144
K R A F T W E R K
-
Daza500 #104 Hja, nekem már óvodás koromban megtetszett. :-)
Akkor még azt se tudtam, mi ez, de valamiért csak felraktam a lemezjátszóra. -
Nuki #103 látom neked is tetszik :P -
Daza500 #102 -
Nuki #101 ja mióta megvannak a régi albumok, pl ez a The Hall of Mirrors ez nagyon megtetszett, és belemászott a dallama a fülembe :P -
Nuki #100 felújítva még a Minimum-Maximum koncertalbumon is, az is jó ^.^ -
Daza500 #99 A címe is az.
(Ja, és az Electric Café albumon van) -
#98 És mi a címe? -
Daza500 #97 Hát persze.
És azt mondják benne hogy Boing Boom Tschak :-) -
#96 Egy régi klipet láttam, talán 1990 körül (legalábbis akkor láttam), amiben egy számítógépes grafika volt, egy sík hálón vagy 10 számítógéppel rajzolt fej forgott, és nyomták a monoton szöveget. Valami olyasmit mondhattak: pim poy, ne röhögjetek ki, már 105 éve volt.
Ez vajon Kraftwerk volt? -
Nuki #95 jahogyilyen :]
hát nem túl legális, de zsíír :)
legalább ki tudom pótolni a hiányosságokat, és sóvárogni esetleges régi album után :D (ha olyan) -
#94 tessek
http://www.kaotikk.com/music/kraftwerk/ -
Nuki #93 milyen link? bármi jöhet ^^ -
#92 erdekel valakit link az albumokra? -
Nuki #91 Kicsit megkésve de hátha még nem későn ;D
VOLT fesztivál, Sopron:
djuice-Nokia Aréna -> július 7. péntek -> 00:30 Karl Bartos (ex- Kraftwerk) Live (D) -
Daza500 #90 Most nézem, az első 2 LP-t még saját gyártmányú eszközökkel csinálták.
Aztán a '70-es évektől 2000-ig egy rakás szép kütyüt használtak zenélésre, összefut a nyál a számban, ha csak rá gondolok.
Egyet-kettőt elfogadnék belőlük. -
Nuki #89 The group chose only 4 places for their unique concerts for this year: festival SonneMondSterne in Germany, Grieghallen in Bergen in Norway, Sentrum Scene in Oslo in Sweden and Summer of Love in the Czech Republic. We are honoured that they have chosen us, the Czech Republic, where to perform!
röviden arról szól ha valaki nem tudna angolul, hogy Kraftwerk az egyedi koncertjeikhez négy helyet választott ki ebben az évben, és ott vannak felsorolva, Németország, Norvégia, Svédország, és Csehország. Ja és utána még hálálkodnak egy sort hogy őket választották:)
-
Nuki #88 2006. augusztus 19.: 'Summer of Love' festival, Pardubice, Cseh Köztársaság
Fúúú ha nem lesz közelebb, erre elvitetem magam valahogy :DD -
Nuki #87 tudtok olyan hejről, ahol ilyen Kraftwerk-szerü zenéket szoktak játszani? Klubbok, ilyesmik? (jó nekem más elektromos őrülethez hasonló zene is :)) -
helmut #86 A Kraftwerk zenekar csak a kezdetek kezdetén alkotott kevés kütyüt. Inkább a gyárak vitték hozzájuk a gépeiket, hogy teszteljék le. Volt olyan szinti a '70-es évek elején, hogy 1 évig csak a Kraftwerk használta, ők elmondták a véleményüket róla, a gyár átalakította a javaslataik alapján és így dobták forgalomba. Ez azért nem semmi! Volt és van is tekintélyük. -
Nuki #85 könnyen elképzelhető, nem tudom miért, de el tudom képzelni róluk hogy ők rakják össze a cuccaikat. [huha valami okosat kéne még szólnia de nem megy :]]] -
Daza500 #84 Őszintén szólva ezt egy J.M.J. fanatikus ismerősöm mondta.
Azt nemtom, hogy igaz-e az állítás, de szerintem elképzelhető...
Kraftwerk-ék Vocoder-ére meg német oldalakon találtam rá. -
Nuki #83 ő is nagyon jó zenét ad, bár nem itt van a helye hogy őt kibeszéljük ;)
ilyeneket hol olvastok hogy maguk épitették, stb...? -
Daza500 #82 Bár Jean-Michel Jarre is maga építette a szintetizátorát, csak őróla nem tudom, hogy van-e villamosmérnöki végzettsége :-D -
Nuki #81 najó meggyőztél ;D -
Daza500 #80 Valamennyire azért igen, mert pölö az első Vocoder-üket saját maguk építették meg. :-) -
Nuki #79 loál :D szép álom!!! :DDD -
helmut #78 egyszer azt álmodtam, hogy Düsseldorf utcáin sétálok velük együtt, aztán ittunk egy pofa sört:-) -
Nuki #77 :)
jó persze, az jó is ha csak az alkotás szentségéért zenéltek, tiszteletre méltó :)
csak kár hogy nem ismertem őket személyesen, szivesen elbeszélgettem volna velük :D -
helmut #76 számomra a Kraftwerk egy teljesen tiszteletre méltó zenekar. abszolút nem a sikerért és a azdagságárt kezdték el '67 körül. sőt nem is akartak hosszú évekig koncertezni sem. de jött egy olyan felkérés aminek nem lehetett ellentmondani és ezután kezdtek el a nyilvánosság előtt is szerepelni. ők eredetileg csak a saját düsseldorfi stúdiójukban akartak ügyködni. éppen ezért valamelyik alapító tag (Ralf, vagy Florian, már elfelejtettem) ki is lépet a csapatból. aztán kb fél év múlva ismét visszament dolgozni az "Erőműbe". -
Nuki #75 de nem is abból gazdagodtak meg :))) -
Daza500 #74 És ne felejtsük el, hogy Ralf, és Florian villamosmérnökök :-) -
helmut #73 Isten áldja a Kraftwerk zenekart, amíg csak élnek! Ők még igazi úriemberek. Tavalyelőtt voltam a koncertjükön és utána volt egy afterparti. Sajnos azon már nem voltam, de egy barátom igen. Ő mesélte, hogy le lehetett ülni hozzájuk és kedélyesen elbeszélgetni velük. Az eredeti felállásból mindegyik tag zeneművészetit végzett és azért kezdtek el ilyen zenét játszani, mert a háború utáni Németországnak szüksége volt egy új "népzenére". Számomra a Kraftwerk 1 és a 2 lemezük számít unikumnak. Ezek az úgynevezett bólyás lemezek. Ezeken még gitár, dob, furuly és valami eszkábált elektronikus hangszereket használtak. Ezek 1969-ben és '70-ben jelentek meg azt hiszem. Érdemes meghallgatni őket. -
Nuki #72 " legjobb, legismertebb számok 1991 júniusában a 'The Mix' című dupla lemezen lettek kiadva, főként a táncos popzenei piacot megcélozva." :) -
#71 koncertezni azért csak mentek addig is , vagy nem ? -
#70 Elecric cafe! alias kraftwerk -
Daza500 #69 Sose oszlottak fel, csak a '90-es éveket átpihenték. :-) -
#68 ??? Aszittem a Kraftmannok;) már rég feloszlottak. Mikor álltak újra össze?? -
Nuki #67 2006
2006. augusztus 7.: Bergen, Norvégia (Grieg-hallen)
2006. augusztus 8.: Oslo, Norvégia (Sentrum Scene)
2006. augusztus 12.: SonneMondSterne fesztivál
tolják közelebb a búrájukat plz :) -
Nuki #66 ezen én is gondolkoztam, bár lehet hogy lesz utánpótlás :) -
#65 ha azt nézzük hogy már 55-60 évesek a fiúk,
akkor lehet hogy már nem nagyon fognak koncertezni,
esteleg egy-két nagyobb helyen egy búcsúkoncert.