3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • harcu
    1. Nem vagyok a haverod.
    2. Az USA átlag jegyár 6$. Amit írtam, az 5.4$ Ez számomra nagyon nem 3xos ár.
    3. Az USA-ben átlagbért tekintve egy jegy megvételéhez 24 perc munka kell, itthon 66.
  • akos
    azért ne feledkezzünk már meg arról, hogy mennyivel több fajlagos és járulékos költsége van a mai filmeknek, mint anno... sztárgázsik, animációs betétek, reklámköltségek stb stb stb... ha az akkoriban készült filmek költségvetését is átszámolná valaki mai árfolyamra, azt hiszem döbbenetesen alacsony összegek jönnének ki...
    (a teljes különbözetet persze nem teszi ki a filmkészítés költségkülönbsége, de azért azt is ostobaság hinni, hogy a kiadók bevétele nőtt tízszeresre...)
  • vaaa
    kisebb, művészmozikban nem vészesek az árak, és sokkal élvezetesebb filmek vannak. persze aki amcsi tucatfilmekre vágyik..
  • fifi
    haver!

ha ilyen okos vagy, nyilván számszakilag tudod, mennyi ott az átlagkereset, és mennyi itt ugye???

haver!
  • NFP
    haver!!

Magyarországon harmadannyiba kerül egy mozijegy, mint az USA-ban!!!
  • harcu
    Volt a pécsi rádióban a múltkor egy érdekes beszélgetés egy nyugdíjas moziigazgatóval.
    "-Mennyi volt a belépő, amikor maga ott dolgozott?
    -2 Ft.
    -Mennyi lenne az ma?
    -Átszámolva kb. 100 Ft. "

Azt mondom, 100 Ft-ért tömegek lennének a moziban, nem úgy, mint a mostani 1090 Ft-os jegyárnál. Avagy azóta volt egy ötvenezer!!! százalékos infláció, és nem vettem észre?
  • fifi
    végre_felébrednek_a_kiadók
  • crx
    Az asva gondolkodhatna egy kicsit ki is a bünös nem aki letöltötte hanem aki kiszivárogtata a filmat és nem a kispolgárt kel büntetni az az embert aki idobta a studiobol a netre na ez nem ojan egyszerü feladat mert maguk közül kellene valakit büntetni. de lehet hogy csak egy egyszerü reklám fogás minél töben töltik le az uj filmet anál nagyob lesz a bevétel hisz ezt a filmet ugy mint az első részét rengetegen megveszik elmenek moziba csak legyen 999 Ft a DVD én is megveszem. Adig meg hiába áll a pocon nem veszem le az áruházban.
  • Frank99
    hiába mondja az ASWA-s hogy nyitni kellene a film-kiadóknak is a Net felé, nem kérhetnének annyit és annyiszor, mint eddig a filmekért, amíg nyúzni lehet a rókát, addig nyúzzák.
    De már nem sok bőr van szegény rókakomán, és ez nagyon fáj a mocsok zsírosnyakú, USA-s bérenceknek...
  • Cat #2969
    Érdemes megnézni, végre egy felkészült riporter és egy felkészült válaszadó az ASVA csávó mellett. Huzza is a száját kálmán andrás amikor elhangzik hogy a letöltés az legális :)

http://video.hirado.hu/videok/este/20060106/este_asva_100_060106.wmv
  • Cat #2968
    én nem tehetek róla hogy az egyik hozzászolásodban ezt mondod, a másikban az ellenkezőjét - nem tekertem addig vissza.
  • bertino
  • Cat #2966
    korántsem mind1. Itt nem "kamerás tolvajokról" vagy "maffiáról" van szó (mint korábban szerette azt az ASVA hangoztatni), hanem egy az utómunkálatokban részt vevő személyről. Sepregessenek először a saját házuk táján, és csak utána gyanusítsák meg a teljes társadalmat lopással. Nem a 28ezer ember a bűnös aki sorbanáll a letöltésért, hanem az az egy, aki a vágószobából kivitte a cuccot - de ez utóbbi dologról szemérmesen hallgatnak.
  • bertino
    mintha nem lenne mind1... lényeg, hogy letölthetővé vált, kész...
  • Cat #2964
    ezt a filmet a stábból tette fel valaki, ezt még az ASVA és a rendező is elismeri, tehát nem kilopták, hanem "kiszivárgott"
    akkor most miről is beszélünk?
  • figyelnek
    Szerintem, magyar filmeket a premier előtt nem kellene feltenni az internettre.
    Utálom én is a kiadókat és a jogvédőszervezeteket, de a magyar rendezők munkáját jobban kellene tisztelni, hiszen az esetek többségében csak nálunk mutatják be vagy adják ki. Ha kevés a bevétel akkor nem igen tudnak magyar filmeket készíteni.
    A külföldi filmek nem érdekelnek,mert azok rendezői stb. halálra keresik magukat...

• Frank99
    ez így van

ne azt qvaanyázzák, aki letölti, hanem aki ellopta, és feltette.
    én is megnéztem, de meg is fogom venni, ahogy az első rész is +van, mert szeretem a filmet, Rudolf petit, és a többieket, hasonlóan azokhoz a filmekhez, amiket megnéztem, majd megvettem..

nem lehet a stúdiókban védeni a dolgokat?????

ott álljon vigyázba az ASWA a BSA és egyéb szemétláda jogvédő ingyenélő banda, ha nem akar ilyen malőrt....
  • bertino
    ja, ennél az egynél azt mondom: kapná be az, aki feltette NETre...
  • Vlala #2960
    Kiszivárgott az Üvegtigris 2
    2006. január 6. 12:12, Péntek - Tóth Benedek

Már jócskán idő előtt kiszivárgott és az interneten letölthető az Üvegtigris folytatása. A minőség ugyan gyenge és a film sem a végleges, de a premier csak két hét múlva lesz. December utolsó napjaiban került ki a stúdióból a népszerű film folytatásának egy változata, annak ellenére, hogy az eredeti premier időpontja január 19.

Éppen ezért is lepte meg a készítőket a hír, hiszen még tartottak az utómunkálatok. A most felkerült változat nem a kész film, valószínűleg lesznek ehhez képest módosítások a végleges változatban. Úgy értesültünk, hogy néhány jelenet még hiányzik és vannak olyanok, amelyek ki fognak kerülni a filmből. A kiadott anyag a stúdióból kiszivárgott változatokra (un. "WorkPrint") jellemző különböző fejlécekkel rendelkezik, képe viszonylag tiszta, nincsenek rajta jellegzetes, rossz minőségű szalagról átvett anyagokra jellemző hibák. Hangja egycsatornás, gyenge minőségű és hiányzik belőle a zene, így nem tud megfelelő filmélményt biztosítani.

Részletek a most kiszivárgott változatból

Az ASVA közlése szerint azonban már eddig is 28 ezren töltötték le a félkész változatot. A másolat szinte az összes szokványos fájlcserélőről elérhető, bár sok ismert, filmletöltésre használt helyről kikerült: az üzemeltetők ugyanis vagy a minőséggel nem voltak megelégedve, vagy a film ismertsége miatt a premier előtti korai megjelenéssel voltak fenntartásaik. Az Üvegtigrist annak idején 150 ezren látták a moziban és nagyon jelentős sikereket ért el DVD eladások terén is, továbbá előkelő helyet foglal el a "legtöbbször letöltött" magyar filmek listáján is. Emellett sikerült elérnie a kultfilm státuszt, szállóigék származnak belőle, karakterei közismertek. A folytatás a legtöbb mai magyar filmmel ellentétben állami támogatás nélkül, 230 millió forintos költségvetésből készül.

Az alkotók mellett az ASVA is kutatja, a másolat megjelenésének körülményeit. A szervezet sajtóközleménye szerint a kiszivárgott másolat már most, két héttel a premier előtt hatalmas veszteséget okoz az alkotóknak. Közlésük alapján az illegális másolatok évente 5 milliárd forint kárt okoznak a magyar filmiparnak. Ennek ellentmond, hogy korábban a Kontroll szivárgott ki hasonló minőségben és körülmények között, ám ennek ellenére az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar filmalkotása lett.

A kikerült másolat alapján az Üvegtigris folytatásáról megoszlanak a vélemények.

Kapják be...
  • Frank99
    :RE!
  • Morpheus
    Hasonlóképpen!
  • tudatlanka
    BSA ASVA és még ki tudja mi mentes új évet kivánok...
  • crx
    Végem van le esek a székről a nevetés miatt.
  • bertino
    bruhahahahaa
  • Vlala #2954
    2005 leghülyébb szpemmere :)
  • tudatlanka
    A kis telhetetlenek remélem rájuk koppintanak...
  • Vlala #2952
    A "2005 leghülyébb spammere" volt már?
  • Morpheus
    Valóban zsebpénz ez nekik, és úgyis évekig fellebbeznek... És ahogy mondani szokták a negatív reklám is reklám...:)
  • KM
    Sok kicsi sokra megy...
  • KM
    Nekem is ez az érzésem...
  • figyelnek
    Szerintem nevetve kifizetik ezt az összeget, nem hinném, hogy egy ekkora büntetés különösebben érdekli őket.
    Ezenkívül felebeztek, tehát lehet, hogy ez az összeg jelentősen csökkeni fog, vagy nem is marasztalják el a céget...
  • Vlala #2947
    előfordul néha... bár, ha azt tekintjük, hogy a Tele2 és a T-Com egymással példálózva reklámozza magát...
  • KM
    Egy kis fricska a T-ökömnek!
  • Frank99
    hülye, aki használja....
  • Kontrakcio
    mindannyian gondolat bűnösok vagyun.De vannak fokozatok. Én a jéghegy csucsán állok :D
  • dia
    és rájöttem: SZERETEM a nagy testvért:)van jó hír is
  • tudatlanka
    És még rám mondjátok hogy Orwelli effektusról beszélek....
  • tudatlanka
    Ha a könyvesboltosok nem is panaszkodnak nyíltan a forgalomra, tudják, tapasztalják, a nagy forgalom, kicsi haszon elvén előbbre juthatnának.
    Hasonló a helyzet a CD-kkel, DVD-kkel.

A különbség legfeljebb annyi, hogy ezekből, nem úgy, mint a könyvekből, bárki könnyen hozzáférhet pár száz forintért kalózpéldányokhoz. Hiába a kiadók mindenfajta tiltakozása, hivatkozás szerzői jogokra és egyebekre – a lemezek olyan drágák, hogy még rizikóval is érdemes sokaknak másoltan megszerezni.
    Ugyanez vonatkozik a számítógépes és Play Station játékszoftverekre. Miközben a számítógépek ára rohamosan zuhan, a játékszoftvereké tartósan magas. Lassan már olcsóbb lesz egy gép, mint egy 3D-s játék...

kisalföld cikkéből ollózva.
  • crx
    A gyerek születésénél rögtön kellene perkálni a jogvédő hivatalnak mert megszületett egy uj adattároló rencer mit agynak hívnak és hát mint tudjuk igen sok adat ráfér. Szánalmas hogy hová fajul a világ.
  • crx
    Én egyszerübet tudok ha már enyire megy a vita a jogsértésről minden ember fizesen be havi x öszeget ugyis kinyitja a szemét és nézi a (műveket) Éa a szem lemásolja az agyi részekre.Hogy lekőzelebb fel tudja ismerni. Nem veszik észre magukat hogy tul nagy lovat kaptak nőjenek már fel rossz vége lesz.