Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@Ruley: Neked is teljesen igazad van. Dango Daikazoku ismét egy nagyon jó példa.
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Nehéz így szétválasztani a dolgokat, például sokszor ha valami szépen néz ki, arra úgy rátapad a szemem, de utólag már nehéz észrevenni hogy edeti és hangulatos, vagy az érdekes rajzstílus tette azzá.
Vagy amit pár hónapja már felhoztam, utólag lehetetlen megmondani hogy vajon azért bõgök-e ahányszor újrahallgatom a Dango Daikazoku-t mert olyan zseniálisan szép zene, vagy mert egy zseniálisan szép történetre emlékeztet.
Arról nem is beszélve hogy ugyan, helyezd már el egy 100-as skálán az Usagi Drop grafikáját, vagy a Mawaru Penguindrum történetét. A zenénél meg eleve nincs szubjektívebb a világon.
Az egységesített pontozásnál legalább a legtöbb embernek hasonló összkép jön ki, úgy nagy átlagban.
Keresõ/szûrõ viszont jó lenne.
Egyébként egyen súlyozás nem is jó, különbözõ mûfajokban pl ez is váltohat, hogy melyik milyen súlyú, vagy pl egy K-On! mindenféle történet nélkül is aranyos és nem pontozom le. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Valahogy én is így pontozok 😄
6 alatt nem nagyon kapott anime (nem szoktam dobni, látszik is a rövid listán)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Erre van a review, amiben ezt megteheted, igaz ahoz írni is szokás. 😊Szerintem a szazalekos rendszernek ugy lenne ertelme, ha az animek pontozasat tobb teren tenned, pl tortenet, zene, grafika.. mindegyiket egy 1-10es skalan es ebbol szamolna a rendszer egy valamilyen %os overall pontot.
Bár a hozzáteszem erre pl lehetne MAL-nak egy jó filter rendszere, amiben pl jó sztori osztályzatokra szûrhetnék, na mindegy. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ez is egy nagyon jó módszer, játékoknál nagyon jó, animéknél is simán beválna.
Animéket én meg mindíg érzés alapján osztályozom, hogy mennyire tetszett a történet/szereplõk/befejezés, mennyire kötött le, milyen nyomot hagyott bennem. Mert ettõl lesz ez az én igazi véleményem. Beleköthetnék minden kis apróságba és pontozhatnám lefele az adott mûvet, de inkább osztályozom egészbe.
1-4: a dobo osztalyzat, nagyon keves anime van amit vegigszenvedtem es ennyire rossz pontot kaptak.
5: dobashatar. Jellemzen ami 5ot kap abban van valami nagyon zavar, vagy tulzottan klise vonulat, de maga a tortenet erdekel annyira hogy vegignezzem
6: nezheto, jellemzoen klisesseg miatt kevesbe tetszo darabok, de azert nem fajdalmasak
7: ez az atlag egynek jo volt, meg egyszer nem neznem meg kategoria
8: jo volt, sot volt benne valami vagy valamik ami(k) kifejezetten tetszettek
9: nagyszeru tortenet, nagyszeru abrazolas, minden epizodot alig varok, hibatlan
10: elszallas, fulig ero szaj, vagy cserepesre tort sziv, 1 het falbamulas, sohajtozas es bankodas hogy hiaba nezem meg meg egyszer, mar aligha fog ugy kiutni mint elsore
Szerintem a szazalekos rendszernek ugy lenne ertelme, ha az animek pontozasat tobb teren tenned, pl tortenet, zene, grafika.. mindegyiket egy 1-10es skalan es ebbol szamolna a rendszer egy valamilyen %os overall pontot.
En sokszor inkabb 20as skalat szeretnek amugy, mert sok anime utan vagyok ugy hogy akkor ez most 7 vagy 8? A blogomon persze irok is olyanokat hogy 7.5/10 de a MALon csak be kell valamit jelolni, ugyhogy vegul a ketto kozul valamelyikre rabokok azt jolvan
WWFSMD?
1-10es skálával az a legnagyobb bajom, hogy ott van egy csomó lehetõség, konkrétan 1-5(6) amikhez nem nyúlok. 1-5 skálán ez kisebb intervallum lenne (1-2, 3ast már simán használnám).
Persze tudom, hogy sokan (akár többség) pontoz úgy mint Levi, csak nem logika, hanem érzés alapján, de attól még nem én fogok hozzájuk alkalmazkodni.
Mellesleg MAL okosan a pontozáskor minden pontszám mellé odaírja, hogy mit jelent.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
A 1-10 félpontozást és 1-20-at azért írtam, mert számomra eddigi tapasztalat alapján az a legkényelmesebb, ez viszont egyéni preferencia.
Nincs helyes és helytelen skála, különbözõ megközelítések vannak. A dupla pontozást azért írtam, hogy egy másik rendszerhez hogyan alkalmazkodj inkább a jelenlegi helyett.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Fél pontokat 1-5 skálán duplázod akkor egész értékeket kapsz az 1-10esen, de mi van a fél pontokkal az 1-10 skálán? Sok lehetõséghez sok kategória (nagyon rossz, rossz, közpesen rossz, tûrhetõ... ) tartozhat. Ha sok animét nézel akkor egy idõ után belebonyolódsz az értékelsébe. Mivel rengeteg a mûfaj ezért nincs egy biztos kiindulási alap. Meg aztán nekem nincs szívem 7esnél gyengébbet adni. 😛
A lényeg: majd ha kell nekik egy rakat pénz csinálnak. 😊
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Igen, néha jó lenne félpontozni, nekem kb az lenne - vagy egy 20-as skála, ami majdnem ugyanaz - a legkényelmesebb, de ahogy egy 1-10-es skáláról te inkább akkor egy csoportba pakolod 1-5-ös skálára, úgy lehet fél pontról 1-10-re is átgondolni.
És ezért javasoltam a 2 pontozást, mert megteheted, ha zavar, hogy 5, vagy 6 legyen, akkor sorold mindegyiket csak az egyikbe, ugyanott vagy, mintha 1-5-ig sorolnál.
Az, hogy 6-10 pontozol azzal lényegében közepes és felülmúlhatatlan mestermû között pontozol.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
persze gondolom ez változhat, majd 3év mulva ha kell a studionak pénz csinálnak 3. évadot 😄
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Jelentése meg ugyanaz, a 1-5-ös skálán a 3 közepes, 1-10-esen az 5-6 közepes...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
@Malakai: akkor már túl nagyok a különbségek. 😞
Zomil: vicceskedés/komolykodás/harcolás?? mintha bármelyik neverending shonent hallanám...😄D
meg nemtudom, tetszik ez a vicceskedés/komolykodás/harcolás vegyitése, sztem jol el van találva.
Narukami pokerarcai meg priceless 😄
Hány részes lesz amugy, mert Mal-on nincs kiirva?
Narukami-t néha meg érthetné balszerencse. Mintha a többiek csak dísznek lennének mellette...
edit: igy átgondolva sztem egész szép szám, ahhoz képest, h sok helyen azt olvasom, h gagyi...pedig nekem is nagyon bejön 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.