2306
Na de tényleg...
-
37 -
dyram #2225 32 -
Holborn #2224 18 :) -
21 -
cs istvan #2222 Hát akkor ez a topik is elhalt.
Beír az ember egy számot, hogy hány éves, "oszt csá" (ahogy azt a jó csajok és a jó pasik mondják). -
Steve Q #2221 cs istvan:
Na látod, ezért van (ha létezik) Istennek annyi márinénéje, hogy ne mutatkozzon meg egy alkalmatlan emberféle számára se (főleg nem neked), mert ha távol van, akkor sápítozunk örökké, hogy miért nem segít, amikor kéne, ha meg megjelenik nekünk, előbb ámulatba, aztán apátiába zuhanunk, mert puff, itt van Isten, itt az élet értelme, máris vége a világnak. Apokalipszis, filmszakadás, pont.
De most már tényleg, sal meg cs, nem tudnátok végre itt TÉNYLEG BEFOGNI? Ez nem a ritkarendescsajttalálni-mertmindegyikurva-akimegnem-aztmegnemérdemeljükmeg topic, hogy belenőjj ebbe is, mint egy tudálékos rákossejt, aki a fixa ideáival halálra untatja az immunrendszert. Legyen már elég. Konyec.
-
Ész nélkül az imadkázos sem és a vallás sem ér semmit.
És miután Isten nem egy pöffeszkedő zsarnok meghagyja az embernek a lehetőséget, hogy maga válasszon magának sorsot.
Valamint mminden irásban meg vagyon írva, hogy az utolsó pillanatban sápitozók szava nem hallgatatik meg.
Isten nem ad terülj terülj asztalkámat az emberiségnek, csak erőt és lehetőséget arra, hogy a terülj terülj asztalkámat megteremtse magának. -
cs istvan #2219 "Ma is, ha beüt egy igazi nagy kemény crach rögtön mindenki tudja, hogy kihez is kell fordulni."
Nem akarom tovább fokozni az off-topic vétségét, ezért csak két megjegyzés:
- imádkozó emberek milliói , hanem milliárdjai, és az ennek ellenére bekövetkező háborúk, népirtások, természeti katasztrófák, betegségek és járványok bizonyítják, hogy semmiféle isten nem létezik, aki meghallgatná a hozzá imádkozókat
- ha valóban létezne egy mindentudó és mindenható Isten, teljesen értelmetlenné és céltalanná válna minden emberi érzés, gondolat és cselekedet; hiszen ha Isten bármikor a semmiből bármit elő tudna állítani és bármit bármikor semmivé tudna tenni, akkor semmi értelme nem volna a gondolkodásnak és a munkának; és ha Isten bármikor belekukkolhatna még az érzéseinkbe is és mint mindenható úgy játszadozhatna még az érzelmeinkkel is mint ahogy azt pl a vallás tanítja, akkor semmi értelme nem volna még az érzelmeinknek sem, és csak bábok lennénk egy pöffeszkedő zsarnok kezében. -
Tegnap előtt töltöttem be a 16-ot :D a nevem és azt jelzi :D Mustang93 ** 1993 :D -
ba32107 #2217 Hogy te mekkora egy seggfej vagy -
akkor ezt se látogasd többet
van még sok más amit látogathatsz
egyébként mintha offtopik lennél... -
ba32107 #2215 Nem tudom miért olyan nehéz felfogni, hogy ez itt offtopik. Okkal nem látogatom a ti topikjaitokat, mert marhára nem érdekel. -
ez van, magszoksz vagy megszöksz -
ba32107 #2213 #2202 -
Tudod régen, műholdak és és mai technikai fejledtség hijján sivataggal körülvéve, a nílus áradásának kiszolgáltatva nem volt annyira egyszerű az élet, mint ma.
Ma is, ha beüt egy igazi nagy kemény crach rögtön mindenki tudja, hogy kihez is kell fordulni.
Az öregséggel, öregedéssel nekem speciel nincsen gondom, mint ahogy senki másnak sincs aki megtalálta a számítását az életben. -
cs istvan #2211 Én csak annyit "vallok" , hogy az öregség egy olyan iszonyatos és pokoli dolog, amit csak egy "sátáni" elme találhatott ki
( illetve egy totálisan érzéketlen , és ezért "sátáni" természeti erő vagy folyamat hozta létre).
A "Dávid" és az "Uram" kifejezéseket talán nem kellett volna használni.
Az, hogy egy háromezer évvel ezelőtt élt primitív sivatagi kecskepásztor hogyan csúszik-mászik egy szadista bálványnak a képe előtt ( nevezzük azt akár Baálnak , akár Él-nek , akár Jahvénak) kifejezetten rossz hatással van a józan és tárgyilagos párbeszédre. -
Emberek ha majd lessz egy fiatok vagy lányotok majd rájöttök mijen jó is az legalábis mig kicsik kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond szokták mondani.egyébkét meg 30 leszek december 24 én jézuska hozott
-
Nos, ez történik, amikor valaki nem lát tovább a puszta szavaknál.
És sokszor a vallási vezetők sem látnak tovább a puszta szavaknál, leírt történeteknél, és ezáltal képtelenek meglátni a mélyebb jelentést, tartalmat.
A vallásban a mennyország nevű hely nem más, mint az életben a boldogulásod, boldogságod, derűd, jóléted a pokol pedig az életben a boldogtalanságod, szenvedésed, kesergésed és mindaz, amivel ráfizetsz.
Aki nem látja a sorok mögötti lényeget, aki nem látja, hogy pl a Biblia és szövegei konkrétan nem a tanítás, hanem pusztán csak az adathordozó, az soha semmit nem fog megérteni belőle.
Most jöhetsz mindenfélével, kiragadott dolgokkal, hogy akkor magyarázzam el mit jelent. Ám nem magyarázom el. Mert ha majd tényleg szívből meg szeretnéd érteni, akkor meg fogod. Egyébként, meg így se úgy se.
Én anno hasonlóan gondolkodtam mind te, aztán feltettem, hogy mi van, ha rosszul közelítek?
Mi van ha nem csak baromsággal akarnak traktálni minket eleink, hanem valamit mondani szeretnének, amire figyeljünk oda? Feltettem a kérdés, hogy mégis milyen szempontból, és milyen megfontolásból lehet igazuk?
-
"Jaj az embernek, a ki a törvényben nem lát egyebet, mint egyszerű elbeszéléseket és közönséges szavakat! Ha tényleg nem tartalmazna mást, akkor napjainkban ugyanigy írhatnánk törvényt, mely méltó volna a csodálatra. Hogy közönséges szavakat találjunk, a végből csak a földi törvényhozókhoz kell fordulnunk, kiknél gyakran többet is találunk. Elégséges volna ezeket utánozni s az ő szavaik és példájuk szerint alkotni törvényt. De nem úgy van; a törvény minden szava mélyebb értelmet és titkos misztériumot rejt magában. A törvény mondásai nem egyebek, mint a törvény öltözéke. Jaj annak, ki a törvény mezét magának a törvénynek tartja! E tekintetben így szól DÁVID: "Uram nyissad fel szemeimet, hadd láthassam a csodákat törvényeden!" DÁVID itt arról beszél, a mit a törvény meze fed. Vannak bolondok, kik, ha embert szép ruhában látnak, e szerint ítélik meg, pedig csak a test adja meg a ruhának az értékét; és még értékesebb a lélek. A törvénynek is megvan a maga teste. Ez amaz előírásokból áll, melyeket a törvény testének nevezhetnénk. Az egyszerű elbeszélések, melyeket közbevegyítve találni: az öltözékek, melyek a testet fedik. A nagy tömeg csak az öltözékre vagy a törvény szövegére figyel, mást nem ismer; nem látják, mi rejtőzik a ruha alatt. A fölvilágosodottabbak ellenben nem törődnek sokat a ruhával, hanem a testet nézik, melyet az eltakar. Végül a bölcsek, a legfelsőbb király szolgái, azok, a kik a Sina magaslatán laknak, csak a lélekkel foglalkoznak, mely minden egyébnek az alapja és maga a törvény. Jövendő időkben e bölcsek elő lesznek készítve arra, hogy a lélek lelkét, mely a törvényben lélekzik, láthassák." -
76nap múlva 17 -
Befejeztem az offot,csak reakció volt. -
Mégis ha nem hajlongassz a világi személyek,papok szertertásain és nem tartozol legalább látszólag a nyájhoz-ne adj Isten ellenérzéseid vannak az egyháznak nevezett évezredes hatalmi cirkusszal szemben,akkor egyből bűnös pogánynak,baloldali szocinak vagy libsinek mondanak.Az egyház kihasználja politikai céljaira ezt a jelenséget-márminthogy a konzervatív vagy a "nemzeti"sznob körök szívesen támaszkodnak az egyházra mint politkai erőre. -
cs istvan #2205 Elnézést kérek az off-topic hozzászólásért.
Nem én hoztam szóba a vallást !!! -
cs istvan #2204 A vallásnak nem a szexualitással való visszaéléssel van problémája, hanem általában az élettel.
Minden teista vallásnak az a lényege, hogy van valahol egy menyország nevű helyen egy mindentudó és mindenható patriarcha, aki felállított egy kicsinyes és groteszk parancsolati rendszert arról, hogy hogyan kell élnünk és mit nem szabad tennünk és gondolnunk. Ezt a patriarchát folyamatosan és szüntelenül imádnunk és dicsőítenünk kell és emellett be kell tartani minden kicsinyes és értelmetlen parancsolatát. Mert ha nem, akkor büntetésből a soha véget nem érő végtelenségig válogatottabbnál válogatottabb kínzásokkal fog bennünket gyötörni egy pokol nevű helyen.
Ez a patriarcha kép valahogy erősen hasonlít mondjuk egy több ezer évvel ezelőtt élt sivatagi törzs nem túlzottan értelmes és barátságos főnökére, akinek az alattvalóinak a gyötrése és szekálása lehetett a kedvenc foglalatossága -
Hajneeee #2203 42
anyátok lehetnék -
ba32107 #2202 Jóvan bakker ezt a topikot minek kell telehányni ilyen filozófiai marhaságokkal? -
Steve Q #2201 No komment, erre nem tudok mit mondani. -
igazából nem értem, hogy miért nem vágta még fel legalább keresztbe, ha nem hosszában az ereit
ha rendbe tenné az életét akkor tartalmas élete is lehetne, ám ezt a tartalmas éltet saját magán kívül senki sem tudja megteremteni neki -
pont annyi -
egyébként a vallás még azt mondja, hogy tudd eldönteni, hogy te kívánod vagy csak a tested, mert a kettő nagyon nem mindegy
persze ezzel csak az tud mit kezdeni aki nem azonosítja magát az anyagi testével -
a vallás csak azt mondja, hogy a szent dolgokból ne csinálj profán dolgokat
és azzal, hogy valaki össze-vissza kúr azzal egy szent (értékes) dolgot profanizál (devalvál)
a vallásnak gyakorlatilag a primitív állati ösztönszíntű szexuális viselkedéssel, és a szexualitással való visszaéléssel van problémája -
nos, a nyugdíjba vonulás opcionálisan választható, nem kötelező
a természet nem is ismeri
ez ember igazából akkor kezd el öregedni mikor szellemileg el kezd öregedni -
cs istvan #2195 Vajon miért van az, hogy az emberi lét egyik legborzalmasabb és legpokolibb jellemzőjével , az öregséggel, az emberek 99.99 százaléka gyakorlatilag nem foglalkozik, és ennél sokkal jelentéktelenebb dolgokon agyal !? ( politika, gazdaság , vallás)
Az öregség egy olyan "sátáni" találmánya a természetnek, amelyre sokkal nagyobb tudományos és filozófiai figyelmet kellene fordítani.
( Nem arról van szó, hogy örökké vagy sok száz évig kellene élni, hiszen az örök élet az halálosan unalmas és értéktelen lenne, de miért kell az embernek a halála előtt több évtizedig egy olyan kimondhatatlanul borzalmas és iszonyatos állapotban léteznie, ami pl az embert különösen jellemzi ?! A kutyák pl még a haláluk előtt néhány hónappal is olyan testi állapotban vannak, hogy aktív középkorú életet tudnak élni).
-
Steve Q #2194 Mert az ilyen vallások szerint a szex szükséges rossz: csinálni muszáj, mert kell a gyerek, de élvezni tilos.
Ami persze csak a legfrigidebbeknek lehetséges.
-
cs istvan #2193 Nem én hoztam szóba a vallást !!!
De ha már itt tartunk, vajon hogyan kell értelmezni azt, hogy bizonyos vallások egyrészt azt nevezik örvendetesnek és kívánatosnak , ha minél több gyermek születik , ugyanakkor pedig ezen vallás egyik meghatározó idológusa ( Pál apostol ) azt tanította, hogy "a férfi számára az a legjobb, ha sohasem érint asszonyt " , továbbá ugyanezen vallás a szexualitást egy bűnös és förtelmes dolognak tekinti !? -
* 533 865 600 seconds
* 8 897 760 minutes
* 148 296 hours
* 882 weeks (rounded down) -
Te hány éves vagy? -
17 :D -
Steve Q #2189 #2186, #2188: Ne legyetek már ennyire negatívak, cs, Salsoul amúgy is épp most válaszolt a kérdésedre; ne vesd el egyből, lehet, éppen valami hasznosat mondott neked.
Salsoul: Nem bírtad ki, hogy ne okítsd ki egy kicsit, mi?
-
Értelme nem nagyon van,az utódnemzés is csak egy ösztöncselekvés.De utódok nélkül nincs fajfenntartás,pedig az életösztön is kívánja a fajfenntartást.A vallásosak azt mondják ez Isteni parancs-szerintem csak biológiai tényezők eredménye ami az állatvilágra is érvényes.Az élet célja szerintem a hódítás és terjeszkedés.Az intelligens fajnak még intelligensebbnek kell lennie majd valódi kozmikus fajjá válva meg kell hódítania majd a naprendszereket.Ez lehet a hosszútávú cél.Egyébként a fajfenntartási ösztön bevallom nálam sem valami erős.Néha ha kisebb gyereket figyelek meg gondolok rá hogy esetleg nem lenne rossz egy saját gyerek,de ez nálam nem valami markáns érzés.Nem tudom ez normális dolog e így 29 után. -
ha adsz neki értelmet, akkor igen
egyébként nem