3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • crx
    Kicsit off csak a témához hozzászolva ő meg elkölt 60 70 ezret kajára meg beletankol még 70 ezret a kocsiba azon is sok dvd cd ét lehet veni de mi köze van a ketönek egymáshoz a pénzen kivül.Én is másfél millát keresnék bizisten nem venék másolt anyagot csak még nem találtam molyan marhát aki fizetne enyit egy honapra.
  • Játékos
    Igaz. De a frissek mindig.
  • tomo
    a cigi halált okoz(6), hmm akkor a kiadok szerint halálbuntetes jarna a szerintuk okozott kárért is?
  • akos
    Nem mindegyik cd/dvd van ellátva másolásvédelemmel.
  • fifi
    ezzel arra próbáltam rávilágítani, nehogy már egy hülyeség tegyen helyessé egy másik legalább akkora tévedést...
    nehogy már azért legyen drága a cd, mert drága a cigi is...
  • Játékos
    A filmekről is csak annyit, hogy hiába van meg neked az eredeti, még másolatot sem csinálhatsz róla, mert akkor fel kell törnöd a másolásvédelmet. Pedig még a Winről is csinálhatsz biztonsági másolatot. Csak a Vukról nem pl.

Tehát egyszerűen még a film jogát sem veszed meg, ha tönkre megy, nem baj, vedd meg újra. Csak fizess ki érte 5000 -et és fogd be.

Lényeg az hogy a kiadók zsírosodjanak.
  • Vlala #2812
    Ne haragudj, de a dohányosok tényleg elszívnak 15, sőt, láncdohányosok akár 20 ezer Ft-ot is havonta. De abban igazatok van, cigit nem lehet letölteni, sem másolni.

Másrészről Veletek vagyok, amit mostanában a bASVA csinál, az valami eszméletlen nagy hülyeség. Lehet saját másolatot készíteni, de azt csak otthon, egyedül, csendben hallgathatod, hogy át ne hallatsszon a szomszédba - és mielőtt bekapcsolod, nyírd ki a macskát, nehogy meghallja, mert akkor fizet.

A filmekről nem is beszélek... Megnézte a húgod is? Kötelet rá!

Játéknál még rosszabb a helyzet. Mindenért fizetni kell, de a korhatárt nem figyelik - a Media Marktban 10-12 éves kispöcsök (szakkifejezés a South Parkból) vesznek össze a Doom3-on, a Lan Party-helyek többségének nincs meg a game eredetiben, de horror árakat elkérnek egy félóra játékért...
  • Cat #2811
    jeszenszky zsolt
  • fifi
    ma valami véletlen folytán leültem a tévé elé anyáméknál/amíg mutter lángost sütött nekem :) /és volt szerencsém a HírTV-n egy kis interjút látni. Emberünk a proart egyik jeles képviselője volt/talán vmilyen Zsolt?/, és a másolók elleni kampányukról, és az ellenük folytatott ádáz küzdelemről beszélt. /voltak jó dolgok, de voltak zöldségek is, de ez most lényegtelen/
    Ezután a kedves riporternéni rátért arra, hoigy biztos az a fő indok a kalózkodásnál, hogy drága a zene ma Magyarországon. A Proartos faszi szentül állította, hogy a legdrágább cd 4000ft ma itthon/ehez tudtam volna ellenpéldát/, és ezután estem ki a fotelből: egy dohányos is elszív 15ezer forint értékű cigit, akkor nehogymár sokalljuk a 4ezret cédére...

nem szószerint, de ezt mondta az ember.
    én ezt tovább nem is kommentálnám...

köszönjük a megfeszített munkájukat!
  • Játékos
    Az önmagában nem baj, csak akkor van zűr, ha még a vele másolt filmeket is jegyzi. Az szerintem a registrybe semmiképp sem kerül, de pl. a saját mappájában találtam már log file-t, ami jegyezte a műveletek idejét. Tehát az összes műveletét. Ebből elég könnyű kikövetkeztetni , hogy mire használták.

A registry nem probléma, kipróbáltam, töröltem, kész.

A win esetleges naplózása idegesít.
  • Montanosz
    titkosítsd a oprendszert tartalmazó vincsit vagy prebot jelszavazd
  • Cat #2807
    igen, bennemarad a nyoma a registryben minden a gépre telepített programnak
    kézzel törölheted start - run - regedit -> search -> nero
    persze csomo helyre bemásolja magát
  • tomo
    ravasz kerdes, a valaszt nem tom.
    viszont itt egy ingyenes cd iro program ( dvd t is ir )
    http://www.cdburnerxp.se/
  • Játékos
    Gyerekek, egy tanácsra lenne szükségem.

Van egy Win XP OEM rendszerem és full legális progik. De mi van akkor, ha használok egy nem legális író /pl. Nero/ és tömörítőt egyszer , majd törlöm használat után. Logolnak ezek, vagy az op. rendszer bárhol a vinyón? Filmnevek, darabszám, stb.

Volt ugyanis egy mobil vinyóm, amin filmeket hurcolásztam, azon volt egy olyan index /azt hiszem ez volt a neve/ file, amiben tételesen látszott az összes törölt film neve, csak a formázással tudtam törölni.

Mostanában kicsit paranoiás lettem, azért volna szükségem erre.

Tudtok ilyen log v bármilyen file-ról és hogy lehet eltüntetni, ha van?

Köszönöm előre is a válaszokat.
  • Frank99
    mindig szemebe tűnik a nagy kárt okoztak a kiadóknak, államháztartásnak stb....

persze, 90 %-a sohasem venné meg amit letölt...

sztem meg zárjuk be a Netet örökre.
    legalább több lesz a gyerek, mint Los Angelesben a nagy áramszünet idején

:-)
  • tudatlanka
    Mire is????

szép új világ....
  • tomo
    http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=16038

mire keszulnek a tetvek?
  • Frank99
    nincs miért
  • Frank99
    én onnan tudom, hogy kipróbáltam ezt is és a Securestar programot is, csak boot-titkosítással.

mindkettőt visszahozza a fixmbr és fixboot

a teljes wincsi átkódolás viszont visszahozhatatlan.

és pont ez a lényege
  • crx
    Köszönöm megnézem már csak benned reménykedem.Remélem sikerül ha igen 1000 hála.
  • Frank99
    olvass vissza, utána kérdezz....
  • hmhm
    Az XP ből mi nem indul el?
    csökkentett mód nem segíthet?
  • Frank99
    amikor kerdezi hogy telepites vagy javitas, a javitast kell valasztani (J)

aztan egy kis ido mulva bejon a parancssoro(DOS) mod, és megkerdezi, melyik windowst akarod javitani, alotte van egy szam, valszin 1-es.

aztan keri a root-jelszot, ha nem adtál meg, akkor csak enter.
    utana beirod fixboot, biztos? I

aztán fixmbr, biztos? I

reboot, és ha mákod van, akkor OK

de neked kell tudnod, hogy TELJES titkosítást csináltál, ami több órás volt, vagy csak boot-titkosítást.
    az utóbbinál van esélyed.
    az előzőnél format c:
  • crx
    Tételezük fel a legjobb megoldást ne rőgtőn a legroszabat szoval elinditom az xp cd ét és mikor ütöm be neki a fixboot parancssort a telepitőből ki kell lépjek?
    Automatikusan elindul a telepitő.gondolom ki kell lépjek belőle.
    A botolás előtt kéri a jelszot az szépen átugorja mert tudom a jelszot de utána ne indujon el az xp azt szeretem volna megoldani de sehogy se sikerült edig.Két napja szenvedek vele. Ez a fixboot ez mit is csinálhat tulajdonképen? Vagy a fixmbr?
  • Frank99
    átkódolja az egész wincsit, ha azt választottad. Ekkor csak a format a segítség.

Ha csak boot-titkosítást csináltál vele, akkor valszín megoldható fixboot és fixmbr paranccsal XP cd-ről bootolva.
  • Montanosz
    félek: particionálás(((
  • crx
    Egy kis segitség kellene.
    Le volt kodolva a c: rencer winyo a Free Compusec v4.18. all de most nem akar a winfos elindulni.Egy másik winyora felinstaláltam a rencert de nem tudom megnézni az első winyo tartalmát a kodolás miatt. Ebben kellene a segitség hogy mivel lehetne meg nyitni, a jelszot tudom meg a winyo is elindul csak a rencer nem indul el hanem a bootolás kőzben ujrainditja a gépemet.Remélem érthetően irtam le.Help!!
  • tomo
    dobd vissza kővel :)
  • Montanosz
    a kapitalista kutyafáját! hiszen pont az ilyenek ellen folytatjuk a nemzeti harcunkat! akiknek a zsebében található 300 ezer forint!

na jó csak tréfáltam

én egyszer este fele sétáltam makón,...
    egyszer csak kirohant pár tizenéves cigány a közeli kocsmából és nesze te rohadék fehér köcsög! felkiáltásokkal össze-vissza rugdostak, meg párszor fejbe vertek......
    mint később kiderült, összetévesztettek egy csávóval az apátfalvi diszkóbol.
    így gyakorolhattam a keresztényi megbocsájtás erényét...
  • hmhm
    behajtók ? hehe :)
  • Frank99
    dolgozom azon is, hogy valaki azért visszadja majd azt a pénzt.
    illetve 66%-át...
  • tomo
    latod, hamarabb kellett volna cigannya valnod. :)

tenyleg sulyos ez a pozitiv diszkriminacio.
  • Frank99
    szépen összegyűjtötted...

ma kinyúlták a táskámat a kocsimból, való igaz, 1 percig nem voltam mellette, és nem volt becsukva.

megvan a kocsi, kiderítettem, hogy megyében mozgó cigány csapat, csekély 300.000 Ft-omat vittek el (két hete gyűjtögetem az ÁFA-ra), + papírjaimat. A rendőrsrác bár jól ismerem, nem sokkal biztatott.
    mondtam neki, hogy tudom, hogy esélyem közelít az abszolút nullához, ismerik őket, de az nem bizonyíték, hogy 10.000 helyen látták a kocsijukat.

nekünk az volt a bizonyíték, hogy volt nálam pár db cd. Ennyi. és elítéltek, mert a megrovás is az. És azóta benn vagyok a robotzsaruban, pedig ez már 5 éve.
    Ma megnézték.

na szóval elmegy a magyar igazságszolgáltaás (bocs, jogszolgáltatás) a búbánatos sötét picsába!!!!!!!!!

• Voltan
    Igen, köszi, már észrevettem.
  • steweee
    hát ezeknek a cikkek és műsorok szerzőinek a közgazdaságtanról sok fogalmuk nem lehet. először is hogyan tudnak veszteséget "termelni" a fogyasztók? ez baromság, legfeljebb bevételkiesést, másképp vesztesége OKOZNAK a filmipar termékeit forgalmazók és a filmipar számára azzal, hogy a termékeiket nem a hivatalos értékesítési csatornákon keresztül szerzik be, ezáltal a fogyasztó jól jár mert a számára elérhető lehető legalacsonyabb áron (aki letölt az közel 0 ft költséggel, aki illegálisan írt és forgalmazott dvd-t vásárol az párszáz forintos áron jut hozzá a kívánt termékhez) és a gyártó illetve forgalmazó rosszul mert kevesebb az eladása.

viszont emeljük gyorsan ki, hogy a jövedelmi viszonyok magyarországon nem túl rózsásak, ezt tudjuk ugye, tehát az emberek nagytöbbsége ha nem lehetne illegális csatornákon keresztül hozzájutni filmekhez, játékprogramokhoz stb. akkor a jövedelmük 0, vagy közel 0 %-át költenék ilyen termékek megvásárlására, mert máshová kell beosztani a rendelkezésre álló jövedelmet. vagyis az okozott kár becsült értéke messze meghaladja a valós kárértéket, tehát ha van vkinél 100 db illegálisan vásárolt vagy letöltött film, azt kár úgy tekinteni hogy akkor okozott 100*3000ft vesztteséget(pl) mivel ha alacsony jövedelmű az illető, akkor kevéssé valószínű hogy a lakbér rezsi közlekedés stb. után fennmaradó jövedelmét mondjuk egy hétvégi diszkó helyett filvásárlásra fordítja. persze lesznek ilyenek csak elenyészően kis százalékban.vagyis mondjuk 100 film megnézése helyett egyet nézett volna meg a moziban vagy vásárolt volna meg a tescoban vagy kölcsönzött volna ki a tékából.

ez meg végképp jogi nonszensz hogy a letöltés bűncselekmény, ezt vmi marha találta ki akit jól megfizettek ezért, hiszen akkor az internetszolgáltató (mind a szerverek üzemeltetői, mind a kábeltársaságok) is bűncselekményt valósítamak meg azzal, hogy lehetőséget adnak (korlátlanul:) a bűncselekmény elkövetésére, illetve legalább saját hatáskörben kellene ellenőriznie az átmenő tartalmat és kísérletet tennie az illegális tartalmak letöltésének megakadályozására, a warez ftp-k felderítésére és megszüntetésére.

azt jogos igénynek tartom, hogy az óriási méreteket öltött illegális másolást és ezek forgalmazását, kereskedelmét próbálják meg visszaszorítani, viszont ennek a harcnak a része az hogy ilyen alacsony árakon is hozzá lehet jutni legálisan termékekhez, akár film akár játék a legújabbak kivételével, így az alacsony jövedelműek is egyre inkább megtehetik hogy megvásárolhassák, persze ez nem valósulna meg a warez terjedése nélkül, mert akkor nem lenne verseny.

az meg közgazdaságilag nevetséges, hogy miért is kellene fenntartani egy olyan üzletágat, ami kihalófélben van mert nincs rá igény. ha lenne igény a kölcsönzőkre úgy mint régen, akkor menne az üzlet, de egyre kevésbé van, úgyhogy jobb lenne már tevékenység után nézniük akik ezzel foglalkoznak. a világ változik
  • Zetorg
    oda van írva a hírekhez, hogy valami baj van és használd az ftp-t.
    ott a cím is.

"Menübe lett egy kis hiba de javitás alatt, addig használjátok az ftp elérést vagy a listázót. http://wanadoo.sms.atw.hu/wnd.php
    http://wanadoo.smsweb.atw.hu/wnd.php"
  • Voltan
    Nem tudja valaki, mi van a Wanadoo-val? Nem működnek a menük, nem lehet rájuk klikkelni.
  • figyelnek
    Szerintem olyan lehet, mint a DVDrent, annál két gond volt:
    1. sok film nem volt bent... (Nem kikölcsönözték, szerintem inkább a kölcsönzési jogjárt le.)

2. Ők adták meg a napot, maikor a futár kijött, ez azt jelenti, hogy hetente, max kétszer tudtál rendelni. Olyat nem csinálhattál, hogy kikölcsönzöd a maximumot, és másnap hozzák az új adagot...

Ha a filmdirekt-nél nem így van, akkor jó lehet...
    De valaki, csak ki próbálta közülünk...
  • tudatlanka
    Erről van valakinek tapasztalata?
  • Morpheus
    És akit érdekel, az pl. az Xpress honlapján meg is tudja nézni a választékot.