182278
  • mcmoha
    Az nincs eloirva hogy az 1 literen kivul mennyi maradjon. 1.3 liter benzin volt a tankban, ha 3 decivel beert volna nincs semmi baj. Ha a megallas utan 2-3 liter maradt volna akkor bevettek volna a muszaki hiba dumat.:)
    Sajnalom Hamiltont, en a csapatot teszem felelosse, ok kurtak el.
  • Boncmester
    Így van.
    "Except in cases of force majeure (accepted as such by the stewards of the meeting), if a sample of fuel is required after a practice session the car concerned must have first been driven back to the pits under its own power."
  • G_ArchAngel #123745
    Mindketto:
    Be kell ernie a boxba es ugy kell maradnia elegendo benzinnek a mintavetelhez.
    Ezert buntettek meg, mert mindtat venni maradt elegendo, de hianyzott az a 2 liter, ami kellett volna, hogy beerjen.
  • mcmoha
    A szabaly csak idomerore vonatkozik. Ket dolgot kell teljesiteni: a kocsinak onerobol kell visszamennie a pit-be es ezutan meg minimum 1 liter benzinnek maradnia kell.
  • Boncmester
    Nem mindegy, hogy a versenyen nem tud-e levezető kört menni, vagy az időmérőn...
  • Dietrich
    nem az a gond, hogy megállt hanem az hogy nem maradt elegendő benzin a tartályban a szabályzat szerint.
  • COOLancs
    Nem a levezető körön múlik, hanem hogy marad-e elég üzemanyag a mintavételhez, mert a benzingőzt nem tudják bevizsgálni.
  • Totti5
    Amikor anno 30 percig semmi nem történt az jó volt? Mondjuk nekem az 1 körös kvali tetszett a legjobban... mindenkit láttam.

Q1-Q2 mindig végig mozgalmas. Q3ba 1-2 pilóta néha úgy dönt hogy feleslegesen nem erőlködik.
  • Totti5
    Most hogy Hamiltont seggberakta az FIA 50. alkalommal is, felmerül a kérdés bennem hogy pl múltkor amikor többen nem tudtak levezető kört tenni, az teljesen szabályos volt? kettős mérce gyanús vagy szar a szabály és sürgősen módosítani kell.
  • COOLancs
    Gondolom Vettel is üzemanyaghiány miatt ment be, nem? Hamiltonéknak nem volt ennyi esze... Elég nehéz lehet ez feldolgoznia.
  • IXEMGabeo
    az időmérőt némileg beárnyékolja a Q3-as spórolás a gumikkal. Chris arra gondol, hogy ez nem szórakozás a nézőnek, hogy a versenyző ki se jön, vagy mondjuk 1 mért kört megy, mert a gumikkal spórol. Igazság szerint elég lenne visszamenni a 2007-2009-ig tartó időmérős szabályokhoz, vagy csináljanak egy Qualifying keveréket máris izgalmasabb lesz az időmérő:) Én osztom a véleményét e tekintetben, de ez így működik 2010 óta sajnos, nem sajnos...

Egyébként mindent összegezve kurva jó szezon sztem, de mondjuk számomra nagyon kevés szezon volt unalmas
  • Totti5
    Q2 olyan parádés volt, amit már nagyon rég nem láttam... hamar elfelejtetted pedig ma történt. Azt hogy a Williams, Lotus és 1-2 közép hátsó csapat is bekavarhat a jó szabályoknak köszönhető. Azt hogy 12 pilóta 1 mpn belül van az is, mert szoros a mezőny és látható hogy egy élcsapat pilótája úgy kieshet a 10ből mint annak a rendje, mert 1-2 tized több pozíciót is jelent, így nem tehetik meg hogy bent ülnek és várnak a csodára... persze ez hülyeség mert megtehetik, aztán csodálkozhatnak hogy kiestek.

Q3 már a versenytaktika része. Mint írtam, annak semmi értelme hogy pl Sumi kijön egy lágyon fut egy 9-10. időt... persze lehet egyeseket ez hatalmas megnyugvással töltött volna el, de miért is? magyarázzátok meg...

Nehezen tudom elhinni hogy ez is szar és ez is rossz és ez sem izgalmas...

Tavaly az volt a baj hogy 1 csapat dominált, most az a baj hogy nincsenek előre leosztva a lapok... sose jó semmi, és mindig a negatív dolgokat kell nézni... ez a jó hozzáállás?

• IXEMGabeo
    sőt volt egy 2007-es Fuji esős futam ahol Kubica is kiment a pályáról és úgy jött be Massa elé, az igaz, hogy összevissza előzgették egymást, de volt ilyen is mégsem voltak szankciók...
  • G_ArchAngel #123734
    A versenyzok kozott felmerult.
  • IXEMGabeo
    na várjál, de Hamilton mikor visszatért a pályára azután ment el Rosberg mellett végérvényesen. Az fel sem merült, hogy ő ott hibás lett volna...
  • G_ArchAngel #123732
    Hamilton szurkolok mar hegyezik a troll ceruzat, amivel megmagyarazzak, hogy Alonso-nak akartak kedvezni hazai palyan:)
  • G_ArchAngel #123731
    Tevedsz.
    Nem lehet elozni palyan kivul, ami hatarat a felfestett feher vonal jelenti. Ez most Rosberg agressziojatol fuggetlen.
    Anno sokan lovagoltak Raikkonen Spa-i eseten, de ott az eligaztitason engedelyt adtak ra, hogy a rajt utan el lehet hagyni a palyat, kesobb mar nem. Csak abban az egy korben, abban az egy kanyarban.
  • IXEMGabeo
    RIP Shelby

Az fasza...szigorú döntés
  • arsnl
    volt?

@SkySportsNews
    McLaren's Lewis Hamilton excluded from qualifying for the Spanish GP and will start tomorrow's race at the back of the grid.
  • Carlos
  • Dietrich
    Carroll Shelby (1923 január 11 – 2012 május 10)
  • Dietrich
    Közlemény a Forma-1-es közvetítésről
  • IXEMGabeo
    F1 news
  • Dietrich
    egyébként mától, péntekig mindennap 6 órás kvalit nyomnak. Holnap a leggyorsabb már 5000 dollárt kap.
    Alesi 20-21 óra között fogja a 3. Fázist teljesíteni. ha meglesz akkor készülhet az Indy500-ra.
  • nearo
    Amiket időmérő közben/után írtál, azokból arra következtettem, hogy a történtek egy kicsit kibillentettek a nyugalmadból :)
    Na mindegy, nem vitatkozok, megint itt vagyok tanulás helyett... :/
  • Dietrich
    vasárnap=szombaton
  • desigo
    Hamiltonnak kicsit erős ez a 10 hely hátrébb.
    Nem sajnálom de ez most cumi...
  • Dietrich
    régen ugye 2x1 óra kvali volt pénteken 1 és szombaton is 1 órás.
    pénteki szárazidőben volt lefutották, de ha vasárnap esett ki sem mentek a pályára. Az jobb volt?
  • Chris Lowe
    Egyébként tényleg nem tiltják a szabályok, hogy bentmarad a boxban, nade én és még pár millióan időmérőt akarunk nézni és nem ventilátoros itókás ücsörgést a versenyautóban.
  • Chris Lowe
    Nem húztam fel magam, egyszerűen leirtam a véleményem. Nincs régi f1, ez van ezt kell szeretni, nem tudok mást nézni.
  • Dietrich
    Tavaly az IndyLightsban indult pont Indianapolisban először és rögtön Pole-ból. Sam Smidt csapatában.23 éves amerikai.
    elötte USAC, Ascar, Nascar szériákban indult.
  • IXEMGabeo
    okos ötlet, de gondolom az plusz költségeket emésztene fel...már lassan azt mondom, hogy esős gumit is felesleges csinálniuk, mert nem engedik őket versenyezni esőben tehát nyugodtan betehetnének egy Qualifying keveréket:D:D:D
  • IXEMGabeo
    ott Rosberg lehetett volna hibás maximum, de nem volt semmi irányváltoztatás régen ilyeneket amúgy sem büntettek, hálistennek Bahreinben nem avatkoztak közbe versenybírák
  • IXEMGabeo
    nem láttam az időmérőt, de ma este meglesem 21-től az M2-ön. Láttam az eredménysort Maldonado nem tudom h lett 2.:D, Button is Webber is szívott kíváncsi vagyok rá...
  • nearo
    "valaki ki sem jön" - nem tiltják a szabályok
    "valaki megáll a pálya szélén" - ha igaz, amit pár hsz-el ez előtt írtak, akkor meg is kapja érte a magáét
    "valaki kimegy gumit melegíteni" - ezt sem tiltják a szabályok

Úgy érzem, hogy te valami olyasmit szeretnél, ami nincs. Vagy fogadd el azt, ami van, vagy ne nézd. Változtatni úgysem tudsz rajta, csak feleslegesen felhúzod magad.
  • Master91
    Ezért lenne jó az időmérő gumik..... :/ valahogy tuti meg lehetne oldani.
  • Master91
    Semmi ok nem lett volna meg büntetni Rosberget. És igen, pályán kívül előzte meg, mind a 4 kereke kint volt a pályán !
  • Chris Lowe
    Mi a problémám?
    Kábé 3szor írtam le.
    Megy a taktikázás, valaki ki sem jön, valaki megáll a pálya szélén, valaki kimegy gumit melegíteni stb.
    Mennyire jó lenne egy olyan időmérő amikor kimennek és eldöntik erőből, hogy ki a gyorsabb.
    Ha szerinted pont a gyors köre után technikai okok miatt leáll és nem taktikai okok miatt akkor te még hiszel a mesékben is. Jó neked!
  • Zomil
    "de multkor mar elneztek, hogy palyan kivul elozte Rosberget"
    Azt inkább Rosbergnek nézték el :)
  • Pimpula
    Zsír köszi.

Erről a Bryan Clausonról tudnál némi valami felvilágosítást adni, mert gyorsnak tűnik, de életemben nem hallottam még róla.