182279
  • passatgt

Azt nézem, hogy ha picit még balra ment volna schumacher, lehet elkerüli
  • Boncmester
    Hozzá a cikk kommentje a facebookról:
    "Interjú a Ferrari csapat vezetőjével - Nagy kérdés, vajon bárki is tudhatja az idei gumik titkát?"
  • Boncmester
    És itt az éppen idevágó interjú.
  • Boncmester
    Az egyértelmű, hogy ha esik a gumik hőmérséklete, akkor nem tapadnak, csakhogy az aszfalt hőmérséklete ugyanaz, valamiért mégis megváltozott a gumi hőmérséklete. Ami nem is lenne probléma, ha tudnák, hogy miért változott meg, csakhogy pont az a gond, hogy fogalmuk sincs nekik sem, meg másoknak sem.
  • Kit--Kat
    A Lotus nyilatkozta, hogy esett a gumi hőmérséklete és onnantól kezdve meghaltak ;)

És nem csak az aszfalt hőmérséklete számít. ;)
  • Boncmester
    Érdekes, Bahrainben jól mentek a 32-34 fokos aszfalton, Monacoban meg 38-ról 31-re változott a pálya hőmérséklet a verseny alatt, ami nagyjából megfelel a Bahraininek...
    A tényeknek azért utánanézhetnél, mielőtt állítasz valamit.
  • Kit--Kat
    Ha pontosítani kéne csütörtökön már vége is volt a hétvégéjének amikor egy értelmes kört sem tudott megtenni.
    Egyébként Q3-ban ahogy Grosjean úgy Kimi is benne hagyott 3-4 tizedet az utolsó szektorban, mindketten előrébbről indultak volna. Grosjean simán lehetett volna 4. tegnap, de megint bénázott a rajtnál, olyat rántott ijedtségégében a kormányon az Alonsos kontaktnál, amit egy ilyen szűk pályán nem lehet büntetlenül megtenni. Nagyon nem érzi a test-test elleni helyzeteket, ez ugye már nem a GP2 ahol túl kórosan ütötte-vágta az ifjoncokat.
  • Kit--Kat
    Hagyjad már abba ezt az okoskodást. Tudod mennyit számít a hőmérséklet? A Lotus jól bánik a gumikkal meleg időjárásban, míg a többiek ilyen körülmények között jobban eszik a gumikat. Pont ezért hűvösebb időben nem tudják üzemi hőmérsékletre hozni a gumikat, ami miatt csúszkálnak és ilyenkor lassúak is és a gumikat is hamar megeszik, mint ami Kínában is történt. Ezzel szemben a hűvösebb idő jó tesz a melegben gumifogyasztóknak. Érhető?
  • Kit--Kat
    Grosjean?! Kétlem. Nem tud rajtolni a gyerek és szinte minden futamon koccan, az más kérdés, hogy sokszor a másik a kárvallottja az esetnek.
    Időmérőn gyors, de versenytempóban nem az igazi.
  • Boncmester
    Ja, csakhogy itt két hete még attól volt hangos a fél fórum, hogy hülyeség, hogy nem lehet megtanulni a gumikat, mert a Lotus és a Williams mindig milyen szuperül használja őket, nem pedig csak éppen mázlijuk volt pár versenyen.
    Aztán most bejött, hogy mégiscsak mázlijuk volt, és finguk nincs a gumikról, hát ennyi a történet. Ebből már következik az, amit te írtál.
  • Kit--Kat
    Ha nem tudod felmelegíteni a gumikat, ami most a Lotusnál előjött, akkor a csúszkálással rekord idő alatt szétkoptatod. Ennyi a történet.
  • Dietrich
    roadon fel sem megy az adrenalin IC-be se...na de indyben az utolsó 10 körre 200 felett a vérnyomás :)
  • nearo
    Hát... így utólag azt mondom inkább néztem volna meg Holnaputánt, mint a futamot... a rajt volt a verseny csúcspontja, utána egyszerűen semmi se történt.
  • Norbi1990
    Örülök, hogy végre nem mondják az emberek az oválokra, hogy csak körbe körbe unalmas szar pálya :D
    Egyedül tényleg, de versenyen kurvára nem :)
  • bodajoci
    ez egy istenkirály kép, amúgy a futam egy szar volt sztem, főleg, h este megnéztem az indy 500-at, ami állítólag egy unalmas körözgetés :D
  • Boncmester
    nCore vagy BitHumen pl, ha magyarul akarod, angolul meg gondolom sok más torrentoldalról is.
  • alonso82
    le lehet valahonnan tölteni a tegnapi futamot?
  • passatgt
    én azt nem értettem, hogy sumit miért hozták ki, 19-es időket ment a régi gumikon, a többiek meg 20-20.5-öt az új gumikon, pár kör még biztos volt benne
  • LeventeV
    tegnapi futamról XD

• b-type
    Kimi-nél az egész hétvége ütött vissza a versenyen, sajnos nem sikerült az autó beállítása igazán jól, ezért sokszor törte az íveket, legalábbis nekem ez volt az érzésem.
    Amikor viszont így vezet, azaz az autó egyensúlya nem jó, akkor sokkal jobban koptatja a gumikat, kicsit hasonlóan mint Button...Button nem felejtett el gumit kímélően vezetni, de ha az autó mondjuk alulkormányozott a kanyarokba bemenet, akkor töri az ívet..erőlteti az autót a kanyarba....és ezért megeszi a gumikat.
    Grosjean versenye sokkal jobban sikerülhetett volna, mert ő az időmérőjét elcseszte a középső szektorban, de sajnos neki még nincs igazán 'jelenléte' a pályán, gyors-gyors, de Alonso konkrétan pont leszrta hogy ott van.
    Ő csak akkor úszhatta volna meg ezt a rajthelyet, ha hasonlóan jól rajtol mint Alonso,MS, vagy Massa.
    Annyira benne volt ebben a rajtpozícióban a baj, hogy nagyon...teljesen helyzeten kívül került, és már csak utazott az eseményekben.
  • G_ArchAngel #124690
    Hja, megneztem egy osszefoglalot, annyi tortent, hogy Alonso nekivagta Grosjeant Schumachernek aztan vonat.
    Komolyan kezdem sajnalni a nemetet...
  • Boncmester
    Szerintem annyi a felfordulás oka, hogy a gumik tök random működnek (direkt), és emiatt a csapatok nem tudnak általában beletalálni az optimális használatukba, csak néha-néha véletlenül.
  • Chris Lowe
    Ráadásul schumi is ott vonatkozott rai mögött ami nyilvánvalóan nem tesz jót a guminak. Raikonnen gumija kopott tegnap a leggyorsabban az élen. Viszont ha kihozzák akkor 2 kerékcsere kellett volna és ugyanitt végeznek.
    Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy csinál pár jobban kopó gumit a gyártó és Ecclestone-ék hátul kisorsolják ki kapja. :-P
    Viccet félretéve sztem vannak gyengébb gumik ami kevésbé bírja, mert mással már nem tudom magyarázni ezt a felfordulást.
  • Mersant
    vonat. nem tortent semmi
  • Boncmester
    Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy csak nem láttad a versenyt, és random beszélsz... nem tudom megfogalmazni finomabban, szóval elnézést... HÜLYESÉGEKET?
    Az élmezőnyből csak Rosberg cserélt hamarabb kereket, mint Kimi, szóval itt szó sem volt semmiféle eltaktikázásról meg esővárásról, legalábbis jobban, mint a többieknél. Simán csak elfogyott alatta a gumi, míg pl Schumi alól nem, aki mögötte volt, és 5 körrel tovább húzta aztán, miután Kimi kiállt előle. De Kimi addigra összehozott egy csomó hátrányt az előtte lévő Vettelhez képest.
    Tudom, szerinted ez megint valami szuper taktikai húzás, mint az előző versenyen, de valójában csak tök simán elfogyott a gumija az etap végére.
    De amúgy le lehet torrentezni a versenyt, meg tudod még nézni, ha lemaradtál róla ;)
  • a.carkey
    Igen. Simán eltaktikázták. Nem az elsők között cserélt kereket. Folyamatosan szar a Lotus taktikailag. Lehet ezt a gumikra fogni, de nem érdemes. Az, hogy mi a vége és milyen időket futnak, különösen egy Monacoban, az nagyban köszönhető annak, hogy az üzemanyag is éppen hogy kitart, meg van elől valaki és a többi hozzá igazodik. Ráadásul itt egyértelműen addig próbálták húzni, ameddig meg nem jön az eső. De mivel nem jött meg, értelmetlenül. Figyeld meg, ha a Lotus 1x kitalálná és végigvinné azt amit elterveztek, nem [URL=http://www.youtube.com/watch?v=tCFjkUALsZc]"Plan B"[/URL]-zne, akkor nyernének. Még Hamilton és Schumacher adós valami szép eredménnyel, de szerintem a Lotus is összerakja a maga tökéletes versenyét, amit szerintem Grosjean fog megtenni először. Lehet, hogy már Kanadában ...
  • Boncmester
    Mindenki azt gondolta, hogy esni fog, viszont Kimit nem tartották kint. Schumi mögüle sokkal tovább kint volt, Kimi akkor ment be, amikor az élmezőny nagy része is. Simán elfogytak a gumik.
  • Boncmester
    Látom te megint a taktikára próbálod fogni a dolgot, és nem tudod elviselni, hogy csak simán senki sem tudja, hogy működik a gumi. Most pl Kimi az elsők között cserélt kereket, legutóbb meg kicsit később, és mindkétszer a taktikát okoltad azért, hogy lemaradt, nem pedig a szar gumikat.
    Nem véletlenül mérgesek az emberek a gumikra, nem véletlen mondta Schumi se azt, amit mondott.
    Hogy az utolsó kb 50 kör a 80 körös versenyből azzal telt, hogy mindenki 1.18 helyett 1.20-as köröket ment, totál szánalmas. Egyszerűen a gumi behatárolja a teljesítményt, pedig mehettek volna gyorsabban is.
  • szabii98
    nekemis, most, hogy gyakorlatilag ha jön az eső még Vergne is nyerhetett volna, nem sok értelme van kedvencet választani :D
  • ScarY MAN
    ez nagyon jó :DDDD
  • G_ArchAngel #124680
    Erdemes megnezni a futamot vagy csak vonat volt?
  • kifli
    autón kívül valahogy megszűnik, hogy most nekem ki a kedvenc pilótám, és ki az akit "nemszeretek"
  • RatBaG #124678
    ezek hülyék :D
    webber milyen kérdést kapott :DDDD

• Dietrich
    nem
    12..
    istenem...
  • desigo
    Koba :)

• b-type
    Sato nem fog Indy500-t nyerni soha, nem fér bele az 'arculatba'.
    Ennyit ért részemről.
  • Pimpula
    Jó hát innen 10-ből 10 versenyző behúzta volna. :D
  • Dietrich
    na ugye, hogy nem kell előre innod a medve bőrére, mert lefosod a bokád

Sato hülye volt...3 vagy 4-es kanyarnál kellett volna bepróbálkoznia..Rahalnak még lesz munkája vele :p
  • kifli
    amúgy nem gond, hogy néha-néha beírjátok ide, hogy van ilyen meg olyan futam ami nem f1, de kitárgyalni már a saját topikjukban is lehet.
  • Pimpula
    csúnyán bokalefosós futam volt. Főleg az eleje meg a vége volt nagyon kemény.