1052
Viper II-ről minden!
  • azazel
    ja, lehet hogy a t&l az kimaradt
  • azazel
    vazzzeeeeeg!
    valószínűleg még a 110-es driver miatt, de a viper elég hernye a treemarkban
  • azazel
    pedig kivácsi lennék egy igazi eredményre a 2001-ben
    ha valahol megtudjátok, melyik driverrel nem lép ki, mindenképp írjátok be ide
  • azazel
    106-ossal is kidob, ha hardw.t&l-t akarsz használni?
    95111-essel?
  • azazel
    A 95106-os driver jó a Me-hoz?
  • azazel
    akkor lehet, hogy rosszul emlékeztem
    majd lemérem mégegyszer
    a dragonos tesztnél nekem sem volt textúra, elég faszán nézett ki
  • azazel
    Pace!
    A 3DMark pIII opt.-al hozott ki ennyit, TreeMarkom meg sajna nincsen, arról nem tudok nyilatkozni.
    Te hányas drivert használsz?
  • azazel
    2000-ben 1024x768x32 3100 pont.
    A 2001 hogy a francba hozott ki neked ennyit software t&l-lel? Ennyit nem nyom rajta az a 200 MHz
  • azazel
    Fiúk!
    3DMark 2001-ben, ha hardware t&l-re állítok, már az első tesz elején kilép.
    Miért?
    95110-es diamond driver van fent.

Ja, azért software t&l-lel is lefuttattam, Abit SA6, celII@732 !!!!634pont!!!
    Jó mi?
  • MuERTe
    ha csak arra kell akkor ne cseréld le.annyira azért nem jo.
  • Dikkma
    Hja, azt nemtom. Nem használom a Win2k-mat, mert csak netre kellene, az meg nem megy :(((
  • MuERTe
    a w2k meghajtok annyira nem jok,és nekem az van fenn.98 alatt sokkal kevesebb gond volt vele.
  • Dikkma
    Enyhén régiek... ez biztos.
    Bugzanak... nem! Régebben azért (sem?) zavart a bug, mert mire egy játék a megjelenése után hozzám is eljutott, addigra sokszor ki volt javítva a hibája. Most ha a megjelenése után egy nappal leszabom ripbe a játékot, még csak fel sem merül bennem, hogy akármi is lenne. Mármint, gond.
    Optimalizálatlanok? Mér? Ennyit tud ez a kártya. Nekem kinyomja az elméleti értékeit fill rate-ben 3DMrak 2000-ben, tehát többet nem is kell tudnia.
    Hát ja...:)
    Hm. Nemtom. Minek?
  • MuERTe
    enyhén régiek már.
    enyhén bugzanak.
    enyhén optimalizálatlanok.
    nem méltoak egy ilyen hardverhez:)
    szerintem,ha feleannyi időt szánnának az optmalizálásra mint az nvidia,jelentős sebességnövekedést lehetne elérni.
  • Dikkma
    Mi a gondod a Savage4 driverekkel?
  • MuERTe
    "ha hihetünk a híreknek, akkor észrevehetjük, hogy 4 (!) versenyzője lesz a nagyteljesítményű 3D piacnak:"
    de csak háromhoz lesz driver:)))
    de ne nekem legyen igazam:)))
    továbbra is birkatürelemmel várom a használhato minőségü savage4-es drivereket:/
  • kowajano
    A VIA be kíván lépni a csúcsteljesítményű 3D grafikus piacra az év végén kiadandó új grafikus chippel. A magot az S3 fejleszti Columbia kódnévvel. Az újdonság DirectX 9 kompatibilis lesz és tulajdonságaiban az ATI R300-asára fog hasonlítani, melynek kiadása hasonló időszakra várható. Valószínűleg a Columbia fog segíteni az S3-nak a piac vezető szerepének átvételében. Emlékezzünk azonban, hogy az S3 már régóta nem adott ki semmi említésre méltó újdonságot, csak a SuperSavage-t (Paramount), mely nem más mint egy felpörgetett Savage2000. A Columbia tulajdonságai az ígéretek szerint az alábbiak lesznek:

4 pipeline, mindegyik 2 textúrázó egységgel
    300MHz-es mag-frekvencia
    128-bites DDR SDRAM interfész
    DirectX 8/9 kompatibilitás
    0,13 mikronos gyártási technológia

Szóval ha hihetünk a híreknek, akkor észrevehetjük, hogy 4 (!) versenyzője lesz a nagyteljesítményű 3D piacnak: az nVidia GeForce3 Ultra, az ATI R300, az STM KYRO III és a VIA Columbia.

király
  • Phyre
    A bios verziószáma a 3.1C.09.DM, az 5954 (és a másik kettő ilyen) a kártya típusát jelöli, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmed, hogy nehogy más típusú kártyába való bios-t írj be. Ha 5954-es a kártyád, akkor az 5954-es 3.1C.09.DM bios-t nyugodtan írd be, a TV kimenetnek ezután semmi gondja (ha mégis, akkor más a bibi).
  • kowajano
    beledugsz koaxot composit kimenetre
  • Bilux
    Igen úgy van ahogy Phyre barátunk mondja..:))
    2/25/2000 a bios dátuma...
  • Phyre
    Az a legújabb, de csak a kártyádnak megfelelő számút írd be (van 5954, 5932, 5934 ha jól rémlik). Ezt kiírja a gép bekapcsolásakor.
  • kowajano
    :)
  • Bilux
    AZ IGGEN SEEEEEEEEEEEEEEEGííííííííííííííííííííííT!!!!!!!!!!!!!
  • Bilux
    Pace Biost frissítettél?
  • azazel
    Kösz kowa, isten vagy.
    Eszembe nem jutott volna bekapcsolni a vsync-et, most fasza.
  • Bilux
    Na ja ezt nem értem én se de ,ha nem akarnak írni akkor a francnak huzzák az idegeinket egyértelmüen mondják ki NEM LESSZ ÚJ DRIVER AZ XY KÁRTYÁHOZ....
    Egyébként ezekhez a "játék" kártyákhoz kéne a drivereket frissíteni...nem a mobil chipekhez...
    Na de ez van..
  • Kojot
    Szerintetek mennyibe kerülne az S3Graphics-nak az, hogy kifejlesszen új drivereket ? Mert a mobil chippekhez ugye szinte hetenként adnak ki valami finomítást, igazán jöhetne már a 2k-hoz, meg a 4-hez is.
  • Bilux
    Héé nem driver hiba vagyis mégis de mindenképpen be kell kapcsolni a Wait for vsync-et!!!!
    Akkor ezek a problemák megoldódnak!!!
  • kowajano
    4.12.01.9015-9.51.12
  • azazel
    milyen drivert használsz?
  • kowajano
    ja volt a mikor csinálta nekem is hogy tök lassan mozgott a kurzor de csak a menübe kis késéssel . Driverhiba. Cserélj drivert az megoldja a problémát . Viszont játék alatt én nem találkoztam ilyennel csak a játék menükben
  • azazel
    Ti tapasztaltátok hogy van amikor késik a kártya????
    Pl. kanyarodok az nfs 4 -ben, az autó csak később mozdul. Ugyanez néha a tdr2000-ben.Meg a Hitman-ben. Meg a ...
    Ezt nektek is csinálja?
    Gép: abit sa6, cel II 710, 128 MbRam, Viper II.
    Ja, még a 3DMark2000-ben is.
    Olyan az egész dolog, mintha magát akarná utolérni. Először belassul, megakad, aztán egy pillanatig túlgyorsul. Pl. a Vampire menüjében az egérkurzor 3 másodperc késéssel mozog. Tök hülyeség.
    Nektek is csinálja?????
  • Bilux
    Conclusion:

I feel that the Viper II is a steal. I purchased the card for $119 and am now going to keep it in my personal system. For the price of a "budget" card you can get near high-end performance in Quake 3 and Unreal Tournament. I will admit the drivers are still a little buggy, but in my own tests I did not encounter any problems at all. With future driver and bios updates, the performance will increase even more. There are several rumors going around that VIA will soon release drivers for the Viper II with FFSA support! Lets only hope. I am going to give the card 4.5 out of 5 VH points. I ran into absolutely no problems in any of my tests done on the Viper II. The installation was a snap and the drivers installed easily. The performance is great and the price is low. The image quality in Unreal Tournament and Quake 3 is amazing. More games should soon come out based on these engines that benefit the Viper II.
  • Bilux
    Viper2 (Savage2K) OpenGL ICD comparison
    http://www.jgc.f2s.com/news.php3?newsid=984494391,24890,
  • Bilux
    http://www.jgc.f2s.com/news.php3?newsid=984494391,24890,
  • Bilux
    Kojot cell 933Mhz-en megy a szagatás gondolom azért van...
    A bug,hogy hogyan tünt el azt nemtom,de tényleg anyit állítottam amit lejeb is leírtam...
    savagetweak minden alapon....
  • Kojot
    Bilux : Mik a beállításaid savagetweak alatt ?
    Mert nekem nem csak bugos, de szaggat is, még minimum grafikával is. Bár nem tudom mekkora a processzor igénye, de jó lenne, ha valaki akinek 450-es celije vagy akörülije van, megerősítene, hogy azért szaggat.
  • Bilux
    Ja és újra jó az s3graphics.com oda mutat a cím ahova KELl!!!
    :))
  • Bilux
    Phyre!!!
    Nekem nemtom hogy ,de most jól megy a B&W
    semmi bug...
    Otion menüben a grafikát max detailra raktam így előjött az ördög ,meg az istenecske is ...
    De a legjobban annak örülök ,hogy a hegyek sem átlácóak!!!
    :)))))
    A driver ...12-es..
  • Bilux
    ftp://ftp.diamondmm.com/pub/archive/s3/
    Újra alérhetők a driverek..!!!Csak nem..??
    :)))