182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
van elég széria sorozat...az f1 pont ezért jó :)
azonban tény, hogy 2009től kezdve rossz irányba mennek a 'fejlődések' -
Pimpula #127600 Arra ott a GP2, Auto GP, WSR, IndyCar meg még egy csomó sorozat. Szinte az F1 az egyetlen ahol van technikai oldalon is verseny, nem kéne pont innen kiirtani. Akinek nem tetszik, hogy itt az autón is sok múlik nyugodtan válogathat a fentebbi szériák közül. -
szerintem egy alapvetően egyéni versengésre koncentráló világbajnokságnak az egyéni feltételek és esélyegyenlőség kellene nem pedig mindenféle háttér taktikai megoldás amivel előnyre lehet szert tenni.
speciel ha kell a márkanév akkor az maradhat attól független még lehetne egy egységes,motor,karosszéria technológiát biztosítani.
-
:D:D:D
-
Laceee #127597 Ha ennyire nem látjátok, akkor kár néznetek... :D a felső hűtőnyílás/alsó kiömlő sokkal keskenyebb -
Azért annál nagyobb a különbség elég, ha csak a hátsó szárny alá nézel egy centivel a képen. -
mert nincs két teljesen egyforma autó a világon ;) -
ezt azért is kicentizte -
Mért? -
Laceee #127592 Nem egyforma autóval mentek... -
-
Nem o tervezte csak leskiccelte kb mi legyen.:) -
Ez a hétvége kuka volt már az elejétől fogva... kár érte mert jól mert Norbi, de ez a totálkár nem hiányzott, ami viszont jó hír hogy nem sérült meg és műszaki hiba volt, nem pedig vezetői. A kamion viszont minden szinten sérült:( -
COOLancs #127588 illuminatingly= előtanulmányokkal :D -
Baszki nagyon durván szakad, ezt tényleg leállították volna. -
COOLancs #127586 Szerintem mostmár ő is belátta h szar, am meg pályát komoly mérnökök terveznek illuminatingly meg mittomén milyen elemzésekkel, ennyi erővel egy ovodai pályázaton is megtervezhették volna.
Mondjuk új foci stadionok helyett egy új pálya sokkal jobb lett volna, bár nemtom hogy a jelenlegi helyszínt mennyire lehet bővíteni. -
:(
-
Másfél kmre lakok a Ringtől, itt most kezdett el szakadni. -
Itt nalunk jeg is van.:( -
Megjött az eső. Ha ez ér ide délután akkor a futamot leállítják. Jól jártunk, hogy száraz volt, mert nem eső, hanem vihar. -
A legenda szerint (lehet, hogy igaz) maga Bernie Ecclestone rajzolta le a vonalvezetest egy etteremben egy szalvetara. Tehat mig Bernie el, nem lesz lenyeges atepites. -
COOLancs #127580 Még mindig jobb mintha a Baumgartner pofátlankodott volna oda 
Vagy valamelyik ingyenélő politikus...
-
COOLancs #127579 Hungaroring szinten ez egy átlagos futam volt. Vajon hány éve van még a pályának mire vállalhatatlan lesz? Börni jó zsíros szerződést kötehetett, ha továbbra is engedi ezt a bohózatot. A pályának legalább az 50%-át át kellene építeni hogy használható legyen, mert ennyi erővel a nyóckerbe is rendezhetnénk futamot, ott se meg itt se lehet előzni. -
Iceman veri az új fiút :DDD -
Ennél jobban hova lassítsák az f1-et? Nemsokára amúgy is jönnek a kisebb motorok turboval, de ha megnézed ahol 2004-ben mentek ott azóta nem volt pályacsúcs. -
A versenyen sok izgalom nem volt, leszámítva, hogy a két Lotus majdnem kitette egymást, de a végén az ENI-s hostess ...k viszont "mindent vittek". :) -
Ja, meg a gumi. Vicc, nehogymá ezen múljon, hogy mikor kopik el direkt a gumi. Tankolás legyen, mint régen, a fogyasztással taktikázzanak, annak is van haszna a személyautóknál. De ez a direkt gagyira gyártott gumi, ennek mi a haszna?
Szóval túl steril lett ez így, egyre inkább pankráció fíling. Az idei változatos év alapján meg pláne olyan érzése van az embernek, hogy ez irányítottan izgalmas, hogy nagyobb legyen a nézettség. -
Szerintem meg a tankolás hiányzik, és a karosszériát kellene egységesíteni, a motorelektronika, váltó, egyéb olyan dolgok, amik nem kapcsolódnak az aerodinamikához, azokat kellene hagyni szabadabban.
Igazándiból azóta nincs igazi verseny, amióta csak a karosszériával játszanak. Ez együtt járt azzal, hogy a motorgyártók tömegesen kivonultak, mert már semmit nem ad az F1, ami a személyautóikban hasznosítható, nem úgy mint korábban a félautomata váltótól elkezdve egy csomó elektronikai kütyü.
Szóval szerintem ez a baj, hogy mindenki a karosszériával játszik, ahelyett, hogy az fix lenne, és a motorral, váltóval, fékekkel, fékhűtéssel, stb-vel mehetne az okosítás mint régen. És akkor megint lenne verseny is. -
speciel az f1 szerintem elég szar.
persze az idei szezon most jóval szorosabb, de még így is elég rossz az arány a nagyon izgalmas futamok közt.
szerintem az sem túl jó, hogy rengetegszer a boxba dől el a dolog.
szerintme túl gyorsak a kocsik és túlságosan eltérő 1-2 csapat minőségbeli különbsége.
Szerintem ha jobban a pályán történő versenyre és lassabb tempóra hegyeznék ki a dolgot jobb lenne mert úgy nehezebb lenne hatalmas előnyt kiautózni.
boxkiállásokat szintén el kéne törölni,rövidebb távokra és szorosabb futamokra kellene koncentrálni. -
bazmeg...
http://www.oxxoracing.com/hu/index.php?main=tovabbi&cikk=20120729 -
+1
Semmi probléma nem volt vele... -
Persze, mert akkor már nem volt különbség a gumijaik között. Hamilton lágy-közepes-közepes-t ment, míg a lotusok lágy-lágy-közepest. -
Chris Lowe #127569 Ha tolta volna grojean akkor vettel nem lett volna meg raikonnennek. Zseniális taktikai húzás volt, mivel itt nehéz előzni végülis nem vállaltak nagy kockázatot. -
Chris Lowe #127568 Szerintem amikor visszajött a kerékcseréből az volt a feladata, hogy vettelt kicsit megfogja, hogy 2 lotus legyen a dobogón. Ezt írtam jópár hsz-el ezelőtt. -
IXEMGabeo #127567 Én nem problémázok csak felvázoltam a helyzetet:D:D nem mondtam egy szóval sem, hogy gond lenne. Nagyívben leszarom ki van ott fent a dobogó tetején. Felőlem a Delhusa Joni is lehetett volna akkor se izgat -
IXEMGabeo #127566 tényleg hibázgatott látható volt, de a kiállása pedig piszok gyors volt, 1. nem azt elszúrta a csapat, viszont a 2. kiállás után nem került semmi forgalomba mégis nőtt a különbség Lewis és közte... -
Chris Lowe #127565 Nem tudom mit problémáztok ezen, placido évek óta kijár 1-1 futamra, Niki lauda sem kérdezne okosabbat (nincs is mit) amikor a sajtó szobában ültek sem voltak okosabb kérdések. Teljesen rendben van Domingo. -
Lesz eső, mert most borult be itt az ég ( Esztergom )... kicsit késett. -
Sokat hibázott, erőlteti, nem konstans, de nagyon gyors és be fog érni, csak még kell neki pár év. Lotus hülye lenne elengedni. -
Akkor van még is köze :D