182279
  • Chris Lowe
    Azé' nagy poén lett volna ha a kedvenc itala a burn vagy a bomba... :-)
  • zzeN
    Villeneuve-öt apja halálának körülményeire emlékezteti Vettel engedetlensége
  • paj01
    you have been well trained my young apprentice....they will be no match for you:D:D
  • ScarY MAN
  • G_ArchAngel #136678
  • paj01
    akkor meg az lenne a baj, hogy nem tudod összehasonlítani...Akkor főleg menne a köcsög Vettelezés meg Nyúizás, mer h neki van a legjobb kocsija:D
  • IXEMGabeo

Interjú Vettellel

A Red Bull Racing német világbajnoka az F1.com kérdéseire válaszolt, miközben sok érdekes részlet kiderült az életéről, és arról, hogy miképp is gondolkozik a különböző dolgokról, helyzetekről.
    Australian F1 Grand Prix - Previews Red Bull

A sportoló, akit leginkább csodálok…

Sebastian Vettel: Michael Schumacher. Őt ismerem a leginkább. De Michael Jordan is lehetne, azonban még soha nem találkoztam vele, így maradok annál, akit ismerek.

Legjobb színész?

S.V: John Travolta.

Legemlékezetesebb előzés a pályafutásom során…

S.V: Sok ilyen van. Van pár a múltból, és vannak olyanok is, melyek nemrég történtek.

Minden idők legkedvesebb dala…

S.V: Ez hangulattól függ. Ha valóban választanom kellene, akkor Back In Black.

Legjobb dolog a holtszezonban…

S.V: Hazautazni.

Legrosszabb hajszerkezet…

S.V: 2007-ben, amikor rövid volt a hajam.

A legutóbbi alkalom, amikor elvesztettem a türelmem…

S.V: Kis dolgok felett vesztem el a türelmemet, de hamar vissza tudok térni a normál kerékvágáshoz. Személyiség kérdése az egész.

Első kisállat…

S.V: A családom kutyája. Egy Dalmata, aki Floyd névre hallgat.

A legértékesebb dolog…

S.V: Az emlékeim.

A legviccesebb ember, akit ismerek…

S.V: Ha humor, akkor Bernie Ecclestone.

Kedvenc italom…

S.V: Red Bull és az almafröccs.

Valami, amit soha nem vennék fel.

S.V: Nincs ilyen.

A legjobb ürügy arra az esetre a csapatfőnököd számára, ha összetörsz egy autót…

S.V: Mindig őszinte vagyok. Ez még akkor is igaz, ha a dolog hátrányosan érint.

Mit hagytál el legutóbb?

S.V: Mindig elhagyok valamit. A közelmúltban a tárcámat vesztettem el, de nem lett meg. Nemrég például az útlevelemet hagytam el és az sem lett meg.

Kedvenc nyaralóhely…

S.V: Otthon.

Reggel, délelőtt, délután, este, éjszaka, hajnal…

S.V: Reggel.

A legfurcsább pletyka, amit valaha magamról olvastam…

S.V: Vettem egy legelőt Ausztriában, valamint, hogy aláírtam a Ferrarihoz.

Legjobb dolog, amit egy rajongótól kaptam…

S.V: Egy rajz, melyen én és az autóm szerepel. Ezt idén kaptam egy rajongótól az Ausztrál Nagydíjon Melbourne-ben.

Legjobb gyógymód a másnaposság ellen…

S.V: Víz
  • IXEMGabeo

:DX
  • Master91
    Meg van.
  • Master91
    "Most hivatalosan is megerősítésre került, hogy a Michelin fogja biztosítani az abroncsokat a Forma E csapatainak. A brit Drayson Racing és a kínai China Racing volt az első, mely megerősítette a részvételét a kategóriában, ahol 10 csapat – autónként 2 versenyző küzdhet meg a bajnoki címért. Ez összesen 20 pilótát jelent a rajtrácson."

Lehet kéne Formula E topikot nyitni ( van már?)

• Zomil
    Vagy legyenek 1emberes csapatok és akkor nincs gond :)
  • desigo
    Simán csak be kellene tiltani a rádiózást futam közben.
    Vannak táblák,plusz zászlók azt csá,mindenki mehet ahogy akar.
    Túl nagy szabadság ez a trécselés.
  • Master91
  • Jeffjohnson
    Anno Schumacher is sokat köszönhetett a taktikázásnak (tankolás) meg annak, hogy előzni "lehetetlen" volt. Bár abban egyetértek, hogy nem jó irány az amerre most az F1 halad de ahogy mondani szokták mindenkinek kerek a labda mindenki ugyanazokat a gumikat kapja és azért ők a legjobb pilóták, hogy alkalmazkodjanak hozzá elvégre ezért kapják a fizetésüket, hogy az adott kereteken belül a legjobbak legyenek.
  • Master91
    Fel kéne :(

• Master91
    Mintha te fanboyoztál volna le engem, hozzád senki se szólt, csak meg jegyzem :D Ennyit a személyeskedésről.

Totti nem a haverom, ő azt töröl amit ő jónak lát, csak az nem tetszik hogy nincs bannerünk, idővel csak meg oldja.

Ja, nekem nincs arzenál igen...

És 1 valamire köpködök, az pedig a Pirelli gumija.

Viszlát!

Kell is a box matek, de az hogy nem lehet neki nyomni rendesen a gépet mert ennyire spórolni kell ez tényleg borzasztó. :(

• benőmenő
    És ez az igazán elborzasztó.
    Az milyen már, hogy nem az autó és a pilóta gyorsasága számít, hanem amit a boxban kimatekoznak.
    Schumi is azért szidta a pirellit, mert nem nyomhatta úgy, mint régen a bridgestone-okkal.
  • Master91
    De nincs értelmes gumi :S
  • benőmenő
    ,,Webbernek például a 27. kör elején szóltak, hogy "1:41 tetejét" kell megcéloznia, és láss csodát: a következő körét 1:41.757 alatt teljesítette. A 41. körben pedig hallottuk, hogy 1:42-es tempót írtak elő számára. "A gumik állapotától függően folyamatosan megadták a köridőket, amelyekhez tartanom kellett magam" - ismerte el utólag, de ezzel nyilván ugyanígy volt mindenki más is. A Red Bullnál a melbourne-i példából okulva rettegtek a durva gumikopástól, ezért a minimálisan szükségesre korlátozták az iramot"

Szerintem ez sokkal-sokkal borzasztóbb, mint Vettelék esete, mert ha értelmes gumik lennének akkor vagy Vettel már az előző etapban elmegy, vagy Webber lehetett volna már olyan távol, hogy nem történik semmi az élen.
  • a.carkey
    Egyébként én megértem amit Vettel tett, de hiába ennyin és annyin múlt a tavalyi vébé, a második futamon nem megy bele az ember bozótharcba, ha még 18 (?) futam van hátra, mert többet árt ezzel magának, mint az elsőre látható.

Egy biztos, nem lennék Vettel helyében ha éppen Webber az időmérőn vagy a további futamokon éppen előttem halad ...
  • Wlanseraf
    Felesleges:)
  • a.carkey
    No igen! A gyárlátogatás az fontos. :)
  • nearo
    na, alonsot végülis nem hívta be a csapat orrkúpcserére... érdekes
  • Master91
    Pont Vettel az az egyik pilóta aki sürög-forog még a gyárban is ( régebben volt pár cikk ilyesmiről ), meg emlékszem hogy mikor bejött a Pirelli, egyedül Ő járt a gyárukba + egy másik német akinek 7 vb-je van ( így fogalmazott a cikkbe az illető )
  • a.carkey
    "Néha emlékeztetni kell a pilótákat arra, hogy 6-700 ember dolgozik értük."

Következő nagydíjon:

Vettel megmondja, hogy milyen beállításokat szeretne, és a csapat megcsinálja neki, de:

-semmi betekintés Webberébe, se gumiválasztás, sem boxtaktika kapcsán
    -saját maga találja ki a versenystratégiáját az általa megnézett adatok alapján (gumikopás, fogyasztás)
    -saját maga nézze, hogy mikor kell kimenni gyors körre, mikor a legüresebb a pálya
    -saját maga nézze az időjárásjelentéseket
    -
    -saját maga válassza ki, hogy melyik gumi jobb neki a saját maga által megnézett adatok alapján
    -saját maga nézze az adatokat verseny közben, hogy ki merre tőle

... miközben Webber mindent kapjon meg, az új fejlesztésektől az információkig ...

... és ha Vettel nem alszik el a rajt előtt a fáradtságtól, akkor gondolkodjon el azon, hogy mit jelenet a csapat fogalma és mit jelent amikor "6-700 ember dolgozik értük"!
  • Master91
    Még ezeket a sorokat is ki emelném:

szezon első két nagydíja után közülük is egyre többen mutatták ki nyíltan az elégedetlenségüket. "Nem nyomjuk úgy a gázt, mint régen, az élmezőny összes tagja nagyon lassan vezet, hogy kímélje a gumikat" - mondta Webber a Malajziai Nagydíj után. "A versenyzés most már teljes egészében arról szól, hogy pátyolgatjuk a gumikat, különben nem élik túl a terhelést. Olyat már senki nem láthat, hogy a határon autózunk." Hozzátette azt is, hogy "manapság 80 százalékos tempóban kell vezetni a futamokon. Nem úgy van, mint a régi szép időkben, amikor a versenyzők úgy nyomták a gázt, ahogy a csövön kifért, és a kanyarokban teljes erőből megtámaszkodtak a gumikon, mert azok ettől most elkopnának. Számunkra ez nem túl élvezetes, de a helyzet mindenki számára egyforma."

Ugyanerre panaszkodott Hamilton is. "Ez az egész nem jó móka, egyáltalán nem élveztem a versenyt" - mondta Szepangban. "Már nem ugyanolyan, mint akkor volt, amikor a gumik jóvoltából végig száz százalékos erőbedobással lehetett vezetni az etapok közben. Most inkább arról szól a játék, hogy van száz dollárunk, és azt kell minél bölcsebben beosztani meghatározott idő alatt. Sokkal inkább a stratégia, mint a gyorsaság a lényeg."

És, ami ezek után nem túl meglepő, Vettel ugyanígy látja. "Ma már nagyon más a versenyzés, mint régen, vagy akár tavaly volt. Egy újabb lépést tettünk abba az irányba, hogy csak a gumikat kell kímélni" - vélte. "Gondolom, a tévében is látszik, hogy menet közben milyen nagy darabok válnak le a az abroncsokról, és a defekteket természetesen el akarjuk kerülni." Hiába, régen minden jobb volt...

• Master91
    Hogy legyen kit "iq fájter"-eznie, hasonló szintű flém keltés mint J.

Erre csak ezt válaszolom ( ami kb. a véleményem is, nem, nem vagyok fanboy )

"S végül, az erkölcsi vonatkozásokat félretéve: mit látunk szívesebben? Azt, hogy a csapattársak küzdelem nélkül, engedelmesen cirkálnak egymás mögött tartaléktempóban, vagy azt, hogy akár a felsőbb utasítást is megszegve vérre menő, személyes indulatokkal fűtött kerék-kerék elleni párharcot vívnak a legvégső határon egyensúlyozva? Nem ez lenne a sport, a versengés lényege? Lehetőleg nyilván a sportszerűség határain belül, de ha másképp nem megy, akár úgy is, hogy a mindent elsöprő győzelmi vágy alól kivillan a természetes emberi gyarlóság. A pokolba a politikai korrektséggel! Aki akarja, nyugodtan vágja pofon a saját csapatát is, csak aztán vállalja érte a felelősséget. Tényleg keresztre feszítünk valakit, ha a versenyzés bűnébe esett? Ahogy a brit Daily Mail glosszájában ironizáltak: "A Malajziai Nagydíjon készült tévéfelvételek állítólag azt tanúsítják, hogy Sebastian Vettel olyan módon üzemeltette az autóját, mint aki nyerni akar. Az emiatt támadt felháborodás a Forma-1 minden kevésbé elkötelezett rajongóját mélyen összezavarta." Hát ez az."
  • Totti5
    Miért is?
  • Wlanseraf

Ajánlanám pár szemellenzős kollégának itt ja és a fanboyoknak:DDDD
    Nem tartom kizártnak hogy Kínában Vettel repül az első kanyarban...
  • G_ArchAngel #136632
    Gorbe Tukor
  • nearo
    Button :DDDD
    Ez a dobogós jelenet meg benne sincs a videoban :(
  • Ulvar
    Tegnap volt a születésnapja Elio de Angelisnek.

• desigo
  • repvez
  • Minstrel
    Vettel vs. Webber
  • Totti5
    Senki nem gondolta volna, hogy Hamilton úgy robban be az F1be mint előtte soha senki más:)

Alonso nem csoda hogy ideg volt, hogy jön egy taknyos és nem lehet lerobbantani a dobogról annyira gyors és megbízható versenyző.
  • IXEMGabeo
    várjunk még ezzel...

Ha így lenne mérlegelnie kell a Red Bullnak, hogy olyan versenyzőt keressenek, akiknek jó a másodpilóta szerep a Red Bullnál vagy mondjuk egy olyan élversenyzőt esetleg feltörekvő fiatal versenyzőt, aki felvenné Vettellel a harcot vállalva a balhét és a csapatbomlási kísérleteket...

Nehéz ügy...
  • Ulvar
    2007 Hamilton - Alonso...csak ennyit mondok :)
  • Totti5
    Ha most nem nézzük a 3 dominás csapat pilótáit, akkor biztosan állítom, hogy a mezőnyből bárki azonnal odaülne Vettel mellé... egy ilyen autóba, amivel nyerni is tudna? fejlődni, tanulni? hülye az aki ezt elutasítaná és helyette középmezőnyben szenved éveken keresztül...
  • Ulvar
    "Nem hosszabbítja meg Mark Webber szezon végén lejáró szerződését a Red Bull Racing, értesült a német Bild bulvárlap."

Valahogy egy bulvár lapra, na meg a sport gézára nem támaszkodnék :). Az hogy elküldik vagy Webber megy el a csapattól az 2 különböző dolog.

Amúgy meg nem hiszem hogy annyira örülne ennek a Red Bull, ki lesz Vettelke új másodpilótája? Ki menne oda? Egy közepesen jó versenyző, aki elfogadja ezt a státuszt, vagy egy beerősítenének és Vettelkének komolyabban számolnia kéne a pozíciójával?

Ezeken is gondolkodni kell ilyenkor :).