72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Kyokou Suiri 1x12 END: Érdekesen indult, jó volt a folytatás, csak a Steel Lady sztori lett nagyon elnyújtva, de aztán a vége is jó volt megint. Meglepően fiatalos, ugyanakkor felnőtt hangvételű volt, és a folytatási lehetőség ellenére is kerek, egész, lezárt történet lett belőle. Erős 6/10
  • TBTPumpa
    Lehet örülni vagy szörnyülködni... Új SAO film 2021 végén:

• PetruZ
    Kingdom S3 (AniDB): Na végre...
  • PetruZ
    Gleipnir (AniDB): Végzős középiskolás főszereplő, aki nem akar kitűnni, mert valami ismeretlen okból egy különleges erőt kapott: vészhelyzetben képes átlakulni egy hatalmas kutyává. Egy éjjel egy égő házból kiment egy lányt, aki megpróbálja ezt a titkot kihasználni a saját érdekében...
    Vekegő omega "hős" próbál megbírkózni az emberfeletti képességeivel és a kanosságával. Bleh, nagyon rossz ez is.
  • PetruZ
    Honzuki no Gekokujou S2 (AniDB): Ott folytatódik, ahol abbamaradt, Myne elkezdi a templomi életet, ami láthatóan nem lesz könnyű...
  • LasDen #71565
    az nem szarozik.....
  • PetruZ
    Gal to Kyouryuu (AniDB): Egy gyaru egy részeg estén megengedi egy dinoszaurusznak, hogy nála lakjon... Ennyi az egész sztori. A mangájába belekezdtem, de hamar feladtam, azt reméltem, az anime változata talán jobb lesz, de nem az. Egy rész is elég volt belőle.
  • PetruZ
    Elég kevés dolgot fogok nézni, ez az első:

Kakushigoto (AniDB): Egy (valaha) népszerű mangaka, hogy megóvja imádott kislánya lelki fejlődését, mindenáron titkolni igyekszik, hogy altesti poénokkal teli gag mangákat rajzol...
    Titkos esélyesnek gondoltam, de nem lesz az. Harsány gag anime szóviccekkel, slapstick poénokkal, és rögtön az elején túl sok nevesített szereplőt önt a nézőre. Néha halványan felvillan az a potenciál, amit látni véltem benne, de ez nem az én stílusom. Pár részt még adok neki.
  • Nagydög
    Kezdodik a tavaszi szezon...

Kami no Tou(Tower of God): Az alapanyag egy koreai webtoon es az anime is koreai-japan. A stilusa talan emiatt is kicsit fura es a hozzaertok szerint az eredeti alapanyagot koveti, amennyiben a korai fejezetei annak is kevesbe voltak kidolgozottak vizualisan es a kesobbiekben sokat fejlodott. Az elso resz alapjan kisse szurrealis, de nem igerkezik rossznak.

Hachi-nan tte, Sore wa Nai deshou!: Akkor ezt most a Shield Loli mintajara "Ascendance of the 8th son magician"-nak fogom hivni, mert lehet, hogy teljesen egysegsugaru isekai-nak bizonyul utobb, de az elso reszben ereztem valami Bookworm vibeot, amit en ertekelek.
  • PetruZ
    Heya Camp 1x12 END: Jó kis bemelegítés volt a Yuru Camp 2 (2021. január...) elé, kár, hogy ennyire rövid volt. 7/10
  • LasDen #71560
    ha tetszett az A Silent Voice, akkor tán ez is...
  • TBTPumpa
    Igen. Ez volt a bemutatkozó dala ASCA néven (korábban a születési nevén volt ismert, kezdő énekesként). Eléggé másabb leányka volt évekkel ezelőtt. Gondolom, ezt az új imidzst a Sony Music álmodta meg neki (vagy más néven a Sacra Music). Ahogy elnézem, manapság ők "futtatják" az összes Anime énekest/idolt arrafelé.
    De, ebből a dalból van The First Take verzió is, zongorakísérettel.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.03.31. 20:07:18
  • Trucker39
    Nohát... a pincér lány már ebben is énekelt?

• LasDen #71556
    11 év anime nézés után elkezdtem azt csinálni, amit az animéken kívül mindig is csináltam. Elkezdtem nézni, hogy kik csinálták azokat, az animéket amiket szeretek és azok munkáit keresem. Így pár óra nézelődés után azt veszem észre, hogy sokan újra és újra feltűnnek a látott animém alatt. És a többség még tetszett is, úgyhogy tényleg jó lenne erre figyelni :D Bár azér az is látszik, hogy a 9/10 sorozat után tudnak egy 3/10-et is csinálni. Azért nagyrész csak adaptációkat csinálnak, sok múlik azon is :D
  • PetruZ
    Babylon 1x12 END: Miután a hetedik, minden idők egyik legjobb, legfeszültebb anime epizódjával szünetre ment tavaly, a maradék öt résztől joggal várhatta minden néző, hogy új klasszikus születik krimi/thriller témában. Nem így lett, az egész sorozat akkorát borult, mint egy ólajtó, a vége pedig valószínűleg minden idők legostobább és leggyávább befejezése lett. 3/10
  • PetruZ
    Runway de Waratte 1x12 END: A manga elég messze előtte jár még, így nem volt meglepetés, mi fog történni és hol ér véget az évad. Igazság szerint egy jelentős részét áttekertem, amik a Kokoro sztorival voltak kapcsolatosak... 5/10, a későbbiekben neki szerencsére már kevesebb szerep fog jutni.
  • TBTPumpa
    Az új Hiroyuki Sawano dal megvolt már mindenkinek?
  • PetruZ
    Koisuru Asteroid 1x12 END: Különösebb meglepetések nélkül haladt a várható befejezés felé. A mangát kb. félúton hagyta le, de egyébként is az anime inkább a kapcsoatokra fókuszált és kevésbé az informatív részekre (ami a mangában is pontszerűbb, de azért jóval részletesebb). Egynek azért jó volt, folytatás nem hiszem, hogy lesz. 5/10
  • Nagydög
    Slime kedveloknek: Kijott az ujabb OVA resz.
    Extra: Rimuru's Glamorous Life as a Teacher, Part 1
  • PetruZ
    Nekopara (2020)x12 END: Nagy blődség volt, mint a korábbiak, de végig lehetett nézni, nem volt idegesítően béna és odafigyeltek az animációra is. 5/10
  • Trucker39
    Jók ezek a fura, vegyes-páros fellépések. Tetszett!

• Nagydög
    Nalam konnyeden 8/10, de ha indokolnom kene, bajban lennek. Semmi kiemelkedo nincs benne, de imadtam. Es epp az utolso resz eleji "vegso" harc kisse semmilyen volt.
  • PetruZ
    Boufuri avagy "Shield Loli" 1x12 END: Jó volt, szórakoztatott. Várható volt, hogy a végén az über-Maple jön majd, azt az egyet nem mutatta még senkinek. Jöhet a folytatás is, a mangát már rég lehagyta. 6/10
  • PetruZ
    Tudom, de a hivatalos feldolgozási lista szerint a két szezonban nem minden könyvet vettek elő és mintha átugottak volna néhányat, ezt mondtam.
  • Nagydög
    A Shield Loli jon a masodik szezonnal valamikor, az utolso resz vegen legalabbis ott a hint.
  • Maala
    9-18. LN kötet mind Alicization.

Anno míg le nem vették Baka-Tsukiról egységesen fenn volt mind, de most már csak vn-meido-n van fenn, mint minden más, amióta ráültek a jogokra a hivatalos lassúfordításokkal. :-)
  • Nagydög
    Slime hype!

Mas: Nem is tudtam a Konosuba - Legend of Crimson letezeserol. Ma megjelent a Crunchyrollon. Delutan megnezem jol.
  • PetruZ
    Ősztől megint jön Rimuru: októberben kezdődik a második évad, ami év végével pihenőre megy, de utána se leszünk szörnyek nélkül, mert jövő januártól lemegy a Slime Diaries spinoff (vicces kis hétköznapi és fesztiválozós marhulások Rimuruvárosban, sok mellékszereplő bemutatkozásával), aztán áprilistól visszatér majd a fő évad második fele.
  • PetruZ
    Az első Alicization volt három LN (9, 12, 14), a második meg a következő három (15, 16, 17). A 18. most januárban jelent meg angolul. Részletesebben itt.

U.i.: Az a fura, hogy a lista szerint mintha átugrottak volna könyveket.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.03.24. 12:44:02
  • xblades
    Nem figyeltem mostanság, a LN. - nek vége van hogy nem lesz több anime évad? Vagy csak teljesen feldolgozták a meglévőket? Köszi
  • Trucker39
    Szerintem linkeltem is ezt az Openinget. Vagy csak akartam?

• TBTPumpa
    Az utolsó SAO trailer az utolsó SAO évadhoz:

Felcsendül benne ReoNa opening dala is.
  • zola2000
    Divatba jön? Reboot volt a dragon ball kai, hunter x hunter 2011 is de még a hírhedt boku no pico is kap idén lmao

Sok animénél a movie csak a sorozat összefoglalása volt (pl nanoha)

Sokan írják hogy inkább az uminekonak kéne reboot, igazuk is van, de az üzlet már csak ilyen, a higurashi népszerű sorozat, és ahhoz készül.
  • LasDen #71536
  • Prof William
    Mi lesz ez? Reboot? Vagy valami új sztoriszál? Ha jól rémlik az elég Hinamizawás sztori szépen lezárult.
  • RelakS
    A végén japánban is divatba jön a reboot? :D
  • Trucker39
    Nekem kifejezetten tetszett az anime. Igaz én nem olvasok sem mangát sem VN-t.

Nem egészen van sejtésem, merre lehet még ezt a történetet csavarni. Szerintem rendesen lázárták a dolgot.

Különösen az első évada - vagy itt hogyan is kell hívni - tetszett, amikor még kevés dolgot lehetett tudni.

Sok anime közül ez volt azon kevesek egyike, hogy ennél a jelenetnél jutott eszembe, hogy a fene vinné el, elfelejtettem közben a sörömet inni.

• zola2000
    Jön az új higurashi anime

( Szerintem még mindig VNben elolvasva a legjobb )
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2020.03.21. 15:10:12
  • Trucker39
    Azt a kutya mindenségit neki!
  • PetruZ
    A Kaguya nem izgat, a Fruits-ba belenéztem, de nem tetszett, a Honzuki sajnos nem az a vizuális szint, mint a manga, az NGL pedig nagy csalódás volt, nem érdekel a folytatása. Ebben a szezonban (is) elég kevés dolgot fogok nézni.