182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #124909 Webbert ugyanolyan későn érő típusnak érzem, mint Buttont. 26 évesen kezdett az F1-ben, a fizikai kondíciója kifogástalan kb, tehát nem fog egyhamar belassulni.
Itt maximum akkor vonulhatna vissza, ha behúzna egy vb-t vagy pedig teljesen elveszítené a motivációját.
Viszont, amit mondasz az a tapasztalat igen is sokat számít nála pl a beállítások terén. Jelenleg, ahogy ránézünk a tabellára egyenlően állnak Vettellel és most sincs elmaradva tőle, mint tavaly. Visszajöttek a 2010-es különbségek. Akkoriban átlag 1 tized volt Vettel javára, ami lófasz kb -
Boncmester #124908 Az igaz, hogy mindkettő fontos, és egy rossz kocsival egy jó pilóta sem tud szinte semmit sem kezdeni, csak mázliból. Viszont egy jó pilóta egy kevésbé jó kocsival is képes lehet sokmindenre. Nem csak az autó dönt, de persze a fizikai korlátokat megszabja. -
Boncmester #124907 Webber lassabb, de tapasztaltabb, mint Vettel. De szépen lassan Webber egyre lassabb lesz, Vettel meg egyre tapasztaltabb, és a VB címe óta fejben is nagyon ott van. Most csak a mázli faktor miatt van ugyanannyi pontjuk, nem a tudás miatt. -
Boncmester #124906 Azt még elhiszem, hogy ha a csapat kijelöl egy első számú pilótát, akkor azt inkább segíti, és előnyben részesíti. De hogy a másiknak direkt elrontják az autóját, vagy hasonló, hát az egy űber nagy baromság. Max Webber nem volt képes rendesen használni a kuplungot, de hogy direkt elrontsák neki, azt kötve hiszem. -
IXEMGabeo #124905 Régen még a 90-es években mások voltak a szabályok. Sok tesztlehetőség okán többet ki lehetett hozni az akkori technikából, mint manapság. 97-es Magyar futamon Damon Hill is csodát művelt azzal a rozoga Arrowssal. Manapság azért ritka ez, szorosabbak a különbségek jó pár éve csapaton belül is nagyon ritka a másodperces eltérés azért ez régebben nem így volt. Schuminak pedig nemcsak az akkori szabályok feküdtek, de fiatalabb és vagy 10%-al gyorsabb lehetett, mint azért manapság bármennyire is van benne még spiritusz.
Ott van a 2009-es Renault esete. Egy abszolút középmezőnyhöz tartozó autó volt és Alonsonak sikerült egy dobogót kicsikarni Szingapúrban vele, de azzal még pontot is alig bírt szerezni holott 2x vb ő is.
Sok múlik a technikán és régebben könnyebben ki lehetett hozni belőlük a maximumot és kissé szerintem többet számított a pilóta tudás is, mint manapság.
Montoya mondta egyszer, hogy a Forma 1-ben jelenleg a pilóta 20% a technika 80% -
IXEMGabeo #124904 és még azt nem is említettem, hogy Vettel amellett, hogy elsöprő volt azért Webbernek kb zsinorban 10 futamon keresztül érdekes módon akadt gond a kuplunggal a rajtnál...Azt se tartom véletlennek, de ezt már megbeszéltük -
IXEMGabeo #124903 Ha Webbernek feküdnek a szabályok (tavaly szvsz a technikai problémák illetve az EBD, Pirelli keverékek hátráltatták Vettelhez képest), tehát, ha fekszenek a szabályok neki és a RB is engedi őt versenyezni akkor Vettellel azonos szinten van. Talán az dönt Vettel javára, hogy kiegyensúlyozottabb tud lenni, mint Webbo, de én a 2010-es évükre gondolván hasonló a tudásszintjük még akkor is, ha Vettel 2x vb és nem Webber. Barrichello azért kissé elmaradt Schumachertől, ott tényleg csak 1-1 kiugró eredmény volt a braziltól -
Ferrari Academy 2010 óta van, előtte nem volt nevelőprogramjuk. Akkor kezdték el amikor látták hogy a Mclarennél és Red Bullnál ez milyen jól működik.
Azzal egyetértek hogy ez a "népautó" dolog kifogja nyírni az F1et végleg...ekkora marhaságot... -
Boncmester #124901 Sajna én is ez utóbbit érzem :( -
Igen, viszont a teszteredmények jók voltak. Meghát ennyire színes egyéniség a jelenlegi F1 ben nincs is mint Rossi bár én is valószínűtlennek tartom, hogy valaha F1 ben szerepel mint ahogyan a 3 kocsi/csapat felállást is.
Jelenleg nem erre tart az F1 jön majd a "népautó" csapat 1,5 L-es golf motorokkal fognak versenyezni.... de jó is lesz a jövő, lehet a mostani pirelliket már ahhoz tesztelik
-
Rossinak lenne keresnivalója olvasd el újra amit írtam és értelmezd kérlek, mert én ezt arra mondtam, hogy ha 3 kocsi/ csapat lenne. Montezemolo nyilatkozta ezt korábban nem én találtam ki.
Jövőre vagy talán már idén nem fog Massa helyére Rossi bekerülni Pereznek van szerintem a legnagyobb esélye hacsak valami nagyobb név nem kerül a kalapba a jelenlegi mezőnyből. -
Boncmester #124898 Az csak marketing volt elsősorban, hogy ott tesztelt.
De tudomásom szerint Kimi és Alonso sem Ferrari nevelések :) Hülyék lennének csak azok közül választani, akit ők neveltek. -
Azt, hogy életük legnagyobb hülyesége lenne ha nem az általuk létrehozott nevelőprogram keretén belül választanák a jövő versenyzőjét (akár jövőre Massa helyére, és erre legnagyobb esélye Pereznek van), hanem egy 33 éves, már kiöregedett MotoGP többszörös világbajnokot tennének be. Tisztelem Rossit, kétkerekűek nagy istene az biztos, de F1-ben uram bocsáss meg semmi keresni valója, véleményem szerint. -
Nagyon sok csapatnak van pilótanevelő programja nem tudom ezzel mit akarsz mondani. -
93-ban Atlantic szériában versenyzett amcsiknál, majd 2 év indycar, 95ben indycar bajnok és indy500 győztes lett (mondjuk azt bemákolta).
Scott Goodyear-t megbüntették amiért megelőzte a PaceCar-t akinek sofőrje túl lassan hajtott le a pályáról a pitbe. -
Ez pedig felesleges pénz kidobás, biztos örömmel teszi a Ferrari, hogy a semmire szórja a pénzt. -
Boncmester #124893 Hát akkor tényleg nem emlékszel azokra az évekre, pedig nagy csaták voltak, és ezek a srácok bizony nem voltak szar pilóták!
Úgy gondolj rájuk, mintha azt mondanád, hogy Kimi is béna, mert csak 1 VB címe van, előtte és utána pedig nem csinált semmit, pedig kb ugyanazt tudta a 2000-es években, mint mondjuk Hill a 90-es években, legalábbis az eredményeiket tekintve. -
Ferrarinak nem nagyon volt még két egyformán tehetséges pilótája az, hogy anno SC-t Irvine vagy Barrichello, Massa elengedte nem tetszett mert ártott a versenynek de ha egész évre nézzük akkor SC sokkal jobb volt és nyert volna ezek nélkül a pontok nélkül is.
3 jó pilótánál ez már sokkal nehezebben kivitelezhető pláne ha abból mondjuk 2 világbajnok. Érdekes lenne. -
Jó hát mondjuk 2000 előtti évekre nem nagyon emlékszek. Csak ennyi maradt meg bennem, hogy volt két vb a Williamsben, akik utána nem alkottak maradandót. Bocs, egy fél generációval fiatalabb vagyok nálatok :) -
Boncmester #124890 Na igen, Villeneuve az első évében VB 2. lett éppenhogy, a 2. évében VB 1., előtte pedig amerikában már szénnényerte magát Indyben vagy nem tudom, melyik sorozatban, ami akkor éppen ment. -
Hillnek van két 2. meg egy 3. helyezése is. Aztán átigazolt az Arrows hoz ahol futotta azt a fantasztikus Magyar nagydíjat. Ez kb. olyan mint a Force indiával (majdnem)nyerni bár ebben az évben semmi sem lehetetlen. Aztán a Jordan amivel nyert 1 versenyt asszem én őt szerettem és nem volt tehetségtelen pilóta csak rossz csapatokat választott amik nem tudtak vb nyertes kocsit adni neki.
Villeneuve-el ugyanez történt. Senki sem lesz tehetségtelenül vb győztes persze kell az autó is hozzá az kétségtelen. -
Boncmester #124888 2007-ben melyik volt a jobb autó, a Ferrari vagy a McLaren?
2006-ban a Renault vagy a Ferrari?
2005-ben a Renault vagy a McLaren? -
Boncmester #124887 Aham, és 2008-ban pl ki volt az első és ki volt a második számú pilóta?
De tény, hogy nem szoktak 2-t választani a legjobb pilóták közül, általában megelégszenek azzal, hogy náluk van a legjobb, és egy közép szintű. De hidd el, ha a közép szintű pilóta megverné az eredetileg jobbnak gondoltat, mint pl 2008-ban, akkor simán megcserélik őket. Náluk sem hülyék dolgoznak azért! -
Boncmester #124886 Hill pedig 93-ban Prost és Senna mögött 3. lett a VB-n, mögötte Schumi.
94-ben Schumi mögött 2.
95-ben szintén...
Utána meg ugyebár elment az Arrowshoz, ha jól emlékszem, és az sem volt az a top csapat. Akkor amúgy Williams rúgta ki kb Hillt is, meg Villeneuve-öt is, mondván, hogy az ő autójával bárki VB-t tud nyerni. Hát ezt azóta is láttuk... -
1 jo es 1 rosszabb!!! kozul is mindig a jo fog nyerni. kiveve mint azt mar alabb leirtam. -
engem spec. nem erdekelne hogy 3 autot lehet inditani, akinek van ra penze megteszi/marad, tobbiek nem. szerinted ferrari engedne oket egymassal versenyezni?! :D direkt olyan parosokat valasztanak hogy van 1 elsoszamu pilota es valaki, aki hajlando besegiteni neki. vicc az egesz... -
Boncmester #124883 Villeneuve mondjuk akkor jött az F1-be, utána pedig a BAR-ba ment, ami minősíthetetlenül szar volt a következő majd 10 évben, talán 2004 kivételével, amikor viszont a Ferrari leverte őket. -
rosszabb /= szar autó -
Boncmester #124881 Nem ROSSZ, hanem ROSSZABB autóval. Tehát mint ahogy előtte pár évig is olyan autóval nyert, ami nem volt körönként fél mp-vel gyorsabb, mint a többi. -
#124862 -re válasz -
Kiskoromból ködös emlékek között felbukkan két név... Villeneuve és Hill. Beültek a Williamsbe, VB-k lettek, aztán se előtte se utána semmi... de lehet én emlékszek rosszul. Ez esetben elnézést. -
Rossi már tesztel régebben a Ferrariban olyan 2-3 tizeddel volt a lemaradva Kimi körrekordjától ahhoz képest, hogy mennyit ült F1 es autóban nem rossz de úgy látom neked az ilyen dolgok a fontosak, hogy ebbe köss bele.
Az gondolom nem lenne jó neked ha mondjuk 1 top csapatban 3 vb esélyes pilóta küzdene ugyanazzal a technikával és csak a pilóták képességei döntenének. Neked lehet izgalmasabb a "gumi lottó" de én jobb szeretnék versenyt látni mint az aktuális 5ös lottó sorsolást vagy azt, hogy ki tud jobban a DRS el előzni...
Nem vagyunk egyformák...(tipp) legközelebb ha nem akarsz reagálni akkor ne tedd... -
"Schumi valszeg rosszabb autóval is tudott volna nyerni"
ja, mint tavaly, meg tavalyelott...
nyerni csak jo autoval lehet vagy irtozatos nagy szerencsevel, esetleg csalassal. -
Boncmester #124876 Na azért ne dőljünk már be ennek a Barichello a másodpilóta dumának.
Hidd el, ha a Ferrarinál bármelyik év 4-5. versenye után azt látják, hogy Barichello áll előrébb a VB-n, mert szarrá verte Schumit, vagy ha a Brawn-nál ő vezetett volna Button előtt, akkor őt nevezték volna ki arra az évre első számú pilótának.
Csak Barichello gondolta, hogy ő azért nem világbajnok, mert mindenki eleve másodrangú pilótaként kezelte, de valójában ő tette magát azzá. -
Boncmester #124875 Továbbra sem értem... Ott nem is volt kérdés... -
Boncmester #124874 Na de itt az érdemtelenül szerzett VB címekről volt szó. És az F2004 tényleg olyan autó volt, hogy minden másnál jobb volt a mezőnyben, de Schumi valszeg rosszabb autóval is tudott volna nyerni, mint ahogy sokszor nyert is.
Szóval neki abban, hogy szanaszéjjel verte az egész mezőnyt, nagyon komoly munkája volt.
Mint ahogy azt is igazságtalannak érzem, hogy azt mondják, hogy "Vettel a pole pozícióból tud nyerni, és pl Hamilton jobb pilóta, mert ő hátulról is szokott nyerni". Szerintem nem szép dolog felróni valakinek, pl Vettelnek, hogy pole pozíciót szerez, és azért előrébb sorolni másokat a képzeletbeli ranglétrán, mert ők kevésbé jó munkát végeztek szombaton. -
Ja és még annyit, hogy Barichello ugyanúgy másodpilóta szerepet játszott világ életében mint most Vettel mellett Webber. (vagy ha nem is most de az elmúlt 2 évben). Még a Brawn GPben is Button mögé sorolták, egyedül a Williamsnél nem. -
Arra válasz hogy a Williams mint sikeres csapat és VB csapat, hogyan kezdte karrierjét. -
Schumahernek azt az egy évét emeltem ki, nem hiába. Közelében nem tudtak lenni, ezért hozta FIA a 2005ös idióta szabályát ami a Bridgestone-os csapatokat hátráltatta (lásd Ferrari), valamint annyira leszarták a fejlesztéseket Ferkáék 2004 után, hogy a további éveket jól be is bukták. Ezért írtam CSAK azt az egy évet.
Szerintem marhára félre értetted amit írtam, mert pont megjegyeztem, hogy már réges régen előtte bebizonyította mekkora tehetség, a Benettonban, majd utána a Ferrariban már 96ban (ha nem bünteti meg ott az FIA feleslegesen).
Ja amúgy Schumaheres voltam amíg ferkás volt, de most is örülök a jó eredményeinek. -
Boncmester #124870 Ez most mire válasz?