182278
  • kifli
    De a délutáni vitából kimaradtam, valamikor énis akarok véleménytírni :D

Arról meg hogy csak ilyenkor vagyok itthon nem tehetek :P
  • bosco05 #127035
    Neki ez is csak azt bizonyítja, hogy Button kiszorította Vettelt :D Felesleges erőlködnöd szvsz... Akik valamennyire is konyítanak hozzá szerintem már felfogták :)
  • kifli

Azthiszem, ezen a képen látszik az, hogy Button merre megy, és az is, hogy Vettel merre megy...
    Button még itt is jobbra kormányoz egyértelműen, és bőven van mellette még hely. Vettel már itt sincs arra esélye, hogy bevegye a kanyar pályán belül.
    Button ezután indult el a pálya széle felé.

Témát részemről lezártam, nem akarom a többi topiklátogatót sem ezzel boldogítani...
  • bosco05 #127033
    Szerintem hagyd nyugodtan, ez már trollkodás. Aki nem érti nem érti, ennyi. Magyarázhatnánk neki évekig is, akkor is az ellenkezőjét írja... Annyit még hozzáfűznék, hogy Vettel rángathatja akármerre a kormányt, attól, hogy ő rosszul méri fel a helyzetet és nem a megfelelően reagálja le, attól Button nem lesz hibás. Egyébként nem ránt Vettel semmit sehova, egyszerűen ellenkormányoz aztán kiengedi pályán kívülre... Szerintem zárjuk le, ne etessük a trollokat :)
  • kifli
    Belső kamerából nem látszik? Ne meséld már be nekem, ha ott nem rántotta vettel a kormányt, akkor az nem történt meg.

Egyébiránt mikor Button 5 fokba balra kormányoz, akkor ellenkormányoz, mert megindult az autó hátulja. Ez is azért történt mert látható, hogy visszavett, hogy Vettel elférjen. Valószínűleg meglátta, hogy már előzi pályán kívül, és akkor teligázzal elindult volna, de megcsúszott a kocsi hátulja. A balrakormányzás már azután van, hogy vettel letért a pályáról. Így nem mondható, hogy amiatt ment le. Button akkor engedte ki a pálya szélére az autót, amikor már látta, hogy Vettel nem ott fog jönni.
  • FeikG
    Pont ott lehet látni,hogy Button feneke csúszik kifelé.legalább 5 fokba balra áll a kormánya,még a fekete csík is ott az aszfalton.
    Én is kieresztettem volna,különben neki megy Button.
  • allock #127030
    0:20nál állítsd meg a videót és nézd meg a 2 kocsi helyzetét. Lett volna hely Vettelnek, ha Button mellett fordult volna szorosabban és akkor kevésbé látványosan max a rázőkő közepén hasít végig.

Jöhet a magyar nagydíj!
  • FeikG
    Ezen a vidin nem látszik,de hidd el nem mondanám,ha nem néztem volna meg vagy 50szer,hogy határozott kormánymozdulat van Vettel részéről..
  • FeikG
    Hogy ki írogat baromságokat,azt inkább ne firtassuk!
    A simlis Sennás évek után,a Sumi vs Vilnöv eset után hozták azt a szabályt(97')Ha a mögötted lévő első tengelye eléri az előtte lévő hátsó tengelyét,akkor el kell engedni.
    Ezt az évek során tolták egyre előrébb.
    Ma ott tart,hogy ha melléd ér akkor kell elengedned,de biztosítani kell egy autónyi helyet a másiknak és még ha az előzés valóban nem volt szabályos,de Button az említett két idevonatkozó előírásnak,nem tett eleget.
    Aki már ült valamilyen versenygépben,az tudja,hogy vonaltól vonalig,használjuk a pályát,azaz ebben az esetben (egy U visszafordítóban)a külső vonaltól befelé a kanyar csúcspontjáig fékezve érintve a belső rázót,onnan gyorsítva a pálya külső széléig.
    Nos Button,már verve volt több szempontból is,így az az esélye maradt,hogy szűken belülről kifelé terelve talán megtarthatja a helyét,de ha még sem akkor sírhat mint a fürdős kurvák,hátha igazat adnak neki.
    Nos ez meg az én véleményem és hidd el maximálisan leszarom,elfogadod e vagy sem..
    Abban is biztos vagyok,hogy ezt az esetet,több szempontból lehet nézni is meg bírálni is,de leginkább az befolyásolja a szabály alkalmazását,hogy éppen ki,hol milyen autóban ül....
  • kifli
    alattad nézd meg a videót, vettel nem ránt semmit sehova, ott az onboard, úgy vezeti ki a pályáról az autót, mintha direkt arra kellene menni....
  • bosco05 #127026
    Egyébként pont az utolsó képen látszik, hogy szó nincs vesztett helyzetről... Button belül fordul, Vettel végül Isten se tudja miért pályán kívül... Elkúrta a Német, aztán ennyi. Nem értem, hogy mit nem lehet ezen felfogni...
  • bosco05 #127025
    Azért Wéber hálégnek tisztában van a szabályokkal és mondja is azonnal, hogy ez biza így, ebben a formában SZABÁLYTALAN a szabályok értelmében. Nem a bibliában van ez leírva, hanem ennek a sportnak van egy szabályzata, ahol erre pontosan kitérnek. Szó sincs leszorításról, végig ott a hely. Ha kivezette volna Button akkor nyílván nem is büntetik Vettelt... Pontosan ezért imádom Jensont, mert még ebben a szituációban is fair módon hagyott helyet, igazi sportemberi magatartást tanúsítva... Vettel meg átvágott mindenen, szerintem utólag már ő is rájött, hogy ez hülyeség volt, de a verseny hevében megesik az ilyesmi...
  • bosco05 #127024
    még jó hogy csak nálad :D Vettel csak meglátta a lehetőséget a kiszélesítésben, végig megvan közöttük a kellő távolság, baromság amiket írsz, csak magadat járatod le. Egyik képen sincsenek közel egymáshoz, kivezetésről szó sem lehet, ugyanis Vettel előbb szélesített, mint ahogy Button fordult, de ha előbbi a pályán veszi a kanyart bizony bizony Button mögött maradt volna. Ennyi, ne ragozzuk, az FIA is így látja, a legfairebb versenyző az F1-ben is így látta, ezért is szólt rádión azonnal, hogy mi a fene volt ez...
  • FeikG
    nem!
    kikockáztam és azt látom,vettel ránt egyet a kormányon,hogy ne menjen Buttonnak és ott nem hagyott neki egy autónyi helyet...
  • Ulvar
  • kifli

Kérlek kockázd már ki még egy kicsit tovább :)

ez után jött volna még az a kép, hogy vettel itt tovább halad egyenesen a bukótérbe, button pedig fordul tovább. Sőt annyira nem akarta kiszorítani Vettelt, hogy még meg is csúszott emiatt...
  • FeikG
    Hátha kinyitod a szemed,akkor igen
  • Ulvar
    Már mint hogy Button kiterelte Vettelt?
  • FeikG
    Nem akarom tovább firtatni ezt az esetet,de ezt még azért hozzáfűzném.
    Szóval ez nálam,szándékos kiterelés,már vesztett helyzetből.

• Fenrir
    Ez már megnyugtatóbb előny mint ha Vettel második lett volna most :)
  • desigo
  • desigo
    A mérnökök,szerelők is elég jól dolgoznak.
    Boxban gyorsak,nem hibáznak.
    Massát érzem szerencsétlennek ott...
  • Master91
    Kicsit? :D
  • Christian88
    Azért ez a jóval lassabb autóval, kicsit túlzás.
  • Ulvar
    Nem baj, hogy a Ferrari jelenleg a mezőny legjobb autója.
  • precise
    Na megnéztem a futamot felvételről. Vettelnek már az sem elég a győzelemhez, hogy illegális autóval megy, már a pályát is ki kell szélesítenie (egy 2. helyért).

Alonsora meg nincsenek szavak, úgy játszik az ellenfeleivel ahogy akar egy jóval lassabb autóval. Vettel hasonló helyzetben szinte mindig szétesik fejben....
  • FeikG
    Sajnos az F1-be is az van,mint akár a WTTC-ban.Pofára megy a bünti,csak itt már múltja is van...
    Vannak néhányak a "kosárba" akik mindent megtehetnek,ez van,de ettől még idén is vb lesz Vettel
  • desigo
  • Dietrich
    erről van szó...egy eléggé egyértelmű esetnél nem tudták kimondani szabálytalan volt vagy sem 2 percen belül....majd megvitatjuk a verseny után 3 órával és kitaláljuk, hogy mit mondjunk... nevetséges az FIA...
  • FeikG
    Ez koránt sem volt egyértelmű!csak az ellendrukkereknél.
    Mert ha az lett volna,rászól a csapat,hogy engedje vissza,aztán a következő körben,úgy is megette volna kézifékkel is!
  • Chris Lowe
    Hungaroring szvsz abszolút red bull győzelem lehet, Alonso nem igazán Button talán még odaérhet. Viszont a kvali iszonyú fontos lesz, nem lehet olyan száguldás mint amit itt a 2 sauber és rai, Button nyomott.
  • Botond #127005
    Emlékszem, de nem csak egy éve volt, és mégsem jött ki a lépés neki.
  • IXEMGabeo
    pont ez jutott eszembe, hogy miért is olyan gyengék az aszfaltozott bukóterek, kavicságy lényegesen jobb. Kár, hogy kevés pálya alkalmazza
  • pedobear
    1. Juan Manual Fangio: 46 évesen, 6 hónaposan, 26 naposan: Argentína - 1958
    2. Piero Taruffi: 45 évesen, 7 hónaposan, 6 naposan: Svájc - 1952
    3. Giuseppe Farina: 44 évesen, 10 hónaposan, 17 naposan: Olaszország - 1951
    4. Jack Brabham: 44 évesen, 3 hónaposan, 16 naposan: Anglia - 1970
    5. Luigi Villoresi: 44 évesen, 22 naposan: Hollandia - 1953
    6. Karl Kling: 43 évesen, 10 hónaposan, 16 naposan: Németország - 1954
    7. Michael Schumacher: 43 évesen, 6 hónaposan, 19 naposan: Németország - 2012

Schumi 77. leggyorsabb köre megvan
  • paj01
    ááájjj de Kkegyetlen ez a forma 1:D Vettelnek kár volt előzni probalni:) Füvet kéne oda telepíteni aztan nem lenne ilyen gubanc, felesleges oda aszfalt.En még mindig azt mondom h a verseny hevében benne vannak ilyen dolgok, igy sem volt olyan konnyu az az elozes.Van mikor ez a "belefér még" kategoria, csak hat pont most volt szigoritas...cumi. Kimi 3! basszus eleg jol tartja magat:) Tapsikolnék ha hungaroringen végre behuzna egy futamot.
  • pedobear
    M2-n 20:45 WTCC lesz!

• pedobear

Sauber/Mercedes-nek drukkolok egyébként.
  • pedobear
    Monty-t az utolsó előtti, előtti futamon a harmadik helyről lökték ki és akkor a világbajnokságot is vezette előtte. Ha nem lökik ki akkor VB-t lett volna.
  • szabii98
    naneeee...rogroban van potenciál ...csakhát a rajt nem az erőssége :D:D
  • IXEMGabeo
    Lássuk csak Melbourne, Sepang, Barcelona tán?, Monaco, Silverstone és most is kicsúszott...

Ha van még akkor szólj:D