182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #105459 nem vizuálisan, hanem tárgyilagosan értettem;) csak egy rosszindulatú vicc volt 
-
Nem vagy te egy kicsit színvak?
-
Nem az idei autót látod a képen :D -
IXEMGabeo #105456 pont illik Hamilton bőrszínéhez 
bár tudom, hogy ez most bunkóság volt, de nekem jól esett
-
akkor jó -
Fan made kép, egy 2 éves gépről. -
mint egy HRT
megint engedélyezve lesznek a kerekeken ezek a bizbaszok? -
Új szinekben pompázik a McLaren 2011-ben -
Hát ez a maffia stílusú mellből hátba mindig is ment nekik.:) -
G_ArchAngel #105450 lol, Alonsonak is el kellett fogadnia, az O velemenyet is kikertek es csak ugy leptek meg - a balhet meg Dyer viszi el:))) -
Domenicali: Abu Dzabi után felvetődött bennem a lemondás gondolata
Stefano Domenicali személye, és elsősorban a csapatfőnöki posztra való alkalmassága igencsak megosztja még a Ferrari rajongótáborát is, és sokan őt kiáltják ki a legendás alakulat leggyengébb láncszemének. Alkalmatlanságát főleg a hibás, olykor kabaréba illő (még a többi csapatot is megmosolyogtató) stratégiai döntésekkel indokolják. Egy olasz napilapnak (La Republica) most maga a csapatfőnök is bevallotta, hogy a 2010-es szezon végén ő maga is elgondolkodott azon, hogy alkalmas-e erre a szerepre.
Stefano Domenicali nyilatkozata után nem sokkal a Ferrari hivatalosan bejelentette, hogy Pat Fry 2011-ben Chris Dyert váltja, vagyis ezentúl a vezető versenymérnöki posztot tölti be a szakember. Az Abu Dzabi Nagydíjon alkalmazott hibás stratégia felelősének, Chris Dyernek a jövőbeni feladatköre még nem tisztázott. -
Nem 605kg? -
Az autók tömege nem fog változni jelen állás szerint. Igaz a végleges szabályokat márciusban hozzák nyilvánosságra, de azt mondták, hogy az autók tömege marad 620 kg. -
kicsik ezek a 1.5 turbók 2.0 v6 turbok kellenenek.
700 lóerő minimum+kers
És úgynézki jelentősen könnyebbek lesznek a kocsik 2013 tól, turbómotornak nics akkora súlya+ kevesebb üzemanyagot kell majd cipelniük mert kevesebbet fogyaszt. Jó lesz ez szépen elfütyörésznek majd a turbok.
Biztos el is fog majd füstölni 1,2. -
IXEMGabeo #105445 így van fő a pozitív gondolkodás:) én biztosra veszem, hogy a Merci 2010-hez képest többet fog fejlődni, a törésteszt már meg is van nekik. Remélem nem úgy járnak, és nem fognak szenvedni és a W02-es pedig méltó utódja lesz a W01-esnek...elvileg a Mclaren, Ferrari, RBR a vb címre összpontosítottak bár ők ennek ellenére képesek az anyagi bevételekből bármikor egy szuper járgányt építeni...Mercedes is megerősödött anyagilag ebben biztos vagyok, a csapat új szakemberei pedig tanultak a 2010-es évből, Ross pedig hátha kieszelt valami új vb címet érő tervet:) abban is szeretnék biztos lenni, ha nem is vb cím, de legalább a Merci pilótái nyerjenek pár futamot... -
ezt ki állítja? Lauda vagy Te? végül is mindegy
-
shumika #105443 Nem baj ha ott is csak legyen VB
-
G_ArchAngel #105442 Playstation-on... -
shumika #105441 Nem érdekel ő lesz a VB -
Ha jó lesz a Merci, már pedig olyen jó nehezen lesz mint idén az RB, akkor talán, de ott van Alonso, Hamilton, Vettel és Rosberg akik simán az útjába állnak. Nem lesz ő már VB, vagy ha igen akkor ahhoz nagyon mellé kell nyúlniuk a többi riválisnak autó ügyileg. -
Vagy ha igen, azt nálam tegye. -
túl sok pénzzel ne fogadj rá... -
shumika #105437 MICHAEL SCHUMACHER THE 2011 FORMULA 1 GRAND PRIX WORLD CHAPION!!! -
akkor nagyjából érted a válaszát is mit gondol a F1-ről.
a jenkiket meg nem fogja érdekelni ha az ő nevük nem szerepel..ill. olyan versenyző aki nem európában nevelkedett..pl. Marco Andretti vagy a kis Rahal miattuk kimennek de az ilyen Scott Speed és társaik miatt nem fognak.
ráadásul egy erős nascar bástyánál a F1-el és most a tuti buktára tenném a pénzt ;) -
WNW #105435 20 millabol..??????? Abbol esetleg F3-ban...:) -
Újjászülethet-e a Formula-1 Amerikában?
majd ha Ganassi vagy Penske csapat lesz (majd ha 20 millából lehet VB valaki a F1-ben akkor beszállok mondta Chip)amiért kimegy a jenki egy F1 futamra, akkor lesz érdeklődés is, addig teljesen felesleges erőltetni ezt...szerintem. -
IXEMGabeo #105433 érdekes cikk:)
mellesleg Boldog születésnapot a 7x bajnoknak!
-
Nem tudom hány éves vagy, de ilyen hozzászólások után elbújnék a helyedben.. -
Persze hogy van különbség, de azért a lényeg levehető sztem is.
Monaco-ban egy jóval gyengébb autó akár egy egész versenyen fel tud tartani nála gyorsabb autókat..azonos gumin, azonos tankoltsági szinten.
Glock ezt szingapurban nem volt képes csak 10körök erejéig..
Tehát persze van különbség, Imola-ban két hasonló autó, két hasonló tudású versenyző küzdött egymással anélkül hogy az előzésre alkalom adódott volna.
Alonso vs. Petrov-nál pedig megint más volt a probléma, normális esetben Alonso nem szorul be Petrov mögé, és az autója úgy volt beállítva hogy az ő súlycsoportjába tartozó autókkal tudjon versenyre kellni....ma már ez is kell, sztem biztos hogy mérlegelik feltehetően hogyan fog lezajlani a verseny a rajt után...mert ezt kell...lehet hogy nem úgy fog történni...bármi lehet egy rajtot követően, de számolni kell vele..ha Alonso-nak jó végsebet állítnak akkor nem fogja tudni tartani a Red Bull-McLaren tempóját egy alapvetően kanyarokban hangsúlyosabb pályán (majd minden pálya az), így viszont tragédiának élhették meg hgoy az SC alatti cseréjének köszönhetően Petrov Alonso elé került...végleg.
Mindennek meg van az oka...és tényleg technikailag ez volt a helyzet, ezen már segíteni nem tudtak, csak Alonso-t buffolták fejben hogy meg kell csinálnia..
De ez kutya nehéz, ha a technika nem szolgál. -
semmivel sem másabb? :D
monaco-ban sokkal rosszabb az aszfalt, lejt mindenfelé, ráadásul az alagút után még a látási viszonyok is rosszak, a hirtelen fényviszonyváltozás miatt. monacoban ráadásul teljesen másképp van az autó beállítva, sokkal lassabban is mennek.
Én a monacoi pályát, még mindig nem hasonlítanám, csak azért mert van 1 kanyar, ami valamennyire hasonlít. -
Pedig az az egyenes ahol Alonsonak el kellett volna mennie Petrov mellett ugyan az a szitu volt mint ha valaki az alagút után előz. Semmivel más másabb. Hosszú egyenes után, egy erős féltáv, és szinte derékszögő sikán. -
Monacót ne hasonlítsd már előzés szempontjából, egy rendes, épített versenypályához, mert körberöhöglek... -
idén is lettek volna hasonló csaták, csak ott vettel kilökte az előtte lévőt 
-
Ahogy Glock egy jóval lasabb autóval tartotta a mezőnyt, vagy ahogy anno Trulli csinálta nem egyszer, vagy ahogy anno számtalanszor láthattuk k hogy Monacoba egy jóval lasabb vassal szinte egész versenyen át hiba nélkül kivédekezte a gyorsabbat, úgy Petrov is ezt tette. Nincs megírva sehol hogy kötelező megelőzni valakit, mert ha valaki jól védekezik és nem hibázik és kihasználja a pálya nyujtotta előnyöket a saját gyengeségei kompenzálására akkor nincs mit tenni, ahogy Alonso sem tudott mit tenni, de ezen kár rágódni, ha meg is előzte volna Petrovot még voltak előtte, szóval reménytelenségből ment volna egy másikba és hatmadikba... nem volt szerencséje az SCvel ennyi a történet, van amikor nem pottyan az ölébe a győzelem meg a VB cím mint ahogy a haterek szokták mondani. -
két autó egymás mögött már nem tiszta
:)
-
A tisztánt úgy értettem hogy a 2 autó egymás mögött más autó által nem befolyásolva, azaz 1V1 ahogy a videón is mutattam. -
?
A tények azok hogy ezt tisztán menték :)
Tisztán látszik, hogy Petrov kocsija jó volt az egyenesben, míg a 'nagyágyúk' inkább a kanyarokra álltak rá. ..és ez mellett a Renault elég jó a kigyorsokon is...Alonso-nak (talán) akkor lett volna esélye, ha ő maga nem hibázik, mert így hiába volt 10 pár körrel frissebb gumija, az szrt sem ért akkor amikor azt kihasználhatta volna :(
De még így is néha rászippantódott Petrov-ra...csak nem eléggé, ahhoz az kellett hogy ő jól csinálja meg a kigyorsot míg Petrov elrontsa kicsit, és még akkor is kevés volt ahhoz hogy körbeautózza...az meg hogy néha beriasszon külső ívről az meg semmi nem volt. -
a lekörözés nincs benne, és versenyzőre lebontva az átlag előzések száma is sokkal több volt, mint az előző években -
Erre nekem tudod mi a válaszom? Nézd meg hogy ha tisztán mennek mennyi a különbség a két autó között egyenesben és kanyarban. Nem tudott rajta maradni. Ha pedig keményen próbálkozott szarrá ment a vas alatta...ezek tények.
Ezzel szemben amiről te beszélsz ott a tökömet rágdostam és visítoztam.
-
Kemény vagy kisköcsög.
(Egyébbként anyám most halt meg nemrég.)