182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Már nem azért, de ha mégegyszer eljátszik a Michelin valami hasonlót, büntetés ide vagy oda, olyan presztízsveszteség volt már ez is, hogy akkor önszántából fog távozni az F1-ből. -
alap^^ -
Sajnos igen,mert azzal,hogy megcsinálták a felvezető kört szinte büntethetetlenek!
-
Már látom, ez lesz a következő reklámszolgenjük. Mint ahogy valami hasonlót már elsütöttek egy sajtóközleményben.
-
Mondjuk, ha bennem felmerült, hogy legalább a Ferrári házi versenyt látnám, talán másban is. -
Viszont lesz nagy per sajnos -
Egy szó mint száz minden nyilatkozatból, sajtóközleményből, médiaközvetítésből és megjegyzésből ez a mondat válik ki a többi közül.
"Sajnos azonban minden kezdeményezést visszautasított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)."
Mert most képzeljétek el, ha egy autoszövetség van olyan rugalmas, hogy felméri a helyzetet, megtartják a versenyt a nézőknek, és később eldöntik, hogy mi legyen. Akkor is láttak a nézők egy versenyt, később akármilyen heréltté teszik. Még később is ráértek volna úgy tökönszúrni az istállókat és a Michelin-t, ahogy ők szúrták tökön a FIA-t, hogy törlik az eredményeiket. De nem, mert van egy töketlen, béna intézmény. -
Kicsúsások tavaly is voltak itt ez 1 ilyen pálya és még nem is a legdurvább(gondolj Belgiumra),ha itt eljátszotta ezt a Michelin akkor eljátsza máshol is!
Viszont,ha megbüntetik a csapatait akkor eszébe se jut megismételni! -
De igy tönkre fog menni az F1 :( Ha most nincs büntetés akkor legközelebb ki tudja mit fognak megcsinálni... Valamivel kordában kene tartani őket.. Bevallom a Michelinnek elég okos huzása volt, hogy megcsinálták a felvezető kört, és csak utána jöttek ki, mert igy nem lehet őket bünteni.. -
Viszont lett volna verseny, és nem palackdobálásról szólt volna a nézői hozzáállás. -
A nézők nézték volna hülyének az FIAt. -
És milyen okból? Semmiben sem vétettek a szabályok ellen ... -
Hülyének nézte volna, de van verseny, jövőre van Las Vegas, és senki sincs megbotránkozva. Ráadásul a FIA-ról, Bernieékről mindenki tudja, hogy faszok - különösen az új gumiszabályok miatt -, szóval nagy megrázkódtatás nem lett volna senkinek, ha ez kiderül. Mellesleg senki nem nézte volna őket hülyének, max. a Ferrari morgott volna, hogy "Miként képzelia FIA, hogy 1 esetben ellenük kedvez más csapatoknak?" ... -
G_ArchAngel #22495 a Bridgestone gumijai lassúak voltak, de nem életveszélyesek, ezt nem lehet összetéveszteni a Michelin balesetveszélyes abroncsaival... -
2.) Igen, ez benne van a pakliban, de ezt sosem fogjuk megtudni, mert nem elég konkrét : ) -
Ő azt irta hogy :
"csakhát ott volt az utasítás "mindkét autót be kellene hozni" ..nyomorékok..."
Tehát ő a csapatutasításra utalt, én meg arra, hogy sztem nem csapatutasítás volt, hanem hogy biztonságban behozzák a 2 autót ha egyszer itt a lehetőség.
A másik meg hogy rendben, elvették a nézőktől azt a kevéske szorakozást is, de azután amit a Michelin csinált:
1. Nyugodtan megtehették
2. Már szinte nem volt mit elvenni a nézőktől:) -
1.) De látom, te is erre gondolsz.
2.) Vagy csak azért, mert mást nem mondhatnak be, nem? -
Azt kéne itt átlátni, hogy az F1 világa már réges-régen veszélyben van, nem ettől került veszélybe.
Még jó, hogy az FIA tartja magát a szabályaihoz, amit a csapatok elfogadtak és aláírtak év elején! Volt, aki fel tudott készülni, volt, aki nem. Ennyi. -
Szerintem ő is pont erre gondolt. A pályán egyetlen verseny folyt, a két Ferrari között. A nézőktől még azt is elvették. Egyébként én még azt vártam, hogy lefut a verseny, és a két kis csapat kiáll az utolsó körben. Igazán szép lett volna, bár megértem ezt a végkimenetelt is. -

Rendben van, hogy megcsinálták, teljesítették a szerződés rá eső részüket a Michelinesek, dehát ilyen kis akciok hogy nem mennek ki tönkreteszik a sportot.. Viszont gondolj bele, ha most az FIA büntet, akkor megint nagy pereskedés lesz, mert milyen alapon bünteti meg őket érted... szar ez az egész :) -
A Michelin nevetségessé tette az F1-et és a FIA-t!
A FIA helyében úgy megbüntetném a Michelin-es csapatokat(nem pontlevonással,mert az nem megoldás),hogy 1 életre elmenjen a kedvük a hasonló akcióktol!
A Bridgestone hányszor tehette volna meg amikor szarok voltak a gumilyai,hogy valamilyen engedményt kér?Nemtették a FIA jogosan utasította el a Michelin kérését! -
Én nem vagyok autóversenyző de szerintem sebességet nem csak sikánnal lehet csökkenteni hanem úgy is hogy elveszem a lábam a gázról...!Komolyan úgy gondolom hogy azért volt ez az egész mert szentül meg voltak róla győződve,ha levonul a hét csapat nem lessz futam. -
Nem igaz. Ezerszer vagy tízezerszer el volt mondva hogy ki tudtak volna menni a nyomás növelésével...
Ők inkább nem mentek ki, mert lassabbak lettek volna így, most meg előadják a nagy ártatlant, meg hogy ők csak a pilóták érdekeit akarják..
Bocs emberek, de ugye ti ezt nem veszitek be? -
Pontosan igy van!!! Ezaz! Ha most engedett volna akkor teljesen hülyének nézte volna mindenki, ráadásul a Bridgestone simán elkezdett volna pereskedni. Sztem abból nagyobb baj lett volna -
G_ArchAngel #22484 Neked kellene elgondolkodnod és annak a sok marhának, akik a részlettől (gumi szabályok/gyártók) nem látják át, hogy az egész F1 világa van veszélyben...
Mert én magasról lecsokizom a McLarent michelinestől, Ferrarit bridgestoneostól, ha pl. egy pilóta megbénul vagy meghal...
A franciák hibáztak, elismerték és kész - ők nem akartak balesetet, a FIA nem volt ezt hajlandó elfogadni, nem voltak rugalmassak, inkább bevállalták volna az esetleges balesetet, mint a kompromisszumot...
A Ferrarit megértem, mert mindenki ellene van, míg senki nincs mellette - de én a többi gyártónak szurkolok, hogy létrejöjjön a GPWC, mert a jelenlegi F1 az emberi ostobaság netovábbja... -
"Ez olyan műszaki probléma volt a Michelinnél, hogy egyszerűen lehetetlenné tette a folytatást - mondta Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke. - Versenyezni akartunk, ha a pilótáink biztonságát garantálni tudjuk, és azzal sem törődtünk volna, hogy a Ferrari előttünk van. Azt is elfogadtuk volna, ha az FIA engedélyezi a kerékcserét a verseny előtt, és utána pontokat von le ezért."
-
A Michleines csapatok bocsánatot kértek
Hát ha azt hiszik ennyivel le van tudva akkor grr. Ez itt nagyon kevés lesz. -
2. Azért mondták ezt, mert Te is hallhatod, hogy mit mondanak nekik a rádión keresztül, így nem lenne szerencsés egy hasonló mondat: "Rubens a kurvvanyád! Szétcsapom a fejed, ha kiütöd a Schumit! Az állásoddal játszol, te kamubrazil!" -
Egy sem. Viszont megépült volna ...
-
Szerintem a FIA következetesen tartotta magát!Ha most engedett volna a következő pályán meg kiegyenesítik a kanyart mert kicsi lessz a michelinek tapadása!Szerintem ez így volt helyes döntés.Viszont szerintem azt hitte az összes michelines csapat , ha lejönnek nem lessz futam és minden marad a régiben.Arra nem számítottak hogy Börni papa fölfújja a pofáját és elrajtoltatja a 6 autót. -
Ez honnan való? -
1. Hát ez pontosan így van, valóban gyorsabb volt nála, de megelőzni mégsem tudta jópár körön át, igaz lehet sikerült volna neki.
2. Sztem sokkal inkább azt tartották fontosnak hogy mind2 autó beérjen. Szal azt akarták mondani Barrichellonak hogy nagyot ne kockáztasson. Ezért mondtak csak annyit hogy "2 cars have to finish". -

-
Szépek a felkiáltójeleid!
Felfedező átlátja a helyzetet, csak éppenséggel neki is elege van abból - amiből nekem is -, hogy a köcsög MSchu-nak mindig elöl kell menni, és Barrichello akkor sem előzheti meg, amikor...
1. gyorsabb nála
2. Schuminak ugyanakkora esélye van arra, hogy világbajnok legyen, mint Barrichellónak -
Ekkora baromságot.
A MICHLEIN volt az aki nem volt képes felkészülni bazmeg. Az FIA csak betartotta az általa hozott szabályokat.. KÖnyörgöm 1 okot mondj, hogy miért kellett volna kedveznie a Michleinnek.. a Bridgestone is mindig szenvedett de sose kértek uj garniturát meg lofaszságokat..
GONDOLKOZZATOK EMBEREK! -
G_ArchAngel #22473 ez igaz, de én örültem volna ha kiesnek - mekkora show lett volna portugál hímnuszt hallani...:PPP -
G_ArchAngel #22472 mindenestre én tegnap úgy egységesen megutáltam az összes csapatot, FIA-t, Bernie-t és a Forma-1-et...
jó érzés volt utána EuroSporton nézni a champcar-t... -
Egyébként kíváncsi lennék,ha a ferrarinak lett volna ez a gumiproblémája ,hány csapat akart volna sikánt építeni?! -
Te normális vagy? Azért mondták Barrichellonak hogy be kell hozni mind2 autot, hogy ovatos legyen.Itt a nagy lehetőség a 2ős Ferrari győzelemre.. Ha kiejtette volna mind2őjüket akkor ott gond lett volna.
Te gondolkozol egyébként néha? Kezd marhára elegem lenni a totális megafaszságaidbol. -
G_ArchAngel #22469 ...és nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...
erről ennyit, Mel "Maverick" Gibson híres mondását átköltve:
"sajtószóvívőnek akkor higyjél, mikor ló legel a sírján..."