182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
3 éve van az F1ben, mi az a korai évek?:DDD -
IXEMGabeo #107978 nem emlékszel milyen öntelt volt a kis Hamilton a korai években? hibát hibára halmozott, hazudott is nem véletlenül utálta annyi ember...
Elismerem mostanra komolyodott jócskán, de azért tavaly is látható volt zsinorba 2-3 futam, amikor eldobta a vasat a saját meggondolatlansága miatt...
én Rosberget gyorsabbnak gondolom az alapján amiket kihozott a Williamsből, együtt versenyeztek gyerekkorukban, Kubica, Rosberg és Hamilton...Kubica nyerte a gokart versenyt, Hamilton és Rosberg is GP2 bajnok volt, de az már semmit nem jelent, mert az F1 más. Megnézném őket 1 csapatban, komolyan. -
NLN #107977 lol...rosberg vs hamilton ...hát nem mondanám hogy rosberg gyorsabb lenne nála vagy lenne akkora tehetség mint hamilton joh ebbe is bele lehet kötni persze rosberg is nagy de azért mert vb esélyes autoval versenyzett rögtön attol még iszonyat tehetség és pro...ha te meg arra a kijelentésre alapozod hogy "nagyképüen" amit az apja mondott LOL akkor bravo...meg visszaélt vele...igen teljesen...lolz.. -
IXEMGabeo #107976 pont az, hogy nem volt benne teher. Újonc volt, úgy volt vele, hogy nincs mit veszítenie, az a Mclaren pedig toronymagasan a legjobb autó volt, ilyen mázlija senkinek nem volt még soha. Rosberg is kaphatott volna ekkora hátszelet máris nem itt tartana ahol, mert a 2 pilóta nagyjából egyenlő, sőt talán Rosberg gyorsabb (ezt nem tudjuk 100%-osan), és tessék nincs még győzelme, Haminek pedig amióta elkezdte az F1-et szinte 2009. első felét leszámítva majdnem vb esélyes autó volt alatta. Nemcsak ezért nem volt szimpatikus, hanem, mert visszaélt vele és az apjával már rögtön 8 vb címmel jöttek nagyképűen...nem baj volt egy totálisan elbaltázott végjátéka 2007-ben és egy úgymond a sors által visszakapott 2008-as címe. Reméljük többet nem nyer! -
Kaszával learatni 10ha búzát. -
Mert maximálisan megdolgozott érte. Neki volt a legnehezebb mert egy VB esélyes autóban, egy 2szer VB mellett kellett bizonyítania ujoncként. Ennél mi lehet megterhelőbb? -
IXEMGabeo #107973 sztem Hamiltont hagyjuk, mert ő nála nagyobb hátszele senkinek se volt azonnal. Nagyon sok segítsége volt, mint ezelőtt senki másnak... -
Attól mert volt 1-1 villanásuk már VB címre esélyesek? Sutil úgy eltünt a süllyesztőbe hogy az félelmetes... Hülkenberg ha akkora ász lenne, lenne ülése ( de tény hogy önhibáján kívül maradt le a szezonról, viszont attól hogy szerzett egy szerencsés polet, még nem lesz VB esélyes hipp hopp ). Petrov átlagos pilóta, akinek volt egy kimagasló futama, ha a következő 5 futamon is ott lesz a 3-5 helyeken akkor van benne valami, de VBre azért teljességgel esélytelen, ő nem akkora ász. Kobayashi merész és bevállalós, ami nem egyenlő azzal hogy kiemelkedősen konstans és gyors is.
Azt a szintet lehet hogy hoznák mint pl Kova anno a Mekinél, csak az édes kevés egy top csapatnál, pláne egy Hamilton, Vettel, Alonso mellett.
Kimi kimagaslóan szerepelt a Sauberral amikor debütált. Vettel valami elképesztő módon gyors volt a lesajnált Toro Rossoval. Hamilton hibátlan és gyors menetelése és lehorgonyozása a dobogón majd győzelmeire pedig nincsenek szavak... -
G_ArchAngel #107971 Barcsak nekem lenne annyi penzem, hogy barmit kiprobalhassak...
-
G_ArchAngel #107970 Zsolti es Kimi kozott a legnagyobb kulonbseg, hogy az egyik mar a reszvetellel is megelegedett a masik csak a gyozelemmel.
Rallyban az elmezony nyomaban lohol, kis fejlodessel stabilan a legjobb hatban lehetne, nem igazan ertem en ezt a fellangolast...
Mondjuk annyiban orulok neki, hogy a Nascar meg autoverseny, nem egy celeb-bazisu bemutato. -
F1be többre vihette volna, mint azóta bármi másban, de ha ő hobbista akar lenni akkot tegye. -
Nehogy élvezze amit csinál? -
Wlanseraf #107967 Kimi már hobbista:) -
G_ArchAngel #107966 csak nehogy Montoya sorsara jusson... -
NLN #107965 hamiltont nem "fikázni" xd :o -
Wlanseraf #107964 Ellenkezőleg! megjött az esze:) -
megbolondult ;)
Raikkonen to compete in NASCAR -
de a schumi-hakkinen érában legalább szó szerint gyilkolták egymást,a vasat sem kímélve,hát 98-99-ben a két nagy együtt kb 7-8x dobta el a gépet,önhibájukból,annyira akartak. ezek a kis ficsúrok meg védik még sisakon a matricákat is -
bizony, egész pontosan megvan határozva hogy mekkora erő hatására mennyit hajolhat, olyan nincs hogy egy anyag egyáltalán nem hajlik ahol ekkora erőhatások érik:D -
ha kobayashi,sutil,petrov,hülkenberg vagy akárki egész télre megkapta volna az idei red bullt tesztelni,szokni,akkor ki merem állítani,hogy világbajnokok lennének idén azzal az autóval. kocsi meg kocsi közt sokkal nagyobb a különbség mint két pilóta közt,én azt mondom,hamilton szar lenne ugyanúgy egy torro rosso-val,de viszont buemi lehet hozogatná ugyanúgy a dobogókat a mekcivel,vagy az RB-vel -
IXEMGabeo #107959 ez, hogy kb az egész mezőny kört kapott jellemző volt a Schumacher-Hakkinen érában is...sőt még utána is pár évig, akkor különbség volt autó és autó között. Elég megnézni mondjuk egy 2002-es időmérőt. normális volt a 2-3 seces különbség, most meg kb a HRT, Lotus, Virgin hármast leszámítva nagyjából beférnek 2-3 sec közé az időeredmények. -
teljesen találomra 1983-as Német nagydíj eredménye -
IXEMGabeo #107957 még kb 2005-ben is nagy volt a különbség egy egy csapat között. Renault Mclaren szakadtak el a mezőnytől és a többiek közt is nagy szakadások voltak pl a Jordan, Minardi, mint két alacsony költségvetésű csapat le volt jócskán maradva mondjuk egy BAR-Hondához képest -
akkor is megvoltak az autók közti különbségek..sőt nagyobbak mint most..
viszont nem a vonatozásról szólt a dolog -
IXEMGabeo #107955 nem vagyok műszaki zseni, nem kéne annyi gomb a kormányra, nem kell KERS, kipörgésgátló (bár úgy tudom az nincs), DRS is felesleges, építsék meg úgy az autókat, hogy lehessen előzni.. -
Egyetertek :) -
Pont ezt mondom en is, h aki ide eljut, az profi es leginkabb az auton mulik, h hanyadik lesz... -
Most sincs elektronika, de amúgy nem lenne semmi. -
Ha nem teljesít akkor nem fog sosem olyan autót kapni amivel VB lehet. Aki oda eljut hogy egy McLaren, Ferrari ülése lehet és első számú pilóta amögött rengeteg munka van... -
IXEMGabeo #107950 vissza kéne hozni a 80-as évekbeli nagy turbómotoros autókat mindenféle elektronikai eszközök nélkül és akkor néznénk meg, hogy ki mit tud velük:) -
Persze kell a jo pilota, de az F1ben keves a rossz, bena pilota (mint pl Webber
), de lehet barmilyen jo, nem lesz vb a legjobb auto nelkul...
-
Valahogy en is igy gondolom.
-
"A Vb nem a vezetesi tudason mulik"
JPM-t idézve a F1 80%-ban technika 20%-ban ember függő..
amerikában 80% az ember 20% a technika.. -
ahol prototipusok versenyeznek ott te nem fogsz látni, vagy nagyon ritkán versenyt.. -
"A Vb nem a vezetesi tudason mulik"
Hát persze hogy nem, mert olyan nagyon könnyű maximumon autózni hiba nélkül változó körülmények közt. Az egy dolog hogy jó vas nélkül nem lesz VB senki, de a VB esélyes csapatok olyan pilótákat szerődtetnek akikben benne az a plusz, nem véletlen lett Sumi, Alonso, Kimi, Button, Hami, Vettel a VB az elmúlt években. -
Ez baj es en is utalom, csak sajnos mar varhato, h ez lesz. Es ennek az oka a hulye szabalyok. -
vass17 #107943 Látod, éppen ez a baj. Sztem az egyik legrosszabb szezon volt a 2009-es.. lehet, hogy zseniális volt a Brawn Gp autója, de hihetetlenül unalmas is egyben.
én versenyt szeretnék nézni és azt elrontják az ilyen megoldások, amellett, hogy a legalitása is megkérdőjelezhető.. -
hát ezen az orrkúp hajláson elmosolyodtam. akár szabályos akár nem, de az ötlet az kétségkívül zseniális.
az FIA döntéseivel kapcsolatba meg no comment. -
Night. Azt a kipufogó rendszert le ellenőrizték, mindenki tudja látja, de nem tudják lemásolni, mert úgy építették ki az autót. Az teljesen szabályos elem. Most egy nem szabályos elemről van vita(de lehet hogy szabályos, bár nem hiszem, ezt a hülyék döntik el). -
A Vb nem a vezetesi tudason mulik (kiveve csapaton belul), hanem a legjobb auto nyer es altalaban az a legjobb, amelyik megtalalja a kiskapukat. Ez igy volt pl a Brown dupladifuzoraval, stb.
Nem tudom, h miert akadtok ki ezen, annyira meg van kotve a tervezok keze, h muszaj valamit kitalaljanak... Ha Petrov nyert volna, akkor ot szidnatok, h gecik, mert elorevezettek a kipufogot?