182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-
Pimpula #122133 De az Champ Car ez meg nem. Ha megnézel ezekről az autókról egy videót, ránézésre meg lehet mondani, hogy az F1-esek közelében sincsenek, de még megkockáztatom, hogy egy GP2-es autóval sem biztos hogy elbírnának.
Jók, strapabírók, lehet vele ütni vágni a másikat, de gyorsnak nem mondanám. -
Andrettiből több van mint gondolnád. Van Michael, az öreg Mario fia, ő ment McLarennel az F1be 93ba. Aztán van Michaelnek is egy fia Marco aki az IndyCarba megy.
Villeneuve miért szerepelt le? Amikor győzelemre esélyes autója volt akkor nyert. Utána meg a BAR Honda nem volt valami gyors szóval azzal nehezen tudott volna futamokat nyerni. -
Gyorsult az F1? :O Akármikor mutatták pályára szabva a pálya rekordot, 2004,2005,2006.....Nem hallottam volna az utóbbi 2 évbe, hogy valaki pálya rekordot döntött volna. -
F1 vs. Champ Car The 2006 pole position time difference between F1 and Champ Car at Montreal was exactly 5.047 sec.
Some details:
- 1.14.942 min. versus 1.20.005 min
- Fernando Alonso versus Sebastien Bourdais
- Renault F1 Team versus Newman/Haas Racing
- US$ 400 million budget versus max. US$ 10 million budget
- 400 employees versus 40 employees
- Michelin qualifying gumball tire-war tires versus Bridgestone regular 'reds'
- 19,000 RPM versus 12,000 RPM
- 2006 car versus 5-year old car
- 1320 Lb (with driver) vs. 1700 Lb (with driver)
The slowest qualifying F1 car - Frank Montagny in his Super Aguri - was only 0.853 sec. faster then Sebastien Bourdais!
Fastest lap times: 1.15.841 min (Kimi Raikkonen - McLaren Mercedes) versus 1.22.325 min (Sebastien Bourdais), a difference of 6.516 sec.
Given the cost, and only a 5 second gain in performance over a 400 pound heavier 'spec' Champ Car with a 'spec' engine on 'spec' tires it's easy to conclude that F1 is a complete and utter waste of money. -
De most már nagyon kicsavartátok,amit írtam,miszerint,aki F1-ből ment oda,az nem igazán égett be,fordítva viszont igen..
Andretti-ből meg kettő van..
A sánta aki itt szopott,meg a másik..
De Villeneuve is leszerepelt,meg Bourdias is -
Pimpula #122128 Pár éve volt, hogy a Champ Car, meg az F1 is ment Montrealban versenyt, talán 2006-ban, akkor a Champ Carok kaptak 7 másodperc körül. Na most ezek a mostani Indy autók az IRL-es autók körrekordjait se nagyon tudják megdönteni az IRL autók meg lazán kapnak 3-4 mp-t a Champ Caros autóktól. Most össze lehet adni alsó hangon egy 10 mp-vel lassabbak, ha figyelmen hagyjuk azt, hogy az F1- is gyorsult valamit az elmúlt néhány évben. -
Hát én sem értem miről hadoválsz itt. Mario Andretti 78-ba megnyerte a F1 bajnokságot, előtte Indianapolis 500 győztes.
Montoya CART bajnok és Indy 500 győztes.
Villeneuve szintén.
Attól, hogy jó autó volt alatta nem változtat azon, hogy Világbajnok lett.
Ugyanolyan mint amikor Schumi vagy bárki az lett, ugyanis egy szar autóval nem lehetsz világbajnok. -
Andretti pedig hiányos tudásom szerint is F1 Világbajnok. -
Montoya...
Achievements
1998 Formula 3000 Champion
1999 CART FedEx Championship Series Champion
2000 Indianapolis 500 Winner
2003 Monaco Grand Prix Winner
2007, 2008 24 Hours of Daytona Overall Winner
Awards 1999 CART FedEx Championship Series Rookie of the Year
2000 Indianapolis 500 Rookie of the Year Rookie of the Year
2007 NASCAR Nextel Cup Series Rookie of the Year -
Ő pedig a kivétel,aki erősíti a szabályt..
Bár azzal az autóval és akkor,a mi Zsotikánk is vb lett volna.. -
Nem igazán értem?!
Andretti bukott a F1-ben,ez az én állításom igazolja..
Montoya,ilyen szarul megy odaát?Bevallom nem figyelem a pályafutását,de akkor ő az első aki égne,mint volt F1 driver... -
Ja és Villeneuve? -
Andretti? Montoya? -
Két külön világ... Bourdias mégis mit tudott kezdeni a Toroban? semmit. A csapat sem épített rá és az autó sem volt jó. Egy jobb csapatban, jobb autóval lényegesen jobb eredményeket ért volna el, mert egy kiváló pilóta és nagy bajnok! -
Semmit sem akarok ezzel,csak mint tényt állapítottam meg..
1:10 a különbség a kettő között,mint árban,mint technikában.. -
Én még nem hallottam egyetlen F1-es pilótáról sem,aki átkerülve oda,ne állta volna meg a helyét..Fordítva ez már nem igaz... -
IXEMGabeo #122117 Barikáról van esetleg Indy onboard video? -
Nincs 2 másodperc a videón. Most nem tudom mit akarsz ezzel mondani.
Ezek egyenautók. Kifejlesztik és ezzel mennek egész évben vagy a következő 3 évben. Nehezebb mint az F1es, legalábbis a CC az volt, nincs mögötte gyár aki egész nap fejleszt és minden futamra elemeket hoz hogy tizedeket faragjanak, mert ez a sorozat nem erről szól. Itt a pilótákon a csapaton és az autó beállításain múlnak a dolgok. Persze a technika most is szerepet játszik, mert 3 motorgyártó van. Sevi, Honda és a Lotus. Lotus az még gyenge, emiatt Bourdias még nem tud úgy menni mint ahogy tudna. Érdekes volt látni hogy mennyire szenved ezzel az autóval Wilson. Tegnap konkrétan a kanyarokat sem tudta bevenni, meg megforgott amikor senki hozzá sem ért... Powerék meg fél mpt adtak körönként a komplett bagázsnak.
A lényeg hogy ezek az autók pokoli erősek és gyorsak. F1 után talán ezek a legjobb Forma autók? valaki okosabb biztos meg tudja ezt erősíteni avagy éppen cáfolni.
-
IXEMGabeo #122115 grat Rubensnek:) jó látni h kezdi megállni a helyét az Indycarban is -
Ráadásul nem is a sebesség a lényeg!
F1-es autó mehetne 500-al is ha akarnák,de a kanyarsebesség és a fék,amiben össze sem lehet hasonlítani őket... -
Nem a francot nincs! ég és föld,de még ez is közelebb,mint az amcsi csodák az F1-hez.... -
2.6 literes V6 turbo 550–700 lóerő, 12.000 max RMP + 100 ló "turbó búszt" :) brutális gépek ez nyilvánvaló és nagyon gyorsak.
Ezelről az új autókról nincs összehasonlító, de van hasonló.
Champ Car vs F1, van eltérés, de nem olyan hatalmas.
-

-
-
Pimpula #122109 A mostani F1-esnél bármi szebb :P
Összeereszteni őket nem lenne túl nagy kaland. Ezek az Indys gépek nagyon lomhának tűntek. Tempóra közelebb lehetnek az LMP-khez mint az F1-esekhez szerintem. -
A mostani F1-sek sokkal rondábbak, mint ez.
Szívesen összeeresztenék pár F1-est és ezek közül párat, milyen különbségek vannak köztük. -
onboard cam :)
-
Pimpula #122106 Belenéztem a versenybe nem volt rossz, csak lehetne kicsit ütősebb mezőny, meg kissé szebbek az autók.
Bourdais meg Lotusos lett? Nem is tudtam.
-
És akkor mi van?
-
Mert megint a magyar nyerne 10x annyi szavazattal -
mindegyik szerintem :D szar designerek dolgoznak náluk :DD ... nem is értem miért nem hirdetnek ki egy versenyt és a legjobbat, illetve amire a legtöbb szavazat megy azt tolják fel a szekerekre :DD -
Sauber ezerszer szebben nézne ki így. -
innen az ezsgéről kéne valakit beküldeni nekik... -
Chris Lowe #122100 Mezei tényleg nem jó, de a botrányos jelző az azért erős. Mondhatná valaki neki, hogy a kevesebb néha több, nem kell csak azért beszélni, mert akkor jönnek a közhelyes mondatok.
Egyébként komolyan nem értem, annyi jó riporterünk van, miért kell mindig megtalálni a legkevésbé hozzáértőt! -
Barichello 8. lett a mai IndyCar futamon! -
Hát igen ilyen a verseny amikor egyen autók vannak:) mondjuk a pálya hulladék volt, de ritmusos.
Barichello nagyon szépen ment, az utolsó körökben még előzött így a 8. lett! -
Ugy veszekedtek mint az ovodasok...
Hiaba is nyavogtok,nem fognak valtozni a kozvetitok.
pont -
IXEMGabeo #122096 ezt is és a James Huntos filmet is nagyon várom már -
Miért mi volt olyan vicces?