182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #33257 Melbourne-i életképek:
(katt a képre!)
-
Ralf Schumacher szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a Toyota mérnökei a FIA felügyelőinek bevonásával úgy tudták megjavítani a Malajziában használt erőforrását, hogy nem kell tíz hellyel hátrébbról megkezdenie a hétvégi futamot.
hirdetés
Ahhoz, hogy a szerelők hozzáférjenek az olajpumpához, a Toyota V8-as erőforrás két plombáját is fel kellett törniük, ám mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bevont szakértői meg voltak elégedve a módosításokkal, Schumacher ugyanazzal a motorral kezdheti majd meg az Ausztrál Nagydíjat, mellyel a szepangi megmérettetést befejezte.
A FIA eközben megerősítette, hogy a mezőny 15 versenyzője új motorral vág majd neki a hétvégi viadalnak: Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Juan Pablo Montoya, Jarno Trulli, Mark Webber, Nico Rosberg, Jenson Button, Christian Klien, Nick Heidfeld, Tiago Monteiro, Christijan Albers, Vitantonio Liuzzi, Scott Speed, Takuma Szato, és Yuji Ide.
Egyes értesülések szerint a Ferrari újabb motorcserére készül, ám az olasz gárda egyelőre azt tervezi, hogy a Maláj Nagydíjon is használt erőforrásaikkal kezdik meg a szezon első tengerentúli versenyeinek utolsó állomását. -
Kimi: semmi rosszat nem tudok mondani a McLarenről
A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen még nem döntött a jövőjét illetően, ám leszögezte, hogy Fernando Alonso semmiféle szerepet nem fog játszani a döntéshozatalban. "Nem lényeges, hogy ki a csapattársam. Én csak az autót vezetem. Az elkövetkezendő években még sok minden történhet. Alonsonak szerződése van, de azt soha nem lehet tudni, hogy hogyan alakulnak az erőviszonyok. De a McLarenről semmi rosszat nem tudok mondani." -
Brawn szerinte nem, nemlesznek jobbak mer a gumi... Sumi és Massa szerint jóak lesznek... -
-
de ha nem is, még 1 cikk :) -
ja, nem az autó lett jobb, hanem a pálya fekszik :) -
G_ArchAngel #33250 Tudod, hogy egy közepes költségvetésű csapatnál mit jelent a 25 millió?
És kitudja, lehet jó ez a Hamilton gyerek - régóta nevelgeti a McLaren és a Mercedes... -
edeleny #33249 Szerintem meg tökeletesen jo helyen van,nem hinnem,hogy olyan könnyen megvalna töle Frank,mint Buttontol. -
[szín=red]Massa szerint Ausztráliában erősebb lesz a Ferrari[/szin] -
G_ArchAngel #33247 Haug nem lepődött meg a Rosberg híreken
A Mercedes motorsportigazgatója, Norbert Haug nem lepődött meg a napokban napvilágot látott híreszteléseken, amelyek szerint a McLaren-Mercedes jövőre a Fernando Alonso – Nico Rosberg párossal vesz részt a világbajnokságban. "Nico meggyőző teljesítményt nyújtott, de eddig nem esett szó a közös jövőről."
"Amíg nem jelentjük be a 2007-es felállást, addig számítani kell hasonló találgatásokra. Nico már a gokartban Mercedes támogatással indult." – jelentette ki Haug.
Az msa értesülései szerint a McLaren 25 millió dollárért kivásárolná Rosberget a Williams istállóval kötött szerződéséből, illetve három esztendőre 'kölcsönadná' Lewis Hamiltont is.
Na, ha a finn átül valamelyik másik szekérbe, akkor legább itt maradna egy fél finn, akinek szurkolhatnék:)
És kicsit már kiváncsi vagyok erre a Hamilton gyerekre is... -
edeleny #33246 Lattam es? Ö mar 2001-ben is ilyen volt. -
Caravan #33245 Montoya????..Nem látszk rajta a sok G... -
#33239 alsó kép -
edeleny #33243 Denis:Montoyanal senki sem dolgozott kemenyebben -
edeleny #33242 Igen,ez teljesen jogos. -
ok, tudom, csak arra értettem hogy azt szerintem jól csinálják, nincsenek ekkora balhék és ellentétek mint F1ben, és nem is akarnak részesedést egyik csapatból sem mint itt a vén trottyos a ferrariból... -
edeleny #33240 A MotoGP-t el kell adniuk(marmint a közvetitesi jogot) ,az Unio szabalyai szerint nem lehet monopolium. -
G_ArchAngel #33239 Montoya: mindig csak Kimiről lehet hallani
Juan-Pablo Montoya még nem döntötte el, hogy hol folytatja pályafutását a 2007-es esztendőben. Fernando Alonso érvényes szerződéssel rendelkezik a McLaren-Mercedessel, és ha Kimi Räikkönen marad, neki távoznia kell. A kolumbiai versenyzőt a Red Bull tárt karokkal várná, ám az sem kizárt, hogy Alonso helyét veszi át a Renault istállónál. Montoya azonban - függetlenül a találgatásoktól - csak az év végén hozza meg döntését.
"Jelenleg a McLaren versenyzője vagyok, és erre az évadra összpontosítok. Megpróbálok a legjobb tudásom szerint teljesíteni, és ha eljön az ideje, eldöntöm hogyan tovább."
"Ahogyan mások is, én is szétnézek a piacon, miközben mindenki arról beszél, hogy Kimi a Ferrarihoz megy. Vannak, akik azt mondják, hogy a BMW vagy a Renault színeiben folytatja. Mindig csak Kimiről lehet hallani." – jelentette ki Montoya.
Montoya nem aggódik amiatt, hogy nem lesz helye a Formula-1-ben ha távoznia kell az Ezüstnyilaktól. "A Toyotánál is lesz egy szabad hely, és ha jól körülnézünk, akkor lesznek még üresedések."
A fitt latin: pocak és zsírcici:) -
ha úgy csinálják mint a MotoGP-t, akkor ne mlesz gond... -
A helyükben csak bari kocsijára tenném.
Úgysem hoz eredményt és hátha nem az egész csapatot büntetik emiatt. -
G_ArchAngel #33236 CVC megszerezte a Forma-1-et!
A CVC az Alpha Prema UK Limited-en keresztül sikeresen felvásárolta a Forma-1 részvényeinek jelentős százalékát.
Mint ismeretes, erre csak akkor adódhatott lehetősége a vállalatnak, amennyiben megválik a MotoGP-t kézben tartó Dornától.
A „válás" után a CVC által újonnan alapított Alpha Perma nevű cég vásárolta fel a SLEC részvényeit.
„Nagyon örülünk, hogy végül sikeresen végrehajtottuk a felvásárlást, és izgatottan várjuk a sport jövőjéért folytatott közös munkát Bernie Ecclestone-nal és csapatával." -mondta a CVC-től Donald Mackenzie.
Na, ha ezek is beleugatnak, akkor Bernie, Max mellett egy Donaldot is lehet fikázni:))) -
G_ArchAngel #33235 Módosított szárnyak a Ferrarikon
A Maláj GP után három csapatot, a BMW-t, a McLarent és a Ferrarit kérték fel arra, hogy módosítsák szárnyaikat a következő versenyre.
A BMW és a McLaren szinte azonnal reagált a felkérésre, s nyomban cselekedtek is. Az olasz csapat azonban kijelentette, hogy nincs miért változtatniuk, hiszen a szárnyaik megfelelnek a szabályoknak.
Egyes források szerint azonban az évad harmadik versenyére módosított szárnyakkal érkezik a csapat. A váltás okáról azonban megoszlanak a vélemények.
Míg a Ferrari részéről állítják, hogy mindössze a teljesítménynövelés követelte meg a módosítást, addig a szakértők tudni vélik, hogy a Fia nyomásának engedetek.
„Az autónkat a FIA ellenőrizte és rendben talált mindent. A FIA az a testület, amely ilyen esetekben döntést hozhat, tehát, ha az emberek úgy gondolják, hogy nálunk nincs rendben valami, akkor tévednek." -mondta a hétszeres világbajnok, amikor a szárnyak legálisságáról faggatták.
A csapat tehát így, vagy úgy, de új szárnyakkal lép pályára Ausztráliában. Amennyiben mégis valami miatt felmerülne a gyanú az esetleges szabálytalanságról, arra az esetre a Honda tüntetőleg kidolgozott egy saját „flexi" szárnyat, hogy azzal körözzön a kenguruk földjén.
De röhögnék, ha mindenki azt mondaná, hogy nem módosított, hülye Honda feltenné a flexibilis szárnyakat és a végén csak Őket vágnák meg, mert a többiek a futamon már a módosítottal indulnának:) -
És ki mondja, hogy az az igazság, amit ő mond?
Ugyanmár! -
Stoddart nem köntörfalaz és nem képmutató, valamint keményen kimondja az igazságot.... ha ez neked szarkeverés, mert szerintem amit egyes csapatok vezetői művelnak az sokkal inkább az!! -
edeleny #33232 Valamilyen szinten az egesz költsegcsokkentest nem ertem,ha egy csapatnak van 5 milliard dollarja,akkor annyit fog kolteni,ha csak 1 van akkor annyit,ha nem lehet költeni a motorfejlesztesre,akkor majd koltenek a sisakok fejlesztesere,a penz igy is ugy is el fog menni.Sokkal jobban örülnek olyan szabajoknak,ami a kissebb koltsegvetesü csapatoknak is nyit eselyt a gyözelemre.Valamilyen modon szimpatikus volt az az elkepzeles,hogy egy egy csapat kenytelen legyen ev vegen kiadni a szamara elönyt biztosito technologiai fejlesztest,termeszetesen mindent szabad szabaly mellett. -
Caravan #33231 Hali!
Tudjátok, én azt nem értem, hogy ha az F1 az autóversenyzés csúcsa, akkor miért kell a fejlesztéseket visszaszorítani?Én amondó lennék: akinek nincs zséje az ne akarjon a királykategóriában villogni. A másik: ha gyorsulnak a kocsik, nagyobb a teljesítmény, nő a féktáv, stb. kérem alásan tessék a pályákat is a megnövekedett teljesítményhez, sebességhez igazítani. Ez olyan, mint ha a Blackbird vadászgéppel Magyarország légtere felett akarnál max.teljesítményt produkálni. Akkor mindjárt biztonságosabbá válna az F1.
Ennyi.
-
Ralf is eldobta 2004-ban a BMW-t utána + a 2005-ban a Toyotát amerikában -
valahonnan le lehet tölteni a videót? -
Glock: az oválpályás versenyek sokkal veszélyesebbek -
Remélem el is küldi Mózlit a francba :Ð -

-
ja meg ott nem 22 autó van hanem több ezért izgalmas -
Hát egy Nascar-hoz jobban értő biztos tudna pontosítani, de a pit sebességét is talán nincs 10éve hogy maximalizálták...pont egy balesetből kifolyólag ha jól tom.
Addig meg wrooommm...bezúgattak. :)) -
Stoddart leadta 2008-as nevezését!
-
eleve egy nyitottetejű autóval menni 350-nel egy btonteknőben..szinte adja magát a tragédia. -
Tépj sorszámot!
A fotóssrác után jössz. -
:))))
azért ez nem ennyire egyszerű de van benne igazad. :)
Inkább azt mondanám hogy hagyományosan nem törödnek túl sokat a biztonsággal..ami nem jelenti azt hogy egyáltalán nem, csak kevesebbet mint itt az öreg kontinensen.
Az hogy náluk több a baleset, az betudható pl. az oválpályás versenyzésnek, a sok palánkos szűk road pályának..nem egy városon belül.
Ha az F1 is csak Monaco-hoz hasonló pályájon futna itt is lenne több halál.
-
Alonso egy kicsit Out-ra vághatná má magát 
szurkolok neki hogy eldobja az egyik kanyarba a rönyót -
hihetetlen elmebeteg az az egész, nincs semmi bukótér stb, esélye se volt kikerülni :(