3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Vlala #1977 Nem kapcsolódik szorosan a témához, de azért beszúrom (max. kivágnak, mint macskát a dolgára) :
Börtönnel sújtottak négy brit kalózt szoftverlopásért
A londoni bíróság két társukkal együtt börtönbüntetéssel sújtotta azt a két brit kalózt, akik saját bevallásuk szerint modern Robin Hoodként a szoftvercégek programjait feltörték, majd terjesztették a világhálón.
A bankárként dolgozó Alex Bell két és fél évet, míg társa, Steven Dowd két évet tölt majd le börtönben - két társuk közül Mark Vent hálózati adminisztrátor 18 hónapot kapott, Andrew Eardley rendszeradminisztrátort pedig 18 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották. A Reuters híradása szerint a vádlók "szánalomra méltó" személyekként jellemezték az elítélteket, akik egész életüket számítógép előtt töltik el, és a nagyvállalatok iránti gyűlöletüktől vezérelve követik el a súlyos bűntetteket.
Tevékenységükkel többek között a Microsoft elnökét is felbosszantották, ami nem csoda, hiszen vádlóik szerint az elmúlt években több millió dolláros bevételtől fosztották meg a szoftvercéget. Dowd és Bell ügye tavaly októberben került a londoni Old Bailey bíróság elé - kettejüket a szoftverlopások mellett azzal is megvádolták, hogy a világ egyik legnagyobb internetes kalózcsapatának, a DrinkorDie oszlopos tagjai voltak. "Lehet, hogy magukat modern Robin Hoodként képzelik el, valójában azonban ez csak a csalásokat hivatott álcázni" - jelentette ki akkor Bruce Houlder, az ügyészek egyike.
A csoport a kilencvenes évek közepén tűnt fel, és meglehetősen nagy visszhangot keltettek, amikor két héttel a hivatalos megjelenés előtt lerántották a leplet a Windows 95 kalózverziójáról. Beépített téglákat használva az évek során a Norton Antivirus a Microsoft Word és Excel védelmét is feltörték, és számtalan esetben okoztak fejtörést a szoftvercégeknek. A DrinkorDie a rendőrség által 2001-ben végrehajtott, a félelem miatt a warezvilág működését hetekre megbénító razziák során szűnt meg létezni.
Jelentőségüket mutatja, hogy az amerikai hatóságok még tavaly márciusban is megpróbálták elérni, hogy Ausztrália kiadja a csoport egyik volt tagját - a kísérlet végül kudarcot vallott, de az amerikai ügyészek a mai napig nem adták fel a küzdelmet. A mostani ügyben Bell és Dowd nem ismerte el bűnösségét, Vent és Eardley viszont beismerő vallomást tett, ennek is köszönhető, hogy némileg enyhébb büntetésben részesültek. Három évvel ezelőtt a csoport vezetőjét 4 évre ítélték. -
Vlala #1976 nme beszélve arról, hogy ha a neten csak legális cuccok lennének, elférne a két 160-as vinyómon az egész. -
attól még nem fognak jelentősen többen vásárolni.
csak ezek a hülyék nem értik.
ha nem lehet letölteni, folytatódik a baráti társaságban cserélgetés még nagyobb ütemben.
ilyen mindig is volt.... -
Cat #1974 Nyílt háborúba kezdett a Linkin Park a kiadójával. A Los Angeles-i rap-metál zenekar szerint a lemezeladásokból való részesedése nem áll arányban azzal, hogy a Warner Music nyereségének tekintélyes részét az együttesnek köszönheti. -
a pontos joggyakorlat kierőszakolásával -
-
Vlala #1971 A BSA és az ASVA összeolvad. Az új nevük BASWA lesz. :-) (ezt már írtam)
Képzeld el, a 2050-es években majd azzal támadják a politikusokat, hogy BSA-s volt... :-) -
minek hívják majd ezen feljelentéseket vizsgáló ügyosztáléyt??? 3/RIAA vagy ASWA vagy 3/BSa??? -
Vlala #1969 "Ha óvni akarja gyermekét, baráti vagy szélesebb ismerősi körét az illegális és veszélyes internetes tartalmaktól"
...akkor akassza fel, dobjon hajszárítót a fürdőkádjába, vagy temesse el élve, esetleg küldje el az amish-okhoz cserediáknak.
Következő fokozat: Jelentsen fel Ön is valakit! Most minden 10. nyer egy Balatoni nyaralást, de addig körülnézünk a házában, nem töltött-e le valamit a feljelentett oldalról... -
Lál! Spicliskedés rulez! Vissza az 50-es évekbe, mi? -
Vlala #1967 pont ez az, hogy ha autóban hallgatom, akkor a mögöttem jövő is hallja, aki lehet, hogy éppen édesanyámat emlegeti (mazsola vagyok) ! :-) -
Vlala #1966 (túloztam :-) )
Nem, rendszám alapján megy a feljelentés... vagy egyből utánad küldenek egy vállról indíthatót :-))) -
akos #1965 És mégis mivel tudná megszívatni? -
nem rémhír, csak dezinformálás...
ettől függetlenül remélem, hogy előbb-utóbb egy hozzájuk hasonló kis semmi egyesület/aki összefogja a netezőket/ megszívatja őket... -
ez nem rémhír (bár attól függ honnan nézzük). :] -
Cat #1962 igen, csak tudod a rémhirterjesztést a törvény bünteti -
Sztem csak ijesztgetnek (mégha hülyeségeket is mondanak). A mátrixos ügy után/óta eléggé megcsappant a júzerek száma a hubon (még este is). Ha egy-egy ilyen akcióval párszáz (új) netest el tudnak rémiszteni, már sikernek könyvelhetik el...
-
Ja-ja! Ez háborít engem is fel. Milyen jogon jön ez a faszva ahhoz, hogy kioktasson egy állami szervet???
-
a magyar jog szerint:
""A letöltés a magyar jog szerint - amennyiben jövedelemszerző/fokozó jellege nincs és csak a családi-baráti kör műélvezetét szolgálja - magáncélú másolásnak minősül, amely a törvény értelmében szabad felhasználás" - mondta Szinger."
Most akkor hol is élünk? USA-ban, hogy Mo-on?
Meg amúgy is, kis hazánk EU TAG, ahol nemrég deklarálták a magánhasználat büntetlenségét.
Mi a faxot agyal itt valami USA fizette ASWA+ BSA?
nem értem. még mindig nem értem... -
aha, megállit az ASWA?????
nincs az az ABS a Megane-ban vazzeg, hogy megálljak egy alapítványnak vagy minek is???
valami egyesületnek?
kiafaszisez?
-
majd ha +szavazzák a változásokat....
addig az úgy van, ahogy eddig, azene és film letöltés legális , magáncélra...
kis buzi fasszopók, eddig sem vettem semmit, ezután sem fogok 1 emészhető számért +venni 5-6-7 ezerért albumokat.
hallgatok rádiót a kocsiban vazzeg.
ezek olyan köcsögök, hogy nem is kell hozzájuk duda.... -
Egy kis adalék... -
Az EU tagsággal náluk is vége lesz ennek. -
Cat #1954 A hamisítás és másolás nagy üzlet Romániában
A Romániában fellelhető hamisítványokat nem kis részt a romániai nagyvárosok központjában lévő elegáns üzletekben forgalmazzák, de nem csak luxuscikkek forognak ebben a körben, hanem gyógyszerek, mindennapos fogyasztási cikkek és számítógépes szoftverek is.
A Ziarul Financiar című román üzleti lap a romániai hamisító és másoló ipar éves termelési értékét 600-700 millió euróra becsüli, és az üzletre szakosodott maffiáról beszél. A lap szerint már 2003-ban az illegális másolatok a román szoftveriparnak csaknem 50 millió dollárral felérő veszteséget okoztak. A romániai igazságszolgáltatás már foglalkozik az egyik ismert vérnyomáscsökkentő, a Norvasc, illetve a Domestos tisztítószer hamisításának ügyével is. A hamisítványok tekintetében azonban Románia elsősorban tranzitország, és az üzletben forgó áruk mintegy 90 százaléka Kínából származik, lett légyen szó parfümről, óráról vagy prémkabátról. -
tomo #1953 a vegen kifizeted a cdt a boltban de csak ott hallgathatod meg 1x, aztan mehecc haza... szep uj vilag :) -
Igen, de olyan szánalmasak...
-
Áh, vihar egy pohár vízben.. nem kell túl komolyan venni. -
Vlala #1950 be van nekünk (b)ASVA...
már a midifájlokat is támadják (lásd a zenefórum ide vonatkozó topicját), holnap már fütyülni vagy dúdolni sem lesz szabad.
Az meg már a dolgok legalja, hogy egy harmadik fél mondja meg, mit csináélhatok a megvásárolt zenei CD-mmel, mert ha túl hangosan megy az autóban, akkor jaj nekem. Sőt, otthon sem hallgathatom, ha vendégeink vannak. -
"Az ASVA a rendőrségnek szervezett tájékoztatókon is elmondja, hogy a letöltések is jogellenesek..." -
Vlala #1948 ezen még meglepődsz? Élni is illegális! -
fASzVA -
akos #1946 Hova gondolsz... Magyarországon élünk.
Itt ki lehet bújni mindenféle felelőség alól.
-
Vlala #1945 ebbe az irányba inkább ne menjünk el (tapasztalatból mondom, én is szoktam (régebben) off flame-ket indítani.
viszont nincs igazad, ha a saját kertemben/udvaromban találok valakit, akit nem engedtem be, arra nyugodtan ráerngedhetem a kutyámat... tapasztalat ez is. -
Vlala #1944 és ha a fickóra nem tudják rábizonyítani, beperelheti az újságokat, akik megbélyegezték? Végre pofára esne a bulvársajtó, de szép is lenne :-) -
crx #1943 Jo csak valami 22-24 éves kiscsaj legyen. -
akos #1942 Járj be nyelvtan órára, légyszi...
[Bocs] -
crx #1941 A törvény szerint a betörönek több joga van mint a gazdának náluk nálam meg nem én a baltával ugy fejbeütöm hogy csak na utána ásom a gödröt minek jöt betörni.És ki keresi? senki. -
crx #1940 Ezért is mondom hogy nincsen magyarországon semi igazság mindenki ugy boldogul ahogy tud. nincsen számomra törvény ugyan ugy ahogyan nekik se.Ha a rendört be engeden akor igen külömben meg a családja eltemetheti.jo ez egy kicsit morbid. -
crx #1939 Kb nálam is ezt a hír tudták volna elöször leközölni én meg megklértem volna öket hogy gyorsan 10 millát dobjanak meg mert pert akasztok a nyakukba. na az let volna hír a másik lapnak.:))
-
én ezt tudom, csak kérdeztem..
:-()