar
Wéber: "De la Rosának meg nagy pacsi a 21. helyért, a HRT szép lassan behozza a Marussiát és a Caterhamet, ráadásul nem is kaptak akkora verést a mezõnytõl, mint ami itt kinézett."

Úgy úgy!!!

Dietrich
Mindig mondtam szánalmas az FIA minden téren....Szujó is elmondta a véleményét:

Tisztazando a legutobbi bejegyzesemet: nem Vettel buntetese ellen keltem ki, hanem az ellen, hogy a stewartok ezen ennyit gondolkoztak. Artanak a sportagnak ezzel borzalmasan lassu ugymenettel, meg azzal, hogy 24 autoversenyzo megprobal minel gyorsabban menni, majd egy irodaban valakik eldontik, hogy ki legyen az elso (by Will Buxton). Erre surgosen ki kell talalni valamit. Vagy hozzanak dontest meg az esemeny alatt (legyen az szabadedzes, idomero, vagy futam), vagy ne valtoztassanak a palyan kialakult eredmenyen. Ugy megsem koszonhet el egy kommentator, hogy "Kedves nezoink, ez volt a kvalifikacio, de hogy ez marad-e a sorrend, azt majd 3 ora mulva elmondjuk!". Nem nezo- es olvasobarat ez a vacakolas, na! A kedvenc pilota-kerdest pedig egyszer es mindenkorra lezarva: tul regota vagyok mar kozel a Forma-1-hez ahhoz, hogy mindegyik pilotanak szurkoljak egy kicsit. Kinek ezert, kinek azert. A lenyeg, hogy senki ne torje ossze magat, es hogy a fek a gyavak pedalja!!!! :)

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

"Amúgy most is Rosberg elõtt végzett az idõmérõn, csak szólok." Grat, tartja az iramot egy másik középszerû versenyzõvel. Egyébként 8-7 az arányuk 15 idõmérõn, tehát gyakorlatilag semmivel sem jobb a csapattársánál. Most legalább ésszerû döntést hozott, és visszavonul. A Saubernél is csak elvette volna a helyet egy olyantól akinek még lehet jövõje az F1ben.

Merga javulhatott volna, ha pénz 90%-a nem a sztárgázsikra megy el.Sajna Hamiltonnal megint ugyanez lesz. Lehet ész nélkül pénzt lapátolni az emberek nyakába (Toyota, BMW) meg lehet elkezdeni dolgozni és csapatot építeni (Red Bull).

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

ScarY MAN
komolyan olyan dolgon hisztiznek páran ami már eldöntött :DDD ...
... pont nem érdekli õket, hogy itt egyesek miért büntetnék meg ezt meg azt utólag :D ... az meg már tényleg röhejes, hogy próbáljátok meggyõzni a másikat, hogy márpedig nektek van igazatok, mert utáljátok az adott versenyzõt :DDDDDDDD

de igazatok van! :D ez az F1, itt nem a verseny számít, hanem a körítés! :DD<#taps><#eljen><#idiota>

...

Master91
Ezért kapott csak egy meg rovást.
Mit kellene?
1. Mélyebben szoktak itt fékezni, látszik, hogy korábban fékezett, mint általában.
2. Nem kezdhette ideális ívrõl a kanyart.

2:20-tól: a kanyar elõtti fehér táblákhoz lehet viszonyítani, KOB majdnem egy táblával késõbb fékez.
http://www.youtube.com/v/x_BsOy6kTqY

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

b-type
Itt hiányzik egy év :)))
Alonso-val jött a Santander a McLaren-hez, de(!!) miután Alonso elment a Renault-hoz, de a Santander kitöltötte a szerzõdést a McLaren-nél.
A Telmex is menni fog Perez után, de nem lehet õket együtt mozgatni, egy versenyzõt ki lehet vásárolni, de szponzor már nehezebben tud szerzõdést bontani megegyezéssel.
..és fõ támogató szponzora a csapatnak a tulajdonos Genii capital :)
-Kimi támogatók
-Grosjean támogatók
-Lotus támogatók

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Igen, ezen a felvételen is látszik, hogy rendkívül zavaró egy lassu auto ami nem is követi az idealis ivet. Mindig lenyûgöz ahogy megoldják az ilyen helyzeteket a pilóták(már aki hátulról jön) látszik milyen kurva jó reflexeik vannak meg sebesség/térérzetük. Alonso itt mondjuk vesztett 2 tizedet, egy átlag ember meg vesztene vagy 3mp-t:D már ha nem bassza el a féktávot és száll bele Vettelbe:)

Ulvar
azért azzal remélem tisztában vagy hogy a mérnökök nem azért ülnek a kis üléseikben a boxban hogy az üres monitort nézzék. Ott van egy live timing is, ahol mutatják épp ki hol tart a pályán. Nem olyan nehéz ám szólni rádión hogy figyelj oda mert gyors körön vannak mögötted. Szerintem.

Amúgy nem feltartotta, csak simán bezavart. Ez olyan 2 tized minimum ami hátrányt szenvedett. Képzeljünk el egy szituációt hogy ti ültök abba a verdába 3 kiló felett és a cél hogy minél rövidebbet fékezz megtaláld a pontot ahol kell és még be is fordulj úgy, hogy a legtökéletesebb ív meglegyen. Csak közben valaki hirtelen lassan halad elõtted és nem tudod hogy miért, és bezavar. Már is elbasztad a köröd. Vagy csak én gondolom így? (egy egyszerû játéknál is lehet ezt tapasztalni).

szabii98
egymást oltogatják, miközben jövõre Perez szép csendben vb lesz

I met God. She's black

Totti5
Szerinted mikor vette észre hogy jön? amikor meglátta és érezte a tempót, akkor nem cikázhatott át a másik oldalra, mert azzal még jobban bezavar. Ez egy ilyen kanyar, itt sokan szoptak már emiatt, persze van aki annyira vak és béna hogy simán befordul a sikánba és ezzel teljesen tönkrevágja a körét. Amúgy meg ez a hátulütõje annak ha valaki 1 kört megy.

Ulvar
"Úgy engedte el ahogy a legjobban lehet"

Végül is nem gáz hogy a bal oldali ív az ideális ív, és a jobb oldalon kellett volna elengedni :D semmi gond nem lett volna.

Dietrich
ja
pedig itt aztán tényleg nem történik semmi..

Master91
Fõleg facebookon az ilyen F1-live oldalakon :D istenem mennyi retardált van
Dietrich
én nem néztem a kvalit de ezen mit kell nézni? vagy itt vita megy feltartotta vagy sem?

Master91
Nice try Ferrari.
A nemzeti támogatók általában követik a pilótát. Így pontos.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

desigo
Nem is kapott büntetést Vettel.
Gondolom Alonsonak az nem tetszett,hogy Vettel nem húzódott be jobbra a belsõ ívre mert akkor õ nagy tempóval a külsõn haladhatott volna.
Egy része igaz, viszont raikonnennel jött a rexona fõ támogatóként. A mekibõl kiszállt a santander, alonsoval ment a ferrarihoz. A telmex érdekes téma, kíváncsi vagyok meddig marad sauber támogató, mikor megy a mclarenhez. Mint ahogy a mexikói csajszi helyzete is érdekes, nem hinném, hogy olyan sokat emelne a sauber szinvonalán. Persze fene tudja...
A tamogatók általában követik a pilótát, ebben nem értünk egyet.

Botond
Hát ez simán megér egy hatfutamos eltiltást. :)
Totti5
Mit kell nézni? Úgy engedte el ahogy a lehetõ legjobban lehet.

desigo
Alonso-Vettel

http://www.youtube.com/v/TZ8cnvSFQLo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
ScarY MAN
b-type
Nem lett :) A Genii Capital tolja a Lotus-t (a nevet megtartották, de a Lotus Group kapcsolat már a múlté), A Lotus körüli pénzügyi problémák nyár körül halkultak el...a legvalószínûbbnek azt lehet feltételezni(!), hogy a turbós motorok évében visszavásárolja a Renault gyári alakulatnak.
Kimi nem pénzt hozott a csapatnak, hanem stabilitást...ez engem is meglepett, pedig számíthattam volna rá. A tavalyi évhez képest, az eredményességet félretéve (a gumi árnyal minden csapatnál), szemmel látható hogy a csapat rendben van. Spórolás van, de rendben van.
Több cikk azt elemezgette Hamilton váltása után, hogy pénzügyileg mely csapatok kerülhetnek problémás helyzetbe, és a Lotus nincs közöttük.
Ma már a versenyzõváltásnál a szponzorváltás is erõs lehetõség, úgy marad a Telmex is a Sauber-nél, ahogy a Santander a McLaren-nél, a szponzori szerzõdéseket nem lehet együtt mozgatni a versenyzõi szerzõdésekkel.
A Lotus Renault-nál is az figyelhetõ meg mint a Brawn-nál, Nincsenek nagy szponzori szerzõdések, pláne nincsenek a Reanult-l összeegyeztethetetlen szponzorok. A turbós motoroknál lesz érdekeltsége a Renault-nak visszatérni, ezért még ha semmi konkrétum nincs is ez ügyben, a Lotus helyzetét biztonságban érzik, a Genii Capital sem véletlenül vette a nyakába a csapat pénzügyeit.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Schumacherhez méltatlan, hogy a Mercedes csak ezt a fostalicska autót tudta alá tenni 3 éven keresztül, ráadásul a pocsék csapatmunkával, taktikával párban.
Amúgy most is Rosberg elõtt végzett az idõmérõn, csak szólok.
Dietrich
bakker itt pofázol mikor azt kérdezem mit mond Craig a rádióban? :))

Zomil
Koba most akkora a 3. helyröl fog indulni? :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

a.carkey
Jó ez a motor. Két hozzászólás ua számon. :)

A medve nem játék.

Talán a rakat hazatalicskázott pénz majd vígasztalni fogja, kell egy újabb lecsúszott statiszta sumi helyett.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

De jó is lenne elõbbin F1 futamokat látni.
Mindenki az utolsó percekre tartogatja a leggyorsabb körét ez már csak ilyen szakma ebbõl adódóan borult a bili.
Arra mondjuk kíváncsi leszek ilyen elõélettel (beleült a tutiba, elsõ F1es évében VB autót toltak alá) hogy viseli majd jövõre a középmezõnyben vergõdést ami legalábbis a jövõ évre nézve elég valószínûnek tûnik.
Én gyári csapattól nem várok csodát egyszerûen a forma 1 nem az a sport ahol ennek volt múltja. Szerintem turbó sem fog segíteni egy full gyári mercin.

a.carkey
Ne basz már, hogy 10 perc alatt egy körre futja? Mi ez a pálya? Nordschleife vagy Suzuka???

A medve nem játék.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

zzeN
"Jean-Eric Vergne 3 rajthelyes büntetést kapott Bruno Senna feltartásáért a Q1ben!"

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Mondjuk tipikus hülye kérdések...
Mi történt? Kicsúszott... Mit lehet mondani?
Vagy amit még szeretek az a :
mi lesz a versenyen?
Ja nostradamus vagy a majákat kérdezd. :-D

Mit nem értesz?<#wilting>
Értelmezõ olvasás, pont abban a hszben írtam le amire válaszoltál. :D
a.carkey
Mit nem értesz? Ha Vettel tudott futni egy jó kört, akkor hogy is baszta szét pont Kimi az idõmérõt???

A medve nem játék.