182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
egyébként a V4 1.6-os turbó legnagyobb szószolója az Audi gyár volt. -
ebben igazad van...ott is volt a FIAT konszern Indianapolisban 2009 nyarán azon a meetingen ahol eldöntötte 5-6 nagyobb gyártó milyen legyen a jövő világmotorja.
Itt a V6 turbótól kezdve a V4 turbóig minden felmerült a V4-nél akkor nem tudták eldönteni az 2 literes vagy 1.6-os legyen.
Ha a ferrari V6 turbót akar szálljon be az IC projektbe és 2012-től gyárthat V6-os turbókat eladásra
-
Nevében marad Renault 2012 végéig a Concorde szerződés miatt, de ha a tulajdonrészt nézzük, akkor már idén sem volt gyári csapat.
Lotusból mint írtam mindig is kettő volt. Aztán jött Fernandes tavaly és csinált egy harmadikat :D. -
IXEMGabeo #105536 akkor ez a sportautó részleges Lotus-Renault lesz:S:S gondolom a Renault részvényeit felvásárolták és, csak, mint motorszállító maradtak bent RBR, és a Lotus-Renault, illetve a MalájLotus? számára biztosítanak erőforrást? jézusom akkor ez lesz a 3. Lotusféle csapat az F1-ben szinte ez már követhetetlen... -
Nem viszik tovább a Team Lotus eredményeit. Ők most először szerepelnek az F1-ben, mert régen a Lotusnál volt külön az F1 csapat(Tam Lotus), meg a sportautó részleg(Lotus Cars). Az F1-es csapat tönkre ment a sportautó részleg az meg ma is megvan igaz maláj kezekben. Tavaly a trulli féle Lotusék a sportautó részlegtől licenszelték a nevet, de miután azt megvonták tőlük, megvették a Team Lotus nevet az örökösöktől. Aztán hogy a trulli féle Lotusék újnak számítanak-e vagy a Team Lotus utódjának azt nem tom. -
IXEMGabeo #105534 éppen az előbb javítottam ki magam:D:D
Falcon: az a kérdésem ennek a Lotus-Renaultnak az eredményei totálisan újnak fognak e számítani? vagy pedig ez a legendás Lotust viszi tovább? elvileg a Mercedes GP is visszatért és a régi eredményeit vinné tovább. Ez nem a maláj Lotus (ők a Trulli-Kova-Fernandes féle banda), tehát logikusan visszatért a legendás istálló!!!nehogy már egy 3. Lotus alakuljon itt:D -
Ez a Lotus sportautó részlege. Amúgy az nem Colin Chapman akart lenni? Kolles a HRT csapatfőnöke :D. -
IXEMGabeo #105532 úú basszus most vettem észre:D:D:D
nem Colin Kolles, hanem Collin Chapmant akartam írni, reggel van még:D:D:D -
Az te vagy. A nézettségi statisztikák mást mondanak. ;) -
IXEMGabeo #105530 szerintem pont a legjobb időszakot hagytad ki:) 97-98-99:) gyerekkorom fénypont évei az F1-ben:) még a 2000-01 es időszak is... -
hat nem. nagyon sokan nem neztek utana a futamokat, en is evekig kihagytam, de aztan visszatertem. -
IXEMGabeo #105528 komolyan nem tudom követni...ez most melyik Lotusnak felel meg? csak nem az egykori Collin Kolles féle legendás istálló utódja?
mert ami Trulliék segge alatt lesz azt tudom, hogy a maláj Lotus. Na de ez, nehogy azt mond nekem, hogy ez egy 3. Lotus:D:D:D -
F1.nem = F1-nek :) -
Én is kíváncsi lennék, hogy mi lenne ha új sorozatot indítanának. Egyik biztos elbukna. Kérdés, hogy melyik. Az F1.nem nagy múltja van, a Ferrarinak meg rajongói, szal nagy harc lenne. -
G_ArchAngel #105525 

-
Eki bácsi megmondta, hogy Senna halála pont hogy jót tett a nézettségnek. Akkor kezdett nagyon visszaesni a nézettség, aztán jött ez a traqédia és mindenki egyből az F1-re figyelt. -
más egy pilóta és már egy csapat. Én szerintem. De hát vonuljon ki a Ferrari és meglátjuk mi lesz:) -
G_ArchAngel #105522 jaja, ezt mar hallottuk Senna tragediaja es MS visszavonulasa utan is...
mi is tortent?
ah, megvan!
SEMMI!
-
hát szard le, egyébi döntés, de a világon még mindig legtöbb szurkolója a Ferrarinak van és ha ők kivonulnak, akkor annyi néző is kivonul az F1 nézésből és akkor Ecc bácsi törölhetné a padlót, mert hogy alig lenne bevétel... -
G_ArchAngel #105520 Ecclestone helyeben ezt csinalnam: Oke Monti, akarod a nagyobb motort, de akkor mellette evi 40 milla a max koltsegvetes, szigoruan ellenorizve, versenyzoi fizeteseket is beleertve.
Onnantol a sajto maglyara kuldene a Ferrarit, ha ugatni mernenek.
(en pl. most is leszarom a Ferrarit, nem is igen vettem eszre, mig vki el nem kezdett szerencsetlenkedni Petrov mogott
)
-
Ha 20-25 évvel ezelőtt leléptek volna nem lett volna nagy gáz. De manapság az F1, nem élné túl. És ezt ők is tudják. Nem véletlen engednek nekik mindig, annak ellenére, hogy ők is tisztában vannak azzal hogy ez az új sériás téma csak üresfenyegetés. Ha az F1 meglenne a Ferrari nélkül akkor azt mondanák neki, hogy akkor húzzatok innen. Ilyen még soha nem történt, és nem is fog. -
az akkor volt, ez meg most van. Nem kell összehasonlítani a 30évvel ezelőtti dolgokkal. -
mindenki tudja hogy a Ferrarinak van a legnagyobb értéke a Forma-1-ben. Kezdetek óta itt vannak, de nem hinném hogy valaha is elmennének...Az nagy érvágás lenne saját magukkal szemben...tiszta emok :D.
El kell fogadni hogy változik a világ. V12es korszak után V10 utána V8 most meg ez...ha hisztizik ha nem, be fogják vezetni. -
G_ArchAngel #105516 Regen is megvolt az F1 privat csapatokkal, meg akkor is, mikor a Ferrari olyan szar volt, hogy vagokepre sem kerult.
Akkor is mukodott az F1, ezutan is mukodne. -
Azért ez nem teljesen igaz. Pár éve még volt egy csomó nagy gyár, akkor talán túlélte volna az F1 ha csak a Ferrarit elveszti, de így már sok lenne. Ha meg a versenyzőit is vinné magával akkor annyi lenne az F1-nek. Arról nem is beszélve, hogy ha menne a Ferrari, akkor menne a Merci is meg mindenki aki a legjobbak ellen akar versenyezni, nem kamu lótuszok meg hrt-k ellen. -
Nekem ebből csak az jött le, hogy nekik nem a motorral van bajuk, hanem a pénzzel. Ha megfizetik őket, akkor ők még 50 köbcentis Simson motorral is versenyeznének. Amúgy meg ha nem tetszik nekik az új motor, akkor nem a FIA-val kell izmozni, hanem a többi csapattal, mivel a csapatok javasolták ezt a motort. El kellett volna menni a megbeszélésekre és javaslatokat kellett volna tenni, nem pedig kijelenteni, hogy ők V6 turbót akarnak. -
Hiába vagyok ferkás, reálisan látom a dolgokat, és Montezemolo bekaphatja. Nem így kéne hozzá állni a dolgokhoz, hanem elfogadni. Gondolom ők előre terveztek és tudják hogy abban az évben milyen motor is fog nekik működni, ez meg bele köpött a levesükbe. Pedig szimplán el kéne kezdeni dolgozni. -
G_ArchAngel #105512 Nagyobb presztizsveszteseg lenne a Ferrarinak nem szerepelni az F1-ben, mint az F1-nek a Ferrari hianya. -
Montezemolo új sorozat indításával kacérkodik
Röviden: Ha több pénzt kapnak 2013-tól, akkor maradnak, ha nem akkor addig fenyegetőznek az új sorozattal, ameddig ki nem harcolják, hogy több pénzt kapjanak :D
-
G_ArchAngel #105510 annyi penzert, amennyit a TOTAL fizethet, engem nem zavarna:) -
az a piros nagyon szúrja a szememet -
G_ArchAngel #105508 Festes...
-
RB-nél is ez volt tavaly, ha véletlenül valaki vészmadárkodni akar. :) -
Február 4, Berlin McLaren-Mercedes MP4-26 bemutató
de a továbbfejlesztett MP4-25-össel mennek Valenciába a tesztekre mert a MP4-26 nincs kész -
+Hülkenberger lesz a tesztpilótájuk -
SL #105504 amúgy a Force India és Sutil hosszabított. -
megkaphatná az egyik Torro-t,megnézném a srácot -
ennek orulnek a legjobban. vegre (remenyeim szerint) 16:9-ben, es reklam nelkul lehetne nezni, es Palik es Gyuszi nelkul! tul szep hogy igaz legyen...:) -
Ricciardo biztos nem kap ülést sehol? -
G_ArchAngel #105500 Buemi tuti mar, uj versenymernokot is kapott.