182279
  • Krisztiam #111241
    sziasztok hol lehet megnézni a monacói nagydíjat??
  • petike2003
    Az én részemről mind a ketten támogatva vagytok (vagy hárman hányan vagytok nemtom) :D:D
  • G_ArchAngel #111239
    Admin topicban kerte Dzsini, hogy kuld el ujra, ahogy az irva van.

Reszemrol tamogatva vagy.
  • Totti5
    Nem arcoskodásból, de ha én nem kaptam meg akkor te sem fogod. Vagy inaktívak az SG adminok, vagy itt nem lehet senki HG, mert már ketten is küldönt kérvényt, 1 hónapja de semmi reakció.
  • fire2001
    Ha gondoljátok én is szívesen lennék HG, szinte minden órába felnézek, ha gond lesz azonnal törlöm :)

• G_ArchAngel #111236
    Tessek - atkerult az F1hirek.hu-ra (origo)
  • bardocz
    :'DD
  • G_ArchAngel #111234
    Ez volt?
  • Totti5
    Mercédesznek mindegy mit fejleszt, lassan a HRT szintjén lesznek ezzel a tempóval:D
  • Totti5
    Olvastam:))) ennél rosszabb kifogást ki sem találhatott volna. A helyzet az lehetett hogy összeszarta magát amikor Hamilton elsuhant mellette az alagútban és azt se tudta mit csináljon hírtelen csak jött a fal:)
  • oneal1
    nem tudjátok, hogy a mercedes, hogy fejlesztett autót vagy a ferrari kanadába?

nem emlékszem:)
  • Szeki26
    Itt a pont. Hamilton legalább azért ül autóba, hogy versenyezzen,és ne rinyáljon minden kis szarért.
    Montoya óta rajta kívül esetleg még Kobayashi-t lehetne említeni,aki legalább tökös,és odaveri a gépet.Nem ezért kapják a pénzüket ? Monaco szűk, előzhetetlen a naptárba felesleges pálya szerintem, de legalább van aki még itt is megpróbálja a lehetetlent !
  • Norbi1990
    Arra hivatkozott, hogy azért esett ki mert Hamiltonnal összementek még a visszafordítóba.
  • bardocz
    Ha már belül van illene helyet hagyni, már csak azért is, mert ő már nem fog tudni hova menni, és ütközés lesz belőle.
  • Norbi1990
    Ha nem hagy helyet a védekező és a támadó belemegy és sérült akkor úgy járt. A védekező pilóta szokott változtatni az irányán, hogy blokkolja a másikat.
  • Totti5
    Massás esetet többször visszanézve erősen zavró volt neki hogy előtte is voltak és azok seggébe volt, igaz Hamilton előzött ezt Massa lehet nem látta vagy azt hitte hogy az autónyi helyen nem fgja megpróbálni ( más lehet hogy nem, de annyira ismerhetnék már Hamit hogy nem az a vonatozó típus ). Igazából nem történt semmi, kicst összeértek. Azt azért ne feledjük el hogy Massa a Sauberes időszakában rendszeresen támaszkodott másokra és agresszívan szépen ki is tertele őket a pályáról, talán DCvel csinált ilyet és még be is mutatott neki miután kitette. Büntették ezt anno ? dehogy... Azt hogy Massa idegileg gyenge és az alagútba amatőr módon nekivágta ahhoz már senkinek semmi köze nem volt.
  • Nightt
    Sztem is mindket esetben a vedekezo pilota helyet kellett volna adjon a tamadonak. Direkt nem irtam neveket, mert tok mind1, h ki vedekezik vagy tamad, ha a tamado auto eleje elorebb van, mint a vedekezo hatulja, helyet kell biztositani neki...
  • Freedom88
    Spanyol Görbe Tükör nem volt? Vagy csak én nem találkoztam vele?
  • Totti5
    Azért sírnak mert tudják hogy ezzel az FIAnál el tudják érni a céljukat, ha az FIA nem osztogatta volna össze vissza a büntetéseket akkor nem lenne ez. WTCCben sem lehet tudni hogy most mi van ha megy a csata. Ha Norbi lök ki valakit mwegbasszák, ha Tarquini akkor nem. Sajnos erősen kettős mérce van, és nem csoda hogy a pilóták ezt meglovagolják és kihasználják. Egy olyan eset nem volt ami miatt bárkit büntetni kellett volna a hétvégén... a versenybaleset fogalma sajnos kezd kihalni, vagy megelőzi vagy ha véletlen becsúszik egy hiba és nem értik meg egymást akkor kapja a áthajtást.
  • Norbi1990
    És a két merci eltudott fordulni a lassú viszafordítóba ütközés nélkül.
  • bardocz
    Talán Maldonadonak meg Massának kéne bocsánatot kérnie, hogy nem képesek figyelni oldalra. Érdekes, hogy Sumi el tudott menni Hamilton mellett az első körben a visszafordítóban, mert mindketten figyeltek, majd Sumit vissza tudta előzni Hami az első kanyarban, mert szintén mindketten figyeltek, és nem pedig balfaszkodtak.
  • Norbi1990
    Ja és még költséghatékony is lenne XD
  • bakkerman
    egyszerűbb lenne ha egy szimulátor terembe beültetnék az összes pilótát,lemodelleznék a jelenlegi autókat,hogy megmaradjanak az erőviszonyok,és LAN-on letoljáka futamokat,ugyanúgy másfél órásak lennének a futamok,csak épp mindenki strandpapucsba,meg halászgatyában tolná,0% rizikó,100% szórakozás,na ott lennének előzések. ugyanúgy lenne közvetités,a televiziós csatorna(RTL) rácsatlakozna a monitorokra,így úgy tűnne mintha tényleg kint a szabadban csapatnák. ez most viccnek tűnik,de 20 év múlva visszatérhetünk erre a témára,és akkor már nem vicc lesz,hanem valóság.
  • Falcon83
    Azért egyenesben 30 km/órával gyorsabb autó könnyebben elkerüli a másikat, mint amikor kanyarban féktávon kell becsusszanni hasonló tempónál.Már így is az megy, hogy inkább várnak hogy a zónában el tudjanak menni, aki meg nagy ritkán megpróbál az előzési zónán kívül előzni annak meg osztják a büntetést. Nagyon úgy tűnik nekem hogy ebbe az irányba viszik a dolgokat.
  • Norbi1990
    Vicc. A Zónába ugyanolyan veszélyes előzni mint akárhol máshol a pályán :DDDDDD
  • Falcon83
    Nem megkoptak csak elkezdték büntetni az agresszív vezetést, ők meg alkalmazkodtak ehhez. Most meg nagyon abba az irányba terelik a dolgokat, hogy csak a zónában lehet előzni, máshol nem mert veszélyes.
  • ScarY MAN
  • G_ArchAngel #111214
    Az a baj, hogy amit Hamilton csinal, az az F1 resze volt anno: Montoya visszavonulasa utan mar csak Schumacher, Raikkonen es Alonso kepviselte a "mindenkepp elozni fogok" attitudot, aztan Michael visszavonult, majd jott Hamilton, kicsit kesobb Kobayashi, akikben ez a hozzaallas megvan, de ekozben a mezony felhigult es MS, Alonso is megkopott.
    Hamilton abszolut nem tunt volna agresszivnek 10 evvel ezelott, csak most, mikor allva pisilo kiralylanyokkal van tele a mezony, akik minden aprosagert sirankoznak.
  • Bullitt
    Nyilván nem full automatára gondoltam. Ennyire nem kell hülyének nézni, bármennyire is öröm mindig mindenbe belekötni...

Egyébként épp olvasgatom Hamilton utóbbi nyilatkozatait, a bocsánatkérését, meg hogy ő nem változtat a stílusán. Amennyire agresszív, szerintem nem open-wheel kategóriábn a helye, hanem a WTCC-ben. Ott lehet lökdösődni, itt sokkal veszélyesebb játék.
  • Falcon83
    A csapattal semmi gond nincs, csak Raiko egy hisztis p.csa. Olyna dolgokért hisztizett ami tök természetes dolgok a NASCAR-ban. Ha nem tetszik neki menjen vissza vöröcocába,
  • nyuny01 #111211
    En szerettem volna gazdi lenni de senki nem irt egy hszt sem!
  • bakkerman
    a válaszom egy határozott talán
  • G_ArchAngel #111209
    Sajat tapasztalat? Te is csak alkohol hatasa alatt vagy kepes megelni a mindennapjaidat?
    Mert akkor talan eltakarodhatnal ebbol a topikbol.

Rohadtul nem ertem ezt, nagyjabol mindenki tolerans, en nem fikazom akit nem szeretek, nem szolok semmit a hatalmas offolasra, de mindig jon egy cserepesnoveny, akinek csak be kell trollkodnia van orbitalis pofatlan hazugsagot.

Nem ertem, hogy miert nincs a mai napig hazigazda, mikor ezerszer kertuk...
  • bakkerman
    az még hagyján hogy meleg volt a kocsiban,de hogy Kimi barátunknak még vodkát se raktak be...énis felháborodnék
  • desigo
    Amiket elmondott abból számomra az derült ki,hogy full amatőr csapat.
    Rossz a kocsi,alig lehet vele kanyarodni,nem töltötték fel a vizespalackot rendesen,full témába nem illő beszélgetést adtak neki rádión stb...
    Ez a csapat minden csak nem profi.
    Nemhogy segítették volna inkább akadályozták.
  • Totti5
    [URL=http://www.vezess.hu/forma1/kimi_aranykopeseivel_hodit_nascar/30966/]"Nem hiszem el, hogy lehet ilyen forróság ebben a kocsiban. Megég a seggem!" Ilyen, és ehhez hasonló gyöngyszemeket szórt Kimi Räikkönen rádión keresztül a csapatára, hétvégi első versenyén a NASCAR Nationwide-sorozatban. Amerikai kollégáink szerencsére mindent feljegyeztek.[/URL]
  • Totti5
    Sebességváltó

A váltó

A sebességváltók a mai F1-es autókban talán legjobban automatizált részegységek. A versenyző a kormány mögött elhelyezett kapcsolókkal választhatja ki a használni kívánt fokozatot.

Ez a szekvenciális váltó a használatát tekintve a motorkerékpárok váltójához hasonlít a legjobban, sokkal gyorsabb kapcsolást tesz lehetővé, mint a hagyományos "H" sémán kapcsolható váltók.

A sebességváltó vezérlését végző fokozatkiválasztó billentyűk elektronikus parancsot adnak ki a váltónak, ami végrehajtja a kapcsolást. A technológia ugyan lehetővé tenné a teljesen automatikus sebességváltó alkalmazását, továbbá rajtprogram és más elektronikus segédeszköz használatát, de a mostani szabályok tiltják ezeket, egyrészt a költségek csökkentése miatt, másrészt a így versenyzők tényleges vezetési tudása határozza meg a sorrendet (vagy legalábbis a szabályalkotók szándéka ez volt). Az általában 7 fokozatot tartalmazó sebességváltót a motor hátsó részére rögzítik.
  • IXEMGabeo
    oké köszi.
  • Ulvar
    én csak azt mondtam hogy félautomata váltó. Nem manuális nem szekvenciális nem automata, fél automata ennyi :).
  • Palinko
    ők váltanak, dupla kuplungos szekvenciális váltó.