Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
LasDen
nem összefüggõbb mint volt.....ahogy kezd kirajzolódni Gintokiék múltja, úgy lesz egyre több kapcsolat. ezek a történet ívek a legerõsebbek, ezeket tudja a legjobban kidolgozni Sorachi. Ahol Gintokiék múltja is bejátszik. A többi csak átlagos (Four Devas, Bararagaki v mi 😄)
Nincs nagyobb story. Az ultimate cél Takasugi legyõzése. Ezen felül kikristályosodik, hogy ki hogy jutott ide. Ennél többet nem hinném, hogy keresni kell benne.

fõleg hogy eztán Otae fénykarddal akarja feléleszteni a dojot 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

armageddon666
Ez a kép honnan van?

@

armageddon666
Csak én érzem úgy hogy egyre több az összefüggõ rész Gintamában? 😄 Kezd kikerekedni valami nagyobb story az egészben.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahogy legyõzte Oborot, az valami hatalmas volt. Meg hogy odadobta maga helyett Sadasadat. De mikor megjelent Shigeshige akkor is csak néztem. Nem gondoltam volna erre, pedig azért valahogy adta magát. És most jön a Tendoshu O.o

@

PetruZ
Nem is az ár a lényeg, tudom, mennyire megszállottak, hanem... Akiko rizs. Direkt a sorozathoz készült csomagolás és válogatás... 😊
Láttam már japán minõségi rizst, van még ami sokkal drágább, hiszed vagy sem szemenként ki van válogatva, de nincs is benne fekete, szürke, megszáradt, héjas rizsszem vagy icipici fekete kavics mint a hazaiban. 😄

PetruZ
Az OniAi elsõ BD batch-ben lévõ Special 01 epizódból kiderül, hogy Japánban tényleg kapható az Akiko rizs, csekély 1500Y egy kétkilós csomag. 😄
armageddon666
Bammm! 😄

+1 😊

@

Count Adyn
Nah következõ résszel vége ennek az arc-nak, kár hogy az még 😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

PetruZ
Továbbra sem vagyok meggyõzve. 😊 Vszleg belenézek, de nem kifejezetten várom.
Malakai
Szerintem ez kb ugyanaz a hozzáállás, mint ahogy "átlag ember" viszonyul bármilyen animációnál. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zomil
Nemtudom annyira nem szeretem az ilyen full cgi-t, mert ilyen disney cuccoknak jo, de ilyen komoly dologhoz sztem annyira nem illik. De passz...majd kiderül 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
a LA még oké, de a másik mitõl lenne jobb, mint ez? szerintem fantasztikusan néz ki....

ha LA lenne, akkor olyasmi lenne mint a Yamamoto, ahol az idegeneknél bizony kilógott a lóláb....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
inkább live action lenne vagy sima animácio nem pedig cgi 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
na itt az új elõzetes....szerintem kurva jól néz ki és jó is lesz...

LasDen
ezt még valamikor 2 éve valami francia izén mutatták be....hogy azóta hol tart vagy mi van vele azt nemtudom...de szerintem nem néz ki rosszul...

PetruZ
Akármennyire is handycam, ez azért... sz*rul néz ki. 😊 Nem igazán látszik a beleölt pénz.
LasDen
Õsszel érkezik Captain Harlock....a legmodernebb technikával és a legtöbb pénzzel amit Toei produkcióba fektetett ($30milla). A Gundam UC írójával és az Appleseed rendezõjével....

LasDen
csak sikerült megnézni már a Geass Akitot...😄 nem volt rossz, de nem is volt kiemelkedõ. majd a 2. részbõl talán több kiderül...fõleg, hogy megjelenik õ, az egyetlen, a megismételhetetlen, a spinzaku atyja Suzaku...alig várom már, csak kár hogy nyárra halasztották 😄

LasDen
az igen....ugyanúgy kölköket hoznak fantázia földre, hogy megmentsék az õ kommunájukat....

Zomil
De legalább a dog days hasonlat stimmel? 😄

Zomil
Nem hogy még live, de a kapcsolat is ugyanott tart ahol kb. az anime 😄
Pedig a manga már tart egy ideje, nem volt rossz az anime, de miután utánanéztem a mangának és rádöbbentem, h kettejük kapcsolata alig halad elöre akkor inkább nem néztem tovább, nem volt kedvem ilyen egy helyben toporgást nézni.

PetruZ
Ja, hogy még "live" a dolog. Akkor mindegy, várunk. 😊
LasDen
ha a manga is megy nem fejezhetik be.....vagy ha befejezik az meg senkinek nem tetszik....evvan...ha nem original v amibõl készül nem befejezett, akkor az anime sem fog kielégítõ befejezést kapni 😄

PetruZ
Nazo no Kanojo X + OVA is letudva tavalyról. Jó volt, érdekes volt, a sokaknak nem tetszõ "nyáladzás" ellenére is 😊, de (megint) az volt a bajom vele, hogy semmi ending, semmi lezárás nincs, egyszerûen csak kb. félbemaradt. Bár a kapcsolat azért lassan-lassan haladt elõre, de túl hosszúra nyúlt. Az OVA is csak egy plusz epizód a végére, semmi konklúziója nincs. Emiatt 7/10. Remélem, valami folytatás azért lesz hozzá.
PetruZ
A sok ecchi nem igaz. Az eddigi három részben legalábbis nem volt jellemzõ. A sztori jól indult, de fene tudja, szerintem laposodik kicsit, a kezdeti lendület eltûnt belõle. A karakterek viszont jók, érdekesek.
LasDen
egész jó...ecchi?? van fan service, de nem hangsúlyos. fantasy világ sok állatos karakterrel. nyuszi, kutya, cica és hasonlók 😄 Nem mondanám, hogy kiemelkedõ, de bõven vannak rosszabbak....

Zomil
Ennyire jo? 😄
Töltögetem a részeit de még nem volt hozzá hangulatom h elkezdjem, mondjuk egy helyen azt olvastam, h Dog Days sok ecchivel 😄
(mondjuk a dog days-t se néztem még végig, pedig tervezve van, az elsö évad feléig jutottam, mert utána nem volt felirat és nem volt kedvem folytatni)

LasDen
Mikor az anime eléri a célját...

A Mondaiji tachi ga Isekai kara Kuru soudesuyo? anime premierje óta megnégyszerezõdtek a Light Novel eladásai...

ez igen

Zomil
Robtoics;Notes 14: Huhh nem semmi rész volt 😊

Lelouch
Alapesetben nekem nem szokott bajom lenni a sok szöveggel, de a Spiral mangánál pl. pont hogy már nagyon zavart egy bizonyos ponton túl... 😄 De ha ennél nem olyan vészes, akkor lehet teszek majd vele egy próbát. Bár lehet még kivárok, mert ha a Bones megint valami anime original befejezéssel áll elõ, akkor inkább kihagynám.
Zomil
De föleg a most olvasott spoiler tudatában azért vannak itt csavarok böven és elég érdekes irányba halad a történet.

Zomil
Néha nagyon izgalamas, de nagyon sokat szövegelnek benne(igy aki ezt nem birja annak nem ajánlom, nem azért mert unalmas amit szövegelnek benne, de tényleg sokat dumálnak), és néha vannak gyengébb részek is. Összességében tetszik, rosszabbra számitottam, csak lassan halad a cselekmény. Mondjuk ez gondolom nem véletlen, mert a mangának nincs vége igy kár lenne sietni.
Azt mondjuk nem tudom h a manga hogy áll és mennyi van még belöle.

LasDen
szerintem nézhetõ. eleinte jobb volt, de most is bõven jó. elég sok a duma és kevesebb az akció, de nem vész. a történet egész érdekes, a karakterek is jók. simán jó szerintem...

Lelouch
Ha már felmerült a sorozat, eddig milyen? Látom, ugyanaz írta, mint aki a Spiral-t. Azt nagyon bírtam, csak sajnos egy idõ után elég rossz irányba ment el.
Zomil
Ejjj milyen spoilerbe futottam Zetsuen no tempest-el kapcsolatban 😄

LasDen
én se...csak MAL history alapján összeszámoltam 😄

PetruZ
AniDB nem tud ilyen havi stat-ot, de a grafikonja alapján januárban eddig kb. 100 epizódot néztem. 😊 A sorozatok számát nem tudom, de ha négy héttel számolok (heti egy epizód), akkor 25 körül van. (Nem számolva a napi sorozatokat, ill. pár régebbi sorozatban való elõrehaladást.)
Lelouch
Ami engem illet, 7 sorozatból összesen 29 epizódot néztem, és 9 mangából összesen 36 fejezetet olvastam el... Hát, nem ez volt a legtermékenyebb hónap számomra. 😄
LasDen
hmm...termékeny hónap volt ez a január...😄
26 sorozat 65 epizódját néztem meg és 4 manga 9 fejezetét olvastam el (ez mondjuk nem sok) 😄

armageddon666
Ismerõs... majd ha egyszer ráérek, akkor újraértékelem az animéket, de az nem most lesz. 😊

@

LasDen
nem kell megmutatni...megnézem én magamtól 😄
jó kis achievemented van:
I love Chinese cartoons
Mean score higher than 8.5. How about using the whole scale and re-rating stuff? That could make you look less like a fanboy…

😄DD

Zomil
Én nem mutatom meg az enyémet 😄
Bá mostanában jopár gyenge animet megneztem ugyhogy lenne mivel lehuzni a pontozásom, csak ahhoz frissiteni kéne a listám

armageddon666
Normális eloszlás. 😊

@

LasDen
igen??? aszittem mindent a Mad csinálta 😄

Lelouch
Ja, a három lány a fõszereplõ a mangában, meg az elõzõ sorozatban.
Lelouch
Ez nem így van...<#papakacsint>
Malakai
Mármint Satelight, Madhouse és Graphinica+Kelmadick. Sorrendben 1-4, 5-7 és 8-10-es epizódok. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
ha már értékelés unalmamba gyorsan összedobtam...😄

Sorozatok eloszlása értékelésük alapján (az oszlopok végén a sorozatok/filmek/egyéb száma szerepel)

LasDen
Hellsing Ultimate
Hmm...ez igen....ezt nevezem 😄
Már írtam, de nem lehet elégszer elmondani. Ez maga volt az õrület. Azt hiszem, ha még tovább tart teljesen begolyózom. Négy részt néztem meg alig 2 nap alatt. Szinte átjár az õrület... Hogy milyen volt? Fuh, szavakat alig találok. Ahogy pörgött az utolsó credits az volt a vég következtetésem, hogy ez egy klasszikus. Olyan sorozatot sikerült alkotnia a Madhousenak, ami idõt álló és nagyszerû. Úgy vélem ezt mindenkinek látnia kell. Persze csak ha nincs problémája a 2-3 hordó vér és belsõségek látványával 8 órán keresztül.
Bár klasszikus a maga nemében, de nálam végül nem érte el a bûvös 10/10-es számot. Az 5. rész környékén volt egy pillanat, mikor felötlött bennem, de átgondolva már nem jár. Mert bár alig van gyengéje, de ami van az erõs. Nálam ez a sztori. Itt a vége felé már kiszámíthatóbb volt minden. Ezentúl a hosszú magyarázatok, a túlnyújtott rövid pillanatok voltak azok, amik kizökkentettek kicsit.
Viszont ezen felül mindenért jár a pont.
Nagyszerût alkottak a Madhousenál, illik a nevükhöz a végeredmény. Le a kalappal elõttük.
10/9

És a végére még egy Seras pantsu is befigyelt 😄