Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Mindenképp a filmeket nézem meg elöször(meg már ugyis láttam az elsö filmet 😄 )
Utána meg majd a sorozat jön, bár 2x26rész elég sok 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Malakai
A sorozat lényegében alternatív univerzum (vagy a filmek azok inkább), az alapfelállás ott is adott, a fõbb szereplõk és azok külseje és jellemvonásai (nagyrészt) ugyanazok, de a film eseményei nem történtek meg.
Ettõl függetlenül a filmekkel érdemes kezdeni, a készítõk is azt javasolják. 😉
Hogy akkor a spoiler elsõ pontjában lévõ kérdésed miért releváns a filmekre? Mert a filmben úgysem érintik a témát és beilleszthetõ oda is, amit a sorozatban leadnak. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kivétel talán annyiban érintik a full testcserét Motoko esetén, hogy utal rá, ha megtehetné nem választaná ezt a testet.

Ami Motoko öntudatát illeti, igen a második filmben kapsz rá választ (fogjuk rá).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Van organikus agya és valaha ember volt. SAC 2nd GIG spoiler:
Kisgyerek korában került teljesen kibernetikus testbe elsõ alkalommal, egy repülõgép-szerencsétlenség áldozata volt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az elsõ kérdésed okán átnéztem egy halom GITS témájú oldalt és leírást, de lövésem sincs. Úgy értem én felületesen néztem a GITS1 mozit, bár sokszor és nem tudom, hogy az õrnagy volt valaha ember, mert abban a világban ugye még a mesterséges agy se jelenti azt, hogy valaki mindig gép volt ...

Zomil
Persze tisztában vagyok vele, de igy mégsem 2szer nézem meg ugyanazt 😊

Spoilerre:
Igen énis ilyesmit tippeltem, csak nem értettem Motoko hogy jött létre, de akkor majd a sorozatbol ki fog derülni, szoval ezt nem feszegetem 😊
2. dologhoz: ez ki fog derülni a film 2. részéböl?

Amugy a sorozat idöben hol helyezkedik el? A filmek után?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Malakai
1. Nem növesztenek agyakat, az eredeti, még emberi. Különbözõ mértékben pakolnak kibernetikát emberekbe, de ami a legalapabb az a cyberbrain, ami lényegében rácsatlakozik az idegrendszerre és az agy és a digitális eszközök közti kommunikációt segíti elõ, ez még Togusának is van (alapfeltétel a Section 9-nál bizonyos eszközök használatához és a kommunikációhoz). A többség csak bizonyos egyéb kibernetikus eszközöket, végtagokat, testpáncélozást, stb pakol magában, de vannak akik viszont a teljes testüket lecserélik gépire, "jobbra". Motokonak is csak az agya ami eredeti, hogy õ hogyan lett ilyen az a filmekbõl nem derül ki, a sorozatból viszont igen. Az egyik alaptéma meg ugye, hogy még mennyire irányít az igazi agya és mennyire a cyberbrain (ami nála elég fejlett, egy teljes testcserénél kell is), a Puppetmaster bemutatta, hogy a mesterséges agy is öntudatra ébredt, ennyi erõvel ugye õ is lehet már csak "AI". Az alap filmbõl egyértelmû választ erre se kapsz, max tippelni lehet.

2. Igen, a Puppetmaster célja is ez volt, két külön entitásból egy újat létrehozni, ala a természet, két génálományból egy harmadik mixet. Hogy mennyi az új és mennyi maradt meg Motokoból, na ott elvágja a film.
A 2.0 lényegében csak egy felújítás, az elsõ film második verziója, de nem egy új film, új tartalmat se várj tõle.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Vass Gáborral semmi baj nem volt, hanem az egy óra alatt éjjel összedobott szinkronnal volt.

Zomil
Ami nekem van az japán szinkronos, más nem is kell 😊
Holnap nekiugrok a 2.0-nak(mondjuk ezt sem értem miért 2.0 amikor az elsö rész felujitása), hátha akkor majd jobban értem 😄

Amugy 2 nagy problémám van, ezeken kivül nagyjábol mindent értek.
1. Az örnagy most akkor micsoda? Mert ugye többször mondják, h kiborg, de akkor nem egy AI van benne, hanem egy emberi agy? És az kinek az agya? Vagy ezt igy külön növeztették és beültették neki?
2. A végén most végülis mi a fene történt? A 2 tudatbol lett egy 3.?

LasDen
gyûjtsünk pénzt és szinkronizáltassuk le újra...Kusanagi hangja Csifó Dorina lenne, míg Batou Hamvas Dániel....lekjopp lenne....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nem, többször meg kell nézni a részletek miatt. Nekem olyan verzió van meg amiben van japán, angol és magyar szinkron, plusz 3 féle magyar és 4 féle angol felirat.
Sajnos a szinkron elég lesújtó lett, amiért Batu magyar hangja egy másik fórum anime részlegében bocsánatot(!) kért és leírta a körülményeket ...

Zomil
Megnéztem a Gits-et(elsö 1995-ös movie): Az gáz, ha nem nagyon értettem? 😄
Ez az 1:22 elég kevés volt a történet kifejtéséhez.

Zomil
közben körbenéztem nem csak AA-n és a magon találtam hd verziot 8gigás...valami rip-nek jobban örülnék de ez van, és elvileg van felirat is hozzá.

És köszi a segitséget 😊

"Ghost_in_the_Shell_Innocence.DVD(xvid.ac3-5.1)"

Enenk az AVI és MKV verziójához van, pont mint a másik felirat is. A "nem mondjuk ki" oldalon fellelhetõ.

Persze egy olyan animéhez aminél van értelme HD-nak miért csinálna bárki a HD verzióhoz feliratot? 😄

Zomil
Vki nem tudja, h az AA-n lévö Gits 2(nem a 2.0) FFNF féle forditás milyen verziohoz jo?

Lelouch
Lelouch
A York Shin arc során teljesen okés volt a cenzúra, erre most ennyit nem mertek bevállalni? (A "kedvenc" megoldásomat alkalmazták...) Nem túl bíztató a késõbbieket illetõen.
Zomil
öhm... 😄

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Én sem tudom megjegyezni az anime szereplõk neveit. Némelyiké kifejezetten felesleges is lenne.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zomil
Nem csak te vagy igy, csak a szar névmemoriám miatt, nem birom megjegyezni, h kivel mi történt 😄

LasDen
esélytelen....😄

látszik, hogy én történelem buzi vagyok, mert már mikor utánanézegettem ezeknek....😄DD

Count Adyn
A Gintama spoiler kifejezés az paradoxon kb😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

armageddon666
Most utánaolvastam én is...
Vajon ami a wikipédia cikkben van az potenciálisan Gintama spoiler? 😄D

@

Győri Devi
egyszer utána olvasgattam wikipedian is a valós történelmi személyeknek és hát az anime karakter design csak egy "kicsit" tér el a valóságtól 😄 mondjuk így jobban bejön a csajoknak gondolom 😄

やられたらやり返す。倍返しだ!

Count Adyn
😊))

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen

LasDen
bazmeg ilyen se volt még...😄DDD Megakarom nézni a Legend of the Galactic Heroes: Overture to the new war címû filmet, de nem merem, mer félek, hogy nem tetszik 😄DDDDD

Lelouch
Kár, hogy a SnH manga fordítása így elhalt... Pedig szívesen folytatnám a sztorit. A manga egyébként már vagy 2 éve befejezõdött, de furcsa módon még most sincs semmi spoiler a befejezést illetõen...
Zomil
Jajj, ezek a jelenetek nagyon betegek voltak 😄

LasDen

LasDen
tényléeg....😄

IMYke2.0.0.0
Zsebükben a kezük: pl. "L" ?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
én nem mondanám, hogy divatban volt....de a Jump fõkaratereinek többsége sem felel meg ennek a leírásnak...se gyenge, se laza....nincs kigyúrva de attól még erõs....kivéve Toriko...õ kivan 😄
de én nem mondanám, hogy a gyengékbõl lesznek, hanem egyszerûen a hétköznapiakból...
am imy....kik ezek a laza csávók?? mer nekem most egy ilyen se jut eszembe...😄

IMYke2.0.0.0
Meg a "laza csávók" - akik félkézzel, a másik a zsebükben vagy a vállukra vetett táskát tartja, oldják meg a világuk gondjait...

Lunki88
Amúgy érdekes hogy azóta kimentek a divatból a kigyúrt fõhõsök, most a "gyenge középiskolásból lesz a nagy harcos" típusú verekedõs animék vannak mindenütt szinte. 😊
IMYke2.0.0.0
<#nyes>

LasDen
újra végignéztem Nichibrost....ááh...fantasztikus...😄D

armageddon666
Fist of the North Star játék
Ezután a trailer után kedvet kaptam valahogy a Hokuto no Kenhez, de sajnos az eredetiben mások a szinkronhangok. 😞

@

Zomil
Jah hogy Hokuto no Ken Fist of the North star, most esett le...hát igen erre van egy rakás anime-ben utalás 😄

LasDen
mint például 😄

armageddon666
Pont mostanság mutattam egy ismerõsömnek 😊 És anno nagy ûrt éreztem mikor véget ért 😞 OVAban van egy zene. Hageshii Uta. Hatalmas. 😄

Hokuto no Kenre nagyon sok utalás van nagyon sok animében.

@

LasDen
egészségedre 😄

Lunki88
Vártam hogy hátha kisül még belõle valami jó... Én már csak ilyen reménytelen vagyok. 😊
LasDen
nemtudom minek szenvedni egy olyasmivel, amit nem élvezel....de a te dolgod 😄

Lunki88
Ezt csak azért hoztam fel mert nem szeretek félbehagyni egy animét, utoljára a Wolf's Rain-el jártam úgy hogy kb. a felétõl már csak szenvedés volt de akkor is befejeztem. 😊
LasDen
egyszer majd én is belenézek, de nemtom mikor 😄 igazából az elõítéletem az hogy teljesen alap verekedõs shonen....fõleg hogy Jumpban ment a manga....
amúgy ha érdekel, akkor nézd meg a filmet, ami alternatív verziója a sorozatnak

ez a hosszú kifogás érdekes...ha nem tetszik, akkor nem nézem, ha tetszik, akkor meg gyorsan elrepül az 100 rész 😄

Lunki88
Na majd kiderül. Egyébként most pont a Hanayome miatt keltette fel a kíváncsiságomat egy régi (klasszikus?) anime, a Hokuto no Ken. Ugye voltak rá utalások az animében amikor ilyen harci aura vette körül a szereplõket. 😊 Csak az a bajom vele hogy elég hosszú, egyelõre még nem vágok bele szerintem.
LasDen
az elsõ fele jó volt, de aztán a végére kicsit leült a dolog...

Lunki88
Köszi az utóbbi érdekesnek tûnik! 😊
LasDen
így elsõre nekem most a Yakitate! Japan és a Nagisarete Airantou jutott eszembe...