182278
  • Chris Lowe
    Ugyanmár pénzbüntetést kapott, az nem szólt bele a versenyébe. Perez futama lett tönkretéve.
    Grojean eddig hányszor zúzta le a rajtnál a lotust?
  • passatgt
  • IXEMGabeo
    Kamui Kobayashi a büntetés hatására F1-es karrierje legjobb eredményét szolgáltatta a most megszerzett 4. hellyel Hockenheimben
  • Chris Lowe
    Ott a pont. Sztem szivesen győzne így, tipikusan az a figura aki csinálja a dolgát, de a sajtó vagy a rajongók menjenek a picsába. :-D
    Egyébként számolgattam, hogy ha sauber 1-2 rajt van akkor a harmadik alonso kapott volna 15mp-et az elsőtől...és ez csak a futamidőkből számolva. Első helyen nincs feltartás nem kell előzni stb.
  • bosco05 #126992
    Azok a nímandok világbajnok F1 pilóták :D Igazi szarjankó az összes :D Más kérdés, hogy idén nem megy nekik annyira :D Alonso szerintem behúzza idén a bajnokságot.
  • Botond #126991
    Gondold el Alonso hogy röhöghet magába, hogy ilyen nímandoké lett a 2-3-4. hely, a VB címre veszélyes arcok meg eltűntek a végtelenben. :)
  • Ulvar
    Pezsgőt meg vesz az úton miközben jönnek Magyarországra :).
  • IXEMGabeo
  • G_ArchAngel #126988
    Raikkonen hogy rohoghet magaban: harmadik hely, meguszta az interjut es dobogot:)

Like a boss:)
  • Botond #126987
    Akkor az volt a szabály most ez. Akkor azt kellett betartani most ezt. Turbó motor, tankolás, félautómata váltó, stb, stb. Változnak a dolgok. Mondjuk szerintem is rossz irányba, de ez hosszú sztori lenne, hogy szerintem miért, és most fürdetni kell a kölköket, szóval bele se menjünk.
  • IXEMGabeo
    és valaki írta is, hogy pont 3 hete szigorítottak ezen a 4 kerékkel elhagyjuk a pályát és előzünk szabályon...Ez sajnos igaz. Mindig módosítanak, dehogy minek. Azért is kerestem meg ezt a videot, mert hihetetlen, hogy ami hasonló esetért 9 éve nem büntettek volna az most büntetést ér...
  • Botond #126985
    mármint "mind a 4 kerékkel átmegy a fehér csíkon, akkor kint van"
  • Botond #126984
    9 év alatt sokat változtak a szabályok, 2-3-4 éve volt vmi nagy balhé ami után pontosították, hogy ha vki mind a 4 kerékkel elhagyja a pályát, akkor kint van. Már nem emlékszem minek kapcsán volt, de most volt az elmúlt szezonokban vmi tisztázás.
  • Ulvar
    Nem nincs harag egyáltalán. Ez még a normális vitatkozás keretein belül maradt.

Igen abban megegyezhetünk hogy az FIA világéletében nem tudott jó döntéseket hozni. Jelen esetbe ez a büntetés is rossz abból a szempontból, hogy az FIA-nak azonnal reagálnia kellett volna az esetre úgy, hogy Vettel fülére szólnak, hogy add vissza a jogtalanul megszerzett helyed.
  • Botond #126982
    Csak két esetet hoztam fel, ahol két különböző döntés született (nem sumák elleni támadás akart lenni, csak ez ugrott be elsőre), hogy lásd néha ugyanabban a szituban ellenkező döntések vannak.
  • IXEMGabeo
    Ránézésre Trulli hagyott valamennyi helyet Schumi biztonságosabbnak vélte, ha kimegy a rázón túl.

Akkor megegyezhetünk abban, hogy az FIA nem következetes a döntésekkel kapcsolatban?:) Igen? akkor köszönöm. Más eseteknél, büntetéseknél sem úgy döntenek ahogy kézenfekvő lenne. Már azt is beszéltük egy csomószor, hogy igazából ezek az állandó büntetgetések feleslegesek lennének.

Amúgy remélem nincs harag nem akarlak felbosszantani
  • Ulvar
    De én megkérdezem még egyszer. Ebből a felvételből egyértelműen látod hogy Trulli itt ráhúzott e Schumira vagy sem. DE (hogy még ilyen szarba is megpróbálj belekötni) akárhogyan is történt, most egy 9 évvel ezelőtti esettel próbálsz érvelni, hogy ilyen történt régen. Igazából marhára nem érdekel, mert a mai esetnél kéne maradni. Az hogy mi volt 9 évvel ezelőtt és mi volt akkor a szituációval (vagy mi lett volna ha...) kapcsolatban a döntés, az nem érdekel jelen esetben.
  • IXEMGabeo
    Te meg most megpróbálsz egy más esetet felhozni Schumacherre kapcsolatban, ami nem kapcsolódik ide, eleve bevallottan nem kedveled, ahogy én Alonsot sem úgyhogy nem is érdekel a támadásod...
  • IXEMGabeo
    Te meg megpróbálod kimagyarázni a Schumi-Trulli és Button-Vettel esetet is, amikor nyilvánvaló, hogy teljesen ugyanaz...Azt már csak odatettem mellékesen, hogyha akkora nagy matematikus vagy akkor számold ki a távolságot...

Coulthardnál látszódik a kiszorítás, és ott írtam is, hogy később előzte meg Trullit amikor hibázott az olasz.

Összefoglaltam a helyzetet. Semmiképpen sem vagyok ideges, csak betettem egy utolsó példát te meg elkezdtél szapulni. Csak nem képzeled, hogy ezt hagyni fogom...
  • Botond #126977
    Igaza van, ezen nem változtat a stílusa sem. :)
  • IXEMGabeo
    mire fel vagy ideges? Trulli-Schumi és Vettel-Button esetről van szó. Coulthard eset csak egy kiegészítő eset, ahol valóban lehet beszélni kiszorításról...

A másik, hogy ne kezdj mondatot DE-vel:D:D:D
  • szabii98
    Jó volt a verseny? megéri megnézni? elég későn adják, ha csak a szokásos akk nem nézem meg...
    viszont alo triplázott, hihetetlen formában van. :D
  • IXEMGabeo
    94-es eset is hányszor volt téma te jó Isten...Ne hozzunk fel most más eseteket. Azt is már vagy 1000x kitárgyaltuk.

Befejezném, csak nem bírok nem reagálni az Ulvar által lealacsonyító megjegyzésekre felém...
  • Ulvar
    De ember, a kettő szituációnak KÖZE NINCS EGYMÁSHOZ! Trulli ráhúzott Coulthard-ra, Button nem húzott rá Vettel-re. Ha úgy történt volna, akkor Vettel előzése helytálló. Erről van szó, nem másról, te meg másról beszélsz. Aztán hogy te mit próbálsz megmagyarázni úgy hogy ideges vagy, mert nem lett igazad az már nem az én problémám. Próbálod kimagyarázni magadat de nem fog menni, a többit meg rendezd el magadban.
  • Botond #126972
    Te miről beszélsz? Sumák 2x kilökte az utolsó futamon Hillt, egyszer kizárták, egyszer nem. Ilyen az élet, a döntések nem következetesek. Ráadásul 10 éves esetre hivatkozni. Akkor a következő futamon induljon turbós motorral vki nyerjen, és pattogjon amikor kizárják, hogynade 20 éve Prostnak lehetett, akkor most miért nem.
  • IXEMGabeo
    Én csak azt mondom el, amit látok...

Semmivel se tudsz nálam többet te fajanko
  • IXEMGabeo
    Írtam is, hogy nem ott előzte meg...

Számold ki azt a helyet akkor amennyit Button a Vettel esetnél és Trulli hagyott a Schumi esetnél...ha akkora nagy matematikus vagy.
  • Botond #126969
    Montoya meg a BMW hogy nem lettek világbajnokok, mai napig nem értem amúgy.
  • Ulvar
    Ráadásul nem is előzte ott meg, hanem jóval később amikor Trulli hibázott, szóval most már abszolút biztos vagyok benne hogy fogalmad nincs hogy miről beszélsz, csak mondasz valamit.
  • Ulvar
    Ember...Trulli Coulthardot leszorította, ezt te nem látod? Fogta és leszorította a francba...egyértelműen látszódik. Ha ezt nem látod, és ezt szabályos manővernek tartod, akkor van mit még tanulnod motorsportokat tekintve.
  • Ulvar
    Ebből én meg nem mondom hogy Trulli ráhúzott e itt Schumira vagy sem, mert a mainál az is fontos szempont hogy attól függetlenül, hogy Vettel kiszélesítette a pályát és úgy előzött, attól még Button úgy ment mintha mellette lenne Vettel és úgy fordulna ahogy kéne, magyarul hagyott helyet.
  • IXEMGabeo
    rögtön utána Coulthard is ugyanezt csinálta Trullival. Megbüntették érte? nem...még akkor is helytálló ez a példa, ha Schumi defektet is kapott a kommentelő szerint és mondjuk Kockafej az utána lévő kanyarba ment el...

Na mind1 én előkerestem a példát...lezárom innentől kezdve:)
  • IXEMGabeo

3:30 secnél
  • Pimpula
    Inkább a FIA-nak. Ha egyértelműen szabálytalan volt a dolog egyből rászólhattak volna hogy engedje vissza, ha meg nem tudták eldönteni időben akkor mégsem volt olyan egyértelmű, akkor elég lett volna egy olyan büntetés amivel pont Button mögött végez. Persze a FIA szereti az ilyesmit felhasználni hogy belenyúlkáljon a bajnokságba. Elég undorító dolog.
  • IXEMGabeo
    Egy kommentelő

"Jó döntés született. Vettelnek visszakellett volna engednie Buttont miután elment mellette. (Egyébként a 2003-as Német Nagydíjon (szintén Hockenheimringen), Michael Schumacher szintén így előzte meg a gumikkal küzdő Jarno Trullit, de ő nem kapott büntetést. Igaz, két körrel a leintés vége előtt egy bal hátsó defektet kapott.) "
  • Ulvar
    A baj az hogy teljesen egyértelmű szituációra mondta itt a többség hogy nem büntis... ezért mondtam amit mondtam.
  • bosco05 #126960
    Na végül csak győzött az ész :) Sajna így Vettel bukta a 3. helyet is, ami sima lett volna számára, a negyedikről nem is beszélve, de ezt csak magának köszönheti.
  • Norbi1990
    Pontosan.
    Az ilyent más szériákban vizsgálódás nélkül büntetik.
  • IXEMGabeo
    te már számtalanszor tévedtél itt szóval most nem tudom mit vagy úgy elszállva magadtól...Rosszul ítéltük meg a helyzetet, fordított esetben szerintem ti az FIA-t kezdtétek volna el szapulni miért nem szabtak ki rá büntetést...
  • Ulvar
    Szar poén, csak gáz hogy olyat próbált itt egy két ember megvitatni amihez nem ért...inkább ezen kéne javítani. Mondjuk egy szabálykönyv elolvasása kezdetnek megteszi.