Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fickó aki a goblin slayert csinálja egyszerűen szereti a nyugati stílusú pnp szerepjátékokat (dnd és társai) és valami hasonló fantasy mangát csinált. Ebben nincs semmi isekai és ez nálam külön plusz pont, mert már kezdtem nagyon unni a szánalmas 21. századi japán tiniket akik megváltják a "túlvilágot".
Goblin Slayer végre egy olyan mc, akit nem véd a plot armor és nem rejtélyes szupererőnek köszönhetően győzi le az ellenfeleit. Talán egy kezemen meg tudom számolni az ilyen anime/manga karaktereket. A mangában nagyon jó és szerintem szórakoztató a karakterfejlődése is, bár az animében nagyon ragaszkodnak a goblinmészárlásra programozott robot verzióhoz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Rettően gyenge egyetértek
Részemről SAO:PA, GS, és Gurazeni játszik ebben az évadban. GS-ből kivételesen csak a mangát olvasom, az alapján tényleg csak ennyi lesz az egész, mint a 4. részig láttunk. :-) Kommentekben annyit írtak, hogy Vol. 6-ra lesz egy kis romantikázás is. Rape nélkül.
SAO-ból mondjuk nem tudom, melyik világra mondod, hogy steril, a virtuálisra, vagy az igazira? 52 részes lesz, szóval az elején jó pár részig world building megy, aztán meg 70-90% akció lesz... Már, ha tartja az LN tempóját. :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.11.06. 03:32:05
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
- Tensei Shitara Slime Datta Ken: Jópofa, vicces, de friss még a manga végigolvasás emléke és látszanak a kisebb-nagyobb eltérések, amiket nagyrészt feleslegesnek érzek. Viszont ritka, hogy rögtön 24 részig fog elmenni, és mivel egy rész 1-2 chapter, elég sokáig el fognak jutni benne. (Hamarosan emberi alakot is képes lesz ölteni, aztán jönnek az oni-k, és velük az első nagy veszély.)
- Zombie Land Saga: Az első két rész után elég nagyot zuhant a harmadik, fontolgattam is, hogy feladom, bár a következő két rész aztán visszahozott valamennyire. Úgy tűnik, ennyi ötlet és egyediség volt benne.
- Uchi no Maid ga Uzasugiru!: Ez hozza ugyanazt a középszintet, mint kezdetben, vannak vicces részei és nem romlott a képi minőség.
- Release the Spyce: Dettó. Kémes akcióként keveset ad a drámázásra, ez nálam pozitívum.
- Sword Art Online - Alicization: Nem jön be annyira, mint a korábbi évadok. A világ túl steril.
- Golden Kamuy S2: Érdekesen alakulnak a viszonyok...
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.10.28. 21:11:04
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
A fansubbing erősen visszaesett, már az is elég jónak számít, ha a hivatalos feliratot valaki legalább typesetting-gel ellátja...
Érdekelne a jobb minőségű angol feliratokat készítő csapatok neve és weboldala ahonnan feliratokat tudok letölteni.
Köszi

Utoljára szerkesztette: Nirz, 2018.10.16. 18:25:14
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ezeket nézem:
Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Mina
Goblin Slayer
Ore ga Suki nano wa Imouto dakedo Imouto ja Nai
Kishuku Gakkou no Juliet
Ez amit valószínűleg dobni fogok majd:
Merc Storia: Mukiryoku no Shounen to Bin no Naka no Shoujo
Illetve a Golden Kamuy-t is elkezdtem nézni és nagyon tetszik, gyakorlatilag ledaráltam az első évad első felét.
(Szerk.: Most olvasom, hogy egy mobilos rpg az alapja, így már érthető a cuki és játékszerű lények hada.)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.10.11. 21:40:28
(A mangáját már olvastam, vagy egy ehhez egy szinte teljesen hasonlót, de most nem találom, melyik volt az. Emlékeim szerint az sokkal jobban nézett ki.
Szerk.: Megtaláltam, igen, ugyanez volt az és tényleg jobb.)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.10.10. 20:42:09
Golden Kamuy S2: Mint az első, tovább folyik az elrejtett mesés aranykincs utáni hajsza, miközben a helyzet egyre bonyolódik.
Zombieland Saga-t ajánlom. Egy ambiciózus producer felélesztett zombi idol-lányokkal próbál betörni a Death Metal piacára, mert ki más tudna jobba headbangelni mint egy eltört nyakú zombi?.
Ha ez nem edgy akkor nem tudom mi az. :)
Múlt hónapban csak a Happy Sugar Life volt
Himote House: Vidéki lányka felköltözik régi barátnőjéhez Tokióba az új iskola miatt és egy fedél alatt él majd annak nővéreivel egy nagy házban... Meh, nagyon csúnya, olcsó 3D, mintha valami social game készletével csinálták volna. Ez is repült egy rész után.
SAO - Alicization: A mangát követem, így az első pár résszel képben leszek. Egyelőre úgy tűnik, nem ugrálják át a jeleneteket. A kezdés egyébként duplahosszú.
PS: A Goblin Slayer első része már kijött (én kihagyom).