182279
  • IXEMGabeo
    OFF. feljutott a QPR
  • IXEMGabeo
    etalon még mindig az 1998-as Belga nagydíj, meg a 2002-es Ausztrál futam
  • MaSzKa

Az F1 legnagyobb rajtbalesetei

• matthias92
    Sziasztok! A hétvégi WSR futamot szeretném visszanézni, mert lemaradtam róla. (Belgium)
    Tudtok segíteni?
    Így előre is hálás köszönet!
  • mcmoha
    Azt hiszem ez a szabadedzesen keszult. A vegzetes koret nem akarom latni.:(
  • a.carkey
    Mondjuk ez nem a végzetes köre előtti kör. Az a doksifilmben nagyon jól benne van.
  • a.carkey
    Úgy emlékszem erre, mintha ma történt volna. Még a Nemzeti Sport is megvan.
  • mcmoha
  • Dietrich
    17 éve halt meg Senna...

1994. május 2-i Nemzeti Sportból:

Címlap, hatalmas betűkkel:

Rettenetes!

Senna nyilatkozata ápr. 30-n este [szombat]:
    Jó helyről indulok, de szörnyű volt a szombati nap, nagyon furcsa baleset történt Ratzenbergerrel. Az autók nem elég stabilak a kanyarokban, azt hiszem, hogy az összes pilóta szenved emiatt. Az en autóm is olyan, mint a többi, nagyon nehéz vezetni. Nem mondhatom, hogy nagyon nyugodt lennék...

A verseny:
    A rajttól Senna jött el a legjobban, majd Schumacher. Valamivel hátrébb J.J. Lehto [Benetton Ford] kocsijának leállt a motorja. A mögötte levők kikerültek, de Pedro Lamy [Lotus] azonban belerohant. Ütközést követően a szétrepülő alkatrészek 9 nézőt sebesítették meg. Lehto karja sérült meg. Bejött a safety car, majd a mezőny az 5. körből rajtolt újra. Senna mindössze két kort vezetett... A hetedik körben a Tamburello kanyarban [pálya leggyorsabb hajlata] a brazil pilóta autója egyenesen tovább rohant es a betonfalnak vágódott.
    14:14 Ayrton Senna autója közel 300 km/h-s sebességgel betonfalnak ütközik.
    14:15 Helyszínre jönnek az első mentőcsapatok. A pilótát nehezen tudjak kiszedni. Elsősegélynyújtás az aszfalton történik. Senna korul pillanatok alatt hatalmas vértócsa keletkezik, miközben az orvosok szívmasszázzsal élesztik újra.
    14:34 Mentőhelikopter Sennával a fedélzeten, felszáll.
    14:45 A helikopter a bolognai Maggiore kórház leszallópályáján landol.
    15:32 Első sajtókonferencia, amelyen Maria Teresa Fiandri, a kórház szóvívője bejelenti: a versenyző nem tért magához, állapota válságos. Légzési nehézségei vannak, rengeteg vert veszített. A legnagyobb baj azonban a többszörös homlok-, illetve koponyaalapitöres, amelyeknek következtében agyvérzés, illetve agyödéma lépett fel, Senna agya visszafordíthatatlan károsodást szenvedett.
    16:15 A kórházba érkezik Senna testvére es apja
    16:28 Második sajtókonferencia, amelyen a doktornő bejelenti, hogy gégemetszést hajtottak végre, azért, hogy könnyítsék a légzést, óvjak az agyat a további károsodástól. De cáfolja a hírt, hogy a közeli idegklinikára át akarjak szállítani. Baldori professzor megerősíti: nem sebészeti, hanem idegsebészeti problémával állnak szembe, ám Senna nincs műthető állapotban.
    18:05 Fiandri doktornő bejelenti azt a hírt, amit soha, senki sem akart meghallani: Ayrton Senna agyműködése leállt, bekövetkezett az agyhalál, a háromszoros világbajnok mélykómában van. Egy kérdésre válaszolva elmondja, hogy a pilótát életben tartó gépeket az olasz törvények értelmében csak a család beleegyezésével kapcsolhatják ki.
    18:40 Senna szíve leállt, a versenyző négy óra haláltusa után meghalt.
  • a.carkey
    Egy éves voltam. Gondolom aludtam. Így értettem. :D
  • Dietrich
    off
    ilyen is ritkán van..
    brazil stream Indycar edzésról
  • G_ArchAngel #109926
    felette hulyen nezett volna ki...
  • Dietrich
    kurva idegesitő..
    6 formula autó állt rajthoz..1 bemozdult 1 lefulladt..maradtak 4-en versenyben :p
  • mcmoha
    Nem tudom.
  • oneal1
    nagyon jól néz ki:)

sok mindent elsőre én sem látam rajta, de meg lehet nézni a motorborítás hátsó részét pl
  • Dietrich
    zene minek alá?
  • Dietrich
    hogy lehet végig aludni? :)
    11 éves voltam akkor :p
  • Norbi1990
    És mit dolgozták át rajta?
  • Torzonborz
    Képek az átdolgozott Ferrariról.
  • mcmoha
    Off:

Elo kozvetites a Hungaroringrol.:)
  • mcmoha
    Meg ennel is elobbi, mert a Hella sikan akkor meg nem volt meg.
  • mcmoha
    Igen.

• MaSzKa
    Nicholas Hamilton
    semmi baja...
  • bakkerman
    nagyon vicces,és ha neked lenne ilyen betegséged? szerintem meg tiszteletre méltó,hogy bemert egyáltalán ülni egy autóba,az meg hogy versenyautóba,elképesztő. Ilyen esetekben azért félrelehet tenni a Hamilton iránt érzett rasszizmusát az embereknek...
  • Ambrus Gergely
    biztos rohama volt
  • IXEMGabeo
    ez lenne az A1ring korábbi változata?
  • mcmoha
    Utolso korok.:)

• bakkerman
    én meg még nem is voltam ezen a bolygón,na? ki győzött? :D
  • a.carkey
    Én végigaludtam az egészet. :D
  • mcmoha
    76-ban pont akkor szakitottak meg a kozvetitest mikor Fittipaldi megprobalt kimaszni az ego kocsibol. Majd szetdurrantam a meregtol. (Kb fel oraig karomkodtam. )
  • a.carkey
    76-ban csak az osztrák nagydíjat adták le, úgy bevezetésnek. Nem is akartak holmi úri nyugati sportokkal bíbelődni, de közfelháborodás volt, hogy levágták a végét (3x indították újra) és kiderült, hogy a következőt sem akarják közvetíteni, így mégis megragadt a tévében. (Köszönet Dávid Sándornak!)

86-ig kevés futamot adott az MTV: osztrák, monaco szinte mindig lement, néha német, a brit és az olasz nagydíj is állandóan képernyőn volt, aztán volt, hogy csak összefoglalót adott le a TS.

Tengerentúliból 1x 2x a kanadai és a mexikói lett közvetítve. Az egyiket ingyen kaptuk, a másikat hozzánk vágták. A Phillip Morris segítségével pedig egyre többet kezdett az MTV leadni. (Mexikóba ennek ellenére csak a 90-es évektől tudtak eljutni élőben közvetíteni!) De azért nem bírtak teljes évadokat végigvinni. Még 86 után, azután, hogy lett magyar nagydíj SEM adták le a teljes 87-88-89-es szezont. 1990 után ezt az ember kb. leszarta, mert az Eurosport még a pénteki szabadedzést is közvetítette. :) Ahogy megvolt a rendszerváltozás lett pénz, és 16-ból 14-et biztosan leadtak, ált. élőben, kivétel a japán és ausztrál nagydíj, melyek többnyire felvételről mentek. (Kivétel 1990, mert ott dőlt el a VB, de azt pl. elaludtam és csak a teletexten olvastam mi lett a vége. :D) Aztán ugye jött az RTL 2002(?)-től, és érdekesen értelmezve kezdett F1-et közvetíteni.
  • mcmoha
    Ez talan jo?
  • desigo
    Pár éve XPn volt az asztalomon F1 eseményeket előrejelző countdown.
    Win 7-hez nem tudtok hasonló gadgetet vagy akár külön programot?

így nézett ki:

• desigo
    "Nicolas Hamilton csúnyán összetörte a Renault Clio-t, amivel idén versenyez a brit bajnokságban.

A jelentések szerint Nicolas jól van. "

• MaSzKa

Az F1 legnagyobb botrányai - Törvény előtt
  • bardocz
    Így van, pont leszarnám ki kommentálja.
  • bakkerman
    tényleg,az MTV már HD-ban tolná,na az jó lenne!!
  • Jeffjohnson
    Ott a pont
  • Wlanseraf
    MTV lenne a jó , főleg hogy lenne 16:9:D
  • bakkerman
    az a baj a sport tv-vel,hogy ott nincsen már annyi pénz mint 6-7 éve...sajnos. évről évre kikerül egy bajnokság a repertoárból,ehelyett még nagyobb hangsúlyt fektetnek a magyar bajnokságra. a sport tv-nek nem lenne pénze F1-re,plusz fizetni a wéber gabit,meg egy szakértő kommentátort(itt nem collner gyuszkóra gondolok)