2359
Dizájnos számgépház - de hol?
  • Punker
    igazából azt nem vágom miért fönnt van a kivágás rajta, nekem alul van a venti (gyárilag volt két 12-es benne + egy 8-as) és a vinyókat hűti, nem hiszem hogy bárki is legfölülre nyomná a 12-est, ajtón keresztül meg nem hiszem hogy sokat szív :)
  • Gabesz amd64
    még most is annyi :)
    5k-t ér az ajtó?pff

akkor inkább armor
  • Punker
  • Punker
    ugyanez a minta van a plexin, ára hogyhogy drágább mikor én vettem kb 5k különbség volt köztük.
  • Gabesz amd64
    ha jól emléxem akkor neked nem plexis az oldala!
  • Gabesz amd64
    épp írni akartam
    szinte csak az ajtó a különbség meg az ára :(((
  • Punker
    Full ugyanaz mint az Armor csak az elejére rakták azt az ezüst izét, szal maradok az Armor-nál nem szeretem az ajtós házikókat :)
  • Gabesz amd64
    na egy ilyenre fáj a fogam:TT Kandalf

• skyrover
    "Az a gaz, hogy itthon brutalis arai vannak a hazaknak."
    Szerintem meg nem olyan gáz, lehet találni jó árban is. pl 14k-ért lőttem magamnak egy király Raidmax-et :))) (raidmax)
  • ssolitude
    Ha a 12cm-es venti halk,akkor nem lesz hangos a gép.A szűrővel az a baj,hogyha erős szűrő,akkor lefogja a levegőt,ha nem elég erős,akkor meg nagyon mikroszkópikus por jut be a házba,ami lehet hogy még kellemetlenebb,mint a "sima" por.Szerintem egy alapvetően poros helyen nehéz pormentessé tenni egy házat.
  • izb
    csak egy 12cm rendszerhűtő kéne ami kifujja a levegőt a házból.
    és mivel valamilyen szintü vákum alakul ki,igy a ház elejére nem is kéne venti,mert a hátsó elég lenne hozzá hogy a folyamat beinduljon.Nem?
    a táp passzív igy azzal nincs gond.
    a procin egy capochill van egy 500 fordulatu ventivel,igy asszem azzal sincs probléma.
    Igy mennyire lenne hangos,hogyha mindenhol leszigetelném?
  • ssolitude
    Elvileg meg lehet csinálni,de a levegő útját akkor nagyon meg kell tervezni,hacsak nem akarsz egy süvöltő gépet.
  • izb
    szerintem tök jó.
    Olyan házat elviekben lehet csinálni,amit teljesen légmentessé lehet tenni?
    Gondolok itt arra,hogy a levegő a házba csak szűrőn keresztül jöhetne be,de a perifériák mellett mindenhol szigetelés lenne..
    Tököm kivan azzal,hogy a belső rész 1 hónap után úgy néz ki,mint az ágy alatti terület.Porcicák mindenhol.....
  • ssolitude
    Sajna a por nagy ellenség.Általában el lehet mondani,hogy hihetetlen kényes(nemcsak a porra,mindenre:ujjlenyomat,karc,stb...)Teljesen légmentessé nem lehet tenni,főleg azért,mert házhűtés gyak. nincs.Egy processzorhűtő,és a táp ventilátor pörög,jobbára ezek forgatják a levegőt.Xp2200+ 1,9GHz-en 48 fokos.
    Vinyó azért van hanyatt,mert a tápcsatlakozók valahogy így jöttek ki jól(ha jobban megnézed,a floppy is hanyatt van..)Terveztem egy fehér ledet,ami megvilágítja az elektronikát,de ez még nincs kész.
    Amugy a konfig:AMD2200+,768MB RAM,Sapphire 9600Pro,SBAudigy,Leadtek Winfast TVTuner,120GB Maxtor,Pioneer DVR106@107 + egy Realtek az otthoni hálózathoz.
    Összességében egy kicsit elméreteztem a házat,és nem kis tumultus van benne.
  • izb
    A légmentességet mennyire sikerült megoldanod?
    Porosodásra értem..
    Te a vinyó miért van fordítva benne?
  • ssolitude
    kb 5000 a plexi(5mm),meg az idő amit rátöltesz.Ja és 400 darabja a kék LED-nek.Még egy-két csavar,távtartók,bizbaszok.
  • izb
    F@sza!
    Mibe kerül egy ilyen ház?
  • ssolitude
    Saját építés: sötétben
    világosban
  • Haamtahk

• MrPamacs
    Csinált már valaki olyat hogy eredetileg kék ledes ventibe zöld ledet tett? Mi lett az eredmény? Képet ha lehet.
  • Narancs
    Ja, már gondoltam rá, hogy egyedi házakat kéne gyártani, mint az Orange county Choppers -nél a mocikkal tod. Vagy megcsinálni a Pimp my ride -ot PC-vel
  • [Jakuza]
    Az a gaz, hogy itthon brutalis arai vannak a hazaknak.
    Inkabb az ember kintrol hozza a hazakat ha megteheti, 500-550Wattos tappal mar szep hazakat kapni 14-15k forintert atszamitva.
  • zippi
    Sziasztok!
    Van valakinek ilyen számítógép háza?
    Mistral1
  • trident
    Punker: "mostanság" már találsz egy két olyan házat, amit már nem érdemes kidobni a kukába!;)
    Én ezt szereztem be utóljára és teljesen elégedett vagyok vele. Ráadásul nem volt drága, jól szellőzik, jól néz ki...Ha a Codegen honlapját újra megnézed, találhatsz kb 3-4 olyan házat, amely már megüti azt a kategórát, hogy megvásárolja (külcsín&belbecs; használhatóság&dizájn)
    Esetleg ott vannak az opcionális oldallapi panelek is, amik emelhetik a színvonalt. Én (már) nem írom le ezt a gyártót, amely eddig a gagyi tápokról és a tucatházakról volt híres. Gondolom próbálnak lépést tartani.

Ha nem ezt a házat használnám, akkor valószínűleg egy Aerocool (aeroengine 12 cm ventikkel), Yessico open air lenne a kiválasztott.

(Briza: oldalt/felül rácsos oldallap, venti elöl 2, hátul 1, oldalt 1, felül 1; Air duct cső, felül-alul "lábak/fogók", rejtett optikai meghajtó fedőlapok, alapban két ledes venti és 12 cm ventis táp alapban, elől két mahasfényű led, előlapi usb+hangkivezetés, oldallapok rögzítése kézzel kicsavarozható, nem kell külön csavarhúzó, könnyű)
  • zolo15
    jól néz ki nagyon király nekem is ilyen van
  • Banyapapa
    Jo,deee igy nem az igazi.
    Jobb lenne ha kaphato lenne bele átlátszo cuccok is: vinyo dvd iro alaplap stb:)
  • moho jojo
    nem porosodik ?
  • DanyyX
    Hmm, dizájnos házak...
    Én a sajátomat tudom ajánlani:
  • ozen
    Raidmax házak

• DonManó
    miért?
  • Punker
    Codegen-nél jobb amúgy gagyi kategória.
  • DonManó
    erről mit tudtok?
    sztem jól néz ki....
  • LaciMaci
    JAAAA, oké!
  • DanyyX
    Mer ha nem mondod, hogy házat akarsz venni, és nem linkeled be az aerocool oldalát akkor nemigazán fogok nekiállni házat nézegetni.
  • LaciMaci
    Mér köszönhetdnéd nekem? Te tudtad összerakini nem én!
  • DanyyX
    Összeraktam.
    Naggyon ISTENSÉG!

Ezt részben neked köszönhetem, szal thx!
  • zero_cool51
    tudtok segiteni?
    van valakinek Aerocool Aeroengine Jr. háza?
    nem tudok pár kábelt beazonosítani.
    olyanok vannak, hogy:
    Ground (2x)
    Mic In
    Mic Bias
    Spkout L
    Spkout R
    Return L
    Return R

ezeket hova kell dugni?
  • LaciMaci
    Nem mondod hogy nem bírod összerakni?