182279
  • Kit--Kat
    Ezt inkább ne erőltesd. Emlékszem pont abban az évben amikor Eni lett és jöttek azok a büntetések (nem tudta még szegény) azt nyilatkozta, hogy Budapesten különösképpen szeretne dobogót szerezni, mert itt kapják a legszebb trófeákat.

Ami a lényeg, hogy eddig amikor egymásután voltak Herendi díjak, mindig más híres budapesti épület volt a téma.

Mindemellett nem az "külföldi fiataloknak" van ez a díj/reklám, hanem a pénzes arisztokratáknak, akiknél az értékes régi porcelánok mai napig keresettek. Példának okáért az összes európai királyi udvarban vannak herendi ünnepi porcelán étkezési készletek.
  • G_ArchAngel #140733
  • AnuluWork #140732
    Pedig Makovecz anyja testvére unokája szomszédja fodrászának a kisfia készítette. (Ez egyébként még a sok foshoz képest amit néha kapnak egész szép.)
  • Totti5
    Egy gép összehota filléres műanyagból, jobb esetben valami fém, de nem úgy néz ki. Értéke 0. Látványra 0. Igénytelen, giccses, semmitmondó a kreativitás teljes mellőzésével készült izé.
  • nearo
    Egy kis változatosság a sok fém között... nekem is tetszene.

Amúgy tök jó, hogy ennyire tisztában vagy vele, hogy mi tetszik a mai pilótáknak. Nem magadból kell kiindulni.
    De ha mégse jönne be annyira annak, aki kapja, akkor elrakja szem elől. Valószínűleg van neki másik, amit nézegethet.
  • Totti5
    Minden jóizlésű ember szépnek tartja. Ez nem giccses, hanem egy szép, sok melóval, profizmussal ( olyan szakemberek álltal akik ezt a mesterséget a mai világban is űzik ) előállított egyedi és utánozhatatlan emléktárgy. Egy ilyen díj célja pedig az hogy ha ránéz majd a pilóta, akkor tudja honnan van, emlékezzen rá. Ennek az adott orszégra jellemzőnek kell lennie. Ennél magyarosabb nem lehetne. Látom neked semmit nem jelent a Herendi porcelán. Inkább ezt ne feszegesd tovább...

• AnuluWork #140728
    Button, Hamilton, Kovalainen, ill. de la Rosa, Heidfeld, Raikkonen, Glock és Webber.
  • Master91
    Én, kinek csak 1 közép iskolás arany érme van kötélhúzásból, 90-es évek beli middle berendezésű szobámmal :D

Magyaros díj, igen, az biztos.
    Mondjuk nekem a magyararos McLaren overáll nem tetszett annyira ... :/

Börninek megint dolgoznak az ügyvédjei :P
  • cement
    ezt én mind elismerem, de őszintén.. a nagyanyáinkon kívül ki tartja még igazán szépnek? esetleg ízlésficamos orosz újgazdagok akiknek rokokó stílusban van berendezve a kastélyuk. a versenyzők akik kapják külföldi fiatalok, és fingjuk nincs róla hol van Herend, csak annyit látnak, hogy egy giccses tányér, amin már megint az az épület van, mint tavaly/vagy tavaly előtt, nem valószínű h értik/érzékelik az értékét.. nem mondom, legyen magyaros a díj, de lehetne sokkal modernebb felfogásban értelmezni a magyar motívumokat
  • Totti5
    Ez már az ötödik alkalom, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj győzelmi trófeáit a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. szállítja.

- díjak összértéke eléri a 10 millió forintot
    - eszmei értékük még ennél is nagyobb, mert csak limitált számban, kifejezetten a mogyoródi autóversenyre készültek
    - több hónapon át kizárólag kézműves módon készültek

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 1826-ban alakult, és Simon Attila szerint ma a világ legnagyobb, s egyetlen nyereséges porcelánmanufaktúrája.
  • Master91
    Ez tényleg az !!!!

Ennél a díjnál a szemem kapartam ki:

• FeikG
    Maximálisan leszarom,akármilyen professzor,tudor, beszámolóját,én csak saját tapasztalatban hiszek,vagy teljesen hiteles forrásból.
    És hozzá teszem úgy ahogy van ,utálom Amerikát mindenestül,csak qrvára irritál,hogy mi minden van náluk és milyen olcsón...

Mit nem ismerek?!!
    Komolyan mondom a ti generációtok,komoly értelmezési zavarban szenved
    Kb olyan szintű a különbség,az ott kapható és az itt beszerezhető között,mint anno a 90 évek elején,az általunk megrohamozott Austria/Németországban vásárolt dolgok között..Legyen az bármi.
    Na ON!
  • Totti5
    Ez egy egyedi, felbecsülhetetlen értékű trófeia. A legszebb, legnagyobb értékkel rendelkező amit kapnak a versenyzők ( én nem láttam ehhez hasonlót sem eddig pl az F1ben ).

Évente 1szer kapja meg valaki, ami amúgy mindig más.
  • repvez
    még mindig jobb mint valamelyik évben az az ENi szarvas szerűség, ami ugy nézett ki mint valami fémforgács hulladék.

Egyébként itt nem lesz Csikós kalap magyar címerrel , mint Austinban a cowboy kalap ? az legalább egyedi lenne , mint a baseball sapka
  • cement
    szerintem meg kurva unalmas h minden kibaszott évben ugyanilyet kapnak a versenyzők..
  • Totti5

GYÖNYÖR
  • Totti5
    Amerikánok nagyon tudnak fesztivált csinálni. Ótóverseny körítésbenm közvetítésben, néző kiszolgálásában utcahosszal előttünk járnak. Ami most nálunk van az lényegében onnan van átvéve, de még van mit bőven lenyúlni.

Persze az európai paraszt ellendrukkerekdni megy ki, és kifütyülni... focinál lebontani az arénát stb... 1szer voltam Rally, ott is törölték a fél napot mert a kretének valahol a hegyekkben tömegverekedtek... én úgy érzem sokszor mi vagyunk a primkók nem az amcsik. ( tisztelet a kivételnek )
  • Master91
    Azé HD forgatható kamera a kocsi tetejére szerintem nekünk is tetszene, nem csak butamerikaiaknak..
  • Kit--Kat
    Amerika más, mások is az igények(!) azt se felejtsd el.

Itt nem feltétlenül működne az ő modelljük, ahogy az európai sem annyira odaát.
  • Magnum PI
    Azért nem ismered, mert ipari gépeket gyártanak, nem pedig a Praktikerbe...
  • pedobear
    Makita Corporation japán szerszám- és gépgyártó vállalat

szóval: LoL

Az amerikaiak

Meg érdemes megnézni azt 2 órás magyar dokumentum jellegű filmet amit talán 1-2 hónapja linkeltek ide. Egy magyar professzor beszámol arról, hogy mi tapasztalt az amerikaiknál.
  • Dietrich
    erről ne is beszéljünk milyenek a közvetítések..európa a béka segge alatt van az ausztrálok és amcsik mögött.
    forgó HD kamera az autókon 2008 óta alap tartozék a jenkiknél.
    a helyszínen a nézők külön hallgathatják a csapatok rádiózását, külön appot tölthetnek le mobilra tv közvetítést nézhetik a helyszínen pl. road pályán. hol ven ettől még európa? kimehetsz a Hungaroringre és a legolcsóbb jeggyel is csak távcsővel láthatod az autókat. Boxba be nem teheted a lábad..ja de csütörtökön 20 percre ..több órás autogram adás, fényképézkedés ésatöbbiésatöbbi..ha valaki rázza a rongyot, hogy én vagyok a leglegleg de közben magasról lkeszarja a fizető nézőit én sosem fogom legnek tartani csak egy pénzéhes bandának..
  • madmanic
    http://www.hirado.hu/Formula1/Hirek/2013/07/17/13/Vadat_emeltek_Ecclestone_ellen_.aspx
  • Jeffjohnson
    Ha közvetítenék én nézném azt is. Igazából majdnem mindent ami autó-motor sport . Igazából én a közvetítés minőségétől vagyok elájulva amikor oválon még külön kis nyilak is jelölik a pilótákat ki kicsoda meg a kamerák mennyisége az egész cirkusz ahogy meg van csinálva tetszik. Ha nagyon szétszakad a mezőny összerántják kerékcserék ahogyan meg vannak csinálva. Ilyesmi F1-ben sohasem lesz de szívesen látnám.
  • FeikG
    Titokban te vagy a "Mentalista"
    Pedig DE!
    Olyan gépeket csinálnak oda,amit mi még karikatúráról sem ismerünk.
    Elég csak arról a néhány Makita cuccról említést tennem,amit onnan hozattam..
  • benőmenő
    Engem pl. eggy ilyen amcsi ovál cucc nem tudott még megmozgatni, hogy hú ezt nézni fogom.
    Bár jobban preferálom a 4 kereket, mint a 2-t, de az egyetlen ovál rednekkség, ami tetszik az a salakmotor.
    4 körös futamok, mindenki megmutathatja mindenki ellen és nincs fék :D
  • RatBaG #140708
  • pedobear
    kib@szott komoly technikai háttér WTF???

szerintem anyagira gondoltál inkább
  • Master91
  • G_ArchAngel #140705
    Pl. németeknél és angoloknál is ki van nyalva az F1 nézők segge, ha előfizetsz az adott csomagokra.
    A gond, hogy Nürnburgring így is becsődölt volna Bernie nélkül és félő volt, hogy Silverstonra sem fogy elég jegy.
  • kifli
    én inkább azt nézem, hogy nyernek tizedeket azzal, hogy pár mm változik az autón, hogyan próbálnak egy új fejlesztásből körönként egy kis előnyt kiharcolni. Nem belebasznak a kocsiba egy rohadtnagy v8-ast, oszt tapossad neki hülyegyerek.
  • Dietrich
    Nem vettétek a lényeget.
    Itt európában magasról levagyunk szarva ami a nézői kiszolgálást jelenti.
    Ott ennek a fordítottja van, Mert tudják kikből élnek. és nem az a lényeg kit érdekelne vagy sem..
  • Lteebee
    Na látod!
    Nem mentél ki :)
  • Norbi1990
    Ezt most komolyan gondolod?

Téged nem érdekelne egy ilyen verseny?

Európába itt van a rallycross az is nagyon sok nézőt megmozgat és sokkal izgalmasabb mint egy F1-es verseny.

Már bánom, hogy nem mentem ki idén Nyírádi EB fordulóra.
  • FeikG
    Mert ott arra van igény!Ilyen a mentalitásuk.
    De itt Európában,a kutya se venné.
    Két dolog jó náluk,ami irigylésre méltó.Szinte minden kapható náluk és a mi mércénkkel fillérekért,a másik pedig az a kib@szott komoly technikai háttér,akár melyik szakmáról is legyen szó...
  • Jeffjohnson
    Egy valamit az amcsik nagyon tudnak: Szórakoztatni!
  • Dietrich
    ez a Robby Gordon féle cucc. Hihetelen volt látni ezeket a szörnyeket, utcai versenypályán és nem stadionban :)
  • Master91
    Az igen! Börni nehogy meg tudja hogy van ilyen futam.. :D

DRS+Kers+Jumper xD
  • Dietrich
    Egyik bajnokság még a kamerákat is letíltja az autókról...a másik super trucks-ot viszi az utcára, betét futamként. Nem kérdés melyik van a nézőkért.
    Amúgy beszarás volt nézni...Toronto 3-as kanyarjában azt hittük na most borulnak fel..és nem :)) Emberek ott vísítottak :)
  • szimpiboy
    lesz törés zúzás :D
    remélem őt ültetik be, és lesz megint izgalom