Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Spoilert nem olvastam el.

Clannad - higgy nekem kérlek: be kell szerezned az összeset, mindent ami Clannad. 😊
Az ajánlott sorrenddel pedig nem kapsz agygörcsöt sem 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Belenéztem a manga 1-2 részébe. Részletesebb és tovább megy (sokkal), de anime jobban tetszett... hangok! 😊
Egyébként majd jön folytatás😄

@

Lunki88
Folytasd a mangával, sok lesz benne az értelmetlen öldöklés de a story-ból is sok minden kiderül, amit az anime nem vitt tovább. Na meg ha az elejétõl elkezded akkor Guts gyerekkorát is részletesebben bemutatja. Griffith pedig ha lehet még "furcsábban" viselkedik mint az animében. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A mangából az is kiderül hogy menekül meg Guts az öt God Hand elõl és még sok más dologra fény derül amit spoiler-ben sem szeretnék lelõni. 😊

Amúgy már én is leszedtem a Clannad-ot, ha megtetszik majd beszerzem a specialokat is.
IMYke2.0.0.0
Lunki88 <#nyes>

A kötelezõk közül Berserk is megvan. A vége nekem való durva - egyértelmû és kétértelmû (szürreális, idegesítõ, felkavaró és kétségbeejtõ) egyszerre.
<#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LeventeV
kosz.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Lunki88
#32796-os hsz, keress rá! 😊
LeventeV
megvagyok.

holnap kezdem a Clannad-ot. imi atkuldened a sorrendet ha megkerlek? kosz.

LeventeV
mar csak 2 reszre vagyok attol, hogy befejezzem a Black Lagoon-t. ezt meg ma megcsinalom ha addig elek is<#idiota>

BEAST
Huh... amikor megláttam az utolsó jelenetet, majdnem rosszul lettem. :/

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch
Alexandra Hell...<#nyes>
Lelouch
A Brotherhood eladások amúgy eddig is alacsonyabb számokat hoztak már, mint ami várható volt, egyszerûen nem értem az okát.

Tényleg jöhetne már valami más, mert mostanában nem sok kiemelkedõ alkotás készül...
armageddon666
FMA Brotherhood normálisan lement TVben. Seikon no Qwaser csak BluRay/DVDn nézhetõ, mert TVn fele ki van vágva. Szóval lehet, hogy ezért veszik többen...

egyébként lassan eléri csúcsát a mostani borderline-ecchi/moeblob éra és jön valami más. 😊

@

BEAST
Ne is emlegesd azt az anime-t. 😞 A mellszopkodás nélkül még kedvenc is lehetett volna... Viszont egy kis ecchi szerintem elfér majdnem mindenben, persze nem szabad túlzásba vinni.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch
Kár, hogy még a végén lehet nem lesz semmi a már bejelentett S2-bõl 😞 Amiben manapság már nincs csöcs, pantsu meg egyéb fanservice, az már nem kelendõ, és nem éri meg a stúdiónak. 😞 Nemrég is láttam egy listát, és meglepõdve láttam hogy a Seikon no Qwaser is kelendõbb mint az FMA Brotherhood. 😞
LasDen
az a legjobb mikor nem haladsz....kemény 1 részt néztem meg össz-vissz....néznék többet, de esélytelen ma már...😞

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

armageddon666
De... osztálytársaim azt mondták hasonlítok rá. Mondjuk azért mert szép európai orrom van, õk meg ázsiaiak.... 😄

@

BEAST
Tegnap meg ma volt egy kis dolgom itthon. Miután ma végeztem a nap többi részét erre fordítottam. 😊)

LeventeV
nekem tetszett egesz jo, foleg a befejezes.

Lelouch
Már végig is nézted? Én is szeretnék ilyen tempóban haladni, de nálam 26 rész leggyorsabban 1 hét alatt van meg.<#vigyor> A rekordom is 2 nap ilyen téren, mikor az Evangeliont néztem anno.<#idiota>
BEAST
Egyszer meg lehet nézni. Apollo és a kis barátnõje például egész szimpatikus volt. Viszont minden csatát egy nagy mechak egyesüljünkkel kezdenek ami nagyon jó érzéssel tölti el a résztvevõket. Ennek hangot is adnak, mindig. <#idiota> Az átalakulások Vandreadben valahogy jobbak voltak, nem tudom pontosan megmagyarázni, de teljesen más érzésem volt attól. Lehet azért mert a Vandreadben az összekapcsolósdi egy elég egyedi dolognak számított és voltak akik egyszerre utálták és imádták ezt az egészet. Itt ez teljesen másképp van.

Ez az idegenek/angyalok vs emberiség téma már más animekben is érdekelt, végül inkább az Eureka-ra hajaz szerintem. 😊

Lelouch
A Kaiji-t nem tervezed megnézni? Kiváncsi lennék a véleményedre.<#vigyor>
armageddon666
most elvetted a kedvem tõle 😞
Vandreadben meg jó volt 😛 Úgy rémlett tetszett a zene alatta, de már nem emlékszem...

@

BEAST
Nem lett volna rossz ez a Sousei no Aquarion sem, de egy idõ után nagyon idegesítõ lett, hogy minden csatát egy kisebb orgiával kezdtek a lelkes hõsök. Valahogy ez a csatlakozósdi sem volt az igazi, még a Vandreadben is jobb volt ez a rész. Amúgy egyszer meg lehet nézni 😊

LasDen
nah...Bokurano alakulós 😄 az op pedig iszonyat milyen hatalmas 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
nem is kell...az csak részlet kérdés 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
lényeg, hogy vámpírok csapolják a falu vérállományát....😄

Lelouch
Én nem nézem a Shikit, de ha jól tudom az US-féle magyar feliratban sincs ilyen orvosi note.
Máté94
Abban nem az a baj, hogy van hanem az, hogy nem értem mi micsoda 😄D
LasDen
nincs is rászükség mer mindig van valaki, aki nem érti hematómás agybabevérzést és elmagyarázza 😄

Győri Devi
én angol subbal néztem nem volt hozzá note de nem is érdekel hogy mi is az az orvosi kifejezés 😄

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

LasDen
de van amikor felesleges...pl AA-s shikiben az orvosi fasságok...vészhelyzetben, houseban, dokikban sem volt rá szükségem, hisz elmagyarázták õk is...és ebbe is el van...még rövidebben mint amit írnak 😄

RelakS
Én imádom ezeket a megjegyzéseket :] Ha anime közben látom, stop, mit is akar? Utána tuti elfelejteném megnézni

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ruley
Mondjuk errõl a mellékelt képrõl gondolom 1-2 másodperc múlva amúgy is eltûnnek a kreditek és akkor "csak" 3-4 sor marad a következõ percekre.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Malakai
Habár engem nem érdekel a karaoke, se a fansub credits, de egyik sem zavar úgy általában, mivel ennél azért jóval visszafogottabbak szoktak lenni, a mellékelt képen tényleg gáz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

armageddon666
Ha nem mondod hülyén halok meg... tényleg... bazz... dixlexijám van? 😄

@

armageddon666
Nem tudom, nem szoktam együtt énekelni, de RENGETEGEN sírnak mikor hiányzik... kivéve a fansub credits. De az meg olyan, hogy ha már szoptak vele nonprofit, annyit hagy engedjenek már meg maguknak, hogy azt kiteszik... Ha esetleg ebayen eladják, youtubera feltöltik, ilyesmi...

@

Győri Devi
az romaji és nem romanji <#idiota>

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Seth
Tényleg nem visszataszító neked, hogy az aktuális képet szinte eltakarják a kiírások? Ennél rosszabb nem is lehetne.

Romanji karaoke
Kanji karaoke
Fansub credits

MINEK ??

PSN ID.: Beegabor

Ruley
Nekem pont egy hete volt ilyen, hogy letöltöttem a SYD negyedik részét, nem emlékszem már melyik jól ismert csapattól, akikkel eddig nem volt probléma, és tele volt nyilvánvaló ökörködéssel, pl. még egy "keikaku means plan"-stílusú is volt benne.

Éppen troll-hetet tartottak, vagy mi?

LasDen
látom 60+ üzenet...nah biztos valamin megin megy az okosság...😄 és lám megin fansubság van terítéken 😄

armageddon666
Romanji karaoke
Kanji karaoke
Translation
Credits
Fansub credits

Mi a baj ezzel? Szerintem túlsubolásra mûsor közbeni képet keress, mert ez eléggé szabványos openingeknél és endingeknél.

Átrajzolásoknál meg csak jót láttam eddig. Kicsit zavar a tudat, hogy nem az az eredeti, de általában, ha veszik a fáradságot, hogy megcsinálják ezt, akkor jól csinálják. De egyébként jobban szeretem, ha a tábla mellé írják, hogy mi van ráírva, és nem "festik át"... A szõr nem áll fel a hátamon, de nem vagyok oda értük.

Ruley, nem troll-sub, maximalista. Little Wing-re azért írták rá, hogy Little Wing, mert az オープニングチーマ-ra is ráírták fölötte, hogy Opening Theme, meg alatta - na az elõzõ beírása sem hiszem hogy jó lett, ezt meg sem próbálom - is ott van, hogy Lyrics by... közte hagytak volna szünetet? elfér ott szerintem...

A legalsó I have nothing to lose nem tudom mi akar lenni... illetve a layout rossz, és az Encoder rész már tényleg zavaróan tolakodó. De egyébként nem találom annyira visszataszítónak.

@

Seth
Anime-Kraze nem hinném hogy trollkodik,elég régóta csinálnak subokat. Egyszerûen túlzásba vitték, fényezik magukat

Ruley
Ez meg már egyértelmûen trollsub, még az angol "Little Wing"-re is még egyszer ráfeliratozták hogy "little wing".

Gondolom õk is veled értenek egyet, és valami frappáns demonstrációt akartak hogy miért is szarok az ilyen eltúlzott feliratok, az meg már mellékes volt nekik hogy a nézõkkel csesznek ki közben.

Seth
Ha nem láttad azt a filmet amire utalnak,akkor tökmind1, nem fog feküdni a poén. Én is azon vagyok, hogy sokszor inkább zavaróak,mert olyan triviális dolgokat írnak le , hogy hajmeresztõ

Amitõl még feláll a hátamon a szõr, ha átírogatják ,átrajzolják a frémeket is. Elismerem, nagyon sok a szépen kivitelezett munka ezek között is, de hagyják már meg olyannak,ahogy azt eredetileg megcsinálták.

Még1 példa,amikor túlzásba viszik a fandubságot. Bocs a minõségért,de youtubeon nem találtam jobbat. Naszóval egy opening

Ahogy nem kéne:

Ami tökéletesen elegendõ volna:

Ruley
Csak TL note-ra gondolok, ha át is írják az alapszöveget az tényleg fura.

Győri Devi
azt mondjuk annyira nem szeretem ha annyira amerikanizálják... név megfordítása is eléggé zavaró sokszor

Máté94
Rakják a kép feletti feketébe 😄
Ruley
Meg az is jó ötlet amikor átváltják a yen-t dollárba. Mondjuk nekünk speciel fölösleges, de a nyugati nézõknek biztos nagyon praktikus, fõleg ha csak egy számjegy, meg se kell állítani miatta.

Győri Devi
jah csak ne olyanokról akik idióta legördülõ keretbe rakják a TL notet ezzel eltakarva a kép tetejét 😄

Zomil
Én kifejezettem örülök, h pl. Occult academy esetében meg van jegyezve, h pl. ez a jelenet, vagy ez a tárgy ebböl meg ebböl a filmböl van(1. részben tulzásba vitték, de 2., 3. résznél kis betümérettel röviden leirják).
De ez vonatkozik más note-okra is, ahol apro informáciokat tesznek hozzá az adott anime-hez.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Máté94
<#eljen>
A mozi módi feliratosok is példát vehetnének róluk 😄D