182279
  • IXEMGabeo
    egyszerű a képlet...gyors lenne a Merci, csak bezony az ő autójuk zabálja a leginkább a gumikat, ami rendesen visszaveti a tempójukat ezáltal a Lotus, Sauber, Ferrari és a Williams is beéri őket. Csak úgy lehet esélyük, ha az időmérőn mindig megcsípik a 3.,4. helyeket (általában a Mclarené lesz az első sor) majd szépen lerajtolják őket és az 1. etapig tartják őket esetleg így és a kiesésekkel együtt is 1-2 dobogóra számítok idén. :S Szomorú, de ezek a realitások
  • Master91
    Az se jelentősen sok!
  • Christian88
    Azért időmérőn szerintem igen is látszik az előnyük belőle.
  • Master91
    Még mindig nem látni rendesen az erőviszonyokat, 2 olyan futamon vagyunk túl amiből semmit se lehet levonni. Ausztráliából élből nem szabad levonni következtetést, Malajzia esős volt + kilőkték Sumit, stb.stb.
    Még arra se merek fogadni hogy McLaren fölény lesz pár futamig.
  • passatgt
    pedig nem úgy néz ki mintha olyan nagyon tartani kéne tőlük
  • Magic Boy
    Az FIA újra megvizsgálja a Mercedes szárnyát

Ez szerintem már égő a Red Bull és a Lotus részéről!
  • RatBaG #122168
  • a.carkey
    Azért, minden idők egyik legszarabb, ha nem a legszarabb McLarenjébe ült be, mondom ezt úgy, hogy mellette Senna és utána Hakkinen is jól ment vele.

Andrettinek egyszerűen nem volt elég egy év. Ő nem sűrűn ment EU pályákon, így csak azon volt eredményes (ha egyáltalán befejezte), ami az amerikai pályákhoz egy kicsit is hasonlított és lehetett rajta nyomni, mint pl. Monza.

Sajnos, a média a kezdetektől fogva lekaraktergyilkolta a szerencsétlent, különösen, hogy egy Hakkinen volt mellette a tesztpilóta a McLarennél.

Én nem bántam, hogy kivágták, mert abszolut Mika fan voltam és vagyok, de sajnáltam, mert ritka szimpatikus emberke volt.

• IXEMGabeo
    Aki világbajnok elméletileg a legjobbak legjobbika

mondjuk egy Fangio, Stewart, Clark, Lauda, Senna, Piquet, Schumacher a világbajnokok közt is eléggé kiemelkedők voltak...

Mansell, Hill, Brabham (műszakilag zseni volt), Prost ők pl nagyon jól tudtak fejlődni az évek során úgy, hogy voltak náluk tehetségesebb versenyzők is. Ilyen alapon Prostnak kamatozott a legjobban az egész mivel neki volt "agya" is a versenyzéshez holott Sennát sokkal tehetségesebbnek gondolták nála...

maiak közül Raikkonenre, Alonsora, Vettelre mondogatták, hogy isteni tehetségek...
  • FeikG
    Nem keserítettél el,mert ez is tény..
    Természetes,hogy akik odakerülnek,azok nem kutyaütők és szeretnénk mi csak egy töredékét annak,amit ők tudnak..
    De itt a klasszisokról volt szó a legjobbak között és azon a mércén mérve,már más a kása...
  • IXEMGabeo
    most lehet elkeserítelek, de tulajdonképpen, aki az F1-be kerül az mind egy született tehetség önmagába véve vezetéstechnikailag mindenképpen. Más kérdés, hogy a különféle tulajdonságokból ki, mit örököl...műszaki érzék, kommunikáció készség, csapaton belüli karizma. Minden apróságnak van jelentősége
  • Master91
    Vagy csak úgy huss, elszáll belőlük a tehetség, és beszürkülnek.
  • FeikG
    Ezt mondom,hogy a született tehetség,még nem elég!
    Kimi,Montoya,Hamilton is az,de egyikük sem tudott túl lépni rajta,kellenek hozzá azok amiket leírtam..
    Button simán átlépett Hamiltonon,mivel a hosszú évek alatt sokat tanult és finomított a stílusán..
    Ezért írtam azt,hogy meg is lehet tanulni,ha mentálisan is elég erős vagy,a másik az,hogy veled születik..
    De hát pont ez az,több példa is van rá,hogy hatalmas tehetségek,egy ponton megakadnak,vagy eltűnnek a süllyesztőben...
  • IXEMGabeo
    hamár itt tartunk Button is egy született tehetség mivel keveseknek van olyan finom stílusa, mint neki...az más kérdés h az évek során mennyi tapasztalatot gyűjtött, de ő pl az F1 előtt mindent megnyert, volt olyan sorozat, ahol 26 futamból 25-t nyert meg...
  • IXEMGabeo
    Raikkonen is született tehetség elméletileg:)
  • FeikG
    Az semmin nem változtat!
    Ez az én véleményem,nem kell egyetérteni vele,én elfogadom a "különvéleményt" max nem értek egyet vele....
  • ScarY MAN
    született versenyzőnek kiáltottad ki Vettelt! ...
    ... mindjárt jönnek a rezidens trollok... máskor óvatosabban!
  • FeikG
    Ez fórum pajtás! Nyugodtan tedd el a dezodorod...
    Én szerény véleményem még ezzel kapcsolatban,
    született tehetség van és volt bőven a F1 palettán,de ez kevés.
    Kell hozzá kitartás,akarat,fegyelem és rengeteg munka..
    Ettől még nem lehetsz klasszis,vagy született versenyző vagy,a másik,hogy megtanulod..
    született nálam:Prost,Senna,Sumi,Alonso,Vettel
    tanult: Mansel,Hakkinen,Button... csak hogy néhány példát említsek...
  • IXEMGabeo
    ezzel egyetértek én is, hogy Villeneuve a vb címe után nulla volt kb, de azt tegyük hozzá, hogy a BAR-os időszakában is rendkívül gyenge volt az autója végig meg még ki is égett...viszont a vb cím, akkor is vb cím az más kérdés már, hogy Schumi mennyivel jobb pilóta nála:)
  • LaszloLedzenyi
  • IXEMGabeo
    köszönöm
  • FeikG
    Még mindig tévhitben vagytok...!!!
    Sumiban nem az a nagy,hogy 7 vb-t nyert,hanem hogy kettőt a Benettonnal,ami csak a 3. legjobb autó volt és 96-97 ben azzal a Ferrarival futamokat,sőt majdnem vb-t nyert
  • Master91
    És az autó vezette magát?
    Mára elég a hozzá szólásod, kikapcsolhatod a géped.
  • FeikG
    Mitől lenne szakmai?!! Talán a tied az a 12 éveddel?
    Csupán vélemény,ha már fórum....
  • Kit--Kat
    Az jó, mert akkor Schuminak max 3 VB-jét lehet elismerni, a többit az autó rakta alá 2001-2004 között. Még sem ő az évezred versenyzője :(
  • Kit--Kat
    ",aki sztem egy senki volt,csak az ostoba tini egyetemista lányok kedvence volt akkoriban a zöld meg sárga hajával.."

Ez aztán szakmai megközelítés. :)
  • Master91
    Pontosan. Hakkinen a '90-es évek egyik legjobb pilótája volt. ( közepe felé értem, mielőtt jönnének a torllok )
  • Pimpula
    Hakkinen sem jobb, ameddig ment az autó, addig jó volt akárcsak Hill meg Villeneuve, de amikor már kicsit nehezebb volt a helyzet, már Coulthard is elverte. Ha Hillék ültek volna abban a McLarenben ők is hozták volna azokat a címeket.
  • FeikG
    Tudod én mindig azt mondtam 1 vb címet össze lehet makizni,erre számtalan példa van..(Hill,Villeneuve,Kimi,Hamilton,stb)de kettőt már nem!
  • FeikG
    sztem ő jó volt..
    Igen 1 vb címet köszönhet Suminak,de ennek ellenére nagy meccseket láttam tőlük..
  • FeikG
    Te kivel beszélgetsz?? Tudod?
    Vagy csak írsz amit érsz....
  • Pimpula
    Hakkinen miért is klasszis, ős is csak akkor nyert vb-t amikor az autó nagyon jó volt, vagy amikor Schumi a lábát törte. Semmivel sem nagyobb teljesítmény, mint amit Hill meg Villeneuve csinált. Hozta legjobb autóval amit kellett. Amikor meg nem volt alatta jó autó bénázott ahogy a másik kettő.
  • Wlanseraf
    Ki evett meg kit? Hill? ez azért elég vicces:D vissza kellett fogják hogy a retardált Hill vb legyen:D ha nem elölről ment egy értelmes versenye nem volt:D jó vicc
  • FeikG
    3 pont volt kettejük között a végén úgy,hogy Sumi akkor kiesett..
    De nem is ez a lényeg és én csupán Villeneuve-ről beszéltem,aki sztem egy senki volt,csak az ostoba tini egyetemista lányok kedvence volt akkoriban a zöld meg sárga hajával..
    Hakkinent,meg még véletlenül se sorolnám ide,mivel ő egy klasszis volt,mint Mansal, Sumi meg a többiek..
    Hill (akit azért én nem sokra tartottam) de 96-ban meg megette vacsorára..
  • Wlanseraf
    Szeretem amikor ezt még mindig magyarázza valaki.... igaz hogy már ő is bevallotta hogy szándékos volt de nem baj... az elvakult fan még megmagyarázza:D
  • Pimpula
    Ha az emlékeim nem csalnak Scuminak az a kizárás már semmit nem ért, mert ha az nincs akkor is bukta a vb-t. A Ferrari valóban rossz volt, ahogy az előző évben meg az azutániban, de mégsem lehet azt mondani, hogy Hill, Villeneuve és Hakkinen lebőgtek volna mert csak így tudtak vb-t nyerni, hogy Schumi alatt nem volt olyan autó.
  • Christian88
    Ebben a repülőrajtban mi a poén?
  • FeikG
    Ráadásul,én láttam őt élőben versenyezni,ellentétben veled,amikor vb lett úgy hogy Sumit kizárták és elvették az összes pontját,tette ezt egy 3 klasszissal szarabb autóval...
  • FeikG
    Hagyjuk ezt! Elbeszélünk egymás mellett,te is mondod a magadét,meg én is..
  • mcmoha