182278
  • nearo
    Ha jól tudom ez a futam utáni +20 másodperc abból jön, hogy kiosztottak neki egy boxutcán való áthajtást, de mivel nem tudta letölteni, ezért +20 sec.
    Olyat egyébként nem szoktak, hogy egy hellyel hátrébb sorolják a versenyzőt, legalábbis ilyen eset nekem nem rémlik.
  • IXEMGabeo
    jól van Karácsonyra kapsz tőlem egy Mikulás csokit
  • badoer
    Ilyenkor mi van amúgy?Elküldik postán a serleget?:)
  • Ulvar
    Erről beszéltünk, hogy ez büntis volt, akárki akármit mond, és igazam lett.
  • Master91
    Igen kúrvára elszámolták, 5. lett.
    Tehát Rai3, Koba4, Vettel5
  • Norbi1990
    5. lett nem 4.
  • badoer
    Tévedtem csak megbüntetek:)
  • IXEMGabeo
    Kimi 3. helyen:SA:SADAs
  • zzeN
    Nem lett volna elég a 3. helyre sorolni?
  • badoer
    Egyszerű ez a Vettel Button dolog Monte Carloba ezt nem tudta volna megcsinálni nincs bukótér.Rakkőnen is csinált ilyet pár éve Spába a rajt után egyik Force Indiát előzte ilyen módszerrel meg.Én véleményem szerint nem lesz büntetés,kitalálnak valamit
  • Norbi1990
  • IXEMGabeo
    sok kis motorsportalos legalább elhallgathat végre...megkapták, amit akartak;)
  • Master91
    http://www.motorsportal.hu/pitstop/sebastian-vettel-20-mp-es-buntetest-kapott-igy-a-4-helyen-vegzett-c45566.html
  • nearo
    Én most csak ezt a szélesítős dolgot nem tudom felfogni... ha valaki lecsúszik az ívről a pályán kívülre, az számomra azt jelenti, hogy ott elcseszte a kanyart és időt vesztett.
  • IXEMGabeo
    És ahogy várható volt a sok értelmes szétcincálja Vettelt itt pl:)
  • IXEMGabeo
    ebben van valami egyébként...
  • bosco05 #126940
    Ja ebben van valami. Egyébként pont az lett volna izgalmas, hogy a később az még veresenyen belülre esett volna, vagy már nem...
  • bosco05 #126939
    Majd egyszer rádírok, elmegyünk GoKartozni :)
  • Norbi1990
    Szélesítés nélkül is utolérte volna szerintem, csak később.

Egyébként én úgy vettem észre, hogy idegbeteg lett amikor a Hamilton visszavette a körét. Utána kezdett el szélesíteni.
  • bosco05 #126937
    De pont ugyanazokat a baromságokat hajkurásszák itt egy páran, mint amiket Mezey :D Ezért nem hárítás. Néha Wéber és társai javítják, de szerintem sokszor úgy vannak vele mint Palikkal, ráhagyják, aztán jól van :D
  • paj01
    Na igen...:) Nem vagyok meggyőzve, arrol hogy amit vettel csinalt azzal gyorsabban korbe lehet érni a palyan:) Nalam a leszelesedes az hiba...azzal koszt szedsz fel, gumitormeleket port, adott esetben gazelvetellel jar, ha ez gyorsabb lenne többször latnank ilyesmit sztem:) Versenyzok mindig valljak h a felgumizott iv a fasza, elozni is azert szar mert lekell menni a koszos részekre. Az hogy vettel gyorsabb volt attol is lehetett, hogy amikor éppen a palyan volt kurva gyors volt:) Na mind1 eleg ebbol mara.
  • IXEMGabeo
    Ez felesleges hárítás, hogy a kommentátorok miatt hülye az itteni fórumozó részleg...ugyanazt a versenyt láttuk, te így látod én másképp...én lezártam
  • bosco05 #126934
    Vagy egyáltalán miért nem érte utol szabályosan? :D Miért kellett már ehhez körökön keresztül pályát elhagyva és vágva csalni? :) Biztos mert annyival gyorsabb volt! Nem igaz, hogy nem érted Norbi! :D
  • bosco05 #126933
    Ahogy Norbi is írta, tessék live timingot nézni, esetleg netes streameken keresztül követni a különböző pilótákat (igen ilyen is van), vagy csak a haza kommentátorok hülyeségétől mentesen lehalkítva végignézni egy pár futamot, máris más lesz a kép...
  • Norbi1990
    Oké.
    Button lassabb volt. Akkor Vettel miért nem tudta megelőzni szabályosan??
    Magyarázzátok meg pls.
  • bosco05 #126931
    De ha tudnál olvasni, akkor írtam, hogy igen Button lassabb volt, valamivel jobban elfáradtak alatta a gumik, de és itt a lényeg figyelj, ez önmagában KEVÉS lett volna ahhoz, hogy Vettel második legyen. Utóbbinak kellettek a szélesítések a vágások és legfőképp a szabálytalan előzés ehhez. Ezt fel tudod dolgozni, vagy megérteni valamilyen formában? Én nem erőlködöm tovább azon, hogy egy kicsit értsd is az autósportot. Téma lezárva.
  • Master91
  • IXEMGabeo
    úgyis te vagy a hülye...hiába magyarázod
  • bosco05 #126928
    Mert akkor Button és Alonso annyival jobb tempót mentek, egyébként azzal, hogy Vettel ennyit szélesített tudta némelyest fogni a gumikat...
  • paj01
    Hát nem tudom... az utolso körben vettel sztem mar nem vagott le meg szelesitett semmit, aztan minden szektorban kb 1mp-el gyorsabb volt buttonnal. Itt button belassulasa volt a kulcs...vettel szelesithetett volna a tribunig is akkor sem eri be ha birjak a mekin a gumik. Mikor button alonsoval ment vettel akkor is szelesedett joparszor még is lefele szakadt toluk.
  • Master91
    Ne is mond! Mezei meg mondt,a hogy Hülkenberg elengedte Sumit. F1-live fészbúk oldalán ha meg kérdezném, szabályos meg kövezés érne engem, hogy hogy merem azt feltételezni, hogy Sumi előzött, hisz Hülkenberg elengedte őt, mert Sumi 7x-es vb és és német.

Sky-on nézném, csak az edzések közben is néha be-be akad a videó...sajna az 5mb-s net se elég úgy tűnik :D
  • bosco05 #126925
    Ha csak a mostani futamot nézem ott van pl amiről a vita folyik. Mezey azt hajtogatta a futam végén, hogy Vettel mennyire csúszkál, pont amikor az említett levágásokat és szélesítéseket láttuk. Pár körrel később meg közli, hogy mennyire feljött Buttonre... Naná :) Mert szélesített, vágott stb... Ha csúszkált volna, akkor leszakad szvsz, de ő ehelyett feljött... Igaz, hogy Button lassult, de nem ennyit. Meg ezt a poros ív dolgot is túlzottan felfújják, úgy beszélnek róla, mint ha jégpálya lenne, holott közel sem erről van szó... Egy jobb ív, egy szélesítés kőkemény tizedeket hozhat...
  • bosco05 #126924
    Amúgy javaslom egy-egy futamot tekintsetek meg, mondjuk egy Brit szakértői kommentálás mellett, mert amennyire nézem a hazai "találgatások" elég sok embert elvisznek a hülyeség irányába...
  • IXEMGabeo
    Persze, mert forgalomban hátulról előre verekedve sokkal nehezebb a dolgod, mint az élen előnyt kiautózva...

Lehet, hogy középcsapat, de csak az időmérőn. Versenykörülmények között a legjobbak közt vannak
  • bosco05 #126922
    De az feltűnt, csak, hogy Vettel is épp úgy belassult :) Vágta a pályát, meg talán egy nagyon minimálissal több gumija maradt, de utóbbi önmagában szerintem édes kevés lett volna a második helyhez.
  • Norbi1990
    Mi köze van Buttonnak ahhoz, hogy Vettel jogtalan előnyhöz jut? :D
  • Norbi1990
    Csak megjegyzem, hogy a Sauberek voltak a leggyorsabbak a verseny nagy részébe :D
  • bosco05 #126919
    Hát nincs hát :D Na mind1.
  • IXEMGabeo
    És az nem tűnt fel, hogy Button a gumi miatt lassult be folyamatosan?
  • Norbi1990
    Akkor nincs miről beszélni :D