182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
GP2 -
A Spanyol Nagydíj rajtrácsa:
Hely Verseny Csapat
1 Pastor Maldonado Williams
2 Fernando Alonso Ferrari
3 Romain Grosjean Lotus
4 Kimi Räikkönen Lotus
5 Sergio Perez Sauber
6 Nico Rosberg Mercedes
7 Sebastian Vettel Red Bull
8 Michael Schumacher Mercedes
9 Kamui Kobayashi Sauber
10 Jenson Button McLaren
11 Mark Webber Red Bull
12 Paul di Resta Force India
13 Nico Hülkenberg Force India
14 Jean-Éric Vergne Toro Rosso
15 Daniel Ricciardo Toro Rosso
16 Felipe Massa Ferrari
17 Bruno Senna Williams
18 Vitaly Petrov Caterham
19 Heikki Kovalainen Caterham
20 Charles Pic Marussia
21 Timo Glock Marussia
22 Pedro de la Rosa HRT
23 Narain Karthikeyan HRT
24 Lewis Hamilton McLaren
Hamilton - Massa találkozó várható
-
bodajoci #123826 Ez ok, csak az indy topicba kellett volna... :) -
madmanic #123825 Egyáltalán mi a pandamaci pihe-puha pöcséért vették ki azt a szabályból, hogy q3 ban már versenyre tankolt autóval kell indulni? Nem lenne ez a kretén benzin szabály..
Vagy lenne egy üzemanyag szállító ( értsd: nem adagolhatnak semmit a csapatok a benyába ) nem kellene vizsgálgatni...
-
madmanic #123824 így van.. tragédia mit művel a meki idén.. Hami mindent megtesz, hozza a pole okat, ha nem a boxban basszák el a versenyét akkor ilyennel.. Mi lett volna ha szaros 3 literrel több van a tankban? Nem 5 tizeddel kalapálja el a mezőnyt, hanem csak kettővel.. Agyameldobom..
Meg is érteném ha máshova igazolna hamarosan.. -
GP3 a jurón (tegnapi futam felvétele)
9:30-tól élőben a mai. -
Alesi tegnap nem tudott 1 kört sem megtenni 210 felett (15 kört kell)a 3. szint teljesítéséhez. -
alesi tegnap nem tudott 1 kört sem megtenni 210 felett 815 kört kell) a 3. szint teljesítéséhez.
ma újra próbálkozhat...egészen a pole dayig.
Mondjuk lehet nem csak benne a hiba hanem a Lotus motorban is... -
Egyrészt a jelenlegi pontrendszer előtt a legjobb 8-at pontozták 2003 óta
Még1x..
a F1 sajátja a TOP 6 pontozása volt. menj az időben még elöbbre.
Nem azt írtam mi volt a jelenlegi elött. -
A Lotus mindegyik pályán gyors volt. Az, hogy eddig még "csak" annyi pontjuk van, amennyi, az a problémáiknak köszönhető. De egy 3-4. helyen induló Lotus igenis esély. Maradt Alonso és Maldo, és ha ezekből csak egyet mindketten megvernek, már jó. Egy biztos, ha csak 2. és 3. helyen érnek be, akkor is komolyan felzárkóznak az éllovasokhoz.
Valami azt súgja, hogy Grosjean fog először idén a Lotusnak nyerni. Baromi sokat fog számítani a rajt is, és Perez megint ott van Kimi mögött, szóval akár még Perez is előre jöhet.
Buttontól és Vetteltől is jó eredményt várok, de valami miatt úgy érzem, Alonso nem fog nyerni.
Hamilton meg:
-
Sokat ér, Hami is azt mondta :D -
IXEMGabeo #123817 kiderült h a .comos oldalra gondolhatott nem a mi kis "gyöngyszemünkre"
-
nem figyeltem pont akkor. Mit mondott? -
Boncmester #123815 Mert a szabályok mellett a szabályszegésekre adható büntetések is szabályozva vannak, gondolom... -
Én csak azt nem értem, miért kell ilyen szigorúnak lenni?
Induljon a 2. legjobb idejével, azzal körbeért a pályán. -
paj01 #123813 Megtankolva azert mas lesz a szitu. Csodalkoznek ha tartosan elol maradna. Csalonso nem fogja azt hagyni hazai palyan...:D -
G_ArchAngel #123812 Mit mondott volna?
Pszichologiai hadviseles - level 1. -
Nem tudom figyeltétek-e amit Maldonado mondott a qualy után.
Azt mondta, hogy a Williams versenytempója jobb lesz mint a időmérős. -
G_ArchAngel #123810 "„Úgy gondolom, volt egy sanszunk arra, hogy bejussunk a legjobb három közé, ám küzdöttünk a beállításokkal” – magyarázta a „Jégember.” „Az időmérőre valamelyest változtattunk az autón, és végül kiderült, hogy jól tettük. Néhány apró hibát vétettem, ami időbe került a Q3-ban.”" -
IXEMGabeo #123809 változnak mindig az erőviszonyok, 1. futamon Mclaren fölény volt (Vettelnek kellett mázli, hogy 2. legyen), 2. futam lutri, mert esős volt, 3. futamon a Mercedes villogott ill. a Mclaren szintúgy, 4. futamon Lotus-Red Bull.
Azt tartom továbbra is, hogy a Lotus bánik a legjobban a gumikkal a Sauber és a Red Bull mellett. Kínát azért nem számítom bele, mert Kimiék eltaktikázták ott -
paj01 #123808 Hat igen ne feledjuk, hogy 3.ak a konstuktorok kozott... -
Boncmester #123807 A Lotusok az első három futamon is gyorsak voltak, csak általában gyorsan kiestek, vagy egyéb problémájuk volt. -
Boncmester #123806 Na ja, eső várható a futam idejére a hivatalos oldal szerint. Az pl Alonsonak bejött legutóbb, de amilyen szuper taktikusok voltak az utóbbi években a Ferrarinál, én már most előre sajnálom :) -
IXEMGabeo #123805 majd meglátjuk mindenesetre az pl nem a Bulloknak és a Lotusnak kedvezne, hanem pl Pereznek:D -
IXEMGabeo #123804 megadta magát viszont a Lotus hol volt az 1-3. futamon? Az igaz h pechük is volt, de nem volt még akkora nyers tempójuk a múltkor pedig még nagyságrendekkel jobban bántak a gumikkal, mint a Ferrari, Mclaren, Mercedes, de még a Saubernél is jobban. a Red Bull ill. Vettel volt az, akinek a stílusához mérten jobban bánt a gumikkal, mint Kimi. Ha hasonló időjárás lesz akkor a rajtpozitúrának köszönhetően a Lotus a futam nagy esélyese. Bullok hátul vannak és a tempójuk vagyis leginkább Vettel tempója szinte azonos volt Raikojéval múltkor... -
Boncmester #123803 Ebből kiindulva igaz, de elvileg már pár fokos eltérés a pálya hőmérsékletében is kilökheti az ideális üzemi hőmérsékletből a gumikat, ami megint másik csapatnak kedvezhet... -
paj01 #123802 Foleg h allitolag szar ido lesz. -
Boncmester #123801 Az előző versenyen is megadta magát Kimi gumija, mikor pont odaért Vettel mögé, kínában a Merci bánt a legjobban a gumikkal, Ausztráliában a McLarennek nem volt velük semmi gondja, szóval én nem tennék túl sok pénzt senkire sem holnapra. -
Akkor nemtom mit néztem, de a szektoridők alapján tényleg :) -
IXEMGabeo #123799 ha arra gondolok, hogy Bahreinben hőség volt és a Red Bull-Lotus kombó volt a leggyorsabb akkor itt is ez lesz a helyzet. Maldonado és Alonso egy plusz a mezőny elején kíváncsi leszek ők hol fognak végezni, de szvsz a Lotus nagyon jó helyzetben van.
Kínában hűvös volt az a Merciknek kedvezett én ebből a logikából indulok ki ugyanis most Barcelonában is várhatóan hőség lesz holnap, feltéve, ha nem lesz eső -
Boncmester #123798 Hát pedig ha van lehetőséged számítógépet is nézni a futam és az időmérő közben, akkor mindenképp ajánlott felregelni a live timingra, és a hülye kommentátorok akkor nehezebben tudnak összezavarni... Én nagyon szeretem, hogy látom a full időmérő rendszert. -
IXEMGabeo #123797 Lotus, Red Bull és a Sauber bánik a legjobban a gumikkal.
Mclarenre és a Mercire:( nehéz futam vár -
Boncmester #123796 Nem tudjuk, milyen lesz a versenytempó. Nem véletlen maradtak olyan sokan bent a boxban Q3-ban. Valószínűleg nagyon eszi a gumikat a pálya, és nagy kérdés, kinek hogy fog feküdni majd ez a dolog. Simán elfogyhat bárkinek pár kör alatt a gumija, aztán akár még a Sauberek is előrejöhetnek, ők jól szoktak bánni a gumikkal. Eddig minden futamon szinte változott, hogy ki tud jól bánni a gumival. -
ilyenkor jön jól a bugmenot.com :) -
IXEMGabeo #123794 ide most nincs kedvem regisztrálni -
De, engedik neki. -
IXEMGabeo #123792 köszi -
Karthikeyan nem fog indulni? -
IXEMGabeo #123790 ja viszont nagyságrendekkel jobb a Lotus az egyenesben amellett, hogy még a versenytempójuk is minden igényt kielégít. Szerintem 1-2. helyen fognak végezni maximum közéjük ékelődik Alonso ill. Maldonado -
Boncmester #123789 Ezért mondtam, hogy a Live Timingot nézd a formula1.com-on.