182279
  • Alexease
    A GP2-ben a pilotak versenyeznek, a Forma1-ben a csapatok (penz+fejlesztes) ES a pilotak.
    Ezert az F1 olyan amilyen, gyakran uncsi. Bar vicces, hogy ilyen auto/technika kulonbsegek megengedhetok a palyan, amikor versenyrol beszelnek. Minek 20 pilota, amikor csak 3-4 versenyzik, a tobbi utban van, csak latvanyelemek:)

Ha az F1 valami valosag show lenne, ahol mutatnak a "valodi" versenyt is (szponzorok beszerzese, nyalasa, penzek tologatasa, fejlesztes, szereles, teszteles, kemkedes, csures-csavaras-kavaras stb.) meg talan erdekesebb is lehetne:)))))))
  • IXEMGabeo

Massának mind1 volt, már az elejétől fogva Alonsora építenek...nincs is meg a brazil régi tempója, ki tudja a balesete okán, fejben szét van csúszva...sajnos ez a párharc említésre sem méltó ellenben a Vettel-Webber párharc az, mert tavaly vérre menő küzdelmet folytattak...
  • G_ArchAngel #117664
    A Ferrarinal legalabb elismertek, hogy Alonso kore epitettek Maranellot.
    Ma olvastam, hogy ugyanaz a szarny csapkodott Massa autojan, ami Alonsoen nem, ezert a brazil visszakapta a regebbit. A valaszt a Ferrari mernokei sem tudjak. Az f1 egy kibaszott okkult tudomany, ahol a mernokok nem talalnak erre sem valaszt.

En meg most megyek es ezt elhiszem.
  • IXEMGabeo
    **Button felé sem volt
  • G_ArchAngel #117662
    Akkor az en elmeletem:

Webber szetesett, feladta, de nem hiszi el sajat maga sem.
    Tavaly jott ra az utolso futamon, hogy mar soha nem lesz VB. Nem gyengebb az autoja semmivel sem, Mark lett gyengebb. Nincsenek beszologatos nyilatkozatai, latszik, hogy gyors, akar menni, de erolkodik, csuszkal, olyan eseteket nem tud megoldani, ami tavaly rutingyakorlat volt a szamara.
    Nagyjabol ugyanan a fazisban van, mint Hamilton (volt?), de nem balesetezik, csak erolkodik. Sajat magaval kellene elrendeznie elobb a dolgait.

A csapat a masik, mert az auto ugyanaz, de az ausztral technikai csapata biztos gyengebb. Ez pedig masodperceket jelent a strategiaban. Nem lenne Vettel csapataval sem az elen, de konstans dobogos lehetett volna. Ha valahol Webbernek onmagan kivul hatranya szarmazik, akkor az a monitorok elott ulok es a legkulcsot szorongatok kozott kell keresni.
  • IXEMGabeo
    Barrichellonál sosem volt olyan egyik évben sem, hogy Schumit megtudta volna közelíteni egyik évben...voltak jó futamai, de nem tudta vele tartani a lépést és most tekintsünk el 2002 Ausztriától...

Alonso - Fisichella sztori se tiszta, de most azt nem hozom fel az is furcsa volt

ez a Vettel - Webber eset akkor is furcsa. Egyik évben Webber valóban ott van Vettel nyomában, főleg Barcelonától kezdve, idén pedig minden gond nála volt a taktikabeli, KERS és rajtolási problémák sokasága és majdnem minden edzésen 4-5 tized, ami tavaly nem volt meg...

Hamilton - Button páros nem változott pl, időmérőn Hami stabilabb, de idén Button javult, versenyen pedig a Hungaroring után Button dominánsabb volt versenyen...összességében Hamilton eset szét fejben, Button pedig javult és megszokta a csapatot egyre jobban, ennek köszönheti, hogy idén előtte végez, de én itt nem érzek semmiféle elnyomást mégsem és tavaly se volt Button felé...

Red Bullnál bármennyire is nem látszanak a dolgok, de érzek túlzott elnyomást, mégha nincs is totális bizonyítékom
  • Wlanseraf
    Tudom.. ettől függetlenül leülhettek és átbeszélték hogy ilyet még egyszer nem akarunk!
  • Wlanseraf
    Bazz ezt írtam:)
  • IXEMGabeo
    RB tulajdonosa, ő a főgóré mindenek felett
  • G_ArchAngel #117657
    Tavaly pont Herr Mateschitz vedte meg Webber-t Marko-val szemben.
  • Wlanseraf
    Hagyjuk egyébként mindenkinek megvan a véleménye.. de nekem ez sci-fi kategória.. én ilyen még nem láttam F1-ben de biztos nincs semmi.

Jobb is a szép és becsületes világban hinni:)
  • Wlanseraf
    Jaja:) Mateschitz-nek meg annyi a bele szólása hogy az van amit mond:)
  • Wlanseraf
    Tehát te láttál már F1-ben olyat hogy két pilóta ezredekre van egymástól, oda vissza veri egymást a következő évben meg fél másodpercel lassabb:D
  • Totti5
    Mindegy, akkor menedzser. Kevertem a másik mókamesterrel a Mateschitz:)
  • Wlanseraf
    :))) ezzel csak saját magadról állítod ki a bizonyítványodat :)
  • Wlanseraf
    Nem pénzes bácsi de mindegy:) ő keresi az új pilótákat:)
  • Claptonic
    Jobbat nem találtam, de:
    http://kimi-sebi.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1140715

Elég sok beleszólása van...
  • Totti5
  • Totti5
    Az elmúlt 10 évben olyat nem láttam hogy 2 csapattárs egymásnak feszült, akkor a köv évben kibasztak vele... szépen néznénk ki ha ez így működne.

Webber teljesítménye változó, van amikor jó van amikor nem. Tavaly pont jó volt, de nem volt jobb mint Vettel, de idén egy futamon sem tudta tartani a lépést, ami futamról futamra egyre kínosabb volt neki is és teljesen szétesett, mert ő sem érti Vettel sebességét, de amúgy ha bármi is lenne a kocsival azt Webber és a mérnökei látnák, mert a telemtrya nem hazudik és azt össze szokták vetni a csapattárséval... azzal nem lehet mit kezdeni hogy Vettel jobban vezet mint ő, ez tudásbeli különbség semmi más.

Helmuttal meg nem kell foglalkozni... mondhat bármit a médiában, mert kb annyi beleszólása van a csapat működésébe. Ő nem F1es szaki, csak a pénzesbácsi.
  • V43 1105
    Webber magasabb és feljebb van a sisakja :( Azt tudtátok hogy Webber teszetlte a Schubert sisakját? De Newey bácsi azt mondta neki, hogy az Arai sisak sokkal jobb aerodinamikailag ? :)
  • Ulvar
    Még ész érv mindig nem született :))))
  • FeikG
    Már rájöttem!
    Adrian Newey a geci,mert másik autót tervezett Webbernek..
    A Renault a geci mert 7 hengeres motort csinált direkt neki..
    A Total a geci mert szar üzemanyagot tankolnak csak neki..
    A Pirelli a geci,mert csak az ő gumija nem tapad..
    A Geox a geci,mert Webbernek olyan cipőt ad,amivel nem tudja tövig nyomni a gázt..
    Ezeket sikerült kideríteni,de biztos van még
  • Claptonic
    Igen, az RB szerintem kitűnően ért ahhoz, hogy mentálisan tönkretegyék azt a pilótát, aki veszélyes lehet a kedvencükre, lásd tavaly Török, majd Angol nagydíj, majd az a kijelentés, hogy 4 futammal a vége előtt nem álltak be Webber mögé, miközben, ha jól tudom, vezette a bajnokságot. Mielőtt bárki nekem támad, sok bajom nincs Vettellel, piszok gyors, de ehhez kell az az Adrian Newey - aki olyan kocsit tervezett, ami minden kanyarban ragad az úthoz, elképesztő, - másrészt a támogatás Mr. Helmuth Darkotól:)
  • Wlanseraf
    adalék.. tényleg elképzelhetetlen egy olyan csapattól ez a dolog hogy lassítják Webbert, ahol egy olyan ember van Helmut Marko!!! szerinte tavaly amikor kibaszták egymás Webber volt a hibás.. igaz hogy mindenki azt mondta hogy Vettel.. de nem szerinte Webber:DDDDDDDDDDDDDD
  • Wlanseraf
    Nagyon egyszerű a válasz.. nem történik az mint tavaly? vagy már elfelejtetted amikor kibaszták egymást? mert Vettel azt hitte hogy neki mindent lehet?
  • Wlanseraf
    Nem akarod érteni? de ugyan úgy drukkoltam neki mint Shuminak Canadaban idén...

Mert esőben fel megcserélődik a dolog autó/pilóta nem 90/10 hanem mondjuk 50/50 sacc lényegtelen aki értelmes megérti..
  • ScarY MAN
  • IXEMGabeo
    Horner szted nem baszná át a te fejedet is?
  • IXEMGabeo
    Montoya még azt mondta, hogy 80-20:)
  • Ulvar
    Keverte az Eddie Irvine-t na.... :))))
  • nearo
    Ervine... Ervinke :DDD
    Inkább Irvine ;)
  • Master91
    Jajj te. Sumi és barichello? Barinak is "szar " volt a Ferrari? azért sokszor volt ott a dobogón! Ervine majdnem vb lett, mikor eltörte a lábát sumi, és nem adták oda neki Sumi autóját. Sőt, mikor vissza jött sumi, akkor még neki segített ahogy tudott...aztán Ervine elbazta, de ez más.
    Millió példát fellehetne hozni, hogy ez hülyeség, hogy szarabba 2. pilóta kocsija. Segítik őt is, de hozzá teszem, persze nem úgy mint az 1. pilótát. De muszáj hogy jó helyen legyen a 2.es pilóta, hiszen sok lóvé jön be a szponzoroktól...
  • Totti5
    Még nem sikerült előállni olyan érvel aminek lenne 0,1 % alapja is.

Mi a jó abban egy csapatnak hogy az egyik pilótájuk magabiztosan nyer verenyt a másik meg még a dobogóra sem fér fel, nem ogy mögötte végezzen.

Nos? most már valami elfogadható dolgot találjatok ki erre...

Gondolod ha tényleg lassabb autóval menne, akkor nem úgy lőnék be hogy Vettel mögött érjen célba???
  • bakkerman
    verd a fejed a falba egész nyugodtan,de velem maximum horner tudná elhitetni azt a dolgot,hogy webber "ugyanazzal" az autóval idén kalap szar,Vettel meg izzadás nélkül nyeri a futamokat,ha tényleg az ő autója szarabb mint a Vettelé,akkor üléscsere esetén Webber is nyert volna jópár futamot idén,ami elég lett volna neki is a VB címhez
  • bardocz
    Ha jól sejtem, már bánod, hogy hg lettél itt:D
  • Totti5
    "ha autót cseréltek volna,akkor most webber világbajnok"

• bakkerman
    Vettel kibaszottul nem a legjobb pilóta a mezőnyben,de ott van a top5-ben,ezzel az idei RB-al Hamilton,Alonso,WEBBER(ha autót cseréltek volna,akkor most webber világbajnok,Vettel a 3. helyért küzd),Rosberg,Schumacher(igen,ő is VB lehetett volna ilyen technikával),Button,így kb ennyi jutott eszembe. Hamilton esetében lehet nem ennyi ponttal,mert ő hajlamos eldobni a vasat,de ő is hozott volna 8-9 győzelmet,legalább ennyi pole-al! Vettel nagyon fiatalon az F1 csúcsára ért,2x világbajnok,rekordokat döntöget,és amíg nem lesz drámai szabályváltoztatás,addig világbajnok lesz évről-évre,de ahhoz még NAGYON SOKAT kell tanulnia,fejlődnie,és TAPASZTALNIA,hogy odarakjam Senna-Prost-Schumacher-Hakkinek mellé
  • Master91
    1: nedvesség....F1-ben nagyobb dolog volt győzni nedvességbe,mint szárazon nem?
    2:Szövegértés: utolsó 2 soromban, márt többes számban írtam
  • Ulvar
    khmm...2005...khhmmm...
  • Wlanseraf
    Ezt mondtam én is:) de ez már elég régen így van, ez hozzá tartozik az F1-hez.. régen még jobban számított szerintem amikor több gumi szállító volt... ott még az is cumi volt hogyha jó volt az autó de szar a gumigyártó:)