182283
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #35783 -
Gabor_(HSF) #35782 Pontosabban minimum ennyinek kell lenni, pilótával együtt....
bár lehet ez angolul ezt jelenti,de nézzétek el nekem én oroszt tanultam:) -
bocs:)
currently 600kg including driver -
G_ArchAngel #35780 azt hiszem ez elmond mindent: egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket
szégyen, hogy Massa és Fisico ellen kell küzdenie a 3. helyért majd - ha ebben a ütemben romlik a McLaren teljesítménye, akkor Button és tsa.-ival sem tud majd lépést tartani... -
Gabor_(HSF) #35779 Persze szegény amilyen "paszba" van,akkor kezd feléledni majd a merci,mikor ő elmegy onnan és ahova meg megy,az meg leépül.... -
annl sztem nagyobb leszórítóerejű egy F1-es, főleg ha meredekebb szárnyállású -
kis kieg. pilótával 650kg (egy V10-es legalábbis :) -
Gabor_(HSF) #35776 Pedig mázlival még nyerhet,mint pl Hakkinen 98-ban,mikor is Sumi ferkája még megbizhatattlan volt,99-ben meg a lábát törte...
De azért soha ilyet többet.............. -
G_ArchAngel #35775 Kimi Räikkönen lemondott a bajnoki címről
Kimi Räikkönen követte Ron Dennis példáját a tegnapi Spanyol nagydíjon, és megpróbálta humorral kezelni az aktuális helyzetet. Mivel senki nem veszélyeztette a pozícióját és az előzéshez sem tudott kellőképpen felzárkózni, egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket.
Fernando Alonso 54 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát, míg Kimi Räikkönen 27 ponttal csak a harmadik helyen áll. A finn pilóta úgy véli, hogy a Spanyol Nagydíjon fény derült a valós erőviszonyokra. "Ezen a pályán egyetlen gyenge pont sem marad titokban. Aki nem rendelkezik versenyképes autóval, annak esélye sincs. Emiatt nem tudtunk felzárkózni a Ferrari és a Renault alakulatához."
A Monacói Nagydíjon még változhat a helyzet, ám Räikkönen nem számít kimagasló eredményre. "Szinte minden területen van egy kis hiányosságunk. Az autóm alulkormányozott volt, és a menettulajdonságaival sem volt minden rendben. Talán Monacóban minden jobban alakul, de nincsenek illúzióim."
Räikkönen már a bajnoki cím megszerzését is szinte lehetetlennek tartja. "A címmeccs a Ferrari és a Renault között dől majd el. Mindig a dobogós helyekért harcolnak és mindig célbaérnek. Szeretnék még futamot nyerni, legalábbis megpróbálom."
A McLaren-Mercedes alakulata mindent elkövet annak érdekében, hogy megtartsa Räikkönent, aki a legjobb csapatnál szeretne versenyezni. A Ferrari és a Renault is szívesen leigazolná őt, a döntés a finn pilóta kezében van.
A srác realista, Ron és Haug tanulhatna Tőle... -
edeleny #35774 Igaz,kb 300 Km/h nal az 500 kg-os autora kb 1,5 t leszorito erö hat,igy egyenesen is tudna fejjel lefele menni.A kocsi alatt keletkezö vakuum nem függ,a kocsi vizszintes iranyu elhelyezkedesetöl,csak attol amit Gabor irt. -
Ja már tudom hol hallottam:)Múlthéten a maiami helyszinelőkben vizsgálták a vezetőszárnyat és ott mondta.Igaz az indycaros volt asszem -
Gabor_(HSF) #35772 mondjuk ebben a formában, ja:) -
Gabor_(HSF) #35771 Elképzelhető...bár fogalmam sincs mekkora a vákum a kocsi alatt,ami 2 dologtól növekszik,a kocsi sebessége és a talajhoz való közelitése..
De hogy ennél a sebességnél egy több tonnás daru se tudná megemelni az bíztos.. -
G_ArchAngel #35770 nem, mert az alján vannak szívócsatornák, a karosszéria tetején nincsenek, ráadásul a kerék sem ér le:) -
Ha már fizikaóra van:):
Azt hallottam,hogy az f1-es kocsi 300 felett olyan szívóerőt csinál,amitől akárfejjel lefelé is mehetne.Ez igaz? -
Gabor_(HSF) #35768 Ja és a motor,hát csak a borkolat mögött lehet maradni ekkora tempónál,bár én még motorral nem mentem 300-nál gyorsabban,de ha itt kinézel a plexi mögül kitöri a szél a nyakad,vagy ha a kezed teszed ki,akkor meg a vállad... -
Gabor_(HSF) #35767 Valahogy úgy..
De egy egyszerű matek..Ha pl az F1 ben alkalmaznák( mint szgk-ban)7.fokozatban a direct meghajtást, azaz 18ezres fordulat amit a difi kb harmadól,a kerék kerülete 2méter körül van,akkor ez azt jelentené,36ezer méter:3 al- az 12 ezer/ perc,ami ha jól számolok 720km/óra -
Mugellóban Capirossi tavaly 349-et ért el a célegyenes végén. -
G_ArchAngel #35765 szóval az F1-es az ideális, míg ezeket az erőgépeket (gondolom jóvel 1000LE felettiek) betudják állítani akár 500km/h-ra is, de akkor már nem tudnak kanyarodni (csak 100km/h alatt), vagy felrepülnek, mintahogy pár éve láthattuk is az egyik 24órás futamon, míg az F1 autók egyenesben 300km/h körül mennek, akkor az átlagos kanyarban is 150-220km/h-val tudnak közlekedni...
mondjuk gondolom a MotoGP-t nézted, ott is megremegett a szám széle, mikor azt mondta a kommentátor, hogy vki 400 körüli tempót repesztett az edzésen - ez igaz lehet, hogy lehet a burkolat mögött maradni ekkora tempónál? -
Gabor_(HSF) #35764 A kérdésedben a válasz.. ekkora nyomatéknál és LE-nél a végsebeséget az áttétel határozza meg a váltóban..
Az F1 ben ahogy írtad a kanyarsebesség a "kulcs" itt nagy a külöbség a 2 sorozat között,nameg a motor ürtartalma..
egy F1-est is simán be lehetne állitani,hogy elérje a 400 at, vagy az felettit is..
Tehát a valász "NEM" -
G_ArchAngel #35763 Palik mondott futam közben vmit, amin elgondolkodnék, de nem értek hozzá:
A LeMans-i dízel Audi 400Km/h sebességre képes olyan egyenesban, ahol az F1 gépek jó, ha a 320-at elérik - a kanyarsebességük is meglenne ezeknek a gépeknek, ahhoz, hogy lenyomják az F1 autókat?
Persze tudom, hogy motortérfogat nem egy kategória... -
G_ArchAngel #35762 A száguldó finn - olasz/francia/német/angol/finn pordukció 357. rész -
Kicsit próbálj visszavenni a fiatalosból!
Köszi. -
Gabor_(HSF) #35760 Egyébbkén Senna esetében is egy mérnőki trükk volt,hogy számitásba vették,meleg guminál nő a keréknyomás is,ezáltal a kocsi magassága is..
És itt arról van szó,hogy az ember nem hinné,de az a pár miliméter milyen hatással van a kocsi stabilitására... -
Gabor_(HSF) #35759 jaj vastagabbat írtam,valójában pedig vékonyabb... -
Gabor_(HSF) #35758 Igy van... -
G_ArchAngel #35757 oké, ez lehet - de akkor a lényege az, hogy nem változhat a vastagsága - kicsit kophat, de ellenőrzik mindig... -
Gabor_(HSF) #35756 Nem! 93-ban pl Sumi ez miatt bukta az első wb cimét,mivel 1.5mm igen nem írtam el 1.5 mm-el volt vastagabb ezáltal alacsonyabb is,mint a megengedett,ami aztán sok-sok pontjába került Suminak...
Cóval ez a padlólemez olyan régóta jelen van az F1-ben,hogy már nem is emlékszem,mikor vezették be...
-
Marca: "Spanyol sporttörténelem. Alonso, Pedrosa és Nadal. Már csak a labdarúgó bajnoki cím hiányzik. Alonso földbe tiport mindenkit. Alaposan megverte a mezőnyt. Így kell nyerni."
Hát ez tényleg így volt..mármint Alonso, Pedrosa és Nadal..bár én inkább Nadal, Pedrosa, Alonso sorrendet használnék..:)
überunalmas futamon bőven nyert az Alonso/Renault, ez van.
Még csak azon sem csodálkozom, hogy már eldöntöttnek érzik a VB-t...pedig azért dehogy is...elég egy nullázás Alonso részéről az egyik futamon.
de tény hogy most bőven nyertek.
Mclaren..:( ..szomorú a helyzet.
Ferrari-nak meg nem jött össze, de gyorsak meg minden, de nem jött össze, sztem több apró dolog is szerepet játszhatott, de a lényeg hogy nem jött össze.
-
ezek hülyék... -
Dexantreal #35753 nah,nem mindegyik az:PPP....csak ő 
-
G_ArchAngel #35752 Az olasz és a spanyol sajtó tehet egy szívességet... -
G_ArchAngel #35751 ez a jó, mikor Ferrarisok marják egymást... marhák... -
Dexantreal #35750
...paraszt:P...
..hagyd békén Michaelt:P
-
szerinted komolyan írtam?
irónia öregem, nem hallottál még róla? -
Dexantreal #35748 
....fenéke kivételeztek vele te pancser.neki volt tehetsége hozzá,hogy 7szer nyerjen vébét,másoknak egyenlőre nem,de kitudja.egyszer talán...
-
hagyjad, Sumi a szemétláda, csak azért nyert 7 VB-t mert mindig kivételeznek vele... -
inkább Alonsoak lett volna előnyös amúgyis... -
Olvasd már el a cikket, meg a nyilatkozatot, amit G linkelt be! -
Éppen neki lett volna jó, ha beküldik.