182279
  • IXEMGabeo
    pedig jó lenne, ha Buttonban bíznának, mert mostmár Lewisnál nincs meg a 3 tized...
  • Nightt
    A RedBullnak sokkal alacsonyabb a vegsebessege az egyenesekben, mint a Ferrarinak es a Mclarennek, nagyon nem elozesre van tervezve, kanyarokban gyors, ahol ugye nem lehet elozni. Ezeknek tudataban nem lehet kijelenteni, h nem tud elozni, ezzel az autoval Hamilton se tudna, vagy csak olyan aron, h kiloki a masikat. Uh mindezek tudataban nem lehet azt mondani, h nem tud elozni. Webber azert elozott tobbet, mert az 5. helytol lefele kicsit konnyebb....
  • IXEMGabeo
    nem láttad a monzai futamot? otthagyta füvön Alonsot, mint a szart a 2. körben már
  • Master91
    És most már lassan hagyjuk is ezt a Vettel témát, tiszta hülyeség az egész. VB bajnok lett zsinórba 2x, kész, elkel fogadni, grat neki.
    ----
    Szuzukai görbe tükör

Van még futam hátra, még lesznek izgalmak, hiszen van pl 1 Hamilton akinek össze kell szednie magát, hogy jövőre ne Button-ra építsen a csapat...
  • Master91
    ...
    Time trial, bisztos, marha szép időmérőket láttunk tőle ebbe az évben.
    De ez a time trial a rajt után 5-6-7 kör alatt mekkora előnyt csinált magának? Gyorsabb időket ment ,mint más DRS zónás előzős körében.
    Előzni nem tud? Hova előzzön, nincs 0. helyezett. Csak 1 példa: Monzában biztos csak az erő volt vele, hogy éppen hogy füvön, de meg előzte Alonsót. Persze, ezt lehet fogni a Red Bullra is, hogy gyorsabb mint a ferka, de akkor is előzés volt, és szép előzés...
  • Firerock
    pont itt van a kutya elásva...
    Ő egy time trial versenyző,semmi több,előzni nem tud,ez vitathatalan csak különböző drs és rakétahajtómű segítségével...
    Csak pole-ból tud nyerni,máshonnan esélytelen. Ilyen egy világbajnok profilja? Szerintem nem.
  • IXEMGabeo
    azért remélem Webbo összeszedi magát, mert nem úgy indult tavaly és tavaly előtt, mint egy sokkal rosszabb alulértékelt másodpilóta...idén Vettel ellentmondás nem tűrő volt, megingathatatlan és szvsz a tavalyi Red Bull erősebb volt, mint az idei hiába a 9 futamgyőzelem ez mellé párosulhat az, hogy Vettel nagyon jól kezeli a Pirelli gumikat, arról nem tehet, ha fekszik neki valami, ezenfelül a kocsi is jó és még motiváltabb, mint valaha...Aki azt nem látja át, hogy a többiek hibát hibára halmoztak idén (még talán Button az, aki szinte maximálisan jól ment csak a csapat hibázott 2x), az egy bolond
  • FeikG
    Még egy gondolat a mentális felkészültségről.
    Webber tavaly az évadzáron teljesen szét esett,az egész verseny alatt nem volt egy tiszta köre,valami hasonlót láthattunk Alonsonál is,aki pedig sztem ezen a téren nem gyenge..
    Általában ez történik,amikor ekkora nyomás alatt kell menni és ezzel valaki vagy tud kezdeni valamit,vagy nem.
    Így lehetett Vettel vb,szinte esélytelenül..
    Idén Vettel csinált kettes számút Webberből,mint annak idején Sumi a Benettonnál, csapattársából
  • FeikG
    2007-ben a legjobb autó a Mclaren volt,az akkori legjobb versenyző ült benne és talán a az akkori legnagyobb tehetség a másikban.Mégsem tudtak vb-t nyerni..
    Aztán 2008-ban pedig a Farrari volt a legjobb,bár ott csak egy hasonló kaliberű versenyző volt,de nekik is kiénekelték a sajtot a szájukból.
    A 2009 már más tészta,Button (akit addig nem sokra tartottam)Fel tudott nőni a feladathoz és hogy ez milyen hatással lett rá,azt már tudjuk,mivel történelem..
    Eközben Vettel szép lassan érlelődött és nem csak Monzában villantott,hanem Brazilban is..
    Tavaly pedig majdnem sikerült elkövetniük ugyan azt a hibát,mint korábban a Mclaren és a Ferrari.
    Vettel aztán tavaly kis szerencsével is,de behúzta,hogy ennek mi lett a következménye ,azt idén láthatjuk,mint ahogy Button-nál is..
    Ezek a dolgok elsősorban fejben dőlnek el,igaz kell hozzá jó technika és jó csapat is..
    Vettel mentálisan nőtt a mezőny főlé és ezért nem rá kell haragudni..
    Nos ezek a kemény tények,sztem amivel vitatkozni nemigen lehet csak mellé beszélni..
    Ezért kár azt emlegetni,hogy ezzel az autóval ,bárki vb lehetne.HÁT NEM!
    Már csak a fentiekben felsorolt miatt sem..
    És igen nem ment neki Alonsonak Suzukában(tavaly még megtette volna),de az ilyen fajta hozzáállás viheti el még egy pár vb címig,még ha nekünk nézőknek ez annyira nem is tetszik..
    Abban bízzunk,most már láthatunk idén igazán jó versenyeket,mivel elől már szinte minden eldőlt..
  • 5m0k3sh0w
    mindegyik szar amelyik kört kap
  • Totti5
    Toyota nem volt annyira szar. Egy Vettel kaliberű pilóta lehet győzelemre is tuda volna vinni a csapatot minimum 1szer.
  • 5m0k3sh0w
    nyert a szar toro rossoval.. trulliék is villogtak a szar toyotával, meg a force india is villogott spaba..
  • Totti5
    Wéber is mondta multhéten hogy mindenki fejleszt, és beépíti azokat a cuccokat amik hónapokkal ezelőtt már be voltak tervezve és most sikerült legyártani, most kapták meg a csapatok... a fejlesztés nem úgy megy hogy 2 héttel korábban valaki kitalál valamit és csettintésre ott terem, vagy kitalálja hogy leáll a gyár és ennyi volt, mert jók vagyunk. Akármennyire jók ezt senki sem engedheti meg magának.
  • a.carkey
    Szerintem öt futam óta semmit sem fejlesztettek és még mindig van 9 ezred. :)
  • a.carkey
    Nem vagyok egy Vettel rajongó, de azért ő nem a RBvel nyert először, tehát tehetségnek valahol lennie kell nála. Két vébét tehetségtelenül nem lehet behúzni.
  • madmanic
    előbb írtam mintsem felébredtem volna..
  • G_ArchAngel #116358
    altalanos, nem egyedi esetrol irt, szerintem
  • madmanic
    9 ezred...
  • Totti5
    Így van az a 3-4 tized amit kvalin vert a mezőnyre és a verseny első etapjában az biztos csak véletlen volt, miközben Webber 4 tizeddel lasabban ment ugyan azzal az autóval.
  • Master91
    Nyilván azért lett zsinorba 2x-es bajnok, mert "Jelen mezőnyben a tehetségben az első 5ben sincs benne." NEM vagyok Vettel fan, de szerintem igen is van benne tehetség...ilyen fiatalon 2x-es vb, nagyon nagy nyomás alatt van / volt, NEM SZÁLLT EL! Button mit művelt mikor F1-be került? Jachtokat vásárolt, szaladt a ló rendesen, de örülök hogy meg komolyodott.
  • Firerock
    Úgylátom a hölgy világbajnok lett ismét akkor megjelentek a divatdrukkerek.
    Vicc amikor Vettelt egy Alonsoval vagy Hamiltonnal hasonlítják,pláne Sennahoz. Jelen mezőnyben a tehetségben az első 5ben sincs benne.
  • Molnibalage
    Ej, köszi!
  • Geccoka
    Bár nem oldal, csak egy kép:
    http://www.motoringalliance.com/images/wallpaper/1950_2007.jpg
  • Molnibalage
    Tud valaki egy olyan oldalt, ahol az F1 autók evolúciójáról van fotógyűjtemény éves bontásban? Csak, hogy nosztalgiázzak egy kicsit.

A '80-as évek videóin megdöbbenve látom, hogy milyen papírmásé kocsikban ültek még akkor is...
  • IXEMGabeo
    Alesi 2-nek érzem, annyi a különbség h Alesi 1x nyert legalább. Ő volt még pokolian gyors, következetes, korrekt ember, ahogyan Rosberg is
  • IXEMGabeo
    azt senki nem vitatta, de idén nagyon alulmotivált... Neki egyetlen esélye lehetett volna nyerni a Williamssel, 2008-ban Szingapúrban, csak ott sajnálatos módon Alonso nyerhetett csak is, igazából a 2009-es Ausztrál nagydíjon is jól állt, ott a gumija fogyott el, 2009-es Maláj nagydíjat lazán behúzhatta volna, csak ott a változó körülmények áldozata lett, 2009 Szingapúr az ő hibája volt, mert ráment a boxból kivezető vonalkára, de ott amúgy is Hamilton nyert volna sajna, a 2010-es Kínai nagydíját szintén az eső és a SC tette taccsra, Koreában pont beleszállt Webber pedig ott akár nyerhetett volna, 2011: Kínában 1. helyen haladt, de üzemanyagot kellett spórolnia ezenkivül nem is nagyon volt még esélye se, hogy nyerjen...Én ki merem jelenteni h Rosbi az egyik olyan hatalmas tehetség, akiben nem látják azt, ami valójában ő, és oltári nagy pechje van h még nem nyert...Igazából autó függvénye rajta nem múlna, simán vb lenne, mivel stabil és gyors, mint az állat...most rajta kis alul motiváltságot érzek, amit nem csodálok.
  • FeikG
    Én nem szeretem Hamiltont,de a tehetséget nem lehet kétségbe vonni,ő inkább mentálisan nincs rendben mostanában..
  • IXEMGabeo
    Hamiltonnál inkább a Dennises protekció játszott szerepet:) volt olyan mázlista h a mezőny legjobb autóját kapta. Vettel azért nem ott kezdett, mert előtte végig gürizett egy év elején szenvedő Toroval az idényt, ahol nyerni is tudott, ahogy mondtad, utána onnantól totál megérdemelten került a Bullhoz, mely szinte azóta is élcsapat legalább is 2010 óta...
  • FeikG
    Kíváncsi vagyok,mikor jönnek "Webber azért nem nyerhet,mert..."című hsz-ek,mint annak idején,Irvine,meg Bari esetében..
  • IXEMGabeo
    akkor Alonso is egy pöcs, mert 2x világbajnok. Ő alatta is nyerő autó volt 2 évig mégsem tudott annyi pole-t és győzelmet szerezni ennyi idő alatt na ehhez mit szólsz? ennyi erővel Alonso is egy fasz, amiért a 2005-ös szezonban a csúcsszuper Renaultval nem tudott szinte nyerni se a szezon 2. felében...ráadásul ők még a lengéscsillapítóval is csaltak, de Briatore pl a 90-es években is egyértelműen előállt egy új csalással, a Benettonnál, ami után eltiltásokat is kaptak...

A Red Bull ráadásul nem csal, hanem van egy zseniális tervezőmérnök, egy tehetséges csapatfőnök, és egy tulajdonos, aki pénzt ölt ebbe a Red Bull projektbe + az infrastruktúra

Szóval Vettel érdemeit abszolút nem szabadna vitatni, idén alig alig ingott meg ezt a vak is láthatta. Ki a franc szerzett 9 győzelmet 1 idényben? utóbbi időben csak Schuminak sikerült, akinél a Ferrari szintén dominált. Vettel még fiatal, biztos vagyok benne, ha valaha lesz alatta gyengébb autó akkor is meg fogja mutatni mit tud. (egyébként már bizonyította a 2008-as Toro Rossoval mit tud, nem is kell ecsetelni)
  • Totti5
    Még sem tudott nyerni a Williamsal, amikor egy gyengébb Toro Rossoval Vettel tudott. Vettel ezért került az RBbe, mert tehetséges... Hamilton azért került a Mekihez, mert tehetséges. Ők ketten igen hamar élcsapatnál találták magukat és szinte azonnal VBt is nyertek és azóta is meghatározó szereplői a mezőnynek. Ezek nem véletlenek.
  • bakkerman
    rosberg. williamssel nagyon sokszor autó tudásán felül teljesített,a merdzsóból is kihozta tavaly a lehető legtöbbet,idén nincs szerencséje.
  • FeikG
    PL.?
  • bakkerman
    lehet püffögni,igaza van a cikkírónak. egész egyszerűen ki kell mondani,vannak olyan pilóták a mezőnyben,akik sokkal többet tettek le az asztalra,és TEHETSÉGESEBBEK mint Vettel,és mégsincs olyan autójuk,amibe csak bele kell ülni,és 2 vb cím szervusz
  • RatBaG #116340
    http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/10/11/tizen_akik_bajnokot_csinaltak_vettelbol/
  • IXEMGabeo
    Schumi pedig beállított egy rekordot a Japán nagydíjon.

42 évesen és 279 naposan vezetett F1-es futamot, ez utoljára Jack Brabhamnek sikerült 1970-ben, amikor a brit nagydíjon vezetett...
  • IXEMGabeo
    Domenicali fosik:)
  • IXEMGabeo
    "ha Alonsót kellene móresre tanítani, akkor megint csak csődöt mond és elvonatozik a célig, talán azért, hogy lássa, hogyan megy közvetlenül előtte egy jobb, jobban összerakott, tehetségesebb pilóta..."

Ez a faszkalap nem látta a monzai futamot? qva könnyű mindenkiről összeírni efféle szapulós cikkeket. Komolyan már nincs mibe belekössenek nála, azért találnak ki ilyen képtelenségeket:)
  • IXEMGabeo
    "Egy ilyen versenygéppel Schumacher, Alonso, Hamilton, de még Button is minimum egy futammal előbb lett volna világbajnok, csupán azért, mert ők nem omlanak össze a nyomás alatt és persze azért, mert ők előzésképes versenyzők"

Itt értelmét veszti az egész. Nem teljesen mind1 mikor világbajnok? állítom h az idegbeteg Hamilton idén többet hibázott volna a Red Bullal, mint Vettel...
  • IXEMGabeo
    pff:D