182279
  • Ulvar
    Relatív. A V8 autók izom autók. Az őstörténetük erre vezethető vissza.

A DTMben sokkal nagyobb szerepet kap a leszorító erő, tehát az aero, mint a motor erő. A kanyar sebesség jóval gyorsabb DTMben emiatt, de a végsebesség nem éri el azt a szintet amit a V8 még ki tud húzatni.

A DTM autók milyen üzemanyagot használnak? A V8ban E85 Etanolt (magyarul bio). Csak azért mert ez is sok mindent befolyásol. Az én megállapításom szerint a DTM nem túra autózás. A Túra autózásban ha ütköznek egy picit még nem kéne a fél autónak lebomlania. Ehhez képest a rengeteg aero elem miatt egy pici koccnál is simán darabok esnek le az autóról. Inkább hasonlít egy prototípus autóhoz a DTM mint túra autózáshoz.

A pályák is abszolút más karakterisztikájúak Ausztráliában, mint Európában.

De hasonlítsd össze magad. Két hasonló pálya.

Sajnos DTMről nem találtam olyan videót ahol mutatná egy Tv style az autó sebességét mondjuk egy célegyenes végén.

• Totti5
    Nem tudom, de ahogy nézem az F1 pilóták vagy kikponak idővel vagy ott kullognak valahol a darálóban... az élen meg mennek a nagy nevek akik ennek a múfajnak az egyik legjobbjai.

Na de most gyorsabb vagy nem gyorsabb ez volt a kérdésem?:)
  • bardocz
    Szóval gyorsabb
  • Ulvar
    Hulladék egy autósport...az nem túra autózás, az prototípus tesztelgetés...egy apró érintésre letörik a fél kasztni...hagyjuk már ... meg oda mennek a kiöregedett F1 pilóták bohóckodni, néhány fiatal tehetség van ennyi...
  • bardocz
    DRM 1050kg 470hp
    V8 1350kg 650hp

Kanyarban biztos, hogy gyorsabb egy DTM-es verda, főleg, hogy ott van is aero.
  • Totti5
    DTM?
  • Ulvar
    Ja és leggyorsabb túra autó bajnokság a világon a V8...van olyan pálya ahol 300 felett mennek. De normális pályán, mondjuk Adelaide-n is lazán van 260 km/h, amit kihúz a verda.
  • Ulvar
    3 asszem: Sonoma, Watkins glen (Nascar vonalvezetése, tehát a rövidebb), meg most nem rég tették be asszem Road Amerikát. Ennyi. Az összes többi ovál.

IndyCar az egységes volt még idén. Ott volt ovál, road, street. Még ami ilyen az GP2, GP3, Formula Ford, IndyLights (indycar nevelő széria), meg ... sok...rengeteg ilyen van.

Túra autózásban ez a V8 Supercars...nagyon minimális különbségek vannak autók között...összesen 2 gyár van.
  • Carlos
    van pár nem ovál, de nem jellemző.
  • Master91
    asszem nem mindig van ovál pályán. de lehet hülyeséget írok. amit te írsz inkább a GP2, meg a Formula Renault...
  • bakkerman
    az nekem túl amerikai,meg az oválpálya amúgy se kedvencem
  • Carlos
    MErt a NASCAR pont arról szól amit leírtál.
  • bakkerman
    azt nem követem annyira,de sok formula autós szériát igen,meg WTCC,BTCC-t nagyon szeretem
  • Carlos
    nézz NASCAR-t.
  • bakkerman
    nekem van egy berögzött ideológiám,miszerint a legjobbat az F1-nek az tenne,ha egységesítenék a mechanikai dolgokat(motor,váltó stb...),legyen minden egyes autó a mezőnyben bivalyerős,ezáltal megmaradna a "király kategória" jelző,és a csapatok meg trükközzenek a pilótákkal(egységes autóknál a pilóta tudása nagyon felértékelődne),és a kasztnival,persze ottis egységes méretek lennének,de hozzá lehetne nyúlni a szárnyakhoz stb...sokkal több előzés lenne,kisebb különbségek lennének 1 körön,és 6-7 versenyző küzdene a világbajnoki címért,aki TÉNYLEG JÓ PILÓTA,és nem csak kapott a segge alá egy jó autót!
  • Jeffjohnson
    A 3. Ferrariba mondjuk pont Rossi-t ültetnék amire baromira kíváncsi lennék.

Egyébként F1 évek óta rossz irányba tart és én egyetértek a Ferrari álláspontjával.

Igenes csökkenteni kell az aerodinamika szerepét és nem nevetséges DRS el mesterséges előzéseket csinálni növeljük a kerekek méretét legyen több mechanikai tapadás francba a szárnyakkal és igen legyen 3. autó most sincs esélye a pénztelen, szponzortalan embereknek bejutni és nem hiszem, hogy bármelyik nagy csapat odaadná a 3. kocsiját holmi jöttment milliárdosnak, mert a konstruktőri cím ezen az autón is fog múlni. A kis csapatoknál meg mindig is voltak és lesznek fizetős pilóták.

Lehet arogáns barmok a ferrarisok és csak azért sírnak mert nem nyertek egy ideje vb-t de nagyon jól rámutatott a sport fogyatékosságaira.
  • a.carkey
    "Éppen ezért lenne jó, ha a jövőben egy napon egy amerikai, egy kínai vagy éppen egy Abu Dzabi színeiben induló autót láthatnánk a pályán."

Monti! He?

Egyesült Arab Emírségek
    Fővárosa: Abu-Dzabi

"Éppen ezért lenne jó, ha a jövőben egy napon egy cseh, egy osztrák vagy éppen egy Budapest színeiben induló autót láthatnánk a pályán."
  • b-type
    Ez olyan, hogy mittomén a WRC futamán is volt pezsgőzés, ez mindenképpen szót érdemel bármely sportágban, de az F1-nek különösebb köze, ahogy a WRC-nek sem, nem volt sem Simoncelli-hez, sem Wheldon-hoz. :(
    Nekem szimpatikus volt ami volt így is...talán ha Button nyer akkor odaajánlja a győzelmét,..vagy Alonso is, de Vettel-től pl. nem is vártam, és így nem is zavart.
    Ami a MotoGp-ben volt az szép volt, és sajnos még nincs is vége, mert sztem ez lelkileg nyomott hagyott, Rossi-ban, Edu'-ban, Gresini-ben és még ki tudja..
    :(
  • RatBaG #117321
  • G_ArchAngel #117320
    Ez a resze ertheto, de a 3. auto egy faszsag. Egyreszt van egy mezonylimit, masreszt nehogy unatozo olajmagnasok megvehessek a 3. autojat az elcsapatoknak es kiszoritsak a rajtracsrol a szegenyebb, de F1 szempontjabol ertekes szellemi tokevel biro kiscsapatokat.
  • repvez
    arrol nem is beszélve hogy mostanába alig látni szépen elfüstölö motorokat vagy technikai meghibásodásbol adodo kiesést az élcsapatoknál.
    Nincs érdemleges fejlesztés évközbe ezért vált az aerodimanika vezetö szereplövé , mert a kasznit konnyebb gyártani .
  • Master91
    igen, ez igaz! jöjjön csak az évad közti tesztelés!
  • repvez
    Én egyet tudok érteni a ferrárival.Hiszen tényleg csak igy fejlödhet a technika ha tesztelik és verseny közben nyuzzák az autokat.
    Ha ez a királykategoria akkor legyen minden téren az , fejlesztés, biztonság ,sebesség stb...
  • Totti5
    Mindegyiken csak koccintottak.
  • Dietrich
    A Ferrari újabb fenyegetőzése - Erővel győzni a pályán és a pályán kívül

valaki számolja ez hanyadik kilépési fenyegetőzésük? :p
  • Dietrich
    Amiről szó volt korábban..ha nem pr. akkor nincs pezsgőzés..mint itt sem volt tegnap aki nézte a motogp-t (én a moto2-től néztem) 2 eredményhirdetés után csak koccintottak..
  • Totti5
    Érdekes egy hétvége volt, egyrészt hatalmasat meccseltek, méltó évadzáró futamok voltak, az amúgy nem túl izgalmas szezonnak, nem kímélték egymást, voltak óriási egyéni teljesítmények, test test elleni küzdelmek, és elég sok bukás is... de amint levették a sisakot és a dobogóra léptek nem kellett kommentálni azt ami rájuk volt írva...
  • bakkerman
    jaja
  • Ulvar
    Ne ez a tisztelet adás magasfoka... Ciao Marco!
  • madmanic
    többek közt ebből látszik ki olvassa rendszeresen a topikot és ki jár ide csak beszólogatni..
  • mcmoha
  • Carlos
  • G_ArchAngel #117307
    OFF

• RelakS
    azért én a földutas felvételekre megszavaztam volna az esőgumit :) Talán bátrabban nyomhatták volna a pilóták
  • bakkerman
    és aki az előző 4-et nem láttam,mert épp nem nézett fel SG-re,annak most ez biztosan jól jön,ÍGY ÖTÖDJÉRE.
  • madmanic
    még így ötödszörre sem..
  • Vackor1024
    Men rossz! :-)
  • Master91
    Ne akard át élni...
  • bakkerman
    Nincs annál szörnyűbb ha egy ember ilyen korban hal meg...szülei mit érezhetnek basszameg
  • b-type
    Ricciardo ütközött közvetlenül a rajt után :)
    Egy kiállással többet kellett teljesítenie..