181981
  • Palinko
    #181981
    Sehol nem propagáltam a kettős mércét, szerintem mindenkire ugyanazok a szabályok kellenének, hogy vonatkozzanak ami szabály részéről segíti az előzést ha a technika részéről sok minden hátráltatja azt.
  • b-type
    #181980
    Sztem meg ha egy autó kontroll nélkül van akkor az nem előzés, hanem veszélyforrás. Ez a túlvállalt féktáv tipikus esete,...és ennyi. Verstappen mint védekező is szabálytalankodott Norris ellenében és akkor is ütközést okozott...most akkor bakk ha Verstappen-ről van szó és támad és elbaxa akkor másoknak az előzését kell segíteni és Hamilton nyithatott volna a kormányon hogy ne ütközzenek. Amikor meg Verstappen védekezik és elbaxa akkor meg ez a kemény versenyzés, és Norris mehetett volna még lejjebb a pályáról hogy ne ütközzenek...
    Nem, lehet előzni és védekezni úgy is hogy a másiknak nem kell összeütközést kivédeni...ha sikerül 10 másik versenyzőnek akkor sikerüljön már Verstappen-nek is ha lehet.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2024.07.26. 19:55:29
  • RatBaG #181979


  • repvez
    #181978
    arról meg megint nem igen cikkeznek, hogy a mclarentül elment a csapatmérnök , hogy az audinál legyen, most meg kiderült, hogy a binotto lesz ott és öket meg valahva elpakolják vagy menesztik.
    Hát gondolom akkor jol megérte nekik elmenni .
    Most a két szék közül a pad alás estek ,
    Bár azért nem hiszem, hogy olyan sokáig nem lenne nekik melojuk, csak egy kicsit igy kiestek a körforgásbol.
  • nearo
    #181977
    naa, azért a pálya széle és a fal között van még úgy 30 méternyi aszfaltozott bukótér :D
  • sure
    #181976
    Mindeközben Takony még évekig az F1-ben rontja majd a levegőt meg a csapatszellemet.
    Remélem, Bearman inasba rakja mindjárt az első szezonban.

    Utoljára szerkesztette: sure, 2024.07.26. 11:56:28
  • AnuluWork #181975
    Vitatkoztok a semmiről egy Monacohoz hasonló előzési lehetőségű pályán ...
  • lac coo
    #181974
    ÍGY semmivel se lehet előzni..... ;)
  • Palinko
    #181973
    Ezekkel az autókkal így lehet előzni vagy ha 1+ másodperccel gyorsabb vagy ami meg max a top és az utolsó kocsik mögött van meg. Igen valamennyire támogatni kell az előzőt szerintem. Rövidek a féktávok ezt lehet csinálni. Ha gyorsabb vagy nem tudnak még beesni sem melléd, ha viszont lassabb vagy akkor figyelj oda ha előzni próbálnak. Előtte elkerültek valakit és nagyon kiment Hamilton a szélére nagy ívben kezdte volna meg a kanyart Verstappen meg esélynek látta és bepofátlankodott. Mivel nem hagytak neki helyet soha nem fogjuk megtudni hogy még elfékezve is pályán maradt volna-e, de valószínűleg igen mert így sem szállt bele falba hogy jó ideig nem volt kontakt a gumi meg az út között szóval annyira gyorsan azért nem ment... Valszeg szar lett volna neki a kigyorsítása és Hamilton akár visszaelőzhette volna de nem fogjuk megtudni ezt már soha. Lehet hogy neked röhejes, de sínautózásért csak a fanok kapcsolják be a tv-t.
  • lac coo
    #181972
    Ennél már csak az a jobb , mikor hisztizik, hogy nem hagynak helyet neki, kivezetik ...! :D
  • b-type
    #181971
    Ez nem előzés volt, ez egy elcseszett tekegolyó akció volt amit ha Maldonado, vagy Grosjean,...vagy mostanában Ocon csinál akkor simán mindenki hülyézné.
    [URL=https://ibb.co/L9W3xQc][/URL]
    Hamilton látta hogy sok lesz, és volt is helye Verstappen-nek hogy elsuhanjon a rázóköre vagy azon túl, csak Verstappen túlfékezte és blokkolt, a blokkoló két első kerék pedig alulkormányozottan kihúzta érintőirányban az autót, és ezért lett az ütközés. oké hogy a kevesebb minőségi madárfütty is már Hamilton hibája, de bakk azért lássuk már a nyilvánvalót. Verstappen nem az a csávó aki képes elengedni egy szitut, kibaxta Norris-t és most kibaxta Hamilton-t...és röhejes hogy felmerül az a vélemény hogy a másik tehetett volna még többet az ütközés elkerülésére....akkor tessék már nyakába varni 2021 Silverstone-t is, hiszen csak pont annyit csinált mint most Hamilton

  • Palinko
    #181970
    Tudod hogy ha gyorsabb az nem elég sokkal gyorsabbnak kell lenni egy helycseréhez. Szerintem rádióban is mondták hogy miről szólt ez, mondták hogy egy bajnokság megnyeréséhez csapat kell és mindkettejükön megvolt az a nyomás hogy fiatal versenyzők nagy tehetségek, első győzelem kell stb és most Piastrinak kinézett. Szerintem úgy voltak vele, hogy ha most átadják valószínűleg év végén nem ez a pár pont fog számítani, viszont egy Norrist segítő Piastri sokat számíthat majd. Ha meg elcseszik csapaton belül a hangulatot az sokkal inkább komplikálja a dolgokat, így meg bármikor megkérhetik Piastrit hogy adja fel a pozícióját ha Norris továbbra is jön fel Verstappenre és Piastri meg is fogja tenni nem úgy lesz vele hogy őt sem engedték el.

    Verstappen Hamiltont meg úgy láttam, hogy Hamilton szokás szerint úgy vette a kanyart mintha egyedül lenne, mintha semmi reflexe nem lenne pedig akkor tudjuk hogy nem ilyen autókban ülne. Belső kamerából ez nagyon látszott. Nem először csinálja ezt meg. Szerintem ha be is vetődnek de még nem szorítják le a pályáról (4 kerék a vonalon túl) az előzöttet, akkor az előzöttnek helyet kell hagynia. Ha a helyhagyás közben leszorítják és nem úgy hogy az előzött akkor direkt lemegy a pályáról hanem annyi helyet hagy amennyitől elférnek de próbál ő is minél szűkebben fordulni, de ha úgy is kitolják a pályáról akkor meg az előzőnek vissza kellene adni a pozíciót ha sikeresen előzött +3 kör DRS ban-t kapna, hogy ne mászhasson megint olyan gyorsan a nyakára az előzöttnek. Előzéseket szeretne látni mindenki nem azt hogy be tud az ideális íven fordulni minden előzési ívet lezárva valaki mint valami hülye bot egy szimulátorban.
  • lac coo
    #181969
    Jó de nem azért hozták ki, nincs miről beszélni..... Meg szerintem simán önerőből verte most Norrist, az rajtnál eldobta a versenyt .... Még Verstappennek köszönetet is mondthat, hogy levezette Hamilton a 2. helyről ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2024.07.24. 22:12:46
  • repvez
    #181968
    pontosan és ha ezt le is kommunikálják, piastrival, hogy azért hozzuk ki Norrist elobb mert ö van jobb helyzetben a pontversenyben akkro nincs vita és piastri is ott van a második helyen ugyan ugy 1-2 be jönnek be. és piastri meg majd ugyan ugy kivárja a sorát ahogy a többiek, hogy saját erőből tényleges megérdemelten nyerjen, mert ez igy se neki se másnak nem volt öszinte nyerés és öröm.

    És annak tükrében ,hogy majdnem a verseny felétöl norris vezetett megint nem értem, hogy ez miért szempont, hogy kit hoztak elöbb volt rá elég ideje ha gyorsabb akkor megelözze a csapattársát, de igy a verseny vége elött még 9 mp elönye is volt Norrisnak és ezt az idöt kellett beálldoznia csak azért ,hogy a csapat elvárást teljesitse. Csodálom nem kaptak érte buntetést, hogy sokkal lassabban ment mint a megszokott, mert azért enyni idöt 1-2 kör alatt elvesztegetni csak ugy lehet ha joval lassabban mész.
  • lac coo
    #181967
    De ha úgy van akkor Piastri azonnal megy Norris után azonnal és akkor nincs elé vágás....De mivel le volt zsírozva, hogy nincs elé vágás, csak a korai Hamiltont akarják levédeni Norrisnál így nem jött ki azonnal.... Már ha jól emlékszem, amúgy csapnivaló futam volt, bele bele aludtam :D
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2024.07.24. 21:33:16
  • b-type
    #181966
    Igazából nem, amennyiben szabad verseny van, akkor miért ne vághatna elé Norris Piastri-nak? ..elévágtak, és meg is tudta tartani végig.
    Oké, tudom hogy nem így történt. :)
    Csapatként mentek, és valszeg Piastri nem volt felkészítve az elévágás lehetőségére csapaton belül....szóval csak fikció, de egyébként Norris képes lett volna megnyerni ezt a futamot. ...és most hogy Piastri megkapta/visszakapta a győzelmet, amennyiben bármit is akarnak keresni az egyéni baJnoki cím környékén, úgy a pontversenyben előrébb lévőtől nem vehetnek el többet pontot.
  • lac coo
    #181965
    ez a győzelem Piastrié volt ,ezt csak elvenni lehetett tőle ....
  • repvez
    #181964
    pont ezért faszság ez a boxfalrol majd megmondjuk mikor gyere ki és miért.
    Mert nehogy már a versenyzónek kelljen azon választania, hogy ha kiálsz elöbb akkor megnyerhetnéd a versenyt ,de csak azért nem mert a csapat majd elég engedi azt aki amugy késöbb áll ki és lassabb is.

    Legyen minden a pilotára bizva ahogy régen és ha ugy érzi, hogy most ö jön elöbb mindegy, hogy elöbb van e a versenybe vagy hátrébb . és igy elönyre tesz szert akkor legyen ez a lényege, hogy a gyorsabb nyerjen, ne akinek jobb a stratégiai számitogépe rendszere a boxfalon és már elöre tudják, hogy mikor mit kell tenni és akkor hányaikak lehetnek.
    ezt igy nem verseny. ez igy egy szimulácio leellenörzése a valoságban.
  • lac coo
    #181963
    Túl sokszor eagált már Hamilton Max agyatlan "előzéseire"... :) Most, hogy nincs tétje nem fogja hagyni Hamilton, inkább essenek ki mindkettek.. ;)
  • lac coo
    #181962
    A ringen azonos autóval azonos gumival soha az életbe nem előzte volna meg. Verstappena másodperccel gyorsabb autóval se bírt Hamiltonnal ...
    És nem rontották el ,elején világosan megmondták miért jöhet előbb és , hogy vissza jár pozició Piastrinak. Csak undok kis görcs lett a cuki Norris :D
  • sure
    #181961
    Én azt nem értettem a Norris-Piastri helycserével kapcsolatban, hogy Norris miért nem engedte el minél hamarabb, utána már rendesen versenyben előzhette volna meg, ha ő a látványosan gyorsabb. Akárhogyan is, a csapat hibája, hogy megkeserítették a légkört és Piastri első győzelmét, nagyon látszott szegényen, hogy nem tudott igazán és szívből örülni neki. Kétszer rontották el, egyszer a rossz sorrendű kerékcserékkel, utána a balfék kommunikációval, könyörgéssel, burkolt fenyegetéssel.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2024.07.24. 19:16:48
  • b-type
    #181960
    Sztem reagált, hagyta volna elsuhanni Verstappen-t de a blokkolás az nem volt benne. Verstappen érezte hogy elcseszte a féktávot, majd elcseszte a mentést is azzal hogy a nagy fékezés közben megblokkolta mindkét kereket. Az hogy megblokkolja az már egy nagyon rövid idő, arra nem hiszem hogy lehet reagálni...amit megtehetett volna hogy már Verstappen akciója kezdetén nagyobb helyet hagy....de hát bakker, egyfelől ezért büntetni kellett volna Verstappen-t mivel ütközést okozott, másfelől Verstappen-től nem dolga Hamilton-nak megmentenie saját magát, csinálja...Legyen attól hangos a média hogy Verstappen idegbeteg, hajnalig szimulátorozik versenynap és gyerekes..a pályán meg bukja a pontokat.
  • repvez
    #181959
    Ezzel tisztába vagyok , de pont ezért kellett volna hamiltonnak reagálni a kialakult szituácira, hogy elengedte volna maxot had csusszon ki ö meg akár jobban lefékez vagy kicsit széálesebben fordul és befordul max mögött és igy is ugy is meglett volna neki a pozicio és nem lett volna ütközés.

    A meclarenes helycserét meg még aért nem értem, mert a csapatnak volt egy elgondolása , hogy miért alakult igy a szituácio akkor miért kell a pilotáknak szvni miattuk.
    Meg ha mndjuk nem 1- be vannak akkor is vissza akarják adatni a poziciot ? ha nem akkor most miért kell? máskor is volt ugy , hogy valakinek jobban kijött a kiállás mint a másiknak aki eddig elörébb volt és mégse cseréltettek helyet vele, mert hát a verseny eleéjén ö volt elöbb.
    Na ez a gyerekes és nem az ami a Max csinált.
  • nearo
    #181958
    Jaj nemár... Verstappennek az a divebomb egy borzasztó rossz megmozdulása volt. Voltak jó pillanatai a pályán, de azt ott nagyon elcseszte. Pl az első csatája Hamiltonnal teljesen rendben volt. Igazából a második is, egészen eddig a pontig. Csoda, hogy mindketten be tudták fejezni a versenyt jelentősebb tempóvesztés és extra boxkiállás nélkül...
  • Stockbauer33 #181957
  • b-type
    #181956
    Verstappen-Hamilton, alapvetően nem lett volna ütközés ha Verstappen nem blokkolja az első kerekét, onnan változott meg a két autó egymáshoz viszonyított iránya:
    https://ibb.co/L9W3xQc
  • repvez
    #181955
    Nem teljesen értem, hogy miért is kellett a Mclarennek a helycsere.DE ugy általában nem értem.
    Ha a pályán valaki gyorsabb és elötte van a másiknak akkor minek utasitani a cserére?
    Föleg ugy, hogy Piastri a bajnokságban hátrébb van, sztem most hogy 1-2 lett volna mindenképpen Noris elsosége sokkla többet ért volna vagy érne majd a szezon végén, ha azzal a plusz ponttal amit az elso helyért kapott volna közelebb kerül MAxhoz és távolabb LEcrectol.
    Ahelyett ,hogy Piastri kapta mostmeg ezeket az extra pontokat semmivel nem lettek elörébb.
    CSak elmondhatják, hogy már mind a két pilotájuk nyert idén.

    Már az elözö versenyeken is csináltak elég nagy bakit a mclarennél is, hogy amikor a dupla stacket nem válalták be hanem hagyták még egy kört kint a másikat, pedig még egy lassu dupla stacckel is gyorsabbak lettek volna kevesebb helyet vesztettek volna mint igy ,mhogy egy kör alatt már mindenki megelözte és a végén még alig lett pont is belöle ,pedig simán lehetett volna 1-3 a végén ha nem jobb.

    Néha az az érzésem, hogy mintha Piastrit jobban nyomnák mint Norrist.

    A Verstappen utközésre meg csak anynit mondanék,hogy nem értem azt sem, hogy miért Maxot ekézik, mikor edig mindig azért ment a sirás, hogy nem volt elörébb az auto ami elözött, itt most max kocsija böven elörébb volt és Hamiltonnak kellett volna engedni nmár, hogy ne utközzenek.
    Akkor utána lehetett volna Maxot buntetni ha kitereli a pályára Lajost. DE lehetett volna ugy is, hogy elengedi maxot, mivel tulcsuszott a kanyarpontotn és aláfordulva simán elmegy , de ehelyett Hamilton azt választotta ,hogy nem nyit a kormányon elkerülve az utkozést hanem inkább nekimegy az elötte lévo autonak.
    Megvolt az egy kocsi szélesség is, az, hogy max messzirol és elfékezve a kocsit esett be elözni meg még nem kéne baj lenni, ha ö igy is meg tudta volna elözni ez lenne a verseny, csak mostanába amilyen hopihe és PC mindenki az ilyen radikális verseny szituáciok már nem férnek bele egyes embereknek a értékrendjébe csak amikor tisztán DRS-el kikerülik egymást megbizonyosodva, hogy még véletlenul se kerül veszélybe a másik .
  • Stockbauer33 #181954
    Erre ment a hiszti :) Túl szarul áll a bajmokságba







  • Stockbauer33 #181953
    Ha kap egy seggrakétát?Emlékszünk az Lső futamra RB-al?7 kör 5 mp előny
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2024.07.24. 12:24:54
  • Stockbauer33 #181952






    Itt a bohocról is 1 kép

  • Stockbauer33 #181951
  • RatBaG #181950
  • RatBaG #181949
    perez minden évben ugyanazt csinálja. az év első harmadában kb hozza a minimum elvárhatót, aztán ahogy megkapja a szerződéshosszabbítást, összeomlik...
  • lac coo
    #181948
    Amúgy rajttal a kettes előtt Hamilton simán második volt, csak Max leeloztena palya vagas utan ... Neki nem kellett visszadnia pozíciót!
  • lac coo
    #181947
    Cseppet sem vagyok biuztos, hogy bárki jobb lenne abban a totálisan Verstappenre szabott autóban. azért kicsit gondolkodjunk már, ennyire nem felejet el senki vezetni napok alatt mint ahol most van Perez ....Ilyen nincs. Alonso se lett béna, senki nem hisztériázik, hogy azinnal rúgják ki, pedig szart se ér ....
  • ximix #181946
    Norris csak játszotta? Végig tudta, hogy elengedi Piastrit, az utolsó kanyarban tervezte
    https://m4sport.hu/forma-1/cikk/2024/07/21/norris-csak-jatszotta-vegig-tudta-hogy-elengedi-piastrit-az-utolso-kanyarban-tervezte
  • Stockbauer33 #181945
    Az beszédes volt a futam utáni beszélgetésnél megpenditette a Kis Norbi hogy a futam alatt egy spanyol újságíró közvetitő mondta h a RB sumákolt vmivel amire rájöttek és kiszedették a RB-ból a nagybuktát elkerülve.Állitólag ezért a vissza esés.Most ismétlik a M4-en a futamot remélem bejátszák a Kis Norbit is utánna
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2024.07.21. 20:57:11
  • RatBaG #181944
    jelentsék már be, hogy perezt kirúgták, már nem tudok várni ááh!
  • lac coo
    #181943
    Hamilton megint fellökte Verstappent ! :D
  • Stockbauer33 #181942